icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cufinka
30. dec 2010

@kamusek super zprávičky že streptokok není 🙂
@kinsli držím palečky at to máš rychle za sebou 🙂
Já dneska byla poprví v poradně v nemocnici a malá se nechystá ven do tý zimy(bude to chytrá holka 😀 ) prý máme ještě čas 😀

monik1
30. dec 2010

@kamusek tak já mám 1 plod, AS+ což znamená, že srdíčko bije 😵
@cufinka no já jsem si taky říkala, komu by se do té zimy chtělo, snad ten leden rychle uteče 😀
@kinsli taky držím pěsti a snad se brzo dozvíme, že je už na světě 😉
@lavazza myslíš, že porodné nedostaneš, když porodí někdo 31.12.? Já dnes četla toto: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-domaci/146915... a fakt nechápu ty matky, které riskují život dítěte 😠

luciemar
30. dec 2010

@macina_k To mi tedy přijde divné, přeci když ti odteče voda a navíc už mimčo naléhá na vchod, tak by se měl porod vyvolat, ne? Mě mimi nenaléhalo, bylo volně nad vchodem. Ale přesto mě už zajistili antibiotiky a nechali si mě tam, dokud se porod nerozběhl...No, určitě ale vědí, co dělají... 😉
To s manželem chápu...oni ti chlapi jsou všichni stejní 😀 😝

kamusek
30. dec 2010

@monik1 No to plus tam mám taky, ale před tím něco jiného, AS to určitě není ☹ Tak nevím....ale je to jedno, hlavně že je prcek v pořádku, a kdo někdy tvrdil, že v posledním měsíci už malé moc nekope, tak asi nebyl nikdy těhotný nebo je ten náš bobek nějaký zvláštní, ale kope (hlavně do žeber) jak zblázněný 🙂

cufinka
30. dec 2010

@monik1 to je hrozný vid co dělají kvůli 13 tisícům místo toho aby byli rádi že je mimi donošené 😖

annmarie
30. dec 2010

@misinka22 ahoj mne naplanovali presne desat dni, teda sice malinka je v spravnej polohe hlavou dolu, ale termin v knizke mam 15.1. a rano 5.1. mi robia cisarsky...takze priblizne tych desat dni, aj ked sa da dohodnut...

kamusek
30. dec 2010

@cufinka Přesně tak, četla jsem si teď tu diskusi a nějaká paní tam píše, že má 5letého kluka, který se narodil v 8. měsíci a ani teď v 5letech ještě není úplně na své úrovni, na jaké by měl být. A že léky a léčení, které museli vydat byli určitě vyšší než těch 13000,-! Jasně, taky nesouhlasím, že to ruší, ale zdraví maličkého je pro mě důležitější než ty peníze. A to se nám třeba může stát, že se narodí 1.1 😀 A neuděláme nic 🙂

monik1
30. dec 2010

@kamusek @cufinka Sakra, kdybych zůstala v práci, tak by nám přidali http://www.novinky.cz/domaci/220960-platy-ucite... a takhle nebude ani porodné 😀 😀 😀 Samozřejmě, že si dělám srandu a nejdůležitější je, že budou dětičky zdravé 😵 😵 😵
Holky, dneska jsem dělala bramborové placky a dovnitř jsem zapekla kuřecí maso, manža se ještě teď oblizuje, vidím to, že dalších 5 kg naberu zase raz dva 😎 😝 😀

cufinka
30. dec 2010

@kamusek Jsem dočetla ten článek a kroutím hlavou jak jsou některý ženský blbý 😠 já si říkám že prostě až bude chtít malá ven tak si řekne 🙂 a nebudu jí vyhánět . No 1.1 je krásné datum přece 😀

sjussi
30. dec 2010

@monik1 jo jde to ja to tak budu delat,je tu i na to forum https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/nemam-na...

cufinka
30. dec 2010

@monik1 😀 no vidíš 😀 😀 Mnámky bych si dala hned -my máme 3 den guláš páč jsem líná vařit 😀 ale zítra se pořádně nabaštíme jsem nechala za jídlo na zítřek zase majlant 😀 už se těším na jednohubky a chlebíčky a koupila jsem si křupání -jsem přítelovi říkala jestli si neuděláme silvestr dnes ale neprošlo to 😅

annmarie
30. dec 2010

@stanulka551 mmm, tak ozaj neviem...teda ako sa to u nas v porodnici riesi...a tie nohavicky som videla, aj odskusala dakedy davno zo srandy a neviem si ich na sebe predstavit ked budem po cisarskom...uvidime..
@kinsli drzim palceky nech vsetko dobre dopadne...

ja mam este stale problem sa rozhodnut s tou narkozou na ten SC...zname co prednedavnom rodili cisarskym tak boli vsetky pod celkovou, pretoze u nas v porodnici zevraj nie su dobre skusenosti a tolko praxe s tou spinalnoul...v zivote som asi nemala vacsiu dilemu 🙂 no i ked podla vsetkeho mozneho je spinalka lepsia, asi pojdem tou celkovou...zevraj mi vtedy vedia viac regulovat tlak a ja s tym mojim tlakom a mozgom....dr mi sice vravel, ze aj napriek neurologickym problemom mozem ist aj na spinal, teraz uz vobec neviem... 😖 😖 😖

jerryjanka
30. dec 2010

@annmarie ja by som šla do celkovej
skôr môžeš chodiť po nej
neboli po nej tak hlava
proste podla mna je lepšia - akurat teda miminko vidiš o niečo neskôr no 😉

sjussi
30. dec 2010

@cufinka taky bych si dala,uzivejte si dokud muzete 😀 ja ted kdyz kojim nejim skoro nic aby maleho nebolelo brisko nebo nebyl osypany ale pomalu zacinam zkouset co snese a co ne 😀

cufinka
30. dec 2010

@sjussi no já zrovna říkala ,že až začnu kojit že už to nebude tak si to musím užívat 😀

macina_k
30. dec 2010

@luciemar Ahojky, ona ta voda neodtekla, jen byl malý průsak, ale byla jsem už od té doby dvakrát na UZ a vody je dostatek, tak se nic neděje.

kinsli
30. dec 2010

@lavazza Tak nic u nás už klid 😀 takže na rok 2010 to nevypadá 😀
To porodný je sviňárna pokud to je tak jak píšeš. Ale řekni mě kdo jako to porodný dostane 😠
mylím, že krom černých a úplných soc. případů nikdo 😠 😠
Je to asi do 17000,- měsíčně na rodinu, tak to by musel být leda otec nezaměstnaný a snad ani tak by to nevyšlo 😖

verca84
30. dec 2010

@kinsli njn, vláda si myslí, že všichni máme miliony, a že prostě 13.000,-Kč je pro nás zbytečný... ☹.. Přesně jak říkáš, je to postaveno jen pro sociální případy, nefachčenky, a ty tmavší ☹ (ale tak dostanou jen jedno porodný, a pak at si dělaj dětí kolik chtěj, další prachy nedostanou.. aspon to se jim seklo... )
Sice ted máš klid, ale z minuty na minutu se to může změnit a kliďo můžeš v do večera porodit 😀.

verca84
30. dec 2010

@cufinka jen si ještě dopřávej, po porodu se budem muset hlídat co jíme, jelikož mimča nás budou omezovat.. já nevím jak to zvládnu bez pomerančů, a zelí... 🙂 chjooo.. v těhotenství musíme vynechat nějaké jídlo a potom také.. to je mučení 😀

janettan
30. dec 2010

@monik1 práve som si vychutnala tie zemiakové placky aj ja 🙂 už od obeda som mala na ne chuť (aj keď máme od včera navarené mäso s ryžou) a využila som to, že je manžel teraz na mňa veľmi zlatý a tak mi ich upiekol 😀

kamusek
30. dec 2010

Holky viděli jste už i @ilona4 má chlapečka. Po císaři se ji dneska narodil Dominiček. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/ilona4/album...

kamusek
30. dec 2010

Aha, tak Ilča už to v prosinci čekala, ale ona chodila i tady do Januarovek ne? jestli se nepletu 🙂

kinsli
30. dec 2010

@verca84 to by bylo fajn, kámoška tam na mě čeká 😵 Teď už asi spinká nebo si užívá dvojčátek 😵
Psala naposledy asi před hodinou, že je na sále na monitoru, nevím jestli si dala částečnou nebo celkovou.

kinsli
30. dec 2010

@verca84 na další dítě dostanou taky, to budou právě ty sociální případy 😠

zanin
30. dec 2010

Ahojte. Tak po dnesnej poradni tiez nevyzerame na porod. Vraj je to este zatvorene ale uz aspom nema pupocnu snuru okolo krku. Od minuleho tyzdna sa odtocil tak aspom jedna pozitivna sprava. aj ked doky povedal, ze za hodinu moze odtiect voda a je to. A vazime 3380g a mame 50cm. Tak este moze trosku pribrat 😀 . Asi sa mu nechce do tej zimy. Ale 1.1.2011 to by bol krasny datum.

zuzik28
30. dec 2010

ahoj holky, tak rychle jsem vás přečetla...byla jsem na poradně. Tak princezna už je nachystaná, hlavička hodně dole, všechno prý měkoučké 🙂 Tak jsem zvědavá kdy to vypukne.
To porodné se mi nějak nezdá...myslím teda ten termín podání žádosti. Důležité snad je datum kdy se mimi narodí a né, kdy donesu papír.

@kinsli tak jsem šla domů a jen tak z hecu se zastavila v jedné lékárně po cestě a řekla si, že jestli budou mít riciňák, tak že si ho večer udělám (když už je malá nachystaná)...a oni ho normálně měli. Tak teď nevím 😅 Jestli mám nebo nemám. Trošku se bojím...
Ty to budeš mít nejspíš už co nevidět za sebou...přeju rychlý porod

vikaki
30. dec 2010

@kinsli no,vidim ze este nie si v nemocnici,tak sup-sup pod perinu s manzelom 🙂 ......

misinka22
30. dec 2010

@monulik0209 a predoperačné vyšetrenia už maš? ja som zvedava ale do stredy už počkam a uvidime ako či mi už da termin ja mam termín podľa teho knižky 15.1.2010 no a poslednu poradnu som mala 20.1, v stredu už idem na kontrolu do nemocnice a to už bude 39 tt. Tak budem držať prsty aby to všetko dobre dopadlo 🙂 Aj moj nezbednik bol dlllllho otočený dole hlavičkou a v poslednej chvili si to rozmyslel ☹ ale to nič tak bude to SC už som zmierena 🙂
A davate niektora odobrať pupočníkovu krv? ja sa ešte stale neviem rozhodnuť počula som aj dobre aj zle tak neviem.

kinsli
30. dec 2010

@zuzik28 Zkuz to kámoška pila dnes v 9h a v 14h už mě psala z porodky 😀 Teď už to má tutově za sebou 😵

Když by Ti to nezabralo tak si alespoň vyčistíš střeva 😅

@vikaki My už to asi fakt v tom roce 2010 nestihneme 🤐

vikaki
30. dec 2010

@kinsli nevadi,aspon nebudeme mat v triede najmladsie deticky...teda neviem ako u vas ale u nas sa pocita cely rok pri nastupe do skoly,nie od septembra.....Pia sa narodila v septembry a je v triede jedna z najmladsich 😒