icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zuzik28
29. dec 2010

Nevím tedy jak je to s "obyčejným" HA mlíčkem, ale vím, že více štěpené varianty jako Nutrilon Alergy care a hodně speciální mlíčko Neocate (obě pro děti s alergiemi) jsou opravdu předepisována doktorem, alergologem. Náš malej do nedávna pil právě Neocate, jedna 400 g plechovka stojí 1450 kč, takže to by bez receptu opravdu nešlo 😖
Myslím ale, že normální HA varianty se musí platit celé.

luuca1
29. dec 2010

@vikaki no vanu už nechcem ani vidieť, a tutu mutu už ani u nas nebude aby aj drahý neochorel.

zuzik28
29. dec 2010

Jinak včera odpoledne jsme vyzkoušeli s taťkou tulení, pak jsem ještě hopsala na míči a nic z toho....tak asi si ještě počkáme. Zítra jdu na poradnu tak uvidím jestli se to trošku nepohlo.

Vilca, myslím, že by vám to ani doktorka nepředepsala...jen tak, pro předcházení alergie...musela by malá mít něco prokázaného, a to by byly spíš ty spec. mlíčka než HA.

luuca1
29. dec 2010

baby čo ak bude pri porode chorá??? môže to nejako uškodiť bábätku??? kurnik to sa len mne môže stať... 😠 😠 😠

meduliacik
29. dec 2010

@vilca Ono by mozno stacila len lekarska sprava od alergologicky o riziku alergie a ochota detskej lekarky. Ja som mala inac vsetky testy na alergiu u maleho v poriadku a pricina koliky nebola zistena, ale preto, ze som mu zacala ten Nutrilon Comfort sama v lekarni kupovat , tak ho gastroenterologicka odporucila podavat nadalej a pediatricka mi na zaklade toho sama navrhla, ze mi na to bude davat recept-asi som mala stastie 🙂 Ved sa skus lekarky opytat. Dnes, co si clovek od lekarov sam nevyziada, to ani nedostane ☹

vilca
29. dec 2010

@meduliacik no já to zatím řešit nebudu, kdyžtak až se mimi narodí a bude problém s kojením...doufám, že nám to půjde tentokrát líp... 😅 A pokud jde o ochotu naší pediatričky, někdy mám pocit, že snad ani neví, jaké jsou možnosti...je hodně opatrná...

vilca
29. dec 2010

@zuzik28 taky si myslím, že jsme jí to HA mlíčko třeba ani nemuseli dávat...no ale když ti doktorka řekne, že to pro jistotu doporučuje, tak koupíš cokoli... 😅

ellahop
29. dec 2010

@haniula vidim ze mame podobny problem, ja sa tiez snazim odsavat, ale mlieka mam velmi malo.. v nemocnici nam dali nutrilon HA a zatial malemu vyhovuje. tiez ma prdy co je fajn. vzdy to na neho pride vecer. spinka pekne a veru robim to, ze spim s nim cez den. a pomaha to. ked ma prestane boliet ta jazva hned bude vsetko lepsie. moj muz, zatial velmi nepomaha.. 😒 nejako ho to nechytilo. sem tam my ide v noci umyt flasu alebo da mu dudlik ale nejake velke prace okolo tomaska nerobi. mozno, ked prideme domov tak ma prekvapi, teda dufam. stale sa ho snazim zapajat. ked maly zaplace, tak ho k nemu poslem, ked chcem nieco pomoct tak mu poviem a davam mu ho na ruky ked pride z prace... 😉 taka terapia sokom....

meduliacik
29. dec 2010

@vilca Prave som pozerala na temy vo fore, ked si das vyhladat "hypoalergenna dojcenska vyziva" mozes si precitat diskusiu presne o tom, co sa tyka aj teba-rodicia alergici a dieta na HA mlieku-do roka bez problemov na predpis 🙂 Ja tiez dufam, ze budeme po porode konecne cicat, ale keby to nahodou zase nevyslo ako pri prvom, tak budem kupovat HA, lebo manzel je alergik (zistilo sa to len nedavno) a ja nejak mam tiez trochu problem s kravskym mliekom, tak nechcem nic riskovat. A ked by som mohla nieco usetrit cez recept, tak preco nie? 🙂

vikaki
29. dec 2010

@neliq mne nekazali tlacit ani na bruchu spat,nikto sa tam o mna nestaral.....ale dali mi dve infuzie vraj na podporu stiahnutia maternice,ale potom to hned odpojili,lebo som sa mala ist sprchovat

kamusek
29. dec 2010

Zdravím. Tak i my jsme byli dneska v poradně na kontrole. Vše v pořádku a stejné jako minule. Otevřená jsem na 1,5cm a čípek je taky zkrácený na 1,5cm. Prý je všechno připraveno k porodu, může to přijít kdykoliv, ale taky se může stát, že budu i přenášet 🙂 Mazec, když hrozil od 30.tt předčasný porod 🙂 Už aby to bylo 🙂 Sice mě nic netrápí, spím v pohodě (i když chodím asi 5krát za noc na záchod 🙂 ), bolet mě taky nic nebolí, ale přece jenom už bych chtěla zlatíčko u sebe. I když sem tam poslíčci už taky byly. No uvidíme. Srdíčko dneska krásně bilo - prý maličké trochu řádilo, ale vše OK. Tak jsem ráda...

vikaki
29. dec 2010

@misinka22 naposledy sme merali v 33.tt.....mala 2400 gr....najblizsie meranie a vazenie mame 10.1.

vikaki
29. dec 2010

@sova33 ja v noci chodim cikat 1-2 krat za hodinu,nastastie vzdy zaspim,ale po chvili sa zas budim na wecko.....ja som vela cikala uz aj pred tehu,ale teraz nestacim uz kupovat toaletny papier 😀

vikaki
29. dec 2010

@misag23 mne zabral maalox na palenie zahy....teraz pijem mlieko,ked zaha pali a tiez zabera

vilca
29. dec 2010

@vikaki tak často chodíš na WC??? 😲 Tak to bych asi ráno nevstala... Já chodím 1x, maximálně 2x za noc a i tak mě to obtěžuje.. 😅

haniula
29. dec 2010

@kamusek já měla to stejné... ve středu mi dr. tvrdil, že budu přenášet a v sobotu byla alá venku... 😀

vikaki
29. dec 2010

@zuzik28 mne volal manzel tak som mu po telefone navrhla ze vecer" nahodime pracku"=to ako kryci manever na "tutu-mutu".........ale vedela som co povie poserko......sa boji ze mi nabehnu kontrakcie....no,mna to trosku nastvalo,kedze som bez uz 6 mesiacov.....ale co narobim...no kto vie,mozno si to do vecera rozmysli 😉

vikaki
29. dec 2010

@vilca u nas to urcite na predpis nebude,to by som asi vela chcela.....ja som alergicka a mam astmu a pIa ma tiez podobne problemy,aj ked okrem toho chora nebyva......skoda,take mliecko by sa nam asi hodilo,no tiez este dufam ,ze budem mat materinske

vikaki
29. dec 2010

@vilca mna uz ako dieta dali rodicia vysetrit koli stalemu cikaniu,nic mi nezistili a tak si mamka uz myslela ze si to len tak vsugeruvavam,ze sa mi chce cikat....ale pravda je,ze zakazdym normalne vycikam,nie je to len pocit ze sa mi chce a nakoniec nic......no,nakoniec mi doktorka povedala ze mi asi velmi rychlo pracuju oblicky,lebo lenco trosku vodicky vypijem,zachvilu uz aj cikam.....okrem toho ale aj velmi vela pijem....po kazdom cikani vypijem pohar vody

kamusek
29. dec 2010

@haniula Hani, to bych klidně brala 🙂 Jela bych klidně hned teď, abych už to měla za sebou 😀

haniula
29. dec 2010

@kamusek já byla z toho pěkně v ... celý měsíc mě drželi v nemocnici a pak mi řeknou, že budu asi přenášet 😲 ... naštěstí to malá rozhodla jinak 😀 ... ještě v pátek mi tvrdili, že na porod to nevypadá... a v sobotu mi praskla voda 😀 ...

janettan
29. dec 2010

@vikaki my sme 25. aj 26. skúšali po veeeľmi dlhej dobe tú vašu "pracku" a nič .... V pondelok som bola na monitore, sestrička mi hovorila, že uvidí, čo na výsledky povie lekár, či si ma už nechajú v nemocnoci - tak sa už na malú tešíme a ja som zostala v miernom vnútornom šoku, čo ak je to už tu 😕 Výsledky boli o.k. a my stále čakáme .... asi aj za nás maličká rozhodne 😉

knedluska
29. dec 2010

Ahojky 🙂
Všem maminkám gratuluju k těm maličkým uzlíčkům. 😵 😵 😵

Já jdu na kontrolu až v pondělí, ale zatím je všechno o.k. I když mi před Vánoci dr. strašila, že to může být i přes svátky a ať jim dám kdyžtak vědět, že už. Měla jsem totiž na monitoru kontrakce. Ale malá je pořád hlavičkou nahoru a dr. to zatím neřeší, pořád říká, že má čas se otočit. 3.1. jdu na kontrolu a to už mě prý předá do porodnice, tak jsem zvědavá, co tam se mnou budou vyvádět.

sova33
29. dec 2010

@vikaki Nejhorší je, že já chodím i přes den pořád. Ach jo, mám už i strach jet autobusem.

macina_k
29. dec 2010

@luciemar ahojky, ta plodovka se potvrdila, ale malá asi hlavičkou ucpala ten únik, takže pak už to bylo OK. Našli mi pozitivního streptokoka tak jsem měla nějakou mastičku. Jenže už bych chtěla porodit, problém je v tom, že přítel se nechce "tulit", protože má strach aby malé neublížil.

meduliacik
29. dec 2010

@vikaki No tak s t ym cikanim sme dve. Len co si dam hlt vody, idem na vecko.Od malicka mi tiez robili spustu testov a nic. Tiez si lekari mysleli, ze je to psychickeho povodu a nakoniec sa to oznacilo ako hyperaktivny mocovy mechur. Len ja kvoli tomu, aby som tolko nebehala, dost malo pijem. Hlavne z dlhsieho cestovania autobusom mam des kvoli tomu. Akurat teraz pocas tehotenstva sa nutim castejsie pit, ale viac ako 1,5 l denne to nie je. A kolko sa nabeham v noci, ani nepocitam ☹

stanulka551
29. dec 2010

@neliq zavidim ti ze mas tolko mliecka, my sme skoncili na umelom 😒 , ale aj preto ze mala mi nechcela tahat. WAAAU ze kilo navyse to je perfect ja mam 9 🙄 a brucho mam ako v piatom mesiaci, no ale hadam sa to podda, kedze nekojim mozem uz prejst na dietu pomaly .

kinsli
29. dec 2010

Ahojky holky, tak jsem Vás konečně dočetla 😵

@macina_k mám taky streptokoka, ale u nás se dává kapačka s ATB až při porodu.

@vilca je to odloupnutí hrdla a provádí se ručně. Někdo z toho dělá kovbojku, že je to horší jak porod,
pro mě tedy vůbec, s Kačenkou jsem měla dva a teď jeden. Ani jednou mě to nějak extra nebolelo, akorát
ten pocit když se pak zvedneš z toho lůžka 😖
Nevím jak to popsat, aby to nevyznělo blbě, asi něco jako těžký zánět močového měchýře.

@stanulka551 Mě se stahovala děloha asi 3 týdny 😀 ale kámoška ta u obou holek odcházela jako prkno už z porodnice.

@vikaki My jsme měli na 33tt 2660g

dnes nevážila, ale měl by mít 3650g a většinou je rozdíl o proi váze + 350-400g takže okolo těch 4 kg.

macina_k
29. dec 2010

@kinsli U Apolináře se taky dává až kapačka, ale já to měla nějak moc masivně a navíc prý to mohlo způsobit únik plodovky a krvácení. Ležela jsem s tím na oddělení rizika ☹

annmarie
29. dec 2010

dievcence...po porode si skusite aj daco pytat na to stiahnutie maternice?pocula som ze dostat daky korzet na to alebo aj nohavicky existuju...to ze lahnut na brucho alebo si ho tlacit mi nehrozi, pretoze si to po cisarskom neviem ani predstavit...