Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@verca84 ani mi nevrav...ja som sa nevedela dockat ze kedy mi presne povie termin na SC 🙂 🙂 🙂 a teraz ked to uz viem, ze v stredu na buduci tyzden a uz som aj objednana a aj interne vysetrenia za mnou...fiha...rychly spaaaad 😀 doteraz som len cakala a cakala a ozaj ten posledny mesiac ide asi najpomalsie... 🙂 no som zvedava ako dlho mi bude trvat uz len tento posledny tyzden 🙂 🙂 🙂 tiez budem mat mozno pocit ze je dlhy ako mesiac...
@kinsli Neboj nezůstaneš, já taky ještě čekám, a je to nekonečný. Dneska jsem byla na biometrii tak malá má 2500 g v 37+0, ale doktorka mi řekla, že cesty jsou připravené, tak nevím co tím myslela. Jinak mám pozitivního streptokoka a byla jsem v nemocnici, podezření na únik plodovky a krvácení. Proto jsem tak dlouho byla mimo. Malá je už dlouho otočená hlavičkou dolů, ale živá je jak malý čertík, kope a šťouchá mne. Kontrakce už by byly, na monitoru je vidět slušná činnost dělohy. Tak snad už porodím.
Dobré ráno 🙂 Před chvilkou jsem vypravila manžela s Evičkou na chatu na Vysočinu, jeli ještě s kamarádem a jeho holčičkou, co je tak stará jako ta naše. Budou tam do zítřka, prý si mám aspoň pořádně odpočinout. No ale já už mám zase vypraný pytel oblečení pro mimi, co jsem dostala od kámošky, tak se asi pusím do žehlení. Snad mi to něco nespustí 😀 No ale i kdyby, tak pod námi je tchýně, která by mě kdyžtak do porodnice zavezla 😀 Akorát mi bude asi k večeru trošku smutno... 😅
Jinak břicho už mám taky jako tank, špatně se mi sedí, tlačí mě to do žeber, v noci mě pálila žáha i přesto, že na to beru prášky... A k tomu mě už asi 4. den bolí záda - mezi lopatkami. Nejlíp mi paradoxně je, když chodím... Navíc včera odpoledne mi najednou ztvrdlo břicho (což se mi stává celkem často, tak to neřeším), ale k tomu strašný tlak, co mi úplně táhl břicho jakoby dolů... No úplně jsem si v paměti oživila, jaké to je mít porodní bolesti... Pak to ale přešlo a zase je to ok... Tak asi nějaké silnější poslíčky... 😕
Baby, tak to tulení asi zabralo jen na tu moji potvůrku 😀 ...
Jinak asi začínám ztrácet mlíčko... Nedáří se mi skoro nic odsát.... Většinou jen 30-20ml z obou dohromady... Je to na ... Asi tímpádem budem už úplně na sunaru... ☹
@haniula Žádné stresy, my jsme taky vyrostly na sunaru a jaké z nás jsou baby 😀 😀
Já mám doma taky už připraveno plechovku beby HA + koj vodu.
@lavazza Pošli mě na sebe číslo do IP, pokud se vrátím z poradny s nějakým nálezem tak do dnes ještě prubnu tak bych Ti když tak pak písla jak to probíhalo 😉
Ono to je asi u každého jinak, třeba já měla kontrakce fakt super, pokud se u nich i otvírám, tak si myslím, že by to mohlo být pro tentokrát i bez oxitocinu. Nález se dozvím tak za hodinu, hodinu a půl a podle toho budu jednat. Pokud bude stejný jako minule, zkusím ji poprosit o Hamiltona.
@macina_k Jé ty máš krásně maličkou berušku, to ten náš valkibuk měl větší váhu na 33tt 😅
Teď by měl mít ke 4 kg
Baby pomoc včera som si dala horúcu vaňu a dnes som chorá jak hovado.... a zo sexu nič nebolo lebo po vani som zaspala jak dudek..... aké lieky si môžem kúpiť na chrípku???
Teda holky, to koukám, jak už se to tady rozjelo s aktivitami na vyvolání porodu 😀 😀 😀 To koukám ! 😉
@macina_k Téda a co, ta plodovka se nepotvrdila? Mě totiž porod také začal malililičkatým únikem, ale hned jsem musela být hospitalizována a podány antibiotika kvůli hrozící infekci...No a do druhého dne se maličkej narodil, měl také necelé 2500g. Ten den mi dělali odhad a tipli to přesně 😉 Držím palečky, abys měla rychlý a pohodový porod!
@monik1 Z těch kil si nic nedělej. Já ten poslední měsíc také přibrala 4,5 kg za tři týdny. Tak mě Dr. víc kontrolovala bílkovinu v moči a tlak, aby to nebyla preeklampsie. Ale nebyla, ten poslední měsíc jsem hooodně zadržovala vodu. Taky jsem se pak divila po porodu...jsem načůrala litry a litry!!! Ono to pak vše půjde dolů, neboj!
@haniula to tulenie zabralo aj u nas 😉 , my sme tiez na umelom mliecku, tiez ma to stvalo zo zaciatku, ale myslim ze dnes su tie umele mliecka take kvalitne, ze davaju nasim babatkam vsetko co je potrebne. Kolko ti male vypije???
taka otazocka, kedy po porode sa mozu zacat cvicit brusne svaly? Brusakovat by som sa este asi bala a este ma aj dost boli to sitie ale mame doma taky pas, co akoby cvici za teba, robi to take stahy, ale neviem ci to uz mozem kedze mam len 6 dni od porodu
Ahoj, já jsem dnes nějaká přešlá. V pondělí mi doktor řekl zase, že bude větší, a že je možné, že bude opravdu nutný cís, řez díky tomu, jak jsem malá a drobná. Já ten řez nechci. Raději bych normální, po ktereém si myslím že se dá tělo mnohem rychleji dohromady. Taky říkal, že má kratší stehenní kost, ale že není čemu se divit díky tomu jaká jsem já. Ptala jsem se ho, kdy si myslí, že by se mohl narodit, tak říkal, že teď si mysoí, že to bude v termínu, ale že se to může rychle změnit. Jsem fakt zvědavá, jak to dopadne. V pondělí jdu poprvé do nemocnice.
@annmarie - já už se taky těším.. a odpočítávám snad i sekundy 🙂. Jinak jak dlouho si obíhala ty vyšetření před samotným zákrokem?? a co vše ti dělali? Jak jsem koukla na kalendář, tak tedy 4.1. mám jít do nemocnice si domluvit termín, ale ofišl termín porodu mám 10.1. až 15.1. - takže ted uvažuji nad tím, zda mi v pátek 7.1.2011 udělají císaře či nikoli.. i ten datumek se mi líbí, tak bych to brala.. pak už je to teda hraniční, jelikož to může přijít samo.. já jsem z toho už na prášky.. nějak rychle to letí ty dny.. Neboj to uteče a ani se nenaděješ a budeš mít poklad u sebe 🙂
@stanulka551 - co jsem se tak dozvěděla na kurzu a od známých tak s bříšním svalstvem bys měla počkat až po šestinedělí... jinak malé posilování ruk, nohou klidně po 14 dnech, záleží jak se cítíš, a jak to tvé tělo bude zvládat.. 🙂
@kinsli ja stale este dufam ,ze mala bude pod 4 kg,uz som davno nebola na merani,cakam 10.1.uz v nemocnici na kontrolu.......9.1.pride maminka k nam,tak potom uz by som najradsej porodit....dovtedy ani nie,lebo to by sa zas na mna v nemocnici prilepila svokra ako pri prvom porode a smala sa z nej cela nemocnica aka bola trapna 😖 ....normalne som sa tam za nu hambila a isla mi hrozne na nervy
@misag23 Míšo, nějaká střevní chřipka? To je mi líto ☹ , přeju ať ti je brzo lépe 😉
@luuca1 Na chřipku skus paralen nebo nějaká homeopatika 😉
Holky, já se hlásím z kontroly - monitor srdíčka malého OK, prý mu předpisově pracuje srdíčko, stahy dělohy žádné, otevřená nejsem, na porod to nevypadá (to bylo pro mě rozhodující jak slavit Silvestra, tak můžeme v klidu juchat) 😀
Za měsíc jsem tedy přibrala fakt 5 kg i na váze u Dr., sestřička mi trochu pohrozila prstem, že je to hodně.. Ale já na začátku hubla a nepřibírala nic, tak si to teď vybírám 😉
@macina_k Ahoj Marci, ráda tě vidím po delší době, malinká je drobounká, to bude fajn porod 😉
@luuca1 mne pomohlo do vane nakvapkat alpu,ked som bola chora=uvolnilo mi to cele telo a zapchaty nos .........no,ja by som uz tiez rada to tutu-mutu,sme abstinovali vyse 6 mesiacov.......ale nejak sa to neodhodlam manzelovi uz navrhnut.......myslim,ze sa boji,aby som hned nedostala kontrakcie 😒
@vikaki A v létě k vám rodiče jezdí na dovču k moři, ne?, to je parádička 😎
@haniula Hani, mi dneska můj Dr. přímo v ordinaci prodal Laktavit http://www.lekarna.cz/vitaharmony-laktavit-pro-... prý s tím má nejlepší zkušenosti na tvorbu mléka.. no, jsem zvědavá zda budu mít mlíčko či ne.. Moje mamka moc nekojila ☹
Ahoj holky, normálne vás ani nestíham sledovať, lepšie povedané, nemám čas zájsť ani na net. Doma je furt čo robiť a keď si už nájdem chvíľu, ozve sa drobec a je to. Tak aby som nezabudla - gratulujem všetkým novopečeným maminkám. Pozerám, že sa tu vo veľkom ide pracovať na vyvolávaní 😀 U mňa nezabral žiadny z tých receptov. Práve naopak, ked som so všetkým prestala, tak to prišlo 😀
Inak nás trochu trápi zaparený zadoček - máme teraz zákaz používať vlhčené obrúsky a musíme skúšať, ktoré plienky nám budú najlepšie. trošku nás potrápilo aj zapálené očko, ale už sa to lepší, ani sme nemuseli ísť na preplachovanie.
Mliečka máme aj na rozdávanie - včera som si odsala 120 ml, lebo ma už neskutočne boleli prsia. Bohužiaľ drobec toľko nevypije a mliečko sa stále tvorí a tvorí, tak som si aspon objednala poháriky na mliečko do mrazničky. Hádam to využijeme neskôr.
Čo sa mňa týka, musím sa pochváliť, že mi zostalo len 1 kg na vrch, čo je super. Ešte stále mám ale bruško a manžel si robí srandu, že či odtiaľ náhodou nevylezie ešte jedno 😀
@neliq super petka ze mas tolko mliecka....a aj s tymi kilami si na tom dobre...kolko si vlasne v tehu pribrala??? Na mna z tych metod tiez nic nezaberie....ani piu som dobrovolne nedostala von,tak si ani teraz uz nadeje nerobim......Inak mne brusko po porode uz nikdy nezmizlo.ostala mi visiet koza na slabinach a v podbrusku a to sa uz neda nejak odstranit=jedine plastika 😀 Sportom sa tak akurat spevni svalstvo,ale to kozu nestiahne....To bolo z toho,ze som mala obrovske brusisko na to,ze som krpana a babo sa tam muselo vseliako krcit,takze sa koza natahovala a natahovala....Teraz to bude urcite este horsie,budem mat=zaludok a brucho....fakt uz ma zachrani len vyhra v loterii a plasticka chirurgia......mam to presne ako moja mamina...ta sice krasne schudla,ale koza na bruchu jej ostala visiet....Po porode mi radili stahovaci pas na stiahnutie maternice,ale mala som po tom vyrazky,takze ani to nepomohlo...no co uz,koli babatkam sa nam telo premenilo na 😔 😝 ....Vraj je dobre si po porode prikladat na brucho aspon telpu termoforu=flasu,aby sa maternica rychlo stiahla....
@monik1 no maminka sem chodi kazde leto,zboznuje more a opalovanie.Mne uz to nie je take vzacne,more mam za domom a uz mi to ani nepride nejak lakave...mamina ma cez leto kazdy den tahala na plaz...a odvtedy som zacala mat problemy s tlakom a opuchmi....nechapala ako na tehotnu posobi slnko a 40 stupnov.....kazdy den som plavala,doma cvicila na stcionarnom bicykli a na druhy den ako odisla mamina na slovensko =som skoncila na rizikovom koli nizkej polohe babatka a otvorenom krcku ☹ .....Asi som to prehnala s aktivitou na slnku......mala som pocit,ze ak sa nebudem snazit v tehu hybat,dopadnem jak v prvom tehu s vyse 20 kilov navyse.....no a takto to dopadlo.....Som proste trdlo,nechcela som aby mi mamina vycitala,ze som leniva

@misag23 neboj, on si vezme živiny z tebe... zkus aspon nějaký suchý rohlík...