icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ajka82
10. dec 2010

@neliq ja som mala pri prvej hnacky a grcala som (mozno aj crevna viroza, lebo u manzela v robote bolo take cosi) a porodila som velmi rychlo 😅

albao
10. dec 2010

@neliq tak podobnu dilemu mam aj ja - ci to vobec spoznam 😀 Ale uz si dost blizko, uz by to porod aj mohol byt. Vsak uvidis ako sa to bude vyvyjat najblizsie hodiny 😉

neliq
10. dec 2010

@ajka82 bodaj by som aj ja mala také šťastie, že by to bol rýchly pôrod a keby tomu pomohli hnačky, tak radšej nech sedím od rána do večera na wc 😀
@albao no ja fakt neviem, čo mám čakať, každá holka hovorí niečo iné, najlepšie je asi ked odtečie plodová voda, to spoznáš vraj hned 🙂 inak včera si muž nalial pohár vína a ja hned na neho, že nech s tým opatrne, lebo sama sa do nemocnice viezť nebudem 😀

aha1
10. dec 2010

Dobré ránko cítim sa hrozne už tretiu noc nespím a mám dosť bolesti včera som bola u lekára ale kázal mi prísť v pondelok tak dúfam, že dovtedy vydržím. Skonštatoval že bábätko je veľké a tým pádom je tvrdnutie bruška, bolesti a že sa pravdepodobne narodí skôr takže v pondelok beriem na kontrolu so sebou aj tašku.

neliq
10. dec 2010

@aha1 že by sa nám narodilo ďalšie miminko? 🙂

albao
10. dec 2010

@neliq no sama som na teba zvedava 😅 Ja mam termin par dni po tebe, ale sama mam skor pocit, ze pojdem az po vianociach. Keby si porodila, tak ma to riadne vystrasi 😀 😀 😀 Ja mam stale dojem, ze mame cas 😀

aha1
10. dec 2010

@neliq pevne verím, že ešte vydrží je to len 35.týždeň 😉

neliq
10. dec 2010

@albao mne zas celé tehu doktor hovoril, že to bude aj o dva týždne skôr, takže ak to bude neskôr, tak to pre mňa bude prekvapenie, aj keď to zatial vyzerá tak, že to tak skoro nebude, ale vraj sa to môže zmeniť z hodiny na hodinu, tak uvidíme
@aha1 a čo hovorí doktor, drobec je už vyvinutý, či ešte nie?

zuzkaro
10. dec 2010

ahojte, tak som bola vcera na poslednej prehliadke u svojeje doktorky, od buduceho tyzdna v porodnici ;)
vyzera to tak, ze mi sa von z bruska urcite neponahlame, sice sa mi krcok skratil o cosi zo 47mm na 41mm ale doktorka vravela, ze to vidi aj na tyzden neskor ako mam termin :D no krpcovi je v brusku dobre, tak lan dalej fucat a zvladnut to dako :D

aha1
10. dec 2010

@neliq Lekár hovoril, že to vyzerá podľa vývinu malého na 36 týždeň a že je vyvinutý a v poriadku aj podľa UTZ je to 36 týždeň ale podľa menštruácie by to mal byť ešte len 33 tt takže to uvidím (ale asi malý najlepšie bude vedieť kedy má prísť)

vilca
10. dec 2010

Ahoj holky, co znamená, když jsem měla při minulé kontrole u Dr. v průkazce napsáno "CS:2" a teď naposledy mi tam napsala "CS:1"? Znamená to, že se mi zkracuje čípek? Vidím tady u vás ostatních, že máte 2-4 cm a přitom jste třeba o 4 týdny dál než já, tak jsem z toho zmatená... 😕

cufinka
10. dec 2010

@vilca ahojky to je divný ,já měla 0-1 pak 2 a ted mám 3 ( to vypadá že se ti spíš prodloužil zase 😀

neliq
10. dec 2010

@aha1 tak keď doktor hovorí, že je drobec vyvinutý, tak sa hádam nemáš čoho báť 🙂

janicac
10. dec 2010

@brego moc díky

vilca
10. dec 2010

@cufinka tak to je dobrý 😀 ale možný to je...protože při té minulé kontrole mi říkala něco jako že se mi zkracuje, tak ať se šetřím, a teď mi řekla, že je vše ok...no nevadí, já mám času ještě dost 🙂

albao
10. dec 2010

Ja mam tiez CS3 teraz 😝

cufinka
10. dec 2010

@vilca jojo v tvým týdnu jsem měla CS 0-1 nakže by to mělo být určitě ok 😉 jen nikam nespěchat ty máš ještě časík přeci na porod tak jako já 😀

ellahop
10. dec 2010

@kinsli erytrocyty som mala 3 a malo by byt 4/5.2 a hemoglobin som mala 8.9 a malo by byt od 12 do 16.8

neposedna
10. dec 2010

ahojte!!!
vcera som bola na poradni u dokiho, zobral stery na kultivaciu na streptokoka, konecne zmeral rozmery panvy, ale ostalo to bez komentara 🙂 🙂
poslal ma na pasy v utorok, v stredu ideme na kontrolu do ba na kramare na sono, bo nejak sa doktorom nepozdava srdiecko malej, ale to uz od 20.teho tyzdna, takze to ideme skontrolovat, ci nam nahodou nehrozi porod v ba (to len tak pre istotu) a vo stvrtok so vsetkymi vysledkami zas k mojmu dokimu... super tyzden predo mnou 🙂 🙂 🙂
inak ja budem stale chodit na kontroly ku svojmu dokimu, od teraz uz kazdy tyzden, a takisto aj kazdy tyzden na pasy.... ale iny kraj, iny mrav 🙂 🙂 🙂
mala sa tiez kazdy vecer, ked si lahnem, riadne pretahuje a ukazuje nam vsetky mozne koncatiny a takisto, ked ju vted pohladkame, tak sa vypuci este viac 🙂 🙂 🙂
zacala som pit ten malinikovy caj, pisali ste, ze je potom babo nejake zive, no moja je ziva vzdy, ked nieco jem a ked pijem caj, akykolvek....tak zatial tazko posudit, hlavne je, ze mne ten malini chuti a jemne osladeny medom je uzasny 🙂 🙂 🙂 ale kombinujem ho aj s inymi cajmi....

misag23
10. dec 2010

Ahoj holky, tak už druhý den mě pěkně škrábe v krku a nemůžu pořádně polknout. Cucám septisan, ale zatím to moc nepomáhá. Nemáte vyzkoušeného ještě něco jiného co zabírá a může se to v těhotenství?

cufinka
10. dec 2010

Jako děvčata po včerejší Nutele mám o kilo dole !!! Nejsem nějaká divná ? 😅 😀 😀 😀

albao
10. dec 2010

@misag23 Tak to by som aj ja rada vedela! Hrdlo mi uz preslo, ale z nosa mi tecie vodopad 😀

albao
10. dec 2010

@cufinka ze by som si dala Nutelu? 😀 😅

vilca
10. dec 2010

@cufinka 😀 😀 😀

cufinka
10. dec 2010

@albao zkus to ale ne aby si mi nadávala pak 😀 😀 😀

vilca
10. dec 2010

@misag23 mně doporučili v lékárně jitrocelový sirup...ale ten je spíš na kašel...to škrábání v krku je takový přechodný období...zkus Paralen...

monulik0209
10. dec 2010

Jaaj boze nieco na mna asik leze,hrdielko ma pobolieva....Od rana sa nadievam len cajmi...

vilca
10. dec 2010

@monulik0209 je nás víc... 😒 ale mně už to trvá týden... 🙄

neposedna
10. dec 2010

@cufinka tak to by sa mne nemohlo stat!!!! sama sa cudujem, ze po tyzdni doma, v nude a bez pohybu som mala vcera na kontrole o pol kila menej ako pred tyzdnom 🙂 🙂 🙂 dufam, ze podobne jednoducho to pojde dole aj po porode 🙂 🙂 🙂

zuzik28
10. dec 2010

@vilca je pravda, že se čípek může opět prodloužit...většinou je to po tom, když se šetříš, ležíš, prostě máš klidový režim. Mně se začal čípek zkracovat hned ve 28. týdnu. Nejdřív v pohodě 4 cm, v tom 28. týdnu najednou jen 2,9 cm...tak přísný zákaz cokoliv dělat, jen ležet a ležet. Další kontrola za týden, čípek 3,2 cm a pak 3,5...takže se fakt prodloužil. Teď už je samozřejmě zase malý, ale už jsem taky 36. týden, takže pohodička.
Takže nejdřív CS 2 a pak CS 1 není nic nenormálního 🙂 To jen tak na vysvětlení...tak to bylo u mě...