icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

verca84
21. dec 2010

annmarie: včera jsem byla na kontrole, tak se nehla dle sdělení doktora ani o milimetr 😀.. ale je fakt, že mi odchodu říkal, že možná překvapí a otočí se... že bych to dostala jako vánoční dárek?? No byl by to pěkný dáreček, to je fakt.. při prvním sdělení, že ja malá hlavičkou nahoru (což mi doktor sdělil způsobem, že se chce člověku brečet - pro prvorodičku šok - všechny ty infa), tak jsem z toho byla zbytek dne a pár dní poté neštastná, ale už jsem se s tím smířila, a ted je pro mě hlavní at se narodí zdravoučká.. akorát teď řeším, zda mi ji budou nosit na kojení cca co 2 hodiny. Já doufám, že jo. 🙂

cufinka
21. dec 2010

@skubanekka vau tak to je skok 😀 hlavně že už to máte povolený od pana doktora 😉 a proč neudělali další stěr teda? Mě říkal dr že to nic není jen prostě vám dají antibiotika 😉

monik1
21. dec 2010

@verca84 ahojky, vítej 😉 Budeš rodit v porubské porodnici?

luuca1
21. dec 2010

@vikaki no ved ona už mala každých 10 min kontrakcie takže asi nám už je aj v porodnici, ak už neporodila

skubanekka
21. dec 2010

@cufinka no to tedy je:o) - sama jsem zvědavá jak se to vyvrbí:o), ale je fakt, že prcek mě tedy už dost tlačí na všechny strany:o))... Moje doktorka - no nechci být nějaká zlá, ale mám pocit, že ne vždy je vše 100%... mám ji ráda, chodím k ní už od dětství, ale... občas mi řekne co bude příště, pak to není.. tak si tak říkám, zda-li je vše OK.. Jednou když jsem měla cystu, tak mi řekla, že je to v pohodě, tak jsem šla domu... no a večer jsem volala sanitku, protože jsem měla šílené bolesti a druhý den pod na operaci.. tak asi možná proto se už bojím:o/... Já se na ten stěr zeptám ještě v té nemocnici - třeba mi k tomu něco řeknou.. udajně bych měla pak dostat antibiotika těsně před porodem a to infuzí.. o sebe se nebojím, ale o mimi, aby vše bylo OK..

zuzkaro
21. dec 2010

@neliq ma na dnes naplanovany cisarsky, takze vsera tu bola naposledy 2v1, nabuduce uz sa bude hlasit aj s babom 🙂

skubanekka
21. dec 2010

@verca84 Určitě - zdraví je to nejdůležitější - myslím, že maminka si protrpí a vydrží vše, jen aby drobek byl oukej:o)

verca84
21. dec 2010

monik1: ahojky, jj, porubská nemocnice je nejblíž... mám to asi cca 10 min. od baráku, takže s přítelem jsme volili tuto. byli jsme tam i na prohlídce, a mají to tam moc pěkný 🙂

zuzkaro
21. dec 2010

@vikaki inak neliq ma na dnes naplanovany cisarsky 🙂

cufinka
21. dec 2010

@skubanekka neboj o tebe a miminko bude postaráno určitě dobře 🙂

verca84
21. dec 2010

skubanekka: přesně tak - co vše my pro ty naše zlatíčka nevydržíme.. na všechnu bolest člověk pak zapomene... obojí bolí, ale čas to zahojí 😉 stejně těch 9 měsíců uteklo ani nevím kdy... přítel začíná být trošek více nervozní.. včera dokonce počítal dny.. jsem z něho dostala záchvat smíchu.. jak jsou celou dobu relativně v klidu, a pak ten poslední měsíc jsou na nervy více než my.. a to budem trpět bolestí my a né oni 🙂

albao
21. dec 2010

Jejda, tu sa to rodi 😀 My teda este nerodime, mala uz sice zostupila dole, aj brusko casto stvrdne, podla lekara sa to moze spustit hocikedy, vsak uz sme "v termine". Ale ja to vidim tak, ze minimalne tyzden sme este 2v1 😝

neliq uz rodi? jeeeeeeek 😅

zuzik28
21. dec 2010

@monik1 Přesně jak píšeš, při porodu jsem měla v ruce injekci a kapali mi tam antibiotika...jinak nic, takže v pohodě.

albao
21. dec 2010

@zuzik28 a musela si mat tu injekciu aj pocas prvej doby porodnej? 😕 Ja mam sice streptokoka negativneho, ale zaujimalo by ma to

skubanekka
21. dec 2010

@verca84 Jojo to jsou celý tatínkové:o)... také mám takového jednoho doma - je teď nervózní z toho, že malá nekope jak si představuje.. prostě už kope mín.. byla jsem ráda, že jsem ji dneska donutila aby kopala u Dr. když natáčeli ozvy:o)..

zuzik28
21. dec 2010

@albao Joo, skoro od začátku co mě přijali...musí to kapat delší dobu. Tuším, že dvakrát nebo třikrát po hodince, ale to bych možná kecala.

albao
21. dec 2010

@zuzik28 ahaaa, tak uz mam jasno o zenach co som tam zazrela s "kapackou" 😝

verca84
21. dec 2010

skubanekka: tak s těmi kopanečky to mám podobně.. jen mě strašně tlačí hlavičkou a ramínkem do žeber a někdy to je teda pořádná bolest... občas si říkám, kam se mi tou hlavičkou chce prorvat.. 😀 občas se divím, kde bere tolik síly.. dokáže tak řádit i několik hodin v kuse... myslím, že se už každá z nás těší až bude mít prcka u sebe.. tak dneska udělám mešní vánoční úklid - unavena jsem jako kdybych rubala v dole.. 😀 a o zádech ani nemluvím.. ☹

albao
21. dec 2010

@skubanekka Tak ja mam opacny problem. Moja mala ma menej plodovej vody a asi kvoli tomu ju citim dokonale. Az akoby sa predvadzala 😀

verca84
21. dec 2010

@skubanekka - mi sestřička říkala, aby se prckové při natáčení ozev hýbali, tak stačí mít u sebe kousek čokolády.. možná na tom něco bude... stačí jak si ďobnu kostku čokošky doma a malá řádí jak ďas 😀

albao
21. dec 2010

@verca84 ahaaa, ja milujem cokoladu! Tak uz je jasne, preco mi mala v brusku vyvadza 😀

skubanekka
21. dec 2010

@verca84 tak možná tím jak děláš úklid, tak se ještě otočí... Dr. mi říkala, že se otáčí hlavně při pohybu - tedy hlavičkou dolu, páč hlavička je nejtěžší:o))... mně se otočila v době, kdy jsem hodně chodila:o), tak uvidíš...
Ale stejně je hezké prcka cítit, to máš pravdu... "blbé" je jen, že když se nehýbe, tak hned máme strach co se děje:o))

verca84
21. dec 2010

@albao no to bude právě tou čokoládou.. už to mám vyzkoušené... njn, jsou prostě mlsní 🙂

skubanekka
21. dec 2010

@verca84 tak to se máte!!! Já mám bohužel gestační diabetes, tak nesmím nic sladkého... (a kecala bych, že to někdy neporuším..)... třeba při pečení - no to jsem prostě ochutnat musela.. ale do čokolády jako takové se raději nepouštím - prostě se to musí vydržet.. ale jinak holky čokoládu také miluju:o)))

skubanekka
21. dec 2010

moje malá jak kdyby věděla, že o ni mluvím, tak se nějak rozvrtěla:o)))

albao
21. dec 2010

@skubanekka a horku cokoladu tiez nemozes? 😕 Ja prave letim na horkej, kludne 80%, mnamky 😀 Tie maju malicko cukru 😉

verca84
21. dec 2010

@skubanekka - tak uvidíme... o tom, že je hlavičkou nahoru jsem se dozvěděla 9,11.. od té doby jsem vyzkoušela svítit baterkou na bříško a vést ji směrem dolů, pouštět hudbu, předklony ze sedačky, atd.. prostě vše co mi radili a stejně nic.. má svou hlavu.. až si říkám, že se opičí po tatínkovi, ten šel zadečkem, ale tak opičit by se nemusela.. 😀.. vždy se mi za ten den uleví, jak se mi malá ozve... to je člověk klidnější a ví, že je vše OK... v tomto jsem nepochopila jednu kamarádku, která necítila 4 dny pohyby, a neměla strach, a lékaři nešla.. já bych tam valila asi po dni..

monik1
21. dec 2010

@verca84 Nám v předporodním kurzu ukazovali cvik, který prý pomáhá, aby se prcek otočil hlavičkou dolů. Jdeš na všechny čtyři končetiny - na kolena, na lokty, vystrčíš dupku a kroutíš pánví 😎 prý to je pro mimčo ideální, aby se dostalo hlavičkou dolů 😉

monik1
21. dec 2010

Všude se píše, že teď už mamina cítí méně pohyby, u mě je to teda naopak, teď malého fakt cítím celý den, pořád sebou mele, fakt ho pořád cítím, někdy to až bolí.. prostě jednou boule nalevo, jednou napravo... A když je v klidu, tak dám ruku na břicho a fakt cítím vodu a to hemžení ve vodě 😀 Mamka mě furt straší, že už chce malý ven, když se tak hrozně aktivně hýbe - fakt to jde vidět i přes oblečení 😀

verca84
21. dec 2010

@monik1 - tak že bych ještě zkoušela tento týden tento cvik a uvidíme, zda to s ní hne... o tomto mi nikdo neřekl.. nám říkala v předporodním kurzu jen o těch 3 variantách.. budu to mít ale na co vzpomínat 😀
aspon se člověk posměje... tak já malou cítím jen když se začne tlačit hlavičkou (a to na levé straně) to je opravdu někdy bolest, že nevím jak se uvelebit, a ted poslední týden začla i ramínkem, abych toho prostě neměla málo... 😀 a večer najít polohu na spaní není nic jednoduchého.. hned se mi ozve jak se ji to nelíbí. takže přítel si vesele pochrupkuje a já koukám do zdi ☹