icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vilca
29. dec 2010

@vikaki mně se po prvním porodu břicho stáhlo krásně a docela brzy...tak doufám, že to tak bude i teď, i když moc velký naděje si nedělám... Dneska mi mamka řekla: "Nejsi náhodou nějak oteklá v obličeji?" 🙄 Takže kromě obrosvkého břicha ještě oteklej obličej...no, co naděláme 😠

vikaki
29. dec 2010

@vilca skoda ze mam len jednu fotku taku hnusnu z prveho tehu......tam som bola napuchnuta cela ako zabiak,do tvare by si ma fakt voobec nespoznala=namiesto hlavy som mala balon a namiesto 37 c. topanok=42 c....fakt hotova obluda som bola...a teraz sa mi v poslednom tyzdni uz tiez prestvava pacit moja tvar a brucho....Doteraz to bolo ok,ani by niekto neveril,ze som tehotna,keby mi nevideli brusko...Do tvare som bola nezmenena......No uz zacinam byt nespokojna,zacinam puchnut.....Priberat......KUkni na porovnanie...ta 1.foto je teraz a ta druha skoro pred mesiacom

neliq
29. dec 2010

@vikaki celkovo som pribrala 12 kg, najviac sa na mna nalepilo v poslednom mesiaci. S tým bruškom uvidím ako to bude, dolu ako je maternica mi toho vela nezostalo, skôr hore ako je žalúdok. Aj v grécku si popôrode musíš dve hodiny tlačiť na maternicu? Lebo som nevedala, že sa to robí a úprimne dosť to bolelo priamo po pôrode si tam tlačiť. na tie stahovacie nohavičky som sa pozerala, ale teraz ma tak svrbí brucho, že by som to na sebe nezniesla, nehovoriac o ich cene.

@vilca dnes som dostala kufrík, čo som mala dostať už v pôrodnici a tam ta rybilka je, tak to vyskúšam 🙂

vilca
29. dec 2010

@vikaki no podle fotek bych řekla, že jsem na tom hodně podobně...v pondělí jdu na UTZ a do poradny, tak jsem zvědavá, co je nového a kolik mimi váží...už ho chci mít u sebe na světě... 😢

vilca
29. dec 2010

@neliq já si pamatuju, že jsem si po porodu břicho nemusela stlačovat, ale spíš jsem na něm měla ležet...ze začátku to šlo, bylo mi to příjemné, protože na břiše spávám nejradši, ale jak se mi nalila prsa, tak už to moc příjemné nebylo...jo a taky mi doktor píchl nějakou injekci pro stažení dělohy a to asi zabralo nejlíp...ale mojí sousedce to nepíchl, a to měla břicho hooodně vytahané...tak nevím, co jsem měla za protekci 😀

neliq
29. dec 2010

@vilca asi iný kraj, iný mrav 😀 injekciu mi nepichali žiadnu, len som dve hodiny na pôrodnej sále ležala a tlačila 😅

annmarie
29. dec 2010

@verca84 vsak uvidis co ti povedia v nemocnici a hadam nebudu cakat kym ta to odrazu nechyti 🙂 sice mne dr vravel ze akonahle dake kontrakcie ci odtecena plodova voda, hned mam volat a nic nejest nepit...aj to sa moze stat... ,a mna tam objednal hned moj dr a co sa tyka tych vysetreni, tak mi brali krv na daky asi krvny obraz a bola som na EKG, merali mi tlak a nic viac...neviem ako to prebieha u vas... ale to ti v nemocnici povedia...

kinsli
29. dec 2010

Ahojky holky, teď nemám moc čas dočítat, za hodinku jedeme na zahrádku tak si chci jít ještě na chvíli lehnout 😀
U dr. v pořádku, prcek se asi jen tak nějak nechystá, jsem otevřená na 1,5 cm. Čekala jsem alespo 3 cm, no co nadělám 😔 Jinak mi dnes dělala Hamiltona tak se to sned trochu pohne 😉

misha8
29. dec 2010

@haniula piješ dosť tekutín??? polievky, biela vinea bez bubliniek, čaj na kojenie??? ja odsávam tiež z obidvoch maxi 4Oml ale to je dávka ktorú dostáva každé tri hodiny takže zatiaľ papá moje

vilca
29. dec 2010

@kinsli co je Hamilton? 😅

kinsli
29. dec 2010

@vilca to je odloupnutí 😉

vilca
29. dec 2010

@kinsli 😕 a jak se to dělá? 😅

haniula
29. dec 2010

@misha8 pijem i fenyklový čaj, který podporuje tvorbu mléka... malá vypije i 80 ml, takže je to pro ni málo těch 20-30ml... moje mlíčko má jen 1x denně, podle toho, co ze sebe dostanu...
jinak dostává sunar nutra defense HA... a můžu jen vřele doporučit!!! malá po něm netrpí na zaražené větry, zdravě prdí a kadí, přibírá po něm a spí i 4hod... je to ted nějaká novinka... pokud jste se některá ještě nerozhodla jaký příkrm dávat, když nebude mlíčko, tak bych volila tohle.... 😉

vilca
29. dec 2010

@haniula já jsem Evičce dávala hned od začátku Nutrilon HA a taky jsme byly moc spokojený...na prdíky netrpěla vůbec, byla klidná, spinkala krásně a než začala chodit do školky, tak nebyla nemocná 😉 Akorát je asi o něco dražší, ani nevím, kolik stojí teď, ale i tehdy byl dost drahej...

vilca
29. dec 2010

Teď jsem se dívala na netu, že Nutrilon HA 1 - 400 g vyjde asi na 250,-Kč...

misinka22
29. dec 2010

ahojte,
tak ja mam dnes hrozny den taký depresivny v noci som vôbec nespala strašne ma bolelo brucho ani na ľavom ani na pravom boku som nemohla ležať na chrbte už vôbec nie tak som sa prechadzala po byte ☹.
Potom ma začalo pobolievať v podbrušku a križoch ako pred menštruaciou a neskor to prestalo už by som to ozaj chcela mať za sebou už sa neviem ani hýbať. Už nech je 5.1: snad mi už doktor stanovi termín pôrodu

denne73
29. dec 2010

@misinka22 ahoj . Ja som z temičky januarovky . to budu posličkovia aj mna už začali navštevovať. No a noci mám podobne už pomaly ani nespim.

misinka22
29. dec 2010

@vikaki jeeeeej no pekne bruško ja mam asi polovicu z toho kolko váži babätko? mne začalo rasť brucho až posledne mesiace asi je skôr uložený vzadu 🙂

misinka22
29. dec 2010

@denne73 no asi ano aj by som si celkom priala aby to boli ozajstne kontrakcie 🙂 velmi mi to chýba ak sa v noci nevyspim cez den to nie je taký spanok ako v noci...

denne73
29. dec 2010

@misinka22 no veru že aj ja by som už najradšej rodila . Tieto posl.tyždne no hrôza. ledva chodím, dycham a všetko ma boli.

sova33
29. dec 2010

Ahoj, tak jsem dnes byla na kontrole a vypadá to, že si ještě hezky počkáme. Prckovi se ven evidentně nechce. Jsem ale úplně hotová, v noci jsem spala asi od dvou do sedmi a mezitím jsem byla asi šestkrát na WC, hrůza.

misinka22
29. dec 2010

dnes som si kupila caj malina ostruzina tak skusim možno sa niečo pohne 🙂

misag23
29. dec 2010

@monik1 Moni, asi to byla nějaká střevní viróza, už je to o něco lepší. Ale zase mě škrábe v krku a mám rýmu, ale to už se dá vydržet 😉 Ty si na chřipku nějaká homeopatika vyzkoušela teď v těhotenství? Že bych se na ně zítra zeptala v lékárně.
Jsem ráda, že na kontrole vám vše dopadlo dobře. A dělala ti ten výtěr na streptokoka? Já jsem přeobjednaná na zítřek, jdu hned ráno v 7:45, tak budu muset vstávat 😠
Já jsem zatím za celé těhu přibrala 5 kg, ze začátku jsem taky něco zhubla. Ale teď tady čtu, že většina nejvíce přibírá v posledním měsíci, tak doufám, že to ještě moc nedoženu.

@vilca Můžu se zeptat, co máš za prášky na pálení žáhy. Já na to teď neskutečně trpím, nemůžu sníst skoro nic. Zkusila jsem Rennie a Tums, ale moc mi to nezabírá. Nejhorší je to, když ležím. Včera už jsem si podkládala hlavu snad všema polštářema co máme.
Jinak, jak si tady psala o tom výtoku, tak to já mám taky. Ale mám to skoro celé těhotenství, brala jsem na to i nějaký tablety na vkládání, ale moc mi nepomohli. Ráno to většinou bývá nejhorší.

vilca
29. dec 2010

@misag23 na to pálení žáhy mám Helicid, beru ho už 2 měsíce každý večer a je to o hodně lepší než s Rennie...napsala mi to moje alergoložka...příbalovej letáček jsem ale vyhodila, tak ani nevím, jestli je to jen na předpis...kdyžtak se zeptej u doktora.. 😉

misag23
29. dec 2010

@vilca Děkuji, zítra jdu na kontrolu ke své gyn., tak se jí na to zeptám.

haniula
29. dec 2010

@vilca já ho kupuji za 300kč a je to 600g...

vilca
29. dec 2010

@haniula no, on je ten Nutrilon dost drahej...nám ho tehdy doporučila doktorka a pak už jsem to nechtěla měnit, aby si malá nemusela zvykat na něco jinýho... 😒

meduliacik
29. dec 2010

@vilca Pokial ide o specialne mlieka typu HA, AR a podobne, moze ich detska lekarka dat na predpis a potom mamicka doplaca len asi polovicu ceny-zvysok hradi poistovna (aspon ja mam taku skusenost spred 4 rokov, ked som tak kupovala Nutrilon Comfort na doporucenie gastroenterologicky kvoli kolike).

haniula
29. dec 2010

@meduliacik kdoví jak je to tady v ČR... tady musíme nejlépe za vše platit... já byla nucena jít na čtyřletou mateřskou a od příští rok se budem chodit pást po těch škrtech pánů politiků.... 😠

vilca
29. dec 2010

@meduliacik ona nám ho doktorka opravdu spíš jen doporučila z toho důvodu, že já jsem alergička a astmatička...tak jakože aby se trošku pomohlo předejít alergiím...ale malá přímo na nic alergická nebyla a není, takže asi nebyl důvod, aby nám to předepisovala...