Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Lucie, ja som bola na odbere krvi, kde mi určili HCG aj Progesteron.
Najprv som bola 30-teho, potom 3-teho a najbližšie idem vo štvrtok.
Ja by som radšej už prijala vodnara, ako kozorozca, lebo môj otec je kozorozec a je faaakt tvrdohlavy ;)
albao, presne ako vravíš, vit.C sťahuje trosku cievky, aj keď baby chcú oddialit mrchu, si dávajú citrony
Bozinku, to budem mat tvrdohlavca? 😀 Svagrina je kozoroh a je trdohlava, ale zato je to aj spravna zenska 😉 Tak snad bude moje mimco po tete 😵
susann: aha, vidis, spravim si citronadu! 😵 Ja uz ziadne spinenie nechcem!
albao, tak díky, nakoupím si ovoce, co obsahuje hdoně vitamínu C. ale na pomeranče nemám chuť 😒
susan tak to jo. v kterém týdnu ti brali krev? k nám se zas víc hodí kozoroh, protože manžel je taky zemské znamení - panna. takže tak.
pri spinenei si kupte ascorutin je bez receptu a je to vlastne dorma Vitaminu C, ja som ho uzivala 😎 a lekari ho predpisuju pri spineni a krvacani na zastavenie
forma vitaminu C, prepacte za tie preklepy 😝
baby ak na mna ide chrípka, myslíte,že si môžem vziať paralen plus??
miyya: no radsej zavolaj lekarovi, lebo nie som si uplen ista. Acylpiryn sa nesmie, ale paralen asi hej. Radsej opatrne 😉 Na mna vcera nieco islo, trochu ma bolel krk, ale cajiky s medom to spravili 😉 Setri sa 😉
Miyya, přečti si příbalový leták, ale myslím, že paralen můžeš. když jsem byla na krétě a bylo mi tam blbě, tak to bylo to jediné, co mi dali..
albao super nápad s tím čajem s medem.. i podle toho, že mám chutť na čaj, poznám změnu 🙂 dřív jsem na čaj ani nepomyslela 😅 . prosím tě, ta tvoje krev, jak jsi našla, jakou měla barvu? tmavou nebo jasně červenou?
no lucia to som si aj ja myslela.ale neni paralen ako paralen a ja som dneska dva zjedla.ja blba.paralen viem,že môžem ale plus tak ten nie.ten je zakázaný.tak som teraz na seba nahnevaná 😠 😠 😠
a bojím sa,ale snád to nebude také zle.dufam
Miyya, to mě právě napadlo.. ale netrap se tím. hlavně ať se ti uleví... náhodou jsem slyšela důvod, proč některé léky se v těhu nesmí.. jen proto, že je prozatím netestovali na těhotných... prostě žádný vliv to mít nemusí. jinak si ale dopředu koupím paraleny a bioparox, ten je schválený.
no ja neviem ako ma to napadlo, jaj pri prvom by som nebola taká neopatrná. ☹ ale vravia,že aj kofein je zakázany,lebo sposobujem potrat a pri prvom som bez kávy nevedela fungovať.
Teraz kávu nepijem,ale zato stváram iné blbosti.
miyya, ten kofein.. to je téma samo pro sebe. četla jsem, že může v prvním trimestru způsobit potrat.. ale moje gyndařka mi říkala, že jedno kafe s mlíkem za den můžu, protože se mi tím vyrovná tlak - mám ho nižší..ach jo, jak se v tom má člověk vyznat..
no to ,ale bojím sa riadne teraz.a muž neni doma ešte stále a malý je ako čert.takže bojujemeee
no to ,ale bojím sa riadne teraz.a muž neni doma ešte stále a malý je ako čert.takže bojujemeee
ahojteee. ani mi nevravte ze aj kozorozec je tvrdohlave znamenie. ved mna poraziiii. ja uboha rybicka a doma skorpion, byk (mala je prvy den byka, takze je este hooodne baranoidna) a teraz dalsi tvrdohlavec??? to si doma velmi neskrtnem 😢
baby ten ascorutin poznam aj ja som si ho kupovala ked som nechcela mat na dofci problemy.
miyya neboj, ja som pri malej uzivala antibiotika. este som nevedela ze som tehotna a ked som to povedala potom doktorovi tvaril sa fakt zdesene, ale nakoniec vsetko ok. a aj kavu som pila. dokonca dve denne, lebo som kofeinovy zavislak a vypijem aj 4 v pollitrovom hrnceku. teraz som to obmedzila na jednu - dve. lebo tiez mam hrozne nizky tlak.
inac dnes sme boli na korcule. som sa rozhodla ze aspon raz ich vyskusam ked som ich uz dostala. isla som ale na istotu a tlacila som pred sebou kocik s malou. pad nehrozil. akurat som taka znicena ze az. ale herecke sa to pacilo. vykrikovala na vsetkych korculiarov a dirigovala: pohni mama uz aj! a skoro som sa pocurala od smiechu ked na ocka kricala: očkóoo de šíííí, loptoš... no kde vzala slovo loptoš, to nechapem...
🙄 darjena ty si iná bláznica 😀 😀 😀 ale dakujem, už si to tak neberiem. čo sa má stať sa stane. vela pijem,nech to ide čo najskôr do kelu zo mna,lebo vyvrátiť sa mi tá posledná nedala. Ja totiž neviem vracať. 😝 😝
serkám nato, trápiť sa skôr ako sa niečo stane....tak to už radšej nie. Je to v mojej povahe ,ale v poslednej dobe s tým velmi bojujem. 🙄
ten prvý blebec smajlík sa tam dostal náhodou 😉
lucie: ja som mala taku hnedu krvnu zrazeninku malu. V podstate to nebola krv, ale taka mala gulicka.
miyya: bude to dobre, neboj. Mnohe maminy postvarali ine blbosti a maju zdrave deticky 😉
darjena: na to sa tesim! V tom veku je s detmi paradna sranda 😵
Darjenn, to víš kozoroh má taky rohy 🙂 ale řekla bych, že to je daleko lepší než u beránků 😀 taky se chystám na brusle s kočárkem, takže snad to bude bezpečné 🙂 jaký máš kočár? má brzdu na držadle? můj ne, ale nevadí to.
ja som pila kavicku rano pri vsetkych tehotenstvach a budem aj teraz , lebo by ma polozilo 🙂 len s mliekom som nemohla velmi ma z neho napinalo. Penicilinove natibiotika sa urcite mozu pocas tehotenstva, lekari ich neradi predpisuju prve 3 mesiace, ked sa plod vyvija, ale zas treba si uvedomit ze zapal sa krvou dostava aj do placenty a moze uskodit aj babatku, kazda choroba v tehotenstve by mala byt sledovana lekarom. Strasne som unavena a to s aucim na skusku po nociach, vobec mi nepali... 😒
no darjena, nas ma iny slovnik, pochytil do deciek aich kamaratiek, nastasti mu nik poriadne nerozumie, ale uz sa mi stalo, ze v obchode miesto dakujem povedal,, hlupak,, ale on to povie ako ,,upak,, takze nik mu nerozumie 😀
ale že ja budem taká blbá,tak to mi nejde do hlavy.. 😝 😝
miyya: ja som v poslednej dobe ako tlk, vobec samu seba nespoznavam. Zabudam na uplne vsetko, aj na moje rutinne recepty v kuchyni 😀 Nie si sama, co je popletena z hormonov 😉
miyya este ze si mi toho smajla vysvetlila uz som sa chcela urazat 😀 ja sa tiez niekedy stresujem dopredu, ale skor ked sa jedna o druhych. ale je to na nic. bud mas stres zbytocny, alebo zbytocne dlhsi 😉
albao ja milujem toto obdobie. sa mi zda uplne najsamlepsie. je s nou desna sranda, lebo papulka jej ide neskutocne. rozprava aj zo sna. a co z nej dokaze vypustit. vsade kam s nou pridem, tak zabava okolie. a tiez mi pripravuje krusne chvile, ked povie nieco fakt nevhodne, ale ja mam smolu ze jej vacsinou rozumeju... a uz je dost samostatna, zahra sa, kukne rozpravku. sice vyvadza hluposti, ale uz nejde tak bez rozumu do vsetkeho ako ked mala rok, rok a pol. a da si vysvetlit veci. niekedy 😉
lucie ja mam uplne obycajny polsky kociar baby design. uz znacne rozhegany, ale islo to v pohode. nejak som sa nehnala, len tak lazo plazo.
ahojte baby 😉 prisla som vas kuk - cely den som bola v praci...vy ste tu teda pekne popisali 🙂
darjena mala je zlata 😵
albi zajtra drzim palce a daj potom vediet 😉
inak ked ste spominali dnes tie citrus.plody tak ja som poslednu dobu pila vela vody s citronu a ja blba som si myslela ze ked mi meska ms ze je to z citronov 😀 😝 uz ked to bol 3.den tak mi to zacalo vrtat hlavou lebo cykly som mala pravidelne 😉
a posledne 3 dni som mala ovoc.misu-pomarance,grepy,kiwi,banan,jablko-a pomalinky som to cele popapala takze som zasobena 😅
dobre ranko 😀
dnes idem k lekarovi na vysetrenie...
albi myslim na teba, bude ti robit aj ultrazvuk??
Idem chystat ranajky a vystrojit krpcov 😉
Ahojte!
Prave odchadzam k lekarovi, ale neviem kedy sa presne dostanem potom k internetu. No urcite dam vediet. Myslite na fazulky nase a nech su vsetky pekne zdravucke 😵
mariadaniela: uvidime, co urobi, potom porovname pororovania, hej? Vsak medzi nasimi fazulkami je asi len den 😉
AHoj kocky 🙂
tak sa k Vam snad pridam i ja 🙂 19.4. sme mali IVF po 5dnovej PK a hcg testy su pozitivne. Je tu niekto tiez po IVF alebo sa Vam vsetkym podarilo prirodzene? Dnes idem k dokimu, tak som zvedava, co bude dalej.
Tesim sa, ze tu ste mnohe uz take skusene. My mame rekord 9tt, dalej sme sa nikdy nedostali. Tak dufam ,ze teraz to bude az do konca 🙂
sylvia gratulujem, zelam ti bezproblemove tehotenstvo
albao, mne dnes neurobi sono, ako po poznam, tak asi az v 7 tyzdni, ked bude uz iste srdiecko, na sono sa musi zvlast objednat 🙄
ahojte.
albao myslim na teba od kedy som oci rozlepila. nech vsetko dobre dopadne. urcite sa ozvi. aj ty maria. som zvedava ako dopadnete baby, mna to caka zajtra.
silvia vitaj vitaj. asi sme tu vsetky prirodzene teho aspon myslim, ale hlavne aby sme sa uuuplne vsetky dockali happy-endu. my si tu tak vsetky drzime palce v tychto neistych zaciatkoch 😉

miyya: aj ja som vodnar 😀
lucie: uz som to pocula viac raz. Raz ked som necakane silno krvacala mezi dvoma menstruaciami, tak mi sestricka na gynekologii poradila velku davku vitaminu C. Teraz ked som v nedelu spinila, tak mi znama, co sa vyzna v "domacej liecbe" nakazala pomarance a grep (cize zase ten vitamin C). A teraz ked som behala po internete, tak tiez sa to da najst. Nejak to vraj stahuje trosku cievy. Vsak sa aj hovori, ze kedysi v stredoveku ludia na lodiach trpeli na krvacanie z dasien, lebo im chybal vitamin C. Tak asi tak, davam si rozne informacie dokopy, nie som ziaden expert 😉 A kedze je teraz cipok na maternici viac prekrveny a aj on moze malicko krvacat, tak aj preto sa mi to zda ako mala drobnost, za ktoru nic nedame.