icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

janicac
12. dec 2010

@kinsli Ty brďo. Já od pátka taky chodím hodně. A včera a dnes jsem to počítala a 6x denne dost🙂

sirenita
12. dec 2010

@janicac já mám v plánu ještě umýt v ložnici okno - aspoň zevnitř 🙂 Ale chybí mi drobnosti ohledně kosmetiky a tak....
Já bych to u sebe viděla odbýt si Štědrý den a pak by mohla malá už na svět 🙂 Těším se neskutečkně na kapra a salát 😀
No, uvidíme, jsem zvědavá, jestli z nás některé budou v tom lednu opravdu rodit a neporodíme všechny do 31.prosince 😀 😀 😀

janicac
12. dec 2010

My se další víkend chystáme na velký úklid, vyklízení sklepa. Ja neumím sedět a musím taky dělat. Mě ještě chybí nějaké věci z lekárny pro mě, a pro malého mám ještě objednané plíny, ochranný balzám a žínky.

cara.m
12. dec 2010

@kinsli před porodem odhadovali 3 kg, porodní váha byla ale 2600 g, 44 cm

cara.m
12. dec 2010

@tetamon Díky 🙂 No tatínek se nestihl ani vyjádřit 🙂 Ale vzhledem k tomu, že nám předčasným stále vyhrožovali, tak jsme s tím nějak počítali 🙂
Teď mám problém, protože se mi nalívají šíleně prsa a on jak je malý, tak toho nestihne tolik odsát. Takže kdybych se teď rozhodovala zda koupit odsávačku nebo ne, určitě bych jí koupila. Přijde mi důležitější než sterilizátor. Já ji mám naštěstí půjčenou od ségry a sterilizátor jsem zatím využila jen k tomu, vysterilizovat tam tu odsávačku 🙂 Ale jasně určitě ho využiju. Jen chci podat info, že já bych se bez odsávačky zbláznila. To první nalití prsou jsem měla šílené a chodila jsem v nemocnici odsávat a stejně byly prsa nalitá a tvrdá. Tak jsem narazila na fajn sestru, ta mi dala na noc led, hodila jsem ho do podprsenky a když jsem se vzbudila na další kojení, byla tuhost pryč. Takže info pro Vás, kdyby jste měly některá stejný problém. Protože ono hodně záleží, na koho zrovna z personálu narazíte. Někteří neřeší nic a někteří se fakt snaží.

kinsli
12. dec 2010

@cara.m jak to jste malincí 🙂 Kačka měla 55 cm na 37tt, tak byla fakt přerostlá, ale náš malý bych řekla, že těch 49-51 cm teď mít bude 🙂

@janicac Tak aby jsi mě ještě nepředběhla 🙂
Já teď málem ani nedoběhla na záchod ☹

Jediné co mě mrzí, že jsem nezačala dřív jíst železo. Měla jsem tak 5 prášků, takže to mě fakt napomůže ☹
No třeba ještě malý chvíli vydrží a něco stihnu sezobnout 🙂

kinsli
12. dec 2010

@cara.m já měla opačný problém s odhadem odhadní u Kačenky 3350g týden před porodem a porodní 4000g

janicac
12. dec 2010

@kinsli No, mám termín o pět dní dřív🙂 Já doufám, že to není tak horký, a že to ještě nebude. Zase tak nespěchám🙂

kinsli
12. dec 2010

@janicac jo, koukala jsem 🙂 uvidíme, stejně ven jednou musejí 🙂

janicac
12. dec 2010

@kinsli to je pravda. 😉 uvidíme, jak to dopadne.

annmarie
12. dec 2010

@cufinka aaa to hadam nie 😀 urcite budes rada ak bude pri tebe 🙂

tetamon
12. dec 2010

@cara.m ja mam zajisteny pujceni u kamosky, takze by se to stihlo potom (snad) pri prevozu z porodnice, i kdybych mela chlapa naslepo hnat nekam na misto setkani a pouze predat 🙂
No, uvidime. A jak moc vetsi prsa mas? Vim, ze kamoska, ktera mela malinkaty, tak pak vypadala jako Dolly Buster (fakt ji z tech jejich stezi A skocily na D, prvnich par mesicu, nez se rozkojila a ustalil se odber s vyrobou 🙂)
Ja jen, ze jsem si koupila koj prdu, tak at vim, jestli mi z ni polezou nebo naopak za pul roku budu kupovat mensi 😕

skubanekka
13. dec 2010

Ahoj Holčiny - pls nemáte nějaký zaručený recept jak v noci spát? Daří se mi spát tak 4 hodiny a pak nic.. a to nespím ani ve dne.. to je hrozné:o)...

skubanekka
13. dec 2010

@cara.m a já stále nad tou odsávačkou přemýšlím, tak myslím, že po Tvých slovech už ani nebudu!! Jinak opravdu velké gratulace!! Doufám, že jsi Ty i Adámek oukej a budete si teď jen užívat! Asi budete mít na Vánoce frmol, ale budete je mít mooooc krásné!!

neliq
13. dec 2010

@skubanekka to by som aj ja rada poznala recept na to ako sa vyspať. Tiež toho moc nenaspím a keď sa v noci zobudím, že musím ísť na záchod, tak už nezaspím. Ale zas musím uznať, že odvtedy, čo nespím, je doma väčší poriadok, lebo cez deň sa mi upratovať nechce, ale v noci mám síl na rozdávanie, ako by som ani tehotná nebola 😀

@cara.m takže je lepšie si odsávačku hneď nabaliť do nemocnice? Pre každý prípad?

albao
13. dec 2010

@neliq som na tom presne rovnako. Pokial nejdem na WC, tak spim. Ale po WC uz nezaspim. No nevadi, uz len naozaj par dni a potom uz budem mat taky 3kg dovod na nocne buntosenie 😀 😝

Inak nebolia vas upony svalov medzi nohami? Ako sa upina noha na rozkrok. Je to divne, ale uz tyzden ma to boli. Hlavne v noci ked som ztuhnuta alebo pri "rychlejsej" chodzi

neliq
13. dec 2010

@albao no ja asi aj 4 kg 😉 mňa to už bolí nejaké dva týždne, ako píšeš, tak najmä v noci, ked vstanem z postele, mna ešte chytil aj bedrový kĺb, takže v noci keď vstanem, tak sa najprv musím držať steny, aby som urobila nejaký ten krok, potom, keď to už rozchodím, tak je to OK 🙂

skubanekka
13. dec 2010

@neliq @albao Tak to Vám závidím, že se Vám to nevadí🙂 - já si přes den připadám jako tělo bez duše🙂 - a to se mám učit statistiku - nechápu jak. Ale Albao - máš pravdu - máme to už "za pár"... tak co bychom pro mimčo neudělaly..!!

skubanekka
13. dec 2010

Holčiny - mám ještě prosbičku - není nějaká web stránka, kde by bylo jaké cca rozměry (výška, váha) má mít vaše mimi v tom a tom týdku? Nějak nemohu na nějakou stránku narazit - vždy najdu jen kousek - například váhu a nic k tomu:o(.. a tak jsem si řekla, že se zeptám vás zkušenějších..🙂

skubanekka
13. dec 2010

@neliq - tak se zádama jsme na tom podobně - naštěstí mám vedle postele postýlku, tak se vždy při vstávání podepřu a chvilku stojím, než se odhodlám odejít na wc... nojo holky, asi už to lepší do porodu nebude 😝

kookaij
13. dec 2010

@skubanekka tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=15 - 32k na tejto stránke,len si tam zvoľ fetálna váha a výška

kinsli
13. dec 2010

@skubanekka tabulku nevím ☹ Ale stejně bych ji neřešila. Jedno mimšo máš 2400g a druhé 3000g
Každé je jiné. Holky co tu rodili na 36tt tak měli 2400g, 2600g a 2700g.

@cara.m kolik Ti malý vytáhne?? Musíš hodně odsávat?? Já asi odsavačku vyvařím a přibalím si ji, mám ještě v tažce dost místa 🙂

holky co mě tak ještě napadlo, tak komu se prcek moc nehýbe a chce vědět, že je v pořádku tak si lehněte na levý bok. Do 10 min. by se měl prcek ozvat 🙂

neliq
13. dec 2010

@skubanekka tak s tým ani nerátam, že by to malo byť lepšie, ale pravda, čo pre tých drobcov našich neurobíme 🙂 tiež by som tu tabulku neriešila, nám to podľa nej vôbec nesedí 🙂

albao
13. dec 2010

@skubanekka podla mna je uz teraz dost jedno aka je tabulka. Uz sa velmi odraza genetika maminy a otca. Preto sa termin porodu urcuje hlavne z merania v 12tt, lebo potom uz zacina hrat svoje aj genetika 😉 Esteze sme obaja mensi s muzom 😅 Ja som v 36tt mala malicku 2200g, v 37tt 2600g a dalej uvidime. Ale samotne "odhady" lekarov podla sona su s chybou 400g, takze to doooost lieta 😉

albao
13. dec 2010

@neliq tak nie som sama! A ja ze co som si to za blbost vymyslela 😀 Uz som rozmyslala, ci som si to nepremozila pri soferovani (kedze vtedy som po prvom nasnezeni v BA isla 1.5 hodiny domov autom stylom jednicka, vyradit, jednicka, vyradit, ...) 😀

kamusek
13. dec 2010

Přeju hezké ránko! Tak holky se spaním fakt problém nemám 🙂 Já spím řekla bych až moc. Sice taky chodím v noci na záchod, ale okamžitě zase usnu. A dokonce spím i někdy přes den, což jsem ráda, protože jsem poslední týden nějak víc unavená.....
Co se těch odsávaček, tak u nás v Opavě v porodnici mají všechny druhy na vyzkoušení a půjčení v době, kdy je maminka v porodnici. Takže nám doporučila porodní asisentka, jak jsme tam byli kouknout, že si zatím nemáme žádnou kupovat, ale když bude potřeba, tak vyzkoušet, která nám sedí a pak když tak koupit. Že v dnešní době se dá sehnat běžně.
Já jdu dneska dokoupit poslední dárečky a pak už budu jenom odpočívat a těšit se na ten největší dáreček 😀 Taky bych se vůbec nezlobila, kdyby to maličké stihlo ještě letos 🙂
Přeju krásný den všem i bříškům 🙂

skubanekka
13. dec 2010

Jééé děkuji holčiny - mně šlo hlavně o to, zda-li nemám moc velké mimi - všichni mě straší /mám těhotenskou cukrovku - sice dle měření krve nikdy nepřekročím určené hranice od Dr., ale měla jsem 2 hodiny po jídle na tom zátěžovém testu hodnotu 8, tak jsem hlídaná../ - tak jsem chtěla vědět jak cca má být mimčo velké... v 35 týdnu jsem měla odhad 2450g, tak snad to jde... mám v té těhotenské průkazde tolik zkratek a ještě naškrábaných, kdo se v tom má vyznat:o)))... Každopádně děkuji moc za rady!!.o))

kinsli
13. dec 2010

@skubanekka my měli na 33+3tt 2660g a to žádnou cukrovku nemám 🙂

kinsli
13. dec 2010

teď jdu ve středu tak jsem zvědavá kolik bude drobek mít 🙂

janicac
13. dec 2010

Ahoj, já měla na 34+3 odhad 2540 g. Myslím, že to je způsobené cukrovkou v rodině.