icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kwetinka1
13. dec 2010

@majamat to som uz robila, vsetko ma odkazuje na kramare, lebo on tam pracuje, ale on ma este aj sukromnu ambulaciu a k tej sa neviem dopracovat. neviem, ci ide o nejake zariadenie typu medifera, gpn alebo podobne...☹ dakujem, hladm hladam...

majamat
13. dec 2010

@cara.m ze gratulujem.

@albao ja moc nemam, iba co som dostala. keby nieco, bude stacit par ks.
@kwetinka1 skusala si to cez google, alebo cez vyhladavac na MK? na MK mozes napisat IP priamo tej, co o nokm pisala a opytat sa.

kwetinka1
13. dec 2010

@majamat maju mi zistit baby odtialto. tak cakam 🙂

cara.m
13. dec 2010

@albao já už je mám objednány, ale zatím jsme v 56 😀 😀 😀

albao
13. dec 2010

@cara.m a ake to je? Velmi plavate v 56? 😀

skubanekka
13. dec 2010

@cara.m to je úplně nádherné - moc blahopřeju!!!!!!!!!!!! Hlavně ať jsou holky zdravé a co nejdříve doma!!!!! Jééé to je krásné!!!!

vilca
13. dec 2010

@cara.m vyřiď prosím gratulace i ode mě, to se super, nějak se to tady rozrodilo 😀

kinsli
13. dec 2010

@skubanekka Pepíček asi holka nebude 😀 😀

@cara.m Také moc gratulujeme 😵 Vzaly jste to holky hopem 😉

vilca
13. dec 2010

@vikaki taky chci, aby mimi vydrželo aspoň do Nového roku...dneska polehávám celý den a je mi divně...navíc mám už druhý den takový černý nebo hodně tmavý průjem...ale to by asi mohlo být tím železem, že? Beru ho dvakrát denně.
A co se týče buzení miminka na kojení, taky jsem se řídila tím, jak si mimi samo "řeklo"...když malá spala, tak jsem ji nebudila. Nevím přesně, o kolik dřív se care.m Adámek narodil. Ale někde jsem slyšela, že když se mimi narodí dřív, před termínem, tak nemá samo takovou potřebu, takže se budit má, aby se naučilo pravidelně papat... Takže u těch předčasně narozených to asi bude trošku jinak.

kinsli
13. dec 2010

holky chtěla jsem se zeptat co máte nakoupeno pro novorozence?? Já jsem to asi nějak podcenila 😅 Když vidím ty vaše nabouchané skříně 😀

byla jsem se teď podívat a mám 20 overalů, těch jsem brala hodně, pak 3 mikinky, 5 halhotek bavlněných a 7 triček s dlouhým rukávem
+ rukavičky a ponožky. Na ven myslím 2 kombinézy + 3 teplé čepičky. To je asi tak vše
jo ještě vlastně 3 tílková body. Brala jsem i body s dlohým rukávem od cherokee ale to je obrovský, v tom by se utopil.

cara.m
13. dec 2010

@albao noooo košilky se dají, ale v dupajdách plaveme 🙂

kinsli
13. dec 2010

@vilca Já Kačenku taky nebudila a jedla po 4h + jedenkrát měla dlouhou pauzu cca 7 hodin. Jenže ona byla velká,
@cara.m má drobečka tak toho bych taky budila 😉

Jinak Kačka by se ani nechat budit na jídlo nenechla. V porodnici byl řád, teď se kojilo, teď se koupalo a ta to vůbec nedávala. ječela jako tur 😅 Když jsem ji pak měla u sebe na pokoji a nechala ji spát, tak byl klid 😉

cara.m
13. dec 2010

@vilca jj je to tak, právě že nemají tendenci se tak malí prcci budit, takže se musí budit na papání. A malý má ještě žloutenku, takže musí hodně pít, ať ji vyplaví. Narodil se v 35+2

misag23
13. dec 2010

Taky se připojuji ke gratulantkám 🙂 Teda asi bych si pomalu měla jít zabalit tu tašku do porodnice, už se na to chystám dva týdny 😀 V sobotu jsem vše dokoupila, tak už to tam jen naskládat.
@kinsli My máme skříň plnou, ale mám tam i větší velikosti (56-68). V 50. snad nic, maximálně 2 overálky. Ale myslím, že podle toho, co píšeš, tak toho málo rozhodně nemáš.

zanin
13. dec 2010

@albao ja som si nakupila aj 50 do nemocnice. Moj prvy syn mal 3430g a 50 mu bola akurat 56 som mumusela vyhrnat rukaviky tak som sa poucila. Nemam toho vela lebo detusky rychlo rastu ale nieco mam na zaciatok.

zanin
13. dec 2010

@kinsli to uplne staci. Ja mam veci po malom a dokupila som len najmensie bodynka s dlhym rukavom, lebo sme mali 56 a tie mu boli velke tak nech ma aj take tie najmensie ale ozaj len par.

kinsli
13. dec 2010

@cara.m 35+2 jsem zrovna já 😉 tak alespoň vím, že kdyby něco tak už je to v pohodě 😉

@misag23
@zanin doobědnala jsem teď už je troje punčocháčky. Ty jsem u Kačenky fakt hodně užila 😉

kinsli
13. dec 2010

holky jukněte na pelíšek, včara jsem připravovali 😉
tedy jen v ložnici, jak tam mám to povlečení do postýlky tak to jsem teprve včera aukřila 😀
Takže to bude u nás tak do týdne 😉

skubanekka
13. dec 2010

@kinsli jéééé chápeš to? Normálně jsem mimo - učím se statistiku a píšu nesmysly:o)... takže oprava - samozřejmě ať je zdravý i Pepíček:o)

janettan
13. dec 2010

@cara.m jééé ďalšie bábätko na svete 🙂 som zvedavá, ktorá sme na rade ...

janettan
13. dec 2010

@luciemar blahoželám k synčekovi, nech ste obaja zdraví a čoskoro doma 😀

zanin
13. dec 2010

@kinsli krasne aj ja by som brala kolisku ale aj postielka co mame je v pohode

annmarie
13. dec 2010

@cara.m jeminééé 🙂 🙂 🙂 super, gratulujeme a vitame ďalšieho drobca medzi nami 😀 😀 😀 😀 vela zdravicka

matula00
13. dec 2010

ahojte maminky a aj maminky "cakatelky", fiiiha dlhsie som tu nebola a ako citam, same dobre spravicky 🙂 maminkam, ktore maju uz svoje deturence pri sebe gratulujem a prajem vela vela zdravicka a nech vam deticky robia len samu radost 🙂. Ak sa mam priznat, tak Vam aj troska zavidim, ze uz mate po tom 🙂, ja zatial len dufam, ze ta na slecna si to tiez rozmysli o nieco skor 🙂, kedze po piatkovej poradni vazi uz 2980g.

A este mam jednu otazku. Vie mi niekto povedat, co znamena v tehu knizke poznacene od lekara, ze krcok 1 cm?Dakujem za odpoved.

annmarie
13. dec 2010

takže ďalšia maminka medzi nami 🙂 🙂 🙂 akurat že som dneska po skuske zbehla do lekarne a kupila posledne veci co chybaju...este asi dnes zbalim tasku do porodnice...mozno sa aj zide...zajtra k doktorovi a rozhodne sa ze kedy nastupujem do nemocnice...tak hadam neda skor ako po vianociach 😀 😀 😀 uvidime,pretože brucho mi uz padlo a mala je uz dost nizko...
@knedluska čo sa tyka liehu, mne kamaratka v lekarni odporučila skôr ten dettol dezifekcny sprej, nestipe babatku pupocek ako lieh a lahsie sa aj aplikuje, dokonca ma aj chladivy ucinok a spolu s vodou z dubovej kory sa moze pouzivat aj na ranu po cisarskom nelen na pupocek...no je drahsi...

vikaki
13. dec 2010

@vilca tie hnacky cierne ja mam cele tehu zo zeleza......ja furt skor tie hnacky cele tehu,aj 5 krat denne,aj ked teraz sa to trosku upravilo s tou konzistenciou........no vas tie hnacky mozno aj uz zo stresu chytaju=na psychickom podklade 😀 ////aj to je mozne......Ako je to s tymi predcastne narodenymi babatkami fakt neviem,ja som piu porodila tyzden pred terminom tak to uz bolo ako normal...Ja uz sa tiez stresujem,hlavne ked vidim,ze kazdym dnom sem pribudaju mamicky

vilca
13. dec 2010

@vikaki já jsem před chvilkou řekla manželovi, že další z nás už porodila...tak se jen zarazil a říká:"A měly ty holky termín fakt v lednu???" 😀 No abych řekla pravdu, taky se divím, že se to tady tak brzy rozrodilo... 🙂
Nevíte některá, v kolikátém týdnu byla luciemar?

kookaij
13. dec 2010

@luciemar blahoželám a prajem veľa zdravíčka

vikaki
13. dec 2010

@vilca kukala som v jej profile a ododnes mala luciemar 27 dni do terminu......takze bola 3 dni v 9.mesiaci