Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m to je úplně nádherné - moc blahopřeju!!!!!!!!!!!! Hlavně ať jsou holky zdravé a co nejdříve doma!!!!! Jééé to je krásné!!!!
@skubanekka Pepíček asi holka nebude 😀 😀
@cara.m Také moc gratulujeme 😵 Vzaly jste to holky hopem 😉
@vikaki taky chci, aby mimi vydrželo aspoň do Nového roku...dneska polehávám celý den a je mi divně...navíc mám už druhý den takový černý nebo hodně tmavý průjem...ale to by asi mohlo být tím železem, že? Beru ho dvakrát denně.
A co se týče buzení miminka na kojení, taky jsem se řídila tím, jak si mimi samo "řeklo"...když malá spala, tak jsem ji nebudila. Nevím přesně, o kolik dřív se care.m Adámek narodil. Ale někde jsem slyšela, že když se mimi narodí dřív, před termínem, tak nemá samo takovou potřebu, takže se budit má, aby se naučilo pravidelně papat... Takže u těch předčasně narozených to asi bude trošku jinak.
holky chtěla jsem se zeptat co máte nakoupeno pro novorozence?? Já jsem to asi nějak podcenila 😅 Když vidím ty vaše nabouchané skříně 😀
byla jsem se teď podívat a mám 20 overalů, těch jsem brala hodně, pak 3 mikinky, 5 halhotek bavlněných a 7 triček s dlouhým rukávem
+ rukavičky a ponožky. Na ven myslím 2 kombinézy + 3 teplé čepičky. To je asi tak vše
jo ještě vlastně 3 tílková body. Brala jsem i body s dlohým rukávem od cherokee ale to je obrovský, v tom by se utopil.
@vilca Já Kačenku taky nebudila a jedla po 4h + jedenkrát měla dlouhou pauzu cca 7 hodin. Jenže ona byla velká,
@cara.m má drobečka tak toho bych taky budila 😉
Jinak Kačka by se ani nechat budit na jídlo nenechla. V porodnici byl řád, teď se kojilo, teď se koupalo a ta to vůbec nedávala. ječela jako tur 😅 Když jsem ji pak měla u sebe na pokoji a nechala ji spát, tak byl klid 😉
Taky se připojuji ke gratulantkám 🙂 Teda asi bych si pomalu měla jít zabalit tu tašku do porodnice, už se na to chystám dva týdny 😀 V sobotu jsem vše dokoupila, tak už to tam jen naskládat.
@kinsli My máme skříň plnou, ale mám tam i větší velikosti (56-68). V 50. snad nic, maximálně 2 overálky. Ale myslím, že podle toho, co píšeš, tak toho málo rozhodně nemáš.
holky jukněte na pelíšek, včara jsem připravovali 😉
tedy jen v ložnici, jak tam mám to povlečení do postýlky tak to jsem teprve včera aukřila 😀
Takže to bude u nás tak do týdne 😉
@kinsli jéééé chápeš to? Normálně jsem mimo - učím se statistiku a píšu nesmysly:o)... takže oprava - samozřejmě ať je zdravý i Pepíček:o)
ahojte maminky a aj maminky "cakatelky", fiiiha dlhsie som tu nebola a ako citam, same dobre spravicky 🙂 maminkam, ktore maju uz svoje deturence pri sebe gratulujem a prajem vela vela zdravicka a nech vam deticky robia len samu radost 🙂. Ak sa mam priznat, tak Vam aj troska zavidim, ze uz mate po tom 🙂, ja zatial len dufam, ze ta na slecna si to tiez rozmysli o nieco skor 🙂, kedze po piatkovej poradni vazi uz 2980g.
A este mam jednu otazku. Vie mi niekto povedat, co znamena v tehu knizke poznacene od lekara, ze krcok 1 cm?Dakujem za odpoved.
takže ďalšia maminka medzi nami 🙂 🙂 🙂 akurat že som dneska po skuske zbehla do lekarne a kupila posledne veci co chybaju...este asi dnes zbalim tasku do porodnice...mozno sa aj zide...zajtra k doktorovi a rozhodne sa ze kedy nastupujem do nemocnice...tak hadam neda skor ako po vianociach 😀 😀 😀 uvidime,pretože brucho mi uz padlo a mala je uz dost nizko...
@knedluska čo sa tyka liehu, mne kamaratka v lekarni odporučila skôr ten dettol dezifekcny sprej, nestipe babatku pupocek ako lieh a lahsie sa aj aplikuje, dokonca ma aj chladivy ucinok a spolu s vodou z dubovej kory sa moze pouzivat aj na ranu po cisarskom nelen na pupocek...no je drahsi...
@vilca tie hnacky cierne ja mam cele tehu zo zeleza......ja furt skor tie hnacky cele tehu,aj 5 krat denne,aj ked teraz sa to trosku upravilo s tou konzistenciou........no vas tie hnacky mozno aj uz zo stresu chytaju=na psychickom podklade 😀 ////aj to je mozne......Ako je to s tymi predcastne narodenymi babatkami fakt neviem,ja som piu porodila tyzden pred terminom tak to uz bolo ako normal...Ja uz sa tiez stresujem,hlavne ked vidim,ze kazdym dnom sem pribudaju mamicky

@majamat to som uz robila, vsetko ma odkazuje na kramare, lebo on tam pracuje, ale on ma este aj sukromnu ambulaciu a k tej sa neviem dopracovat. neviem, ci ide o nejake zariadenie typu medifera, gpn alebo podobne...☹ dakujem, hladm hladam...