Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@stanulka551 gratulujem k babatku a zelam nadherne prve spolocne Vianoce v rozsirenoom pocte, nech ste obe zdrave a dcerka Vam robi len radost 🙂
ahojte januarovky 🙂
tiez sa hlasime z porodnice, domov nas putili vcera a tak sme mali pod stromcekom ten najkrajsi darcek aky sme si mohli zelat!!!
Miery: 50cm, 3200g, AP: 9,10
Na mene sme sa s manzelom dohodli tesne po porode 🙂 Šimonko
nestiham vas citat, takze vsetkym co uz porodili moc gratulujem a tie co to len caka, prajem krasny zazitok z porodu a vela, prevela radosti z miminkami 🙂
@misha8 ahoj, já četla v příručce, že mimčo nemusí kakat třeba den, ale nevím jak staré, jestli i Ti naši malí prcci už taky? Zkus si zavolat pediatričce pro jistotu. My zatím kakali každý den, ale začali nás trápit prdíci. Tak jsme dnes už druhou noc proplakali a probděli ☹ Zkoušíme vše a nic nepomáhá, takže dneska už mě ukrutně bolí hlava, tak doufám, že to brzy přejde. Ta moje hlava 😒 Četla jsem, že prdíky miminka trápí cca do 3 měsíce, chjo. Je to hrůza, jak člověk chce nějak pomoct a skoro nic nezabírá ☹ ☹ ☹
@misha8 teď jsem studovala v příručce, co jsme dostali v porodce, pije Ti dobře? Je tam napsáno: kdy je dítě pravděpodobně kojené nedostatečně? - má v průběhu 4 týdnů méně než 3-4 stoličky denně (po prvním měsíci již může být stoliček méně, i jednou za několik dní, dítě však prospívá). Tak možná jen ten den míň pila?
@cara.m no papáme pekne aj ked didu dlho nevydrží sať odstrekujem jej moje a to papá ale musím aj dokrmovať nemám toľko mliečka tak je to možno tým umelým mliečkom.... inak prdká ako divááá takže nemám pocit , že by ju bolelo bruško... a skusila si feniklový čajík hipp ??? mne pediater povedal, že môže malá maxi 100 ml denne
@cara.m mne na maleho najviac zaberalo ked som mu masirovala brusko a davala som mu nan teply obkladik. A cvicenie s nozickami a potom som s nim tancovala po izbe. Teda to bolo skorej take pohupovanie sa a vtedy sa zvykol ukludnit. Niekedy pomahalo ked som ho vzala na ruky dolu bruskom ako ked sa robi detickam lietadlo. Ze ti lezka na predlakti vtedy sa mu prdiky uvolnily. A s tym feniklovym cajom opatrne mne z neho maleho naopak nafukovalo. Tak ked skusas tak v malinkych davkach aby si mu este nepohorsila. Drzim peste aby aspom nieco zabralo.
@verca84 já jsem byla na udržování v nemocnici... malá se rozhodla v 32.tt, že půjde ven, tak jsem musela celý ten měsíc ležet...
@misha8 malá vypije jak kdy... někdy 60ml, jindy 80ml, max 90ml... musí mít chut a sílu... kadí asi 2x - 3x denně... pokud ti prcek čůrá, tak je vše v poho...
@cara.m zkusila jsi nahřívat bříško??? nebo tisknout nožičky k bříšku a poplácávat rukou po zadečku??? to většinou pomůže...
ahojte som konecne doma z nemocnice. cisarsky porod spinalom bol fajn. to po nom uz az tak nie, ale to nevadi...hlavne ze mame tomaska.... bohuzial neda sa kojit. ja mam male prsia a tomasko zas male ustocka tak sestricky hoci sa moc snazili skonstatovali ze asi zacneme odsavat. lenze aj mliecka mam malo ale snazim sa, prsia bolia riadne z toho celeho.... 😒 a maly zatial papa nutrilon. narodil sa v utorok a do vcera ho drzali iba na glukoze. bolo to hrozne pocuvat stale ze nic neje.. ale potom jedna sestricka zarobila mliecko... a maly papal tak ze sa mu az gule za usami robili.... 😉 to bol najlepsi vianocny darcek....uvidim ako sa mliecko rozbehne a skusila by som kombinovat odstreknute s nutrilonom. inak sa mam fajn az na tie prsia. teraz sme u maminy a som viac nez rada, lebo sa citim nejaka taka otatarena po tom vsetkom.
@louisiana
@stanulka551
obom vam z celeho srdca gratulujem 🙂 🙂 🙂 a prajem najma vela zdravicka...
@cara.m zkus určitě probiotické kapičky, neznám nikoho kumu by nezabraly 🙂
Je to sice darda, ale prcek má po bolení a ty se můžeš v klidu vyspat.
stojí cca 700,- Když uvidíš že zabraly, tak můžeš někoho poprosit aby Ti je poslali, ze slovenska tak stojí tak 250,-
nebo zkus pro začátek stlačování nožiček na bříško a když je nejhůř tak rektární rourku, prodávají se v lékárnách.
co jste tu holky psaly o kakání tak kojené děti opravdu kakat nemusí několik dní 🙂
alespoň 1x denně musí kakat děti co jsou na UM
@kinsli
@zanin
@haniula holky děkuji za rady, všechno jsem zkoušela, masáž, cvičení nožičkama, tygříka, nahřívání a nic. Kinsli před chvílí jsme zkusili rektální rourku, jsem ji měla doma, ale oddalovala jsem její použití, ale dneska nebylo zbytí a zabralo to. V pondělí koupím ty probiotické kapičky, snad pomůžou. Můžou se dávat tak malému miminku? To fakt je takový rozdíl v ceně u nás na Slovensku?
Dobré ránko holky. Chjo já měla včera den a noc ☹ A ted mi taky není nejlépe 😒 Měla jsem hrozné bolesti jako při ms,tak jsem zkusila vanu tak zabrala jen na chvíli... No tak jsem si lehla po chvilce se mi udělalo tak špatně že jsem šla zvracet! ☹ !! Noc byla šílená bolení podbřišku,kyčle,dotoho záda a i třísla ,malou jsem cejtila a cejtím strašně nízko a pořád chodím čůrat. ☹ Holky už aby sme měli prcky u sebe páč už to přestávám dávat a je mi fakt zle ☹
@stanulka551 aj tebe pekný zbytok sviatkov už s bábätkom.... na poslednú chvíľu ste si domov doniesli takýto krásny darček 🙂 blahoželám aj k rýchlemu pôrodu, joj až na tie kliešte - ešte že všetko dobre dopadlo.

@annmarie určitě to zvládnem na jedničku. Jakmile budu vědět na čem jsem tak písnu, kdy jsme si byli domluvit termín... přítel už začíná být nervozní, pořád dokola slyším, nic nerob, odpočívej atd... tak si to užívám, protože pak mi to skončí a budu makat jak šroub 😀