Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Tak jsem dnes byla na první části předporodního kurzu v Podolí. Moc mi to pomohlo, okouknout zdejší prostředí, zeptat se paní porodní asistentky na nejasnosti a, poslechnout si, jak to tam chodí a hlavně vidět naživo porodní sál. A vnitřně jsem se rozhodla, že porod bude hezká záležitost v mém životě, že kontrakce budu mít ráda, a všechnu bolest zvládnu, hlavně ať je bobek zdravý 🙂 Těším se...
Také moc gratuluji Luciemar k Pepíčkovi...ať jste oba zdraví a malý vám dělá jen samou radost.
Jsem celá naměkko, když vidím jak se ty dětičky rodí, je to opravdu krása.
Já jdu dnes na kontrolu tak jsem zvědavá. Mám už druhý den takový zvláštní pocit jako bych se otvírala. Je mi špatně, mám nízký tlak, tak na omdlení, když lehnu a zavřu oči, všechno se motá jako bych byla totálně nalitá 😀 Tak nevím jestli si to třeba nenamlouvám nebo se fakt začíná něco dít. S Ondrou jsem takové stavy neměla tak to asi bude něco jiného. Každopádně po kontrole vám dám vědět 😉
Pěkný den
@zuzik28 dnes kukam vela zienok ide k doktorovi,aj ja dnes vecer pravdepodobne,ak skonci manzel skorej v praci...Mam podobne pocity ako ty,vcera vecer som uz po suflikoch zohanala papiere otrebane do nemocnice a aj tasku uz mam komplet.....Neviem,ci nam to nesposobuje aj psychika,ked vidime ze sa to zacalo tak skoro a ze babky uz su maminkami 😀 No ale u teba je to uz pokrocile,takze mozno mas aj dobru predtuchu,tak ti zelam,nech je vsetko ok,hlavne zdravicko
aj ja to mam ako na hojdacke. vcera my bolo cely den zle, bolelo ma brucho a dnes nastastie zatial nic.. ved uvidime co mi v piatok povedia v porodnici, ale je pravda ze by som uz tomaska chcela mat na vianoce doma. no.... len aby ma to s mojim stastim nechytilo na stedry den alebo tak okolo neho... to by som travila vianoce v nemocnici a to moc nechcem 😒 kedze mam dva terminy 26.12 a 31.12.
@luciemar gratulujem drobcekovi a už sa teším na fotočky. Držkajte sa 🙂
Dobré ránko holky, tak ja som bola včera na kontrole v nemocnici, konečne sa začínam otvárať (bolo na čase) 😀. Síce pomaly, ale predsa. Doktor mi nakázal, že sa už nemám šetriť a doslova " že mám skackať na manželovi" 😅 čo ma teda pobavilo. Ono vlastne som sa už dávno tak nenasmiala, ako včera na poradni. Ten doktor je proste úžasný a s tou sadistkou z minula sa to ani nedalo porovnať. Dokonca bol ešte jemnejší ako môj vlastný doktor. No neviem, či neprestúpim 😀 Inak mi nedoporučil epidurálku, lebo vraj budem potrebovať veľa bolesti, aby som toho nášho malého slona vytlačila, tak som sa už s tým nejako zmierila, že si tú bolesť budem musieť pretrpieť. Pýtala som sa aj na Dianatal pôrodnícky gél a podľa neho sú to zbytočne vyhodené peniaze 🙂
A vy sa máte ako?
@vikaki 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ďakujem, dnes som ho v noci chudáka zobudila, že ideme na to 😀 nechápal chudák. Ale dnes idem aj požehliť a poumývať kachličky na vani a dám si aj kávu so škoricou, večer mi manžel donesie od svokry aj tú fitnes loptu, tak budem skákať, vraj to pomáha, tak vyskúšam 🙂
@kinsli mnam sunarove rafaelo......ja som vcera zbastila pol cokoladky...inak som uz napiekla aj ja,pernicky a este take medove sirupove zakusky...chcem este napiect jednu davku medovych makaronov...davam to do mrazaku,lebo by mi to pojedli uz teraz....ja mam doma totiz dvoch nadsencov sladkosti
@vikaki no moja mama tá chodí všade, sa chová, ako by mala stále 18, priatela má dokonca mladšieho, ako ja manžela, takže k nej sa radšej ani nevyjadrujem 😀 ale svokra tá chodí aj do kúpeľov aj so svokrom a na všelijaké akcie. cez víkend boli dokonca na dvoch mikulášskych večierkoch do rána. Som rada, že to nie je nejaká ufrflaná stará baba. Na svokru je super 😀
ahojky holky, tak jsem tu. Rafaelo jsem včera asi po 50 ks vzala a zbytek nacpala do mrazáku 🙂 Nechápu proč ty recepty jsou na tak šílené množství 😅
tohle je 250g 100% tuku, 120g sušeného mléka, 75g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy nebo rumu.
je to asi tak na 100 kuliček. do kuličky se dává mandle a obalí se v kokosu.
jinak jsem se dnes vážila a už to jde opět rapidně nahoru ☹ Teď mám 12 kg
dala jsem 1,5 kg za 14 dní. Fuj, kdybych neměla poradnu tak bych na tu váhu ani nelezla 😠
No teď ještě ať prcek vydrží, ale mezi svátky ať už jde ven, nebo ze mě bude mamut 😅
@neliq kolik Ti řekli váhu na posledním UZ??? Já jdu zítra měl by mít okolo 3 kg. 2950-3100g
tak uvidíme o kolik jsem se sekla 😉 Nikdy to nijak neuhodnu. Doufám, že je to alespoň přibližně dobrý odhad,
abych hrdinsky nešla rodit třeba 3300g a nakonec neměl přes 4000g. No lepší když řeknou míň než opačně, alespoň pojedu rodit klidnější než kdyby mě řekli, že má třeba přes 4000g.
@kinsli no mne už váhu nehovoria, zrejme, aby som sa nevydesila 😀 😀 😀 😀 ja to už nechávam tak, radšej sa ani nepýtam, drobca už aj tak volám malý slon a rátam s tým, že to bude ťažký pôrod. Ale ešte stále z toho nie som vynervovaná, neviem, ja to všetko beriem tak nejako športovo, možno je to tým, že neviem, čo ma čaká a pri ďalšom tehu potom budem stresovať 😀 😀 😀 😀 😀
luciemar Gratulujem k babu nech ste obaja zdravi a drobec nech Ti robi len radost, a inak je to sranda ja by som mala mat termin 5.1. a vobec nic, ziadne divne pocity ani nic podobne, to vidim tak, ze tento moj bambulkoo sa urcite narodi neskor :D a na 100percent bude riadne velky, takze ja sa ani dake vecicky vo velkosti 50 nechystam nakupovat 🙂
@neliq ja to tiez asi beriem dako extra sportovo, lebo tasku som do ruky este ani nechytila, sak naco ju balit tak skoro, veci do nej som uz nakupila a este mam taky kooooopec casu, ze ju budem balit az po vianociach :D a doklady mam aj tak stale po ruke ;) takze casu dost, no nie? a vyzera to tak ze nie si sama kto bude mat maleho sona, bo aj moj maly bude taky baculko, ze asi vytlacit bude dobra fuska, no co uz
Ahoj, tak já jsem před chvílí vstala 🙂 Spím teď poslední dobou nějak dlouho. Včera jsem byla na poslední kontrole u své doktorky a příští úterý už jdu na poradnu do nemocnice. Přibrala jsem za dva týdny 2 kila, tudíž mám už hezkých +19. Prcek má 2780g. Dělala mi i průtoky, prý v pohodě. CS mám jako posledně 3, takže žádná změna a myslím, že vydržíme až do termínu 😀
Jinak poslední dobou, kromě toho, že spím jak dudek, jsem šíleně nešikovná. Včera mi vyšplíchl olej na ruku, tak to bolelo jako čert a už dvakrát jsem se při sedání na záchod (máme ho strašně malý) praštila do brady, věřily byste tomu? 😝 😝 😝 😝 😝

holky tak tu patlám rafaelo, no to bude kalorická bomba 🙂 scháněla jsem sušené mlíko a nesehnala tak jsem tam šoupla místo toho sunar 🙂 je to výborný, ale pekelně sladký 🙂