icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
13. dec 2010

@tetamon nooo jsem na tom jak ta Tvoje kámoška 😀 on má taaaak malinkou pusinku a hlavičku a já na něj vytáhnu kozu jak z vozu 😀 😀 😀 😀 Jdu právě objednat nějakou kojo podprdu a ještě další věci, co jsem včera nestihnu. Objednávám totiž malému vel. 50, protože doma nic neměla a jak ho tak vidím, tak 56 bude mít až za čtvrt roku 🙂

cara.m
13. dec 2010

@skubanekka no já už bych odsávačku nedala 🙂 Dokonce jsem včera přemýšlela, že koupím tu elektrickou, ale na konec jsme se s tou mechanickou od ségry sžila 🙂 Ségra sice říkala, že později je lepší vymačkávat ručně, včera jsem to zkoušela a žádná prča to teda není. Takže zatím odsávám odsávačkou a stačí to. Ještě si asi zajedu koupit do lékárny mrazící sáčky na mlíko a nebudu to vylívat ale mrazit. Si říkám, nikdy nevím, co se může stát, můžu onemocnět nebo něco, tak ať má malý zásobu 🙂

misag23
13. dec 2010

@albao @neliq Tak ty "svaly" mezi noha mě bolí už asi 14 dní. Taky jsem si pořád říkala, co to je. Nejhorší je to v noci, když vstávám na záchod, taky se držím stěny, než to rozchodím 😀 No, musíme to vydržet, teď už to asi lepší nebude a bude nás pořád někde bolet a píchat. Mně teď začaly křeče do lítek, vždycky ráno a to jsem celé těhotenství měla klid.

misag23
13. dec 2010

@kamusek To spaní ti tiše závidím 😉 Já vůbec nemůže večer zabrat, ale je fakt, že většinou spím pak delší dobu ráno. Mám to teď nějaké posunuté.
To máte super, že vám v porodnici půjčí na vyzkoušení odsávačky. Musím se zeptat, jak to je u nás. Já ji zatím taky nechci kupovat, až podle potřeby a taky právě nevím jakou.

kinsli
13. dec 2010

@cara.m tak co jaká byla noc??? Ják se často budí na koj??? kolik odsaješ po kojení?? Kačka měla na týdnu
tak 60 ml a na 14 dnech už měla 90 ml. Ale ona byla proti vašemu obřík 🙂

Jinak teď jsem vyzkoušela sterilizátor a jsem fakt moc spokojená 🙂 připravovala jsem si odsavačku do porodnice a lahvička je krásně čirá žádný mléčný hnus tako je při vyváření v hrnci ☹

zuzkaro
13. dec 2010

@cara.m nadherne babatenko, zelam vam obom vela zdravia, nech vam prinasa maly len a len radost
inak mala si super porod, kiez by to aj u nas slo tak rychlo 🙂 a este raz gratulujem

cara.m
13. dec 2010

@kinsli no právě že nevím, ale v porodce ke konci tahal 45 nebo 50. Přemýšlím, zda koupit digitální váhu pro můj klid. Ségra tvrdí že je to zbytečné, když kaká a čůrá, ale já pořád nevím.
Dnešní noc byla super. Protože jinak každou noc od narození se budil třeba po hodině, křičel a pil jen pět minut a přes den spal a musela jsem ho budit co 3 h na kojení. A dnešní noc se vzbudil pět min. před tím než jsem ho měla na kojení budit a ráno jsem ho na kojení musela budit já. Takže dnešní noc na naše poměry fantastická 😀

cara.m
13. dec 2010

@zuzkaro děkuji moc, jj si nedovedu představit, že bych měla ty bolesti celý den ☹ Věřím holky, že všechny budete mít rychlé porody, ledňáčkům se prostě chce rychle ven 😉

vilca
13. dec 2010

@cara.m teda Adámek je fakt krásnej...úplně ti závidím, že už ho máš doma 😵

vilca
13. dec 2010

Ahoj holky, já jsem od včerejšího večera měla takový bolení v podbřišku, jako kdybych měla dostat menses...úplně mě to vyděsilo, přece jen mám ještě nějakých 6 týdnů čas 😕 Ještě ráno jsem to cítila, ale teď už to přešlo...tak snad to nebylo nic důležitýho 😅
Jinak už 14 dní se nemůžu zbavit rýmy a kašle, tak jsem se dneska vypravila k doktorovi, který mi dal antibiotika...prý se to musí přeléčit, aby se to malý nenarodilo přímo do infekčího prostředí...tak z toho moc nadšená nejsem... 😒

kinsli
13. dec 2010

@cara.m my váhu máme od ety, a fakt to souhlasí 🙂 ona Ti prcka na gram přesně nezváží, ale o to nejde 🙂 Zváží Ti ale s přesností na 5g kolik toho vypil když ho zvážíš před kojením a po kojení. jinak nám na rozkojení pomáhala glukóza v porodnici, jinak máš to samé sab simplex, to je taky sladký 🙂 stačí trošku pokapat bradavku a oni se pak můžou zbláznit 🙂 jak tahají.

kinsli
13. dec 2010

@vilca já měla bolesti v noci a měla jsem pěkně stažený zadek 🙂 ještě bych chtěla chvíli vydržet 🙂
No nic jdu si koupit pantofle do porodnice a skočím pro oběd 🙂

kinsli
13. dec 2010

@cara.m jinak s tím pupíčkem nám říkali vykapávat po koupeli, ale než se zahojí cca ten týden tak se neměl ponořovat, aby se do něj nedostala voda.

vilca
13. dec 2010

@kinsli já nevím no...teď to zase začínám cítit...je to takový divný...ale možná je to jen z únavy...včera jsem vyžehlila kupu prádla a myslela jsem, že mi prasknou záda...

albao
13. dec 2010

@vilca tak nam dula radila, ze zehlenie si mame nechat az ked budeme chciet ist rodit 😀 Ze zehlenie a umyvanie dlazky po stvornozky su ovela lepsie nez umyvanie okien ci ine "recepty na vyvolanie" 😅 Takze uz pomaly asi zacnem zbierat pradlo na zehlenie, aby som po vianociach mohla zacat "vyvolavat" 😀 😀 😀

ellahop
13. dec 2010

@cara.m jeeeeej. maly je krasny, ma krasnu pusinku a vyzera velmi spokojne... jejda... nadhera... 😉

ellahop
13. dec 2010

@vilca ja to mam dnes. lenze na mna to zelezo posobi opacne. ja z neho teda zapchu nemam. skor naopak... 😖 takze to moze byt aj tym.

vera1132
13. dec 2010

ahojte, ako sa máte? čím dalej tak sme bližšie k termínu 🙂
ako sa citite?

vikaki
13. dec 2010

@neliq ci budes mat mliecko a ci nie,je to jedno...odsavacku urcite budes potrebovat...V pripade ze budes mat malo mlieka,je dobre odsavackou rozpumpovat,mozno sa to potom zlepsi...a ak nie=tak ako to bolo u mna=nemala som vela mliecka=skoro vobec,napriek tomu prsia zacali tvrdnut na kamen,boli zapalene a bolave a vtedy som tu odsavacku velmi vyuzila.... 🙂

vikaki
13. dec 2010

@misag23 to nebudu asi svaly ale kosti lonove,co sa roztahuju 🙂

kwetinka1
13. dec 2010

Ahojte, prepacte, ze som sa medzi vas zamiesala, som z februaroviek, ale potrebovala by som kontakt na dr. Cunderlika alebo odporucit niekoho obdobne dobreho, kto by mohol spravit ultrazvuk, lebo moje babo ma trosku problemy a potrebujem niekoho dobreho v BA. Dakujem moc krasne

vikaki
13. dec 2010

@cara.m nam vzdy hovorili,ze babatko sa na papanie ma zobudit samo,vraj je to tak dane od prirody...vie samo kedy je hladne a tak nemame babo nejak zvlast na papanie zobudzat...jedine v pripade,ze by fakt uz dlho nejedlo....existuju vsak na to rozdielne nazory,tak neviem,co je spravnejsie...mne sa pia v noci budila 3 krat a vtedy som ju aj krmila,takze to celkom vychadzalo

vikaki
13. dec 2010

@vilca my dve sme tu tusim posledne,co sa terminu tyka....ja som povodne mala tiez termin 30.1.,len sa nam to trosku posunulo...,no ale clovek nikdy nevie,ze? Ja som dnes mala posliky,normalne ostra bolest a tlak na zadok ako pred porodom....Aj dole ma to uz riadne taha,babo muselo asi uz trosku klesnut zas....cakam kedy bude mat manzel cas z prace odbehnut doktorovi......Ale myslim,ze to je normalne,len by sme sa mali este aspon 2 tyzdne setrit pre istotu,hlavne ak mame taketo potiaze...no a s mojim otvorenym krckom uz ani nehovorim 😒 Takze hned ak pocitujem bolest a unavu=lahnem si...nechcem riskovat..urcite je pre mna dolezite,aby mala vydrzala prinajmensom do noveho roku

knedluska
13. dec 2010

Ahojky 🙂
Tak my jsme byli dneska na kontrole, malá už má prý 2.700 gramů. Jsem se docela zděsila. 😅 Ale pořád je hlavičou nahoru, tak doufáme, že se ještě otočí.
Holky, kupujete si už domů ten líh na pupíček? Mě někdo říkal, že ho mám koupit až cestou z porodnice, aby byl čerstvý. 😕

misag23
13. dec 2010

@knedluska My jsme byli v sobotu v lékárně dokoupit nějaký věci, tak jsem ho rovnou vzala. Taky mi někdo říkal, že má malou trvanlivost. Ptala jsem se v lékárně a trvanlivost je půl roku (ten náš vychází do května), tak myslím, že to je v pohodě.

albao
13. dec 2010

@knedluska tiez ho mam uz doma. Vsak sa pouziva len 3 tyzdne a to musi stacit na trvanlivost 😉

majamat
13. dec 2010

@kwetinka1 skus si dat do vyhladavaca tu na MK meno Dr. a najde ti tehulky, ktore o nom pisali. tie budu mat pravdepodobne na neho aj kontakt.

@knedluska ak kupis lieh zatvoreny, v original. baleni, vydrzi. nesmies ho otvorit. ja mam lieh s trvanlivostou do r. 2012

knedluska
13. dec 2010

Tak bezva holky, tak to ho koupím, až půjdu do lékárny. 🙂

cara.m
13. dec 2010

Holky, mám tu čest Vám oznámit, že dnes v 8 hod. ráno se LUCIEMAR narodil chlapeček Pepíček, s mírama 2480 g a 46 cm. Taaaaaaaak máme tady dalšího krásného prďolku 😵 😵 😵 Hurááááááááá 🙂

cara.m
13. dec 2010

Holky, mám tu čest Vám oznámit, že dnes v 8 hod. ráno se LUCIEMAR narodil chlapeček Pepíček, s mírama 2480 g a 46 cm. Taaaaaaaak máme tady dalšího krásného prďolku 😵 😵 😵 Hurááááááááá 🙂

albao
13. dec 2010

@cara.m jeeeej, to su spravicky 😵 😵 😵 Nadhera!!! 😵

Bozinku, ale ja mam doma len velksot 56 😅 Myslite, ze by som mala kupit nejake 50ky? Mate doma nejake vecicky 50ky? 😕