icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kinsli
18. dec 2010

@ajkalc tak to mě fakt maximálně pobavilo 😀 😀 😀 je vidět že je to železná žena 😅 já po porodu ani nesměla vstát z postele 😅

@cufinka My zítra jedeme na oběd ke tchánovcům, tak určitě vysedám hned na začátku vesnice a jdu pěšky. Ty jejich super polňačky bych nedala. Stačí mi to když třeba jen Lukáš zprutka zahne, nebo vjede na kanál tak se můžu zbláznit. Fakt to břicho hrozně bolí, ale to mě takhle bralo i u Kačenky.

zanin
18. dec 2010

@kinsli Ahoj ako sa citis? Mne sa podarilo dnes konecne dokupit posledne darceky aj pobalit, tak mam uz dusu na mieste 😀 . Uz sa maly moze vypytat na svet. Dnes je nejak moc aktivny az mi je to divne. No uvidime kedy sa vypyta ale uz by som to mala najradsej za sebou.

kinsli
18. dec 2010

@zanin my jsme říkaly s jednou holčinou, že pokud nepůjdou kluci dobrovolně, tak jim 30-31.12. trošku pomůžeme 😀 Víš co já teď se cítích fakt super, ale prcek bude mít už těch 3200g tak ať alespoň do těch 3700g má. Když bych jela rodit na termín nebo dokonce po něm, tak bych měla tak staženou pr..l 😅 že by porod snad ani dobře dopadnout nemohl 😔 Prostě rodit dítě cca 4300-4500g se už bojím 😔

třeba Hňula tu psala, že leč měla rychlý porod tak ho měla těžký. a to si myslím, že má proporce víc než dostatečné a malá měla asi 2600g.

zanin
18. dec 2010

Uf tak 4300 by som sa bala vytlacit aj ja. Budem rada ked bude mat tak ako Samko 3430g to bolo tak akurat. Ani malo ani vela.

ajkalc
18. dec 2010

@zanin no mohol to lekar vyuzit a urobit jej rovno sterilizaciu. a mozno sa ona nebala toho,ze sa dietatku moze nieco stat,ale uz nemali prachy,tak radsej sa prestravuje za statne v nemocnici 🙂

ajkalc
18. dec 2010

@kinsli železna žena? decko 15 rocne to je. som zvedava,kolko toho stihne porodit do svojej dospelosti ☹

kinsli
18. dec 2010

@ajkalc já to myslela tak, že po porodu je většina maminek ráda, že žije a že by někde běhaly a sháněly cigaretu tak to fakt těžký porod asi neměla 🤐

kinsli
18. dec 2010

@ajkalc ale zažila jsem takovou maminku 🙂 Né že by sháněla cigaretu, ale přivezli ji v cca 2h ráno ze sálu na pokoj a běhala tam jako křepelka 😀 No jo má to někdo štěstí, taky bych si to moc přála, aby vše jelo jako po másle, prcek se třeba narodil ráno a já už odpoledne akčně mohla přijímat návštěvy 😵

lolelole
18. dec 2010

Ahoj babenky, už máte pocit, že vám "kleslo" bříško ? My sme se dneska shodli s mužem že je to vidět - akorát se mi to zdá trochu brzy - jen jsme začali 36tt. Jakou máte zkušenost vy ? Hezký večer všem 🙂

kamusek
18. dec 2010

@lolelole ahoj! Já už jsem kvůli nízkému bříšku doma od 31.tt Nejdřív jsem měla nemocenskou a teď už mám mateřskou! Takže mi to ani nepřijde. Musela jsem brát magnezko, ale četla jsem, že od 36.tt se už to brát nemá, právě proto, aby bříško pomalu klesalo. Takže myslím, že už by to mělo být v pohodě 🙂

annmarie
18. dec 2010

@lolelole ahoj, mne taktiez kleslo brusko niekedy zaciatkom 36 tt. cize pred par dnami, ale zevraj je to prirodzene a najma u prvorodiciek, ktrym tak 3-4 tyzdne pred porodom klesa brusko...u druhorodiciek to zevraj pravidlo nie je... 🙂 ale takze by to malo byt v pohode...

tereza79
19. dec 2010

@zanin ja som bola predvčerom pri nemocnici lebo som šla na pásy,a nakoľko je tam ako všade zákaz fajčiť dosť som sa začudovala keď som tasm videla 2 rómske tehu baby v županoch vypalovať zobák ako keby sa nechumelilo,ale najlepšie na tom bolo že som ich potom videla ísť na oddelenie kde ležia ženy na rizikovom...no mala som dosť,ja by som ich z tej nemocnice vyhodila,tak leží na udržiavaní a vonku v -15 stupňoch fajčí v župane,alebo sa tam možno prišli len tak ubytovať aby sa vyspali a nažrali.

vikaki
19. dec 2010

ahojte dievcatka.....mam pre vas par domacich receptov=overenych osobne .......jedna moja kamoska ruska mi poradila dat na tie popraskane kutiky ust detsky puder......sa mi to zdalo nejake divne,lebo sak popraskane kutiky sa pudrom este viac vysusia,ale aj tak som to vyskusala a naozaj=odvcera je to 50% lepsie,trochu to zo zaciatku taha,ale potom sa zacne robit chrasticka a zacervenanie zmyzne 😅 ,cakam uz len nech chrasticka odpadne a verim,ze bude dobre......................................................................................................................................................................................................

No a na palenie zahy=sranda to som necaklala,ze to bude take jednoduche.....vcera ma hrozne palila zaha a mala som taky pocit,ze sa mi treba napit mlieka.....tak nejak zrazu,akoby si to mlieko organizmus pytal,tak reku sa napijem....a verte neverte,hned ma zaha prestala palit.....vecer ma to znovu chytilo,tak som si zas dala mlieka a bolo po paleni...
A prisla som aj na to,preco ma chytaju krce do laveho boku=respektive pod rebro=horna cast bruska v oblasti srdca.Uz par mesiacov sa totiz hrabem z gaucu a postele vzdy po lavej strane tela...oprem sa o lavy laket a snazim sa tu vahu zdvyhnut hore a postavit sa......a vtedy ma to vzdy zacne bolet a stipat a krce.....asi mam uz presileny sval v tej oblasti z tolkeho zatazovania...boli to uz aj pri zohnuti,chodzi otoceni na tu stranu........a tak od vcera nacvicuejm novu spartakiadu=dvyhanie z postele opacnou stranou tela...je to sice komplikovane,ale aspon si lava strana oddychne

lolelole
19. dec 2010

@annmarie
@kamusek
díky za radu holky 🙂 Myslela jsem že má klesat tak týden, max. dva před porodem, tak jsem trochu začla panikařit, že ještě nemám nic pořádně přichystáno..no uvidíme kdy se drobek rozhodne příjt mezi nás 🙂

lavazza
19. dec 2010

@kinsli jakej typ mas na to aby sel prcek ven driv?ze bych se pridala 🙂

zanin
19. dec 2010

@ajkalc no o tej strave sa moc ani neda hovorit. Ta strava bola fakt hrozna ale asi lepsia ako by si mohla doma dovolit. Ale nevyzerala nejaka zanedbana akoze Olaska ciganka. Skorej taka domaca ale aj tak som bola v soku z jej pristupu a tej cigarety v ustach. 😠

annmarie
19. dec 2010

@lolelole aj ja som zacala panikarit, ale potom ma kocky tuna aj doktor upokojili 😀 😀 😀

misha8
19. dec 2010

@luculele no začala sa mi odlučovať placenta prejavy krvácanie odtok plodovej vody musela rýchlo von ale už papkame pekne je to taká palculienka 🙂

misha8
19. dec 2010

@neliq dakujeme pridám fotečky len ked budem mať čas 😉

misha8
19. dec 2010

@cufinka fakt nikdy neviete kedy to príde držím palčeky 😉

misha8
19. dec 2010

@skubanekka ano bolo to fofrom musela isť rýchlo von mala som komplikáciu......

haniula
19. dec 2010

@misha8 já te svojí odstříkávám mlíčko a dostává ho přes lahvičku. nechce moje prso a papkat z něho. bud ráda, že ti papká. a už se těším na fotečky!!!

misha8
19. dec 2010

@kamusek tu sa rodia dosť skôr a väčšinou sekcie nechcem strašiť ale budťe pripravené už to môže prísť hocikedy držím palčeky

misha8
19. dec 2010

@vikaki dakujeeem bolo to fofrom urgentná sekcia ale zvládli sme a už sme doma obidve 🙂

misha8
19. dec 2010

@monik1 ahoj naozaj tu na slovensku sa rodí momentálne hrozne veľa predčasných pôrodov ukončených cisarskym, pôrodnice su plnéééé

misha8
19. dec 2010

@luuca1 ahooj no začala som krvácať ...odlučovala sa mi placenta malinká musela isť rýchlo von , takže sekcia , ale už sme doma obidve

misha8
19. dec 2010

@haniula no my sme natom rovnako rýchlo sa na prsníku unaví ...je drobček, takže aj ja odstrekujem a fľaša a ešte aj dokrmujem lebo nemám každe tri hodiny 40ml .....

luuca1
19. dec 2010

@misha8 ahoj, počuj a rodila si na antolskej??

misha8
19. dec 2010

@luuca1 ahoj ano na antolskej ale ja som išla hned na pôrodnicu a rýchlo sekcia ...rodí sa strašne veľa detičiek , šestonedelie je plné ale personál je v poho , ked budeš chcieť ale niečo vedieť musíš sa pýtať ....ak budeš rodiť normálne púšťajú na 4 den , po sekcii na 5 den ak nie sú komplikácie.....

sjussi
19. dec 2010

s hrdosti vam oznamuju ze sem se v utery 14.12. v 18:38 stala maminkou maleho Matyáška,vážil 2700g a meril 48 cm