icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
28. dec 2010

@misinka22 vitaj medzi nami...ja som citala na nete,ze vo vela pripadoch boli zeny pomali pripravene na sekciu= a 5 hodin predtym sa im babatko otocilo hlavickou dole a porodili normalne........asi je mozne vsetko.....je treba robit cviky na podporu otocenia babatka.....ale sak ked sa neotoci,nevadi.........aj cisarsky je riesenie....hlavne ze vsetko dopadne dobre

misinka22
28. dec 2010

dakujem vikaki 🙂
ano ja som sa už tiež zmierila s cisarskym len sa obavam kojenia aby sa to rozbehlo ako ma, lebo som vela citala že hlavne po cisarskom je problem s kojenim...
Tak čakam či to príde samo alebo vydržíme do stanoveneho terminu 🙂

sjussi
28. dec 2010

@martuska75 gratulujeme

vikaki
28. dec 2010

@misinka22 ja som po prvom porode nemala dostatok mlieka a po case som celkom musela prejst na kupovane,lebo malej to moje materinske nestacilo.....ale musim si zaklopkat....teraz ma 6 rokov a napriek tomu ze som sa ju moc nenakojila,je zdrava a ma super imunitu....doktora snat potrebujeme len na potvrdenia 😀 do skoly a ockovania.....svagryna naopak kojila 2,5 roku a jej dcera je stale chorlava ☹

verca84
28. dec 2010

@annmarie - tak jsem z dnešní kontroly doma.. Já nevím co se s těmi lednovými dětičkama děje, ale přede mnou byly hned 3, které jsou na tom stejně jak já... Dnešní kontrola odezvy v pořádku, jen sestřička musela zatřepat s bříškem, jelikož malá se rozhodla si chrnět 🙂, váží v 38tt + 3 dny cca 3000g, a je pořád hlavičkou nahoru. Dneska mi mudr. říkal, že je na 99,9% jistý císař. Jen mám k němu na kontrolu přijít ještě v pondělí na poslední ozvy a 4.1. si zajít do nemocnice domluvit termín.. Tak počítám, že kolem 10.1. bude malá na světě. Už abych věděla termín, tak nějak to z člověka ta nervozita opadne..

verca84
28. dec 2010

@monik1 ahoj, tak já bych byla opravdu ráda za tu lokální... Dnešní kontrola - vše v pořádku, malá prospívá, už váží cca 3000g v 38tt + 3, já jsem o kilo shodila.. což nechápal mudr. že o vánocích lze shodit.. taky jsem tomu nevěřila.. jinak jdu na poslední kontrolu k mudr. příští pondělí, chce ozvy, a pak v úterý 4.1. se mám jít domluvit na císař.. sám mi říkal, že je to na 99,9% jisté.. byly předemnou 3 holky a ty měly ten samý verdikt.. s tím, že já jsem teda ve vyšším týdnu.. ony mají ještě šanci, ale jak říkal MINIMÁLNÍ 🙂 což jsem slyšela já asi 5x krát. Jinak bych raděj tu lokální než celou..

verca84
28. dec 2010

@misinka22 ahoj, tak my máme ted úplně stejný problém.. malá je koncem pánevním, a na dnešní kontrole mi bylo sděleno že 99,9% je to císař.. v 38tt je malá šance že se otočí, ale je tam.. záleží na miminku jak se rozhodne.. malá prostě rozhodla, že se točit nebude, a chce dále maminku tlačit hlavičkou do žeber 🙂

verca84
28. dec 2010

@annmarie - co jsem se informovala já, tak by ti měli miminko nosit na kojení cca co 2 hodky, nebo 3 hodky, záleží na sestřičkách.. a pak na druhý den by měli miminko dát k tobě. Ten první den si má maminka po císaři odpočinout, a moc se nehýbat.. ikdyž někde zase slyším, že by se po 10 hod. po císaři mělo chodit atd.. tak ted si vyber.. ☹ sama jsem z toho jelen..

verca84
28. dec 2010

@kinsli tak já to ještě zvážím, mám na to týden 🙂

annmarie
28. dec 2010

@verca84 jeeej takze malinka je v poriadku a dobre sa ma v brusku 🙂 a ani ja sa v tom nevyznam, ale asi u mna vyhrava zatial ta lokalna narkoza...chcela by som mat malinku co najskor pri sebe 🙂 a 10.1. je krasny datum 🙂

vikaki
28. dec 2010

@annmarie babky ja by som asi tiez brala lokalnu,lebo pri celkovej sa zobudis a je to ako keby si ani nerodila.....proste ides s bruskom a zobudis sa a babo je vonku,nejak necitis ten porod.......pri lokalnej aspon vidis a prezivas ten okamih 😉

zuzkaro
28. dec 2010

inak baby vcera mi prisli plienocky tak sa chcem pochvalit 🙂

misinka22
28. dec 2010

@verca84 no to je ozaj pekný datum 10.1.2011 🙂 Ja by som tiež bola za lokalnu nie uplnu anestezu a bola skôr fit a mala maleho pri sebe... A tiež si myslim že už ked vieš termin tak ta nervozita je menšia lebo vieš že ak to nepríde skor tak daný datum už určite. Tak teda držím prsty aby všetko bolo ok 🙂))

vikaki
28. dec 2010

@zuzkaro fiiiha ake pekne farebne

zuzkaro
28. dec 2010

@vikaki nooo tieto nove plienocky su nadherne a vacsina z nich vyzera ako jednorazovky (len sa daju pozivat stale dokola) inak v albume ich mam pofotene aj blizsie

kinsli
28. dec 2010

Holky já už fakt potřebuji porodit ☹ břicho strašnou rychlostí nekontrolovatelně roste a už se mi začínají barvit strie do světle fialova ☹

kinsli
28. dec 2010

@misinka22 jéé to je super zásoba 🙂

vikaki
28. dec 2010

@kinsli ja som si akurat dnes vsimla,ze sa mi zacali objavovat fialove strie.....doteraz som mala len stare z 1.tehu..............................................a co ty? podnikas nieco na urychlenie? ja som si aj burcaku dala na vianoce ,dvyham,pohybujem sa,malinak pijem a mala sa mi len smeje z bruska 🙂

janettan
28. dec 2010

@martuska75 pripájam sa ku gratuláciam, prajem vám veľa zdravíčka .... 21.12. sa tuším narodilo až 5 bábätiek 🙂

kinsli
28. dec 2010

@vikaki dnes je mi nějak divně, hodně mě bere podbříšek, asi dám večer horkou koupel a půjdu si zaskákat na balónu 😀

haniula
28. dec 2010

@martuska75 strašně moc gratulujeme s Markétkou!!!!

jankakkk
28. dec 2010

ahojte, aktualizovala som tabulku :
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/januarovky/a...

verca84
28. dec 2010

@annmarie - taky bych už nejraději Vanessku měla u sebe... podle mého odhadu si myslím, že by to tak na toho 10. ledna mohla padnout.. uvidíme jak to budou vidět lékaři v nemocnici.. ale já tááák už chci vědět termín.. to čekání je strašnýýýý... mám pocit že ten 9 měsíc má snad 60 dnů 😀

vikaki
28. dec 2010

@kinsli no posnaz sa,ja ta lutujem 😒 ...viem si to predstavit......mna uz to dole tiez dost boli a taha 😝 ale ty si predsalen blizsie k terminu .....ale na mna aj tak nic nezaberie,este aj pri Pii mi kontrakcie musli vyvolavat,napriek tomu ze som bola otvorena...........len si daj pozor,aby sa ti neodlupila placenta

verca84
28. dec 2010

@misinka22 - už se těším až mi řeknou s definitvní platností, kdy vlastně bude císař.. tak ten týden to už vydržím.. ikdyž popravdě počítala jsem s tím, že dneska se semnuo mudr. rozloučí a řekne mi at si jdu do nemocnice domluvit termín.. a on ještě příští týden mě cchce vidět.. takže se to o další dny posouvá... já už chci maličkou mít u sebe... pokud se teda nerozhodne jít ven sama.. to mi stále dokola opakuje, že jakmile mi praskne voda, ihned do nemocnice a nic nejíst a nepít... jen uvažuji, když mi praskne voda, zda bych šla na lokální nebo by mi dali celkovou.. to bych nerada..

misinka22
28. dec 2010

@kinsli a ten teplý kupeľ nemôže uškodiť? pýtam sa len preto lebo mne od začiatku doktor vravel nekupať sa iba sprchovať ale to asi preto aby sa nevyvolal pôrod že?

vikaki
28. dec 2010

@kinsli kukam v tabulke ze dnes jedna kocka porodila 3700 gr dietatko sekciou=trosku jej zavidim 😒 a gratulujem

vera1132
28. dec 2010

@stanulka551 dnes ked sme boli na očkovani premerali mu žltačku a ide mu to dole 🙂 a ja kojim, a pomaham si aj odsavačkou...

haniula
28. dec 2010

@kinsli my jsme si udělali manželskou chvilku ve čtvrtek a v sobotu jsme jeli rodit 😀 ... tak nevím, jestli by ses přemohla...

kinsli
28. dec 2010

@vikaki tak vanu už mám za sebou 😀

@misinka22 Já se koupala celé těhu. ale doporučuje se sprchování ne kvůli vyvolání, ale zánětům, na ty ale netrpím 😉

@vikaki my budeme určitě první s váhou 4+ 😀 😅

@haniula to já bych se přemohla, ale na něj tulení stejně nezabírá 😒