icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

annmarie
14. dec 2010

@luuca1 jaaaj 🙂 ale vsak hadam si niekoho vyberies... sa to veru krati 🙂

romik123
14. dec 2010

Ahoj hlásim že jsme po kontrole na gin.mimišek odhad 2600 g hrdlo 25 mm pro prst naléhá hlavička.Kontrola v nemocnici pro podezření na odtekajíci plodovku to se nepotvrdilo a odhad mimiška 2350 g.Co je SF 33 ? 🙂 diky 🙂

neliq
14. dec 2010

Bože baby, ja vám tak závidím, že môžete spávať, ja som dnes bola zase od pol 2 rána hore ☹
@zuzkaro ja mám veci zbalené, lebo ked to príde, manžel bude isto hysterčiť a potom by som zabudla polovicu toho, čo treba. ale inak pohodička, myslím, že bude stresovať ovela viac, ako ja. Dokonca mi pred chvíľou volal, že či ešte nejdeme do pôrodnice 😀

sova33
14. dec 2010

@neliq Ten můj se mě taky pořád ptá, jestli už rodím 😀

neliq
14. dec 2010

@sova33 tí chlapi sú snáď ešte nedočkavejší ako my 😀

sova33
14. dec 2010

@romik123 SF je symfusa fundus, Rozměr dělohy od stydké kosti k jejímu dnu,které je ale nahoře.Rozměr v cm se zvyšuje,jak roste,ale před porodem,pokud ti klesne břicho s e může trochu snížit. To nemám ze své hlavy, našla jsem to na nějakém fóru, kde se na to taky někdo ptal.

sova33
14. dec 2010

@neliq Já myslím, že teď už je ten můj pěkně vystrašený 😀 Byli jsme v sobotu u známých, kteří mají půlroční holčičku. Tak jsme se bavili o porodu a tak. A ten můj byl z toho úplně na nervy 😀

neliq
14. dec 2010

@sova33 to ja tomu môjmu tiež rozprávam príbehy tu z koníka, tak nejako pre istotu, aby vedel, čo má čakať. Aj som mu ukazovala pôrod na youtube, aj bábo po pôrode, lebo ten má stavy už ked mu len poviem, že som bola na krv, tak si ho takto pripravujem :D

sova33
14. dec 2010

@neliq To já o krvi mluvit ani nesmím 😀 A že bych mu to předem na youtube ukázala? Tak to ani omylem, to by mě tam asi ani neodvezl 😀 Ale je fakt, že mu hlásím každou, která porodila dřív, aby byl připravený, že už je to za dveřmi.

annmarie
14. dec 2010

ahojte baby 🙂 my sme taktiež boli dnes na kontrole...na cisarsky ideme až po novom roku, malinka bude mať teda minimalne tri jednotky v datume 😀 važi zhruba 2600 gramov co si myslim ze je v pohode...a konecne som dostala aj papier na MD 🙂 😀 takze od mikulasa som oficialne na MD 😀

neliq
14. dec 2010

@sova33 to aj ja mu hlásim každé nové mimi, ale sú tí chlapi strachopudi, ja si neviem predstaviť, že by niektorí z nich mal vydržať to, čo musíme my 9 mesiacov a nieto ešte rodiť. Ja som fakt zvedavá, či ho na sále nebudú kriesiť 😀

romik123
14. dec 2010

@sova33 děkuji od poslední kontroly to je stejné proto se ptám 🙂 mě moc to hledáni nejde ☹

luuca1
14. dec 2010

@vikaki aj mne 😀 😀 😀 a inak ako sa cítiš??? mne už to brušisko fakt že lezie na nerv

luuca1
14. dec 2010

@annmarie ja som bola dnes na vyšetrení u gynekologičky a povedala mi že krčok maternice je síce zavretý ale bábätko už má strašne nízko hlavičku....tak neviem čo to znamená, povedala iba že už mám len ležať, nebehať, nestresovať sa, a dávať si pozor aby som niekde nepadla

zuzik28
14. dec 2010

Tak hlásím se z kontroly...dle mudr. to dneska nebude 😀 Zatím se to pořád jen chystá...tak uvidíme. Aby to nebylo ráz na ráz. Hromadu holek mi říkalo, že to ráno nevypadalo a v noci rodily 😀
Ale asi ještě chvíli vydržíme...

annmarie
14. dec 2010

aj ja som este zavreta, a taktiez je malinka uz nizucko, no zevraj je to normalne...a v mojom pripade fajn, kedze idem na cisarsky...mala ma dobru polohu a spontanny porod tak lahko nehrozi 🙂 🙂 🙂 aj ked nikdy nevies...tiez mi vravel ze sa mam setrit, ale lezat mi nekazal, tak neviem... 😀 vsak rob tak ako citis...ked sa moc nachodis alebo narobis oddychuj...a inak vsak uzivaj si zatial pokoja 😀

cara.m
14. dec 2010

@zuzkaro já jsem taky neměla žádné divné pocity 😀 dokonce jsem si dopoledne ještě krásně pospala 😀

cara.m
14. dec 2010

@zuzik28 jj ono fakt nikdy nevíš, mi na poslední kontrole (v pátek, v pondělí porod) řekli, že nález je pořád stejný, ale nikdo mi nezaručí, jestli třeba v ten den neporodím a porodila jsem v pondělí. Lucka mi do porodky taky psala, že jí řekli v poradně, že cca 3 týdny to bude ještě stejné a včera porodila. Takže holky, sbalte tašku, mimča jsou nevyzpytatelná 😀

annmarie
14. dec 2010

@cara.m no to je asi pravda 🙂 🙂 🙂 idem balit teda...bo aj mne bolo povedane ze tri-styri tyzdne 😀 😀 😀

cara.m
14. dec 2010

@annmarie jj 🙂 a když rupne plodovka, tak je to fakt fofr, že balit bych fakt nestihla 🙂 Mi gynekoložka říkala, že se nemám stavovat domů ani pro tašku, ale stavila a ještě jsem to stihla 😀

annmarie
14. dec 2010

@cara.m tak to si potom šikula 😀 😀 😀 mne hadam praskat nic nebude, mala sa nema kam ponahlat a ked to ma byt planovane CS tak nech je...aj ked clovek mieni a panboh meni?ci jak to je? teda v tomto pripade by asi platilo clovek mieni a dieta meni 😀 😀 😀 a inak ty si to mala ozaj rychle...

sova33
14. dec 2010

@cara.m U té ruplé plodovky je spíš problém, že hrozí infekce a tak. Ten porod se může vléct ještě pěkně dlouho (kamošce rupla o půl třetí ráno a pak se ještě přes dvanáct hodin plazila na hekárně, malá se narodila o půl osmé večer. Aspoň tak jsem to pochopila, ale je pravda, že člověk asi s mokrými nohavicemi nemá moc hlavu na to, aby balil nějakou tašku 😀

luuca1
14. dec 2010

@annmarie no a tvoja malinka je otočená dole hlavičkou???

cara.m
14. dec 2010

@annmarie 😀 😀 😀
@sova33 jj kvůli infekce i měli strach z toho, že jsem byla otevřená na 3 cm. Ale pak jsem se dozvěděla, že jsem měla štěstí, že mi tabletka tak zabrala. Prý to někdy bývá u prvorodiček tak, že stahy začnou a pak zase odejdou. Ale věřím, že všechny lednová miminka nebudou maminky trápit a půjdou na svět rychle. Zatím všechny 3 co jsme porodily jsme porodily relativně rychle myslím.

annmarie
14. dec 2010

@luuca1 ano, zevraj ma uz spravnu polohu ci co...a v podstate asi je to jedno aku ma polohu ked idem na cisarsky...a co tvoja malinka?

martuska75
14. dec 2010

@neliq kamarátka nedávno rodila s tým Dianatalom a vraj tiež nemala pocit že by jej to extra pomohlo, ale na druhej strane mala vraj rýchly pôrod a veľmi sa nerotrhla takže ktohovie. Neviete niekto, či je treba po aplikácií tých dávok ležať? Jej vraj pôrodník povedal, že musí pol hodku ležať a to by som nezvládla :(

luuca1
14. dec 2010

@annmarie no tá je už od 30 t hlavičkou dole a veľmi nízko, takže asi bude normálny pôrod...

annmarie
14. dec 2010

@luuca1 to e fajn, teda drzim palce aby sa este neotocila...kamoske sa malinky otocil necele dva tyzdne pred porodom a ani doteraz nevedia ako sa mu to podarilo, pretoze bol ako maly slonik a ona utlucke ziena, cize mal ozaj malinko miesta 😀 😀 😀 dokonca poznam aj taky pripad, sestranica mala cely cas maleho KP a ked je planovali uz SC tak sa maly otocil v poslednej chvili 😀 😀 😀

luuca1
14. dec 2010

@annmarie no necháme sa prekvapiť, na budúci týždeň už idem do poradne na antolskú

neliq
14. dec 2010

bože baby, ja som práve zjedla tanier hranoliek 😢 no hrúza, takto neviem, ako budem zhadzovať po pôrode 😒