icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
16. dec 2010

@kamusek přesně tak to s tebou souhlasím, taky sem to slyšela, že by rodičák vzali úplně, to teda nevím co by ty rodiny dělali, jenže v cizině je to tak, že je o dítě postaraný,protože tam mají jesle a školky, jenže co sem tak četla tak od nás sou nejbližší jesle 50km, prostě když ta matka musí do práce, tak je dítě kam dát, u nás tomu tak bohužel není

vikaki
16. dec 2010

@lavazza dievcata ja vam normalne zavidim....ze aspon nieco od statu dostavate 🙂

lavazza
16. dec 2010

@vikaki však si říkám, zlatě v ČR ještě pořád, ale ono to nebude dlouho trvat, proto říkám, klidně půjdu po roce do práce, bude to na úkor malého, ale taky je potřeba aby to malé bylo kam dát, původně sem měla domluvený s vedoucím, že budu dělat z domu, do práce přijdu odpoledne na pár hodin udělat dokumentaci, nakonec tam vzali za mě zástup, hodně ženských co třeba nechtějí dělat a to mi řekl i doktor a já bych byla ráda i za pár korun navíc, jenže u nás v poslední době nejde sehnat ani brigádu při mateřský

vikaki
16. dec 2010

@lavazza ja som popri malej tiez pracovala v hotely a potom v baliarni a restauracii a malu mi strazila svokra....ale poviem ti,stale len mrmlala,ze som cele dni prec,tak som mala vycitky svedomia...okrem toho to nerobi dobrotu,pretoze dieta potom nabera svokryne manie,cize sa obraca v jej obraz a mam pocit,ze sa o nu nevie tak postarat ako by som sa postarala ja....mala som potom co robit z malej zas spravit cloveka.....Koli tomu som potom zmenila pracu tak,aby nam hodiny vychadzali s manzelom a pri strazeni malej som sa striedala s nim...teraz ju svokra strazi,len ked fakt nemam ine vychodisko...radsej ju zanesiem ku kamoske=ta ma tiez maleho syna a tam je jej dobre.....ale to tiez len obcas,ked ideme k doktorovi na sono alebo tak

stanulka551
16. dec 2010

@misha8 waaau tak skoro, gratulujem 🙂

stanulka551
16. dec 2010

@neposedna drzim palce aby to vsetko dobre dopadlo, viem ze je to tazke, mojho maleho operovali ked ma 6mesiacov ale zase je lepsie ked vedia veci zistit skor - od mala a rychlo zareagovat a pomoct. Moj je nastastie uz ok a vsetko dobre dopadlo tak to urcite bude aj u teba tak 🙂 hlavne vela sily

kamusek
16. dec 2010

@lavazza Máš pravdu, přesně tak! Taky si myslím, že to nebude dlouho trvat, ale je to síla.....taky nevím jak bychom vyžili od manžela z platu. A to bydlíme zatím u našich, takže výdaje nejsou tak velké, ale hlídání bych neměla. Naši i tchánovci jsou ještě mladí, takže ještě nějaký ten rok budou pracovat. A jesle jsou taky daleko. No jedině bych musela najít nějakou práci z domu nebo třeba dělat účetnictví doma, ale zatím si to nějak neumím představit ☹

stanulka551
16. dec 2010

tak by som uz bola rada keby mi tu niekto v tomto Anglicku povedal ako je na tom moj krcok, ci uz sa otvaram alebo nie. Dnes som si robila nadeje lebo som bola v nemocnici na kontrole, ze konecne uz sa niekto na mna aj pozrie a povie mi co a ako, ale kdeze, bola som tam 10 min. a konzultovala so mnou ze ci chcem cisarsky alebo normalny vzhladom k tomu, ze predchadzajuci porod som mala sekciu. Dosli sme k zaveru ze tentokrat mi nic nebrani mat normalny porod, skontrolovala mi tlak a prehmatala brucho, male je uz dost nizko a je hlavickou dole. Ale to bolo vsetko. Vravela som jej ze vcera v noci som mala dost bolesti ze som mala velke tlaky a aj chrbat ma bolel a stehna ako pri kramoch, ale ona nic, ze ked uz to preslo tak ok. Dala mi termin o 4 tyzdne do nemocnice to uz je po termine porodu, ze ak sa nic nerozbehne tak mam prist.

sova33
16. dec 2010

@monik1 Tak ty máš ještě docela čas, ale mně už je 30, takže s druhým moc čekat nechci.

ajkalc
16. dec 2010

@stanulka551 ahoj. no to je strasne v tom Anglicku. mam tam kamošky,co maju tak cca termin ako ja a tiez hovoria to iste,co ty. a že o 3D sone tam ani nepoculi....aspon v dacom sme pred zapadniarmi. ja tu chodim 2X do tyzdna uz na kontrolu

neposedna
16. dec 2010

@stanulka551 dakujem!!!
na jednej strane som rada, ze o probleme so srdieckom vieme uz od 20. tyzdna tehotenstva, ale stale bola nadej na porod doma, vcera teda nadej zhasla, teraz zas dufam, ze bude mala v poriadku a nebude potrebna operacia.... ale vsak uvidime 🙂 🙂 🙂 verim, ze sa na svat nevypyta skor, ze vydrzime do toho 5.1., potom uz nech sa deje co ma, ked uz budeme tam, tak budem kludnejsia, predsa len, je to najspickovejsie zariadenie na slovensku, teda to detske kardio, takze radsej takto ako tam prevazat novorodenca..... mam v nich plnu doveru, tak snad ma neskalmu 🙂 🙂 🙂 vcera mali vsetci uzasny pristup, ci na detskej kardio ci na gynekologii, takze verim, ze to bude ok, uz som si aj precitala nejake debaty o porodnici, tak som sa uz uspokojila....

stanulka551
16. dec 2010

@neposedna hej moj maly mal problem s oblickou, ja som zo Zvolena a tiez sme boli v Bratislave a musim povedat ze som bola a som velmi spokojna co sa tyka profesionality doktorov, az na to, ze primar si pytal peniaze dost otvorenym sposobom, ze ak chcem aby mi ho operoval on, tak musim nieco dat, ale to je bohuzial normalka uz dnes 😒

monik1
16. dec 2010

@neposedna Moc držím pěsti ať všechno dobře dopadne, dneska je medicína už na špičkové úrovni, tak musíš věřit, že to bude OK 😉
@stanulka551 @vikaki Teda holky, v té Anglii i v Řecku stojí ta péče o těhotné fakt za prd 🙄
@sova33 No já měla smlouvu na dobu určitou,tak mi by druhá mateřská asi nevyšla, tak hlavně proto nechci hned druhé dítko
@kamusek @lavazza Holky, uvidíme co s tím rodičákem, ale taky jsem četla, že to chtějí sjednoti pro všechny země EU 😝

luuca1
16. dec 2010

@misha8 jéééj ale čo to??? ôtakto skoro ste sa narodili??? čo už nevydržala malinka??? čo si mala nejaké problémy???

vikaki
16. dec 2010

@stanulka551 nic si z toho nerob...aj tu je to tak od veci...normalne sa doktor rozculil,ze co chcem merat krcok,ze az v 38.tt,aby sa vo mne zbytocne nevrtal......lebo sak vraj hlavicka je sice dole,ale este nie" vysrobovana" hlboko do lona,takze sa nemam stresovat....Mna to vytocilo,lebo mam uz od zaciatku s krckom problemy,otvara sa aj bez kontrakcii,tak som chcela vediet jak som na tom......no,ale aspon sono mi spravil a babo pomeral 🙂

janettan
16. dec 2010

@neposedna moja známa rodila pred 2 rokmi a až po narodení dieťatka mu zistili problémy so srdiečkom ... oni na to neboli vôbec pripravení, museli ich vrtuľníkom za nie moc priaznivého počasia prevážať do BA, kde jej dieťa hneď operovali. Stratili čas prevozom, ale po operácií je malá o.k.. Ešte chodia na nejaké kontroly. Takže ty máš aj jednu výhodu, že o tom vieš a malá bude hneď pod dohľadom odborníkov a v tej správnej nemocnici. Držím palce, aby vám všetko dopadlo dobre, rýchlo ubehlo to hrozné čakanie a aby ste boli čo najrýchlejšie spolu a doma 🙂

stanulka551
16. dec 2010

@vikaki no vidis aspon nieco tu mas sono 2x a dost a okrem toho ti kontroluju iba tlak a moc nic viac. Ale uz kaslem na to, hlavne nech sa babo narodi zdrave.

vikaki
16. dec 2010

@stanulka551 no hruza....mne pri pii tiez nic nevysetrovali,len moc a raz krv......ale tento druhy doktor mi zas dal spravit tolko testov na vsetko mozne,ze mi urcite pocas tehu aj 2 litre krvi odobrali. 😨 ...normalne v labaku uz nadavali,ze tam furt chodim na vseliake odbery......aspon viem ze som po celkovom checkupe celkom zdrava 😀 ..no ta starostlivost je asi len vdaka poplatku=kazde sono 1 krat do mesiaca=50 euro

ellahop
16. dec 2010

@luuca1 ozaj luuca, tebe uz je fajn???

vikaki
16. dec 2010

@stanulka551 z tych tlakov a bolesti si nic nerob......aj ja to mam,ale u mna je to je len taky falosny poplach=poslicky a tak....Pri pii som to nemala a tiez som sa zlakla,ze boze uz asi porodim,,,ale doktor tvrdi,ze to je normalka a mam casu dost...Len mi doporucil od 36 tt zvysit pohybovu aktivitu,aby hlavicka postupne zacala sklzat do lonovych kosti....ze az potom je to znamenie ,ze coskoro porodim.....no,ale clovek nikdy nevie.....napriklad ak sa nejak zrazu vytocim,ohnem ,pohnem.....moze sa hlavicka posunut dole

janettan
16. dec 2010

@vikaki tých 50 euro za jedno sono je skutočne dosť .... ani sa mu nečudujem, že ich robil tak často - ale zasa ide o zdravie a hlavne o dieťa .... určite by som si ich aj ja dala robiť

zuzik28
16. dec 2010

Sákriš, tady člověk den není a jaksi se ztrácí kolik toho naplkáte baby 😀 Ani nevím na co reagovat.
Já jsem chytla hroznou rýmu...celý těhu nic a teď před porodem...no fuuuj, nemůžu absolutně dýchat tak musím "šňupa" nosní kapky. Snad to bude brzy dobré, nerada bych nakazila Ondru a taky rodit teď by se mi teda nechtělo 😀 Tak Kristýnce domlouvám, aby ještě aspoň týden vydržela 😀

Mám takový dojem, že jsem zaregistrovala další mimiko?
Koukám, že probíráte rodičák, porodné, atd...k tomu se snad ani nedá nic říct. Zase z toho něco vytřískají jen "nepřizpůsobiví občané" 😠 😠 Pro mě, za mě ať to teda poruší, když musí (což určitě nemusí), ale ať je to pro všechny stejně. Jsem se zase vytočila...

albao
16. dec 2010

@neposedna Mozno ta potesim, ale dnes som sa dozvedela, ze prave pri Oddeleni patologickych novorodencov na Kramaroch funguje laktarium a ked sa dohodnes s MUDR. Vicianovou, urcite nenakrmia tvoje babo flaskou s umelacom, ale materskym mlieckom - idealne tvojim 😉 Bolo by skvele, keby si tam mala muzika, ktory by nosil mliecko odstriekane tebou do sktriekacky babatku. A ked sa uz postavis na nohy, tak mzoes za babom chodit sama. Urcite sa najde riesenie, to je len prvy sok 😵 Z bratislavskych porodnic su Kramare najviac naklonene udrzaniu kojenia 😉

vikaki
16. dec 2010

babky uz mesiac ma trapia popraskane a suche cervene kutiky ust a uz som vsetko vyskusala a nic nezbera......bud su na vine kiwi co furt konzumujem=asi vela vit.C,alebo to ma suvislost s tehotenstvom,vitaminami,stravou?????? Ma to tu okrem mna este niekto? Cim si to mam natret? uz som zufala...ani do jablka nemozem zahryznut,boli to

albao
16. dec 2010

@vikaki ja bojujem uz par tyzdnov s extremne suchou pokozkou - a to vsade. Stehna, zadok, pery, ... jedine brusko nie, lebo to olejujem 2x denne

luciemar
16. dec 2010

Ahoj holky!!! Mockrát vám všem děkuji za krásné gratulace! Vážím si toho. Jsme ještě v porodnici a mám chvilku mezi kojením, tak v rychlosti píšu.
Porod byl rychlý a pohodový. Nebudu lhát, že to nebolelo, bolelo to jako čert, ale ta satisfakce, když vám mimi dají na prsa a ono se přisaje...to je nádhera!
Odjela jsem do porodnice s tím, že jsem si nebyla jistá, jestli mi neodtéhá plodovka. Pořád jsem se cítila trochu "mokrá", ale nic velkého. Test na vložce byl negativní, pouze stěr z hrdla ukázal, že opravdu plodovka po kapkách odtéká. Takže okamžitě hospitalizace a nasazení antibiotik....Tím bych chtěla vyvrátit takové ty babské povídačky o tom, jak plodovka rupne a vyteče půl litru vody...nene, může klidně i takto odtékat...
Řekli mi, že pokud se porod nerozběhne, tak ho budou druhý den vyvolávat. Naštěstí ale všechno šlo jak po másle. Ubytovali nás s manželem na pokoji a mě v půl třetí ta voda už opravdu začala odtékat hodně. Chodia jsem pravidelně na monitor a střdala to se sprchováním bříška a zad teplou vodou. Pomohlo to a během chvilky přišly kontrakce po 3 minutách...asi za hoďku slabých kontrakcí jsem se otevřela na 4 cm a odeslali mě na porodní sál. Pokračovali jsme s manželem ve sprchování a hopsání na míči. Kontrakce byly čím dál tím silnější a bolestivější. Když jsem byla na 6 cm, tak mi asistentka přišla píchnout vak blan a odtekl zbytek (přišlo mi, že to jsou litry!!!). Pak mě už napojili na monitor a za chvilku jsem byla na 10 cm a šlo se na tlačení. Malej byl asi na pět kontrakcí venku!
Jsme oba v pořádku...Pepíček hezky papá. Jen nás trošku trápí novorozenecká žloutenka, tak jsme dnes celý den pod lampičkou, ale snad se to brzy spraví. Doufáme, že budeme dobře přibírat, abychom mohli co nejdříve domů.
Pepíček se narodil na můj svátek, tak budeme slavit spolu. Je to náš miláček a už nic na světě není důležitější než on!!! 😉
Mějte se, já zase někdy písnu!

haniula
16. dec 2010

@luciemar gratulace veliká!!!!! ten pocit znám... jak mi malou dali na břicho... nezapomenutelné!!! my měli taky žloutenku, a za chvilku to bylo redy...

elzu
16. dec 2010

@vikaki Nadbytek C ti nic neudělá, spíš ti chybí B! 🙂 na koutky odmalička jím B komplex, vždycky to pomůže...

lavazza
16. dec 2010

@zuzik28 s tou rýmou mi povídej, doufám, že to přejde, už sem potřetí od podzimu nachlazená, v noci už nespím tak a do toho ta rýma, v noci se dusím, chrápu pomalu tak, že mě to budí samotnou, naštěstí manžel spí jak dřevo, takže ho to nebudí, nevím jak bych pak dejchala u porodu

haniula
16. dec 2010

Holky, já moc nestíhám ted sem chodit... Malá mě dokonale zaměstnává... Kdybych náhodou něco důležitého přehlédla, tak se omlouvám předem!!! 😔