icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kinsli
28. dec 2010

@zuzik28 kontrakce musíš poznat, to je úplně něco jiného než poslíčci. Poslíčci jsou píchání, bolesti v podbříšku, jako by na MS, ty jsem měla třeba dnes v noci. Kontrakce jsou děložní stahy. nejprve cejtíš takový tlak jako by Ti něco projíždělo břichem a pak najednou břicho ztvrdne na kámen, po chvíli to povolí a za chvíli znovu. To fakt nejde nepoznat.
Kdybych jela do porodky s kontrakcemi jaké jsem měla tak mě 100% domů nepošlu, neměla jsem ani třetinové když jsem jela s Kačenkou a přijali mě 🙂 Píchli mě vodu dali oxitocin a pak to teprve začalo být maso 🙂
Druhou dávku koktejlu asi míchnu zítra až příjdu z poradny. Věř, že se mi do toho vůbec nechce, ale přítel jde 2.1. večer do práce a já se potřebuji stihnout vrátit domů. Pak už by byl trochu problém, ale ne až tak velký, Lukyn jde na noc a mamka chodí od 7h, tak by se u nás akorát tak vystřídali 🙂 Ale je pro mě samozřejmě jednodušší když už budu doma já. Navíc datum 29.12. jsem moc chtěla, hned už od začátku těhu jsem si zabírala datum 29.12. 🙂

cara.m
28. dec 2010

Holky zkoušela jsem tu mast z Justu a uvidím, jestli to byla náhoda, ale dnešní noc byla klidnější. Bděli jsme jen hodinu a půl a s menším pláčem. Jsem mu namazala bříško a pak pocvičila nožičkama a podařilo se nám vyprdět. Tak uvidím, jestli to byla náhoda nebo ne. Jak často můžu mazat? Zatím mažu skoro po každém přebalování preventivně. Ale nechci to přehnat, když je to tak aromatické. Máte s tím někdo zkušenost?

haniula
28. dec 2010

@verca84 po porodu...

cara.m
28. dec 2010

@verca84 v porodnici určitě bude a mezi tím Ti ji můžou sehnat domů, než se vrátíš z porodnice 😉

zuzik28
28. dec 2010

@kinsli Já právě poslíčky prvně vůbec neměla. Já do porodky jela, protože mi už dlouho tekla pomalinku voda, měla jsem jen slabé, jakoby MS bolesti. Dojedu do porodky a jsem otevřená na 4 cm. Tak prý jestli mám kontrakce a já, že nevím 😅 Tak asi jsem je měla 😀 😀
Teď to byly asi spíš ty kontra než poslíčci..teda podle toho co píšeš. Spíš takové šílené tvrdnutí.
No taky bych to už ráda měla za sebou. Teď jsem trošku hopsala na míči, to je prý taky dobré.

verca84
28. dec 2010

@cara.m děkuji.. tak raději počkám.. včera na návštěvě u známých mi tloukli do hlavy at si ji určo pořídím před porodem atd... já si ji původně chtěla koupit po porodu, a oni mě tak nějak rozhodili, tak jsem říkala, zeptám se vás, jak jste to řešili.. tak to odložím po porodu.. přítel se bude muset ohánět 😀

verca84
28. dec 2010

@haniula děkuji

cara.m
28. dec 2010

@verca84 já hlavně odsříkávala v porodce po prvním nalití a pak Ti ji přítel určitě stihne koupit kdyby něco 😉

annmarie
28. dec 2010

tak a dali mi dnes presny termin 🙂 ak vsetko prebehne ako ma tak sa narodime 5.1.2011 na obed...celkom som sa upokojila ked mi uz konecne povedal ze kedy idem na ten cisarsky...a malinka je podla UZ uplne v poriadku, vazi vyse 3300g 😀 este len sa definitivne rozhodnut ci spinalnou alebo celkovou narkozou....

baby, tie co ste uz rodili cisarom alebo idete rodit, pre aku narkozu ste sa rozhodli?

annmarie
28. dec 2010

@verca84 ja som si ju uz kupila, ale ja idem na ten cisarsky a pokial viem tak v porodnici kam idem nemaju len daku staru skatulu...a kupovala som ju v dmke, taku mechanicku...

haniula
28. dec 2010

@stanulka551 já si už normálně sednu, bolesti nemám, ale ještě trochu krvácím.... už si nepřípadám jak po porodu, jen jako při menses...

monik1
28. dec 2010

@cara.m Adámek má krásné nové fotečky a snad ta mast zabrala a nebyla to náhoda, dej pak vědět 😉
@zuzik28 @kinsli Holky, já teda nevím, jsem nezkušená prvorodička, ale na předporodním kurzu jasně říkali, že kontrakce nepřejdou 😖
Jo a těm, komu nešlo kojit, tak zkuste homeopatika 😉 Mi na ten bolavý zub poradili homeopatika Chammomilla a na podporu kojení jsou prý taky, takže po porodu když tak taky koupím, kdybych měla problém 😉

monik1
28. dec 2010

@annmarie Malinká už má krásnou váhu, tak to jí už budeš mít za týden v náručí 😉 Já bych asi volila tu lokální anestezii, ať malého hned vidím 😉

cara.m
28. dec 2010

@annmarie já bych taky volila lokální anestezii, ať malou hned vidíš 😉

cara.m
28. dec 2010

@monik1 děkuji moc 😉 Jasně že dám, prubnu dneska a podám info 😉

haniula
28. dec 2010

@verca84 já ji kupovala po porodu... manžel mi pro ni zajel... v porodnici jsem používala jejich, protože malá nechtěla k prsku a já ji musela odsávat svoje mléčko... tam jsem měla manuální, ale doma mám elektrickou a nenamáhám se tolik... možná ani nebudeš potřebovat odsávačku a co potom s ní... opravdu si ji kup až po porodu...

annmarie
28. dec 2010

@monik1 taku akurat ma vahu 🙂 a sprvu bolo ze bude malinkata... a neviem ozaj ako mam ist, aj ked by som aj ja rada malinku hned videla, ale po spinalke sa nemozes 24hod pohnut z postele a o to si dlhsie v nemocnici a po celkovej sa len zobudim a mozem s malinkou ficat...tak ozaj neviem...

haniula
28. dec 2010

@annmarie já bych šla na lokálku... je to mín náročné na organismus... a navíc uvidíš mimi hned... ne až pak...

cara.m
28. dec 2010

@annmarie hele našla jsem pro a proti, ale nečetla jsem to ještě, tak nevím co tam je http://www.porodnice.cz/znecitliveni-cisarskeho...

vilca
28. dec 2010

@vikaki ahoj, já jsem na tom stejně...nijak nespěchám, ale nechci, aby bylo mimi moc velký... 😅 Chodím teď s Evičkou a manželem častěji ven, piju maliníkový čaj, tak si říkám, že by to bylo super tak za 14 dní 🙂
Jinak se dneska zase probírám pytlem plným miminkovských věciček, které mi poslala kamarádka, která má ročního chlapečka...je tam plno krásných věcí, tak se tady úplně rozplývám 😀

haniula
28. dec 2010

@cara.m malý je úžasný.... já jsem malou zabalila do peřinky a strčila na deku pod stromek.... mám fotky ve fotoblogu...

annmarie
28. dec 2010

@haniula
@cara.m
dakujem za nazory baby...a idem pozriet ten clanok ci si nasla...dikes...

haniula
28. dec 2010

@janicac já nabrala v těhu 5kg a po porodu jsem shodila 8kg....

verca84
28. dec 2010

@annmarie dneska dozvím ortel. Ale malá je pořád hlavičkou pod žebry, takže ani na kontrolu co se týče otočení bych nemusela. Jinak o tom co píšeš, že po lokálce jsi v porodnici dýl, než po celkové jsem nevěděla... to ti říkal lékař ?
Já počítám že po dnešní kontrole půjdu rovnou do nemocnice domluvit termín.. Je mi nějak divně z té dnešní kontroly..za 2 hodky budem chytřejší a přítel zase o něco nervoznější 🙂 chjoooo

verca84
28. dec 2010

@annmarie já totiž chci lokální... tak mě zaskočila tvé info

verca84
28. dec 2010

@haniula jenom 5 kg, jak si to dokázala tak málo přibrat... to bych taky brala.. ale u mě je to více.. a doufám, že to po porodu půjde dolů, jak mi každý říká, že se nalítám až až, tak to půjde samo.. 🙂)

annmarie
28. dec 2010

@verca84 tak drzim palce a daj potom vediet 🙂 ..a ano to mi vravel doktor, ze tak trochu je tam zhorsena rekonvalenscencia... ale vazne neviem...asi sa na to musim vyspat...
ja uz mam nastastie ten termin zahlaseny...rano na pol osmu do nemocky a okolo obeda ma bude dr operovat...a inak aj ta moja polovicka bola nervozna, ale teraz sa mi zda byt pokojny 🙂

janicac
28. dec 2010

@zuzik28 Já jsem přávě přibrala asi 25 kg. Tak jsem zvědavá, ale mám celkem oteklé nohy a ruce. počítám, že bych v nemocnici mohla nechat k 10 kg. Doufám tedy🙂 Včera mi doktor řekl, že to vypadá na termín, ale jsem zvědavá co mi v pondělí řeknou v nemocnici, protože to zase vypadá, že bude větší...

hani, to jsi teda dobrá - fakt.

kinsli
28. dec 2010

@zuzik28 Tak uvidíš, snad to brzy zase příjde 🙂 A pak vyjeď 🙂 Při nejhorším tě pošlou domů.

@verca84 Já odsavačku mám, beru si ji už do porodnice 🙂

@haniula, @stanulka551 krvácela jsem tak 3-4 týdny.

monik1
28. dec 2010

@verca84 To jsem taky nevěděla, že u lokální jsi v porodce déle 😖 Ale závěr z toho odkazu od cara.m je jasný: "Z porovnání výhod a nevýhod je však zřejmé, že místní anestezie je u císařského řezu pro maminku i její dítě výhodnější."
tak pak dej vědět Verčo, jak jste na tom vy po dnešní kontrole. Já jdu zítra i s manžou 😉
@haniula Hani, Markétka je krasavice 😵
@vilca Já jsem malému do bříška říkala, že může vylézt po 10.lednu.. to je tak akorát 😀 😀 stejně jako u tebe 😉