Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@vilca Zabalené??? 😀 Já nemám koupené nic 😝 Takže závidím 😵 Malému bych chtěla pod stromeček určitě něco dát, ale v podstatě má nové skoro všecko - od postýlky přes kočárek... Ale asi mu koupím nějakou tu hračku Lamaze 😵
Holky, ty hemeroidy jsou u těhu normální?? Já to necúú
@majamat vítej do klubu maminek co mají narozky skoro stejně jako termínek porodu, je nás tu hodně 😀
inak ja som niekde citala ze aj ta skorica zabera,neviem,ci to je pravda......ale ked si robim meltu s naslahanym mliekom navrchu,vzdy posypem skoricou...uvidime ci to zabere .....no a aj tie sviatocne kolaciky skoricove vianocne.....nesetrite skoricou
@vilca porod urychluje fyzicka namaha. vela chodit a hybat sa, samozrejme opatrne, aby nedoslo k urazu. malinikovy caj, tusim 2x denne. vynechat magnezium od 36tt, udajne aj spermie otvaraju krcok, takze venovat sa partnerovi a zaujimave je, ze porod urychluje hormon Oxitocin, ktory sa tvori pri kojeni, preto je pocas tehu zakazane vytlacat kolostrum u tehuliek, ktorym vyteka. takze tesne pred terminom by sa to dalo. ja som raz skusala funkcnost odsavacky a trochu to tieklo. mozno by t tiez mohlo nieco urychlit.
@kookaij ja sa ledva hybem. cela panva ma boli a taha. ak budem musiet, tak vydrzim. necham to na Veronike, kedy sa vypyta na svet.
@cara.m taky moc gratuluju 🙂 Ať jste oba mocinky zdraví a malý roste jak z vody! Ty brďo, je to fakt mazec. Jsem zrovna mluvila s manželem a říkala mu to, že už 3 holky mají mimča, tak čuměl. Protože když mu řeknu, že už by to co nevidět mohlo přijít, tak se vždycky diví, kde plaším, že leden je ještě daleko. Ale dneska to z hlasu vypadalo, že už to asi pochopil, že to přesně 14.ledna nemusí být. Tím spíš, že mi taky hrozil předčasný porod a každý, kdo vidí moje bříško nechápe, že mám termín až za víc jak měsíc. Já ho mám úplně nízko. Ale doktor říkal, že bude aspoň lehčí porod 🙂 Tak aspoň nějaké plus 🙂
@vikaki tak jsem četla ty rady pro urychlení porodu, ale moc mě to nepřesvědčilo...přece jen většinu nápadů ten lékař popírá, nebo nedokáže posoudit...no nevím, každopádně zkusit se to může... 🙂 Jen vzhledem k mému prvnímu porodu bych spíš ocenila nápady, jak to tam dole uvolnit a urychlit otevírání... Vyvolat kontrakce je super, ale když se celý den neotvíráte, tak je to skoro zbytečná bolest... 😒
precitajte si tieto polohy...a to ste sa mi minule smiali,ze chodit po styroch a robit macaci chrbat....http://www.fertility.sk/tehotenstvo/vyhody-a-ne...
@majamat mne už bruško trošku spadlo,cítim to hlavne,že malá mi tou ritkou tam dole pekne tlačí a hlavne večer keď sa chystám spať,až také trhané bolesti,asi si tam hľadá polohu.,tiež sa už ledva hýbem a to musím ešte zajtra a pozatra viesť ráno malého do školy,potom by to už malo vychádzať aj manžeľovi,dúfam,že sa tem ešte doplazím,lebo dnes mi to dalo zabrať a ešte do toho pršalo,som sa vrátila zadychčaná jak pes.A ideš rodiť normálne?
@neliq my to mame tak podobne. ja mam ternin na silvestra ale idem cisarskym tak som zvedava kedy ma objednaju, ale zatial bohuzial nemam ziadne priznaky ze by to uz malo byt. len vecer mi vzdy par krat stiahne maternicu ale inak nic. ja som este nebola na prietoky, tak som zvedava ci je maly v poriadku, ale podla vsetkeho je. a tiez ma dost kope a to ze vraj sa nema kde hybat 😉
@neliq to je pekne. mna sestra zjazdila, ze co tolko minam na babo, ze co mi prinesie navsteva. asi si dam kupit kolotoc nad postielku. ten este nemam.
@vikaki to je dobry napad. tie natahovacie hracky su tiez pekne.
@kookaij ja som minule bola u zubarky a obehla som par obchodov. neskutocne ma vecer bolela panva. obcas ma picha na lavej strane podbruske, ked sa Veronka hybe a na pravej, ked sa ja blbo pohnem v posteli. minule som to predychava niekolko sec. mm sa normalne pri mne zobudi.
@vikaki no ja som mala zákaz do 4 mesiaca a potom ma to nejako nechytalo, ale aj keď sa cítim ako veľryba a každý pohyb je utrpenie, tak vyskúšať to vyskúšam 😀
@ellahop aj mňa drobec dosť kope, dokonca viac ako pred dvomi mesiacmi keď sú vraj drobci najaktívnejší. 🙂
@skubanekka ďakujeme, nechcela som, aby mal v postieľke nejaké hračky, ktorými by sa skôr môhol udusiť alebo niečo podobné, ale chcela som aspon niečo, čo by ho zamestnalo, teda jeho očká 🙂
@skubanekka my sme s manzelom asi na tej istej vlne.....ako =mame rovnake chute,v rovaky cas...takze je to pre nas oboch rovanako tazke....s tym rozdielom,ze ja nesmiem na take veci ani mysliet,lebo uz aj zachvev blazenosti pri myslienke na vasen by mi mohol spustit kontrakcie...manzel si moze pomoct 😀 inak,ze? No,v podstate je to fakt tazke,ale nastastie to tolerujeme,ine nam nezostava,chce to vela trpezlivosti a hlavne bola to poriadna skuska vztahu
@kookaij my ideme dnes so jedneho nakupneho centra pre deti...je to asi 50 km,tradicne tam nakupujeme na sviatky.....Tiez neviem ako to zvladnem,je to tam obrovske a chce to 2 hodiny,kym to prejdeme......Asi sa napcham magnezkom pre istotu,lebo takto s tym mojim krckom to neni bohvieco sa spacirovat po obchodoch.AAAle chytim sa vozika nakupneho a budem si ho tlacit pred sebov opreta on jak stara babka 😀 a nejak sa tam presuchocem pomalicky jak dochodca
@kookaij my ideme dnes do jedneho nakupneho centra pre deti...je to asi 50 km,tradicne tam nakupujeme na sviatky.....Tiez neviem ako to zvladnem,je to tam obrovske a chce to 2 hodiny,kym to prejdeme......Asi sa napcham magnezkom pre istotu,lebo takto s tym mojim krckom to neni bohvieco sa spacirovat po obchodoch.AAAle chytim sa vozika nakupneho a budem si ho tlacit pred sebov opreta on jak stara babka 😀 a nejak sa tam presuchocem pomalicky jak dochodca
Holky, taky je u vás tak hnusně? Myslím venku? Tady je naprosto nechutně... Teplota kolem 3 stupňů, od rána prší, takže na chodnících je ledovka nebo uklouzaný sníh... A paradoxně nejhorší je to na chodníku, který vede na kopci kolem lékárny... Dělala jsem asi tak 20-ticentimetrové krůčky... Pak jsem se na to vykašlala a šla jsem po silnici, která je jen mokrá... Fakt hnus... 🙄 Včera jsme s manželem rozebírali, že v tom rozbředlém sněhu se s kočárem vůbec nedá jezdit... Tak doufám, že až budu muset v lednu nebo v únoru s miminkem třeba do poradny, tak že budou aspoň odklizený chodníky, protože auto mívá manžel až do odpoledne v práci... 😒

@vilca mne doktor odporucil paracetamol