icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

neposedna
6. dec 2010

ahojte!!!!
tak som dnes uspesne zaniesla papiere do socialky o nastupe na MD 🙂 🙂 🙂 takze uz som oficialne doma 🙂 🙂 🙂 bola som kupit aj nejak kozmetiku pre babo 🙂 🙂 🙂 som si spravila trochu radost.... citam, ze sa nam to pekne rychlo krati, uz by som tiez prijala mat malu pri sebe, ale zas na druhej strane, este ten mesiacik aj nieco pockam s radostou, ved ju cely den mam pri sebe a so sebou vsade 🙂 🙂 🙂 🙂
dnes este chcem dorobit vianocnu vyzdobu v byte a niekedy na buduci tyzden, teda skor koncom by som rada postavila stromcek 🙂 🙂 🙂

vera1132
6. dec 2010

no niektoré mamini možno budú "stavať" stromček v nemocnici ak ich to náhodou chytí skorej, ne? 🙂

brego
6. dec 2010

@vikaki Nádherný stromeček! Taky bych nejradši zdobila už teď, ale budem na Vánoce u manželových rodičů, takže se bude zdobit až na Štědrý den.
Též gratuluju Haniule a přeju hodně zdraví oběma 🙂
A dnes jsem se dozvěděla, že moje šéfová z práce porodila holčičku - císařem a za poslední je to 4.těhule u nás v práci a 4.císař, tak jsem zvědavá, jak budu rodit já....

Dívky, už máte zabalenou tašku do porodnice? Já stále ještě ne.... 😎

sova33
6. dec 2010

@brego Buď v klidu, já taky ještě ne. Sice už nějaké věci mám, ale pořád je to spíš náhodná hromádka věcí.

vera1132
6. dec 2010

@brego ja už mám, treba pre istotu 🙂

ellahop
6. dec 2010

@cara.m ahoj kamaratka rodila cisarskym a kedze chytila nadchu tak ju neuspali a mala len spinalnu anestezu. urcite sa da rodit aj ked si chora, len ta nesmu uspat... ale ved ta to hadam do porodu prejde 😉

cara.m
6. dec 2010

@ellahop super děkuji za informaci, taky věřím že do porodu to bude ok, ale člověk nikdy neví, jak bude v den porodu vypadat když je venku takhle 😠

vikaki
6. dec 2010

@renatka100 no tu sa zdobi mesiac dopredu aby si deticky vychutnali 😢

vikaki
6. dec 2010

@brego dakujem,tento rok zdobil manzel

cara.m
6. dec 2010

Holky jak se počítá předčasný porod? Vím že od 38 tt se dítě bere jako donošené, ale od ukončeného 38 tt nebo už 37+1 se bere za donošené?

kinsli
6. dec 2010

@cara.m tak to netuším, ale na 36tt je plně vyvynuté 😉 Co vím tak v rizikovce se začíná odloupávat na ukončeném 36tt a u nás u dr. na 38tt.

kinsli
6. dec 2010

tak jsem psala holkám do jiného tématu, že včera jsme si dali k večeři pstruha na másle 😵
byl vynikající, ale měla jsem nějaké zblázněné chutě tak jsem ho zajedla přesnídávkou 😅
Tak mi hlolčina napsala, že už ji nějak po přečtení mé kombinace přešla na pstruha chuť 😀 😀

annmarie
6. dec 2010

@cara.m pokial ja viem ta tusim 37+1 to uz nie je predcasny ale donosene dieta...a predcasny sa rata teda do 37 tyzdna... no je to motanica riadna...ale hadam neuvazujes rodit predcasne 🙂

annmarie
6. dec 2010

@kinsli 🙂 ale dolezite je ze tebe chutilo..

cara.m
6. dec 2010

@annmarie no já právě doufám, že nebudu. Tak jsem si chtěla spočítat, do kdy musíme vydržet abych to malému vysvětlila 😀 😀 😀 😀 a nevím jestli mu mám vtloukat to bříška že ještě min. týden nebo 14 dní 😀 😀 😀

cara.m
6. dec 2010

@kinsli pch náhodou je to fajn kombinace 😀 😀 😀 😀 prostě přesnídávka jako zákusek 😀

janettan
6. dec 2010

@vikaki krásna vianočná výzdoba, my sa chystáme tak o desať dní ...., síce za posledné roky, ako bývame spolu s manželom vo vlastnom byte, sme stromček zdobili deň pred štedrým večerom. Keď už budeme mať v rodine dieťa, tiež budeme výzdobu robiť skôr - pre radosť.

annmarie
6. dec 2010

@cara.m 😀 ako spravny synacik by mal posluchat mamku, nie? a myslim si ze vydrzi este ak mu dohovoris... ja sice neviem ako sme na tom, ale preventivne dohovaram, aby sme boli este 2v1 kuse a az po sviatkoch jej konci zarach 😀

monik1
6. dec 2010

holky, v sobotu u mě byla moje teta, která je porodní asistentka, teď pracuje na gyndě na Jipce a bude snad i u mého porodu.. a pracuje přes Silvestra, tak jsem jí říkala, že by to bylo ideální, kdybych na Silvestra k ní do porodky přijela a ona se na mě otočila (fakt až rozlobeně) a řekla, že je to ještě brzo (mám termín 26.1.) a ať neblázním, a to už budu 36+nějaký den.. že je to prostě hrozně brzo.. Nejlepší je to prostě v termínu - prý "až jabko dozraje, tak upadne". Že je jasné, že každá mamina to už chce mít za sebou co nejdříve, ale čím později tím lépe

cara.m
6. dec 2010

@annmarie jo o zatím mě poslechnul, když už to vypadalo nahnutě 🙂 Takže věřím, že to pomáhá, takže budu domlouvat dál 🙂 Pro mne ideální by bylo poslední týden v prosinci, tak uvidíme 🙂

vilca
6. dec 2010

Ahoj holky, dneska jsem byla v poradně, všechno v pořádku, jen jsem anemická, takže mi Dr. napsala železo. Jinak jsem ode dneška na mateřské 🙂 Chtěla jsem se zase zeptat na nějaké zkratky, co mi Dr. napsala do průkazky (vždycky mi řekne, že je vše v pořádku a pak tam něco píše, vůbec tomu nerozumím 😅 ). Takže nevíte náhodou, co znamená "výška fundu: FP/4" a poloha plodu: "PPH"? Díky za překlad 😉

cara.m
6. dec 2010

@monik1 jj to je jasné, že čím později tím lépe, ale když už se ty děti na ten svět derou, tak pro klid duše chci vědět, kdy by byl považovaný za donošeného 😉 I když vím, že i když to budu vědět, tak to moc neovlivním, ale fakt počítám každý týden na víc

janettan
6. dec 2010

Dnes som bola po prvý krát na monitore. Odozvy nám museli opakovať. Maličká si sladko spinkala. Sestrička mi povedala, nech si dám v bufete čokoládu a nech prídem na pásy o polhodinu ešte raz. Potom už bolo všetko o.k.
V nemocnici som stretla jednu pani, s ktorou som sa rozprávala, keď som čakala na glukoz. testy. Ona si už niesla domov bábätko, a ak si dobre spomínam, rodiť mala tesne pred vianočnými sviatkami .....

monik1
6. dec 2010

@vilca tak to PPH by mě taky zajímalo, to tam mám taky 😉
pak tam mám DPD 80, AC 289, FL 59 - ale to je rozměr hlavičky, bříška a stehenní kosti - ale co je co, to nevím 😉
Euhydramnium - vím, že je dostatek plodové vody 😉
Jinak ten můj Dr. tak škrábe, že víc nepřečtu 🙄

annmarie
6. dec 2010

@cara.m to nie je az tak daleko 🙂 ja si moc vyberat sice nemoze, ale mne by bolo idealny az po novom roku...tak potom drzim palce aby malinky este vydrzal v brusku kym treba 🙂

cara.m
6. dec 2010

@monik1 já to hledala protože to mám taky PPH - a je to uložení dítěte, hlavičkou dolů 🙂
PPH PI - poloha podélná hlavičkou, postavení první (záda plodu vlevo)
PPH PII - poloha podélná hlavičkou, postavení druhé (záda plodu vpravo)
PPKP - poloha podélná koncem pánevním
Situs transversus - poloha příčná
Situs obliquus - poloha šikmá
@vilca
http://www.gyne.cz/fotogalerie/polohaapostaveni...

monik1
6. dec 2010

@cara.m @vilca tak to je super, že máme prcky hlavičkou dolů 😉 děkuji 😉

vikaki
6. dec 2010

@janettan dakujem,tento rok sa posnazil manzel,ja uz sa nejak necitim na to zohynanie....potom som ich poslala pre vetvicky na vyzdobu a doniesli mi pol jedlicky 😀 tak sme potom s Piou experimentovali

cufinka
6. dec 2010

Ahojky holky tak jsem dneska byla na prvních ozvičkách 🙂 no krááása slyšet Nelčino srdíčko 20minut v kuse pěkně 🙂 Jinak jem byla i u dr a vše ok 🙂 udělal stěr na tu potvoru tak doufám ,že ho mít nebudem 😉 Jinak dnes mi vypsal mateřskou od 8.12 😀 další a poslední kontrola +ozvičky u mého dr 22.12. a na 30.12 jsem už objednaná do kladenský nemocnice do poradny 🙂 A byly sme i s přítelem na té matrice, aby malá měla příjmení po něm 🙂 takže vše už mám zařízené a už jen pěkně vyčkávat kdy to bude 😀 pěkný den přeju 🙂

petulke
6. dec 2010

@cufinka no super zpráva, gratuluji mě to čeká zítra. Matriku už máme taky zasebou. 😉 Chodíš na nějaké předporodní kurzy? Já se na to zeptám zítra dr.