icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

blondi2
2. dec 2010

@vilca no dobre, ukludnila si ma, ked pises, ze to potom prestalo 🙂

vilca
2. dec 2010

@vikaki já jsem si při prvním těhotenství mazala břicho vším možným, a stejně se mi strie udělaly...a to jsem to břicho neměla až tak moc velké...takže teď zase mažu, ale počítám s tím, že to zase moc nepomůže... 😒

tereza79
2. dec 2010

@blondi2 ja myslím že to nieje len tehotenstvom, akurát poisťovna vyžaduje od pacienta každého 1/2 roka prehliadku, ak nie tak mu môže odmietnuť preplácať alebo doplácať úkony to je jedno či si tehu alebo nie,voľakedy viem že bolo do 7 mesiaca mala mať žena pečiatku v materskej knižke že bola na preventívke u zubára.teraz je to na tebe 😀

blondi2
2. dec 2010

@tereza79 pockaj nerozumiem. ked som tehotna, tak kazdy polrok mam ist na prehliadku? lebo normalne staci 1 prehliadka za rok.

vikaki
2. dec 2010

@vilca dokial nebudes mat brusko vacsie ako pri prvom tehu,myslim ze uz nejako vela novych strii nebudes mat....sak uz mas tu kozu z prveho tehu natiahnutu......Ja mam tentokrat brusko mensie,co ma tesi

jankakkk
2. dec 2010

ahojte dievcata, tie, ktore este nie ste v tabulke a chcete byt a tie, ktore uz viete pohlavie a meno babatka - tak mi napiste IP, aby som nam to tam doplnila...mame tam este vela "bielych" miest... 😉
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/januarovky/a...

vilca
2. dec 2010

@jankakkk teď jsem ti napsala do IP 😉

vilca
2. dec 2010

@vikaki no já mám teď právě bříško tak nějak víc dopředu, všichni říkají, že zepředu nebo zezadu vůbec není vidět, že jsem těhotná, zato z profilu se to přehlédnout nedá 😀 Při Evičce jsem přibrala tak nějak celkově do boků, do zadku, do stehen... 😒 Taky jsem po porodu shodila jen 6 kg a 10 kg mi zůstalo, ať jsem se snažila, jak jsem chtěla. Dělala jsem i kurz na instruktorku aerobiku, neskutečej zápřah pro tělo, ale jen jsem se zpevnila, neshodila jsem ani kg... 😒 No každopádně na tu hrůzu, kolik vážím mám celkem souměrnou postavu, velký prsa, celkem plochý břicho (teda před těhotenstvím 😀 ), akorát silný stehna a zadek... Jenže s tím už asi fakt nic nenadělám...

vikaki
2. dec 2010

@vilca tak to poznam aj ja......ja som sa pred par rokmi intenzivne venovala kulturistike a bicyklovaniu na dlhe trate...podla toho mam aj telo=pevne,svalnate,ale nie stihle...mam sklon k rychlemu ukladaniu tuku.Vzdy som mala problem schudnut,tiez som len zpevnela ale nezhodlia ani kilo.Pred rokom som prisla na to,ktore druhy aktivit mi vyhovuju a pomahaju k chudnutiu a nasla som aj sposob stravovania,ktory mi urychluje metabolizmus.Chodza,stacionarny bicykel s lahkou zatazou a plavanie=to mi pomaha pri chudnuti+delena strava-nasla som si taku vlastnu metodu,nie prilis radikalnu....Pred tehu som schudla takym sposobom 8 kilov,inak myslim by sa mi ani nepodarilo otehotniet,akonahle som schudla=hned sa to podarilo.Som pevne rozhodnuta s tym pokracovat aj porode....mam teraz taku spravnu motivaciu a hlavne som pevne rozhodnuta

vikaki
2. dec 2010

@neliq mam na fb pozvanku na priatelstvo od Mariky kovacikovej,ty ju mas v priateloch....je to niekto tu z fora,neviem ju zaradit

ellahop
2. dec 2010

ja som sa dnes rozhodla, ze umyjem prach pod postelou a prehodim marac z letneho na zimny. blba.... ☹ tak ma krize neboleli ani nepamatam. ale tak kto chce kam, pomozme mu tam...

ellahop
2. dec 2010

@blondi2 ja som nic take nekupovala, chcem mat maleho v perinke a okrem toho stale bude len lezkat takze vsetko by mal mat makkucke, a male deticky sa mi aj pacia oblecene tak ako babiky .. teda body, dupacky. svetriky... este mam take teplacky teda polodupacky...

vikaki
2. dec 2010

@ellahop a to si ten madrac zdvyhla sama?....ja uz by som bola v porodnici

sova33
2. dec 2010

@blondi2 Ještě k tomu zubaři. Povinná je jedna, nárok máš na dvě bezplatné, ale v pondělí jsem tam byla a shodli jsme se natom, že kdybych tam nebyla vůbec, co by nadělali? To by mě jako poslali z porodnice domů, ať si zajdu nejdřív k zubaři? 😀

neposedna
2. dec 2010

@vikaki uz si si ma na faceboku pridala, ja som marika kovacikova hamzova 🙂 🙂 🙂 mala som tam taku kamuflazovu foto, ale uz som si ju zmenila 🙂 🙂

lavazza
2. dec 2010

Chci se zeptat, kdyz odchazite na materskou a pracujete, staci dat jen papir od doktora do prace nebo se jeste musi treba na socialku a na kontaktni misto?
Jen abych to mela vsechno vyrizene.

ellahop
2. dec 2010

@vikaki ano , ale krize boliet po teplej sprche prestali, tak to hadam nic nespustilo... 🙂

renatka100
2. dec 2010

@misha8 možno sa tam aj stretneme 😉 😉 😉

aha1
2. dec 2010

takže máme 2277 g a sme docela veľký srdiečko je chválabohu v poriadku dierka sa z 0,22 cm zmenšila na 0,10 cm
pán Dr. povedal, že by sa to malo do pôrodu zaceliť a ak nie tak po pôrode. Vraj tá dieročka je taká maličká, že by nemala robiť problémy. 😀

akzuzs
2. dec 2010

Ahojte aj ja čakám bábo v januári a chcem sa opýtať lebo všetko porovnávam s prvým tehu a toto je úplne iné ako to pred tým. Vraj v 34tt sa dieťa už tak nemôže hýbať, lebo má vraj málo miesta v maternici tak kopy sú len tak tak, ale to moje je ako divoch. To je strašné, raz má hlavu hore raz dole (to poznám podľa štikutky) a kope no hrúza ale samozrejme že nie od rána do večera ale často. Je to OK?

sisna
2. dec 2010

Podla mna je to urcite ok. Ja som zas prvykrat tehu a nic ine nepoznam, okrem pohybu, ked sa hodinku nepohne, už som nervozna.

sisna
2. dec 2010

Asi tu nie je nik z BB?

misag23
2. dec 2010

@blondi2 @vilca Tak u nás je to přesně naopak. Chrápe manžel a já nemůžu vůbec spát 😒 Už takhle to mám celé posunuté, chodím spát až kolem půlnoci (a to jsem vždycky chodila nejpozději v deset) a ráno pak dospávám, když manžel vstane do práce 😀 Na záchod se budím pravidelně každý tři hodiny. Taky už nemůžu pořádně ležet. Mimi tlačí, ať si lehnu jak si lehnu. No, hrůza...

@misha8 To pálení žáhy taky znám. Nikdy jsem na to netrpěla, tak teď si to užívám denně ☹

Jinak jsem se včera byla konečně zapsat do porodnice a přihlásila jsem se na předporodní kurzy. Ale nevím, jestli je vůbec stihnu, protože začínají až 3. ledna a končí tuším 15. A to pořád říkali, že mám dost času.

tereza79
3. dec 2010

@blondi2 no mne zubár povedal, že sa chodí raz za pol roka, tehu-netehu kôli poistovni,tak neviem.

janettan
3. dec 2010

Dobré ránko prajem! Dnes som sa po dlhej dobe konečne do "sýtosti" vyspala ... Ani raz som nebola na WC a to som zaspala po 21.hod. Posledné dni som mala problémy so spánkom a bola som každú noc pár hodín zobudená a ráno som sa cítila unavená .... Manžel sa v noci presťahoval do obývačky, ešte spí, asi som "trošku viac" chrápala 😀

neposedna
3. dec 2010

@lavazza ja som doniesla popier na matersku do prace, tam mi ho podpisali, doplnili a prefotili si ho, plus mi vypisali papier do socialky o zarobku a dnes by som si to chcela ist zaniest na socialku, bo sa chcem este nieco opytat..... v zdravotnej poistovni vraj staci, ked ma prehlasi zamestnavatel 🙂)) od zajtra nastupujem na matersku dovolenku

neposedna
3. dec 2010

ahojte a krasne ranko!!!! dnes som sa aj ja konecne vyspala, sice som nespala dlho, ale zobudila som sa oddychnuta 🙂 🙂 🙂 dnes mam posledny den v praci, od zajtra materska 🙂 🙂 🙂 uz som aj rada, bo cesty su hrozne a uz sa mi aj horsie soferuje ☹ ale este to budem musiet par krat zvladnut 🙂 🙂 🙂

cara.m
3. dec 2010

Ahoj holky, tak jsme po kontrole. Adámek nám hezky roste a nález od minula stejný. Ale jak mi řekl doktor, nikdo mi neřekne, jestli třeba dneska neporodím. Tak jsem říkala, že neporodím 😀 Ale člověk nikdy neví, kdy se ty prťata rozhodnou jít na svět 🙂

monik1
3. dec 2010

Dobré ránko @cara.m tak to je super, že kontrola takhle dopadla 😉 malinký už má parádní váhu, tuším, že do 2,5 kg berou dětičky jako nedonošené.. takže Adámek už by byl donošený, i ten 36.týden ti závidím 😉 Jéé holky, já vám závidím, co budete rodit začátkem ledna... já až koncem ledna, to je ještě tak dlouho... 😝
@neposedna gratuluji k nástupu na mateřskou 😉 vy si nosíte papíry na sociálku sami? já to nechala u zaměstnavatele, prý to tam zanese on 😒
@misag23 Míšo, tak to aby jsi stihla ten předporodní kurz 😅 My budeme mít teď v úterý poslední lekci 😉

neposedna
3. dec 2010

@monik1 dakujem!!! nenosime, zamestnavatel mi povedal, ze mi to posle, ale chcem sa tam nieco opytat, tak to hned zanesiem 🙂 🙂 🙂