icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
3. dec 2010

@neposedna jaaaj sak kto vas ma poznat pod tymi skutocnymi menami,ze? 😀

vikaki
3. dec 2010

@ellahop a keby aj hej,aspon by si si to odrodila uz pred sviatkami 😀

monik1
3. dec 2010

@vikaki děkuji za pochvalu bříška 😀 Si myslím, že to těhu bříško sluší naprosto všem 😵

Holky, já furt uvažuju, jak to mimčo obleču jak pojedu z porodnice, když bude tak hnusně jako např. dnes... Zda jen ta teplá kombinéza a přikrýt dekou, nebo fusák.. ale do fusáku už asi není třeba ta teplá kombinéza... A jestli i punčocháčky pod dupačky.. no, to bude horor 😝 😅
Jinak já jdu teď na kontrolu taky až za měsíc - tj. 29.12. a pak už budu chodit každý týden 😉

vikaki
3. dec 2010

@akzuzs tak tie stikutky trapili aj moju dceru ked som ju cakala.Pred porodom, ma nahodili na pasy na kontrolu oziev srdiecka a Pia do toho dostala stikutku.Sestricka si myslela ze jej to tak pomali zacina bit srdiecko a hned utekala ako splasena kuknut co sa deje.To bolo tu stikutku tak na tych pasoch v tom"chrastitku" tak silne pocut...A aj po porode,ked bola v inkubatori sa mi sestricka stale stazovala,ze mala ma denne aj 6 krat stikutku...No a ostalo jej to dodnes,kazdy den ju to tak 2-3 krat chyti 😖

cara.m
3. dec 2010

@monik1 děkuji taky mám radost, že kdyby se rozhodl jít na svět, tak už by se snad dobře adaptoval.
Neboj ani se nenaděješ a 36 tt budeš taky, letí to teď nějak rychle, řekla bych. Já papíry na sociálku zasílala zaměstnavateli a ten to vyřizuje 😉

cara.m
3. dec 2010

@monik1 tak já o obleční uvažovala včera a mám v plánu toto: bodyčko, ponožky, dupačky, čepička, teplá kombinézka, fusak co mám do autosedačky, ten v autě odepnu a pro jistotu si přibalím do tašky deku na přechod. Tu uvezu a člověk neví, jak velký mráz bude.

vikaki
3. dec 2010

dobre ranko dievcence......Ja som v noci nespala skoro vobec=bola som asi 20 krat na zachod.Od vcera rana som nemohla od bolesti kracat,bala som sa,lebo ma chytala taka ostra bolest v lone a mala som to aj celu noc....No ale dnes je celkom fajn,uz nechodim jak "pokakana'... 😀 .....No a fakt ziram,ze nejak namiesto aby som priberala zas chudnem.Teda celkovo mam +8 kg,len co dosiahnem tu hranicu,ide mi vaha nejake kilo,alebo pol dole,potom zas priberem do tej hranice a potom zas nejake to pol kilecko dole.......a tak dokola..............ale sak nestazujem sa,dokial babatko rastie a spravne sa vyvyja.....A pritom ako ja sa stravujem normalne,tak si to asi nejak tak telo same reguluje.....inak strasne vela cikam a kakam,uz su mi zas dobre topanky=asi sa odvodnujem od opuchov 🙂 Brusko ale statocne rastie....to babo sa zivy asi aj z mojich tukovych zasob 😀

kamusek
3. dec 2010

@monik1 ahoj Moni! Prosím tě a byla jsi i něco hlásit na zdravotní pojišťovnu? Já jsem taky jenom odnesla papír do práce a už se prý víc nemusím starat. Tak doufám, že bude vše OK 🙂

kamusek
3. dec 2010

@monik1 Jak jsme byli v porodnici na prohlídce, tak nám přímo dětská doktorka říkala, že máme pro tatínky nachystat na oblečení z porodnice toto: Košilku nebo bodyčko, pak vrchní kabátek, dupačky, ponožky, rukavičky a 2 čepičky (tenkou a na to zimní) a buď kombinézu nebo fusak do autosedačky. A když budou mrazy, tak ještě i tu deku.

monik1
3. dec 2010

@kamusek ahoj Kamčo, jak jsem si šla na pojišťovnu proplatit předporodní kurz, tak jsem se ptala, jestli se tam taky oznamuje nástup na MD, tak paní říkala, že ano, ale že až nám příjde vyrozumění ze sociálky, tak ten papír pak zaneseme na pojišťovnu.. Tak jsem zvědavá, kdy sociálka pošle nějaké rozhodnutí o přidělení výše mateřské.. 😉

kamusek
3. dec 2010

@monik1 Aha, tak to jsem nevěděla. No taky jsem zvědavá 🙂 Když mají dávat prachy, tak jim to určitě bude trvat věčnost 🙂

monik1
3. dec 2010

@kamusek no to víš, že jim to bude trvat, přesně jak píšeš 😀 A kdy vůbec přijde první mateřská? To by nám mohly říct holky, co už čekají druhé mimi 😉

ellahop
3. dec 2010

@vikaki ja som sa dnes nad ranom zobudila s tym, ze mi islo stale porozume ze sme hladali termin porodu, a aj ked som zaspala tak som stale riesila termin termin,,, mozno preto, ze by som sa ho uz mohla na buduci tyzden dozvedeit aspon priblizne. no uvidime

misag23
3. dec 2010

@monik1 Mončo, já jsem papíry taky nechala zaměstnavateli, prý mi to zařídí. Za poslední rok jsem u nás v práci už třetí, tak s tím má teď zkušenosti 😀 A neboj, já si nejspíš taky počkám až na konec ledna, tak budeme jedny z posledních 🙂 Jinak jsem taky zvědavá, zda ten kurz vůbec stihnu. Ale když jsem se tam ptala asi před měsícem, tak mi říkali, že mám ještě dost času, že to dělají až tak 1-2 měsíce před porodem. Tak nám to vyšlo takhle. No, uvidíme. Ráda bych je absolvovala.

misag23
3. dec 2010

@kamusek @monik1 Holky, mně v práci šéf říkal, že mě musí ze zdravotní pojišťovny odhlásit a nahlásit jim, že nastupuji na mateřskou, aby za mě pojištění platil stát.

kamusek
3. dec 2010

@misag23 No asi to tak bude....hlavní je, že tam nemusím jít já 🙂

neposedna
3. dec 2010

ako poznám systém na slovensku, radšej si aj do zdravotnej poistovne zajdem sama sa opytat 🙂 🙂 🙂

misha8
3. dec 2010

@renatka100 nooo je to možné a chceš rodiť s epi??

ellahop
3. dec 2010

@neposedna ja som bola u nas prijemne prekvapena. kedze si platim pripoistenie, tak som si od gynekologa vypytala dva papiere na matersku, jeden som zaniesla zamestnavatelovi, druhy do poistovne. zamestnavatel by sa mal postarat o to, aby vsetky papiere poslal do poistovne vcas. tak dufam, ze to nasa pani M. zvladla... 🙂

haniula
3. dec 2010

Ahojte! Dnes jsme byli na další kontrole, ted už docházíme do nemocnice, furt se jim tam cosyk nelíbí. Malá je podle nich zdravá, ale i tak mám obavy. Chtěla jsem se zeptat, máte taky miminka hlavičkou vražené v pánevní kosti?? Jsem po té nemocnici taková divná, spíše nervozní než klidná. Brala bych vyvolávačku a byl by klid. ☹ Chci zdravé miminko!!!!!!!!!

misha8
3. dec 2010

kočky a neviete ako je to ked som slobodná mamina vtedy mam narok na dlhšiu matersku ako mam o to požiadať???

vera1132
3. dec 2010

aj mna by to zaujimalo ked som slobodná mamina/budúca/ . 🙂

neliq
3. dec 2010

Ahoj holky, tak ja som v noci toho zase moc nenaspala, ale už si na to tak nejako zvykám 🙂 Dnes som konečne našla sobášny list, tak som si ho už nabalila do pôrodnice, aby som ho náhodou nezabudla.
Včera som bola aj na poslednej kontrole u Dokiho, robil mi ten ster na streptokoka a čo ma najviac prekvapilo, tak vraj drobec pribral len 100 g za dva týždne, čo mi príde ako totálna blbosť, ale sám doki sa sťažoval, že mu nejako blbne sono, takže budem asi múdrejšia na prvej kontrole v nemocnici v pondelok. Tam by mi mali robiť poriadne sono, tak som zvedavá o koľko sa ten môj Doki sekol. Podľa neho máme 2900 g. Drobec sa vraj už posunul trochu nižšie, takže by sme relatívne nemuseli ísť cisárskym.

cara.m
3. dec 2010

@haniula a co se jim nelíbí? Neboj, kdyby se jim něco nezdálo, tak by malou ven už poslali 😉 Zatím je jí tam asi dobře, což je fajn 😉 Mi malý už dva týdny naléhá na vchod. Ale nevím co myslíš vražením v pánevní kosti.

haniula
3. dec 2010

@cara.m no že hlavičkou je dole a po rtíky v kosti, tudíž naléhá na děložní branku. nelíbí se jim množství plodové vody a navíc ted strašně málo cítím pohyby, i když srdce je prý v pořádku... 😒

cara.m
3. dec 2010

@haniula a kdy jdeš zase na kontrolu? Já si myslím, že kdyby se jim něco nezdálo, že by ji už nechali porodit! Ona už se asi chystá ven, ale ještě si to rozmýšlí 😉 Jak často chodíš na kontrolu?

haniula
3. dec 2010

@cara.m dnes jsem byla v tomto týdnu podruhé. jinak jdu až příští týden v pátek. mám o ni šílený strach!!! jak to bylo do toho 32.tt bezrizikové a bezproblémové těhu, tak ted se to obrátila k horšímu!!

sova33
3. dec 2010

@haniula Já si taky myslím, že kdyby bylo akutní ohrožení, nenechají tě ani jít domů, ne? Natož kontrolu až za týden. Hlavně se nestresuj, je dobře, že tam malá ještě chvíli vydrží, ne?

cara.m
3. dec 2010

@haniula neboj, já taky chodím každý pátek 😉 Budou ji hlídat. A pokud jim nevěříš, tak zajdi jinam ať se na ni juknou, to je taky možnost 😉 Z čeho máš špatný pocit?

sova33
3. dec 2010

@neliq Já naopak poslední dny spím jako zabitá a vydržím až do půl desáté klidně. Ani na WC se mi v noci nechce.