Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@blondi2 ja myslím že to nieje len tehotenstvom, akurát poisťovna vyžaduje od pacienta každého 1/2 roka prehliadku, ak nie tak mu môže odmietnuť preplácať alebo doplácať úkony to je jedno či si tehu alebo nie,voľakedy viem že bolo do 7 mesiaca mala mať žena pečiatku v materskej knižke že bola na preventívke u zubára.teraz je to na tebe 😀
ahojte dievcata, tie, ktore este nie ste v tabulke a chcete byt a tie, ktore uz viete pohlavie a meno babatka - tak mi napiste IP, aby som nam to tam doplnila...mame tam este vela "bielych" miest... 😉
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/januarovky/a...
@vikaki no já mám teď právě bříško tak nějak víc dopředu, všichni říkají, že zepředu nebo zezadu vůbec není vidět, že jsem těhotná, zato z profilu se to přehlédnout nedá 😀 Při Evičce jsem přibrala tak nějak celkově do boků, do zadku, do stehen... 😒 Taky jsem po porodu shodila jen 6 kg a 10 kg mi zůstalo, ať jsem se snažila, jak jsem chtěla. Dělala jsem i kurz na instruktorku aerobiku, neskutečej zápřah pro tělo, ale jen jsem se zpevnila, neshodila jsem ani kg... 😒 No každopádně na tu hrůzu, kolik vážím mám celkem souměrnou postavu, velký prsa, celkem plochý břicho (teda před těhotenstvím 😀 ), akorát silný stehna a zadek... Jenže s tím už asi fakt nic nenadělám...
@vilca tak to poznam aj ja......ja som sa pred par rokmi intenzivne venovala kulturistike a bicyklovaniu na dlhe trate...podla toho mam aj telo=pevne,svalnate,ale nie stihle...mam sklon k rychlemu ukladaniu tuku.Vzdy som mala problem schudnut,tiez som len zpevnela ale nezhodlia ani kilo.Pred rokom som prisla na to,ktore druhy aktivit mi vyhovuju a pomahaju k chudnutiu a nasla som aj sposob stravovania,ktory mi urychluje metabolizmus.Chodza,stacionarny bicykel s lahkou zatazou a plavanie=to mi pomaha pri chudnuti+delena strava-nasla som si taku vlastnu metodu,nie prilis radikalnu....Pred tehu som schudla takym sposobom 8 kilov,inak myslim by sa mi ani nepodarilo otehotniet,akonahle som schudla=hned sa to podarilo.Som pevne rozhodnuta s tym pokracovat aj porode....mam teraz taku spravnu motivaciu a hlavne som pevne rozhodnuta
ja som sa dnes rozhodla, ze umyjem prach pod postelou a prehodim marac z letneho na zimny. blba.... ☹ tak ma krize neboleli ani nepamatam. ale tak kto chce kam, pomozme mu tam...
Chci se zeptat, kdyz odchazite na materskou a pracujete, staci dat jen papir od doktora do prace nebo se jeste musi treba na socialku a na kontaktni misto?
Jen abych to mela vsechno vyrizene.
takže máme 2277 g a sme docela veľký srdiečko je chválabohu v poriadku dierka sa z 0,22 cm zmenšila na 0,10 cm
pán Dr. povedal, že by sa to malo do pôrodu zaceliť a ak nie tak po pôrode. Vraj tá dieročka je taká maličká, že by nemala robiť problémy. 😀
Ahojte aj ja čakám bábo v januári a chcem sa opýtať lebo všetko porovnávam s prvým tehu a toto je úplne iné ako to pred tým. Vraj v 34tt sa dieťa už tak nemôže hýbať, lebo má vraj málo miesta v maternici tak kopy sú len tak tak, ale to moje je ako divoch. To je strašné, raz má hlavu hore raz dole (to poznám podľa štikutky) a kope no hrúza ale samozrejme že nie od rána do večera ale často. Je to OK?
Podla mna je to urcite ok. Ja som zas prvykrat tehu a nic ine nepoznam, okrem pohybu, ked sa hodinku nepohne, už som nervozna.
@blondi2 @vilca Tak u nás je to přesně naopak. Chrápe manžel a já nemůžu vůbec spát 😒 Už takhle to mám celé posunuté, chodím spát až kolem půlnoci (a to jsem vždycky chodila nejpozději v deset) a ráno pak dospávám, když manžel vstane do práce 😀 Na záchod se budím pravidelně každý tři hodiny. Taky už nemůžu pořádně ležet. Mimi tlačí, ať si lehnu jak si lehnu. No, hrůza...
@misha8 To pálení žáhy taky znám. Nikdy jsem na to netrpěla, tak teď si to užívám denně ☹
Jinak jsem se včera byla konečně zapsat do porodnice a přihlásila jsem se na předporodní kurzy. Ale nevím, jestli je vůbec stihnu, protože začínají až 3. ledna a končí tuším 15. A to pořád říkali, že mám dost času.
Dobré ránko prajem! Dnes som sa po dlhej dobe konečne do "sýtosti" vyspala ... Ani raz som nebola na WC a to som zaspala po 21.hod. Posledné dni som mala problémy so spánkom a bola som každú noc pár hodín zobudená a ráno som sa cítila unavená .... Manžel sa v noci presťahoval do obývačky, ešte spí, asi som "trošku viac" chrápala 😀
@lavazza ja som doniesla popier na matersku do prace, tam mi ho podpisali, doplnili a prefotili si ho, plus mi vypisali papier do socialky o zarobku a dnes by som si to chcela ist zaniest na socialku, bo sa chcem este nieco opytat..... v zdravotnej poistovni vraj staci, ked ma prehlasi zamestnavatel 🙂)) od zajtra nastupujem na matersku dovolenku
ahojte a krasne ranko!!!! dnes som sa aj ja konecne vyspala, sice som nespala dlho, ale zobudila som sa oddychnuta 🙂 🙂 🙂 dnes mam posledny den v praci, od zajtra materska 🙂 🙂 🙂 uz som aj rada, bo cesty su hrozne a uz sa mi aj horsie soferuje ☹ ale este to budem musiet par krat zvladnut 🙂 🙂 🙂
Ahoj holky, tak jsme po kontrole. Adámek nám hezky roste a nález od minula stejný. Ale jak mi řekl doktor, nikdo mi neřekne, jestli třeba dneska neporodím. Tak jsem říkala, že neporodím 😀 Ale člověk nikdy neví, kdy se ty prťata rozhodnou jít na svět 🙂
Dobré ránko @cara.m tak to je super, že kontrola takhle dopadla 😉 malinký už má parádní váhu, tuším, že do 2,5 kg berou dětičky jako nedonošené.. takže Adámek už by byl donošený, i ten 36.týden ti závidím 😉 Jéé holky, já vám závidím, co budete rodit začátkem ledna... já až koncem ledna, to je ještě tak dlouho... 😝
@neposedna gratuluji k nástupu na mateřskou 😉 vy si nosíte papíry na sociálku sami? já to nechala u zaměstnavatele, prý to tam zanese on 😒
@misag23 Míšo, tak to aby jsi stihla ten předporodní kurz 😅 My budeme mít teď v úterý poslední lekci 😉

@vilca no dobre, ukludnila si ma, ked pises, ze to potom prestalo 🙂