icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

annmarie
31. dec 2010

@tereza79 tak ti drzime palce, mozno budes mat novorocne babatko 🙂 a ked tak sa nenechaj odradit takym doktorom...by som ho asi kopla niekde...

meduliacik
31. dec 2010

@tereza79 A urobili ti aspon CTG, ked uz si tam bola? 3 dni kontrakcie a nic, moze to byt aj nepostupujuci porod...ked sa to nepohne dalej, zajdi tam znova-dnes uz mozno o polnoci spat nebudu🙂 Ked sa ti nieco nepozdava, musis sa sama "vnucovat" lekarom, lebo potom ked uz bude zle, tak ti len povedia, ze kde si bola doteraz a ty budes ta zodpovedna 😝

zuzik28
31. dec 2010

@tereza79 Já bych opravdu raději k doktorovi zašla...za to nic nedáš...však se říká, že raději jednou zbytečně než potom pozdě. Víš kolik tam mají maminek, které třeba vrací domů? Nedělej si z toho hlavu a zajdi si tam...aspoň budeš chytřejší a budeš vědět co se děje.

@kinsli Já jsem asi blázen, ale koktejl jsem před chvílí vypila znovu. Doufám, že to nemůže malé nějak ublížit. Pokud budou zase kontra jako včera tak určo do nemocnice jedu a nečekám na vodu... Od šesti má službu můj oblíbený doktor, kámoš, stejně starý jako já, co mě rodil už poprvé...tak třeba nám to vyjde 😅

tereza79
31. dec 2010

@meduliacik CTG mi robil bolo všetko ok aj sono mi spravil aj tam bolo ok aj ma pozrel ale bol riadne nepríjemný,pôjdem tam okolo 15,00 nech ma pozrú a uvidím čo mi povedia,on sa ma aj vtedy spýtal či tam nechcem zostať,ale že aj tak so mnou nebudú nič robiť,tak som šla domov no uvidím čo mi povedia

kinsli
31. dec 2010

@zuzik28 neboj, malé to ublížit nemůže 🙂 Snad Ti to výjde a do půlnoci to stihnete. Já už na to kašlu, možná že si tak udělám svařáka 🙂 Já jsem nesezdaná a koukala jsem, že nárok na porodné, přídavky mám s dvěmi dětmi do 14500,-
a mám průměr za poslední čtvrtletí 11.800,-
takže žádné stresy 😀

janicac
31. dec 2010

@kinsli Ahoj, jak je to s penězma? O co mohu teď žádat? Vdaná nejsem, plat jsem měla celkem vysoký (16 tis čistého).

kinsli
31. dec 2010

@janicac a za poslední 3 měsíce máš jaký průměr?? Ty jsi dělala až do mateřské nebo jsi byla na PN??

janicac
31. dec 2010

@kinsli byla jsem od konce června na neschopence. Můj plat byl přesně 15800 čistého.

zuzik28
31. dec 2010

@kinsli Tak včera kontra a dneska má koktejl úplně jiné účinky...projímavé 😀 Takže u nás z toho asi taky nic nebude 😅 Ale aspoň jsem se pěkně vyčistila...potřebovala jsem to.

S penězma vůbec netuším jak to je, ani na co mám nebo nemám nárok. Nikdy mi to na nic nevyšlo, takže po tom ani nepátrám. Ale myslím Jani, že plat máš celkem pěkný na to, aby ti něco dali...nevím. Teda přála bych ti to, ale ta naše vláda.... 😖

Holky, užijte si všechny super Silvestra...

kinsli
31. dec 2010

@janicac a neschopenku jsi měla jakou?? Bere se průměr z posledních 3 měsíců, takže říjen, listopad, prosinec

kinsli
31. dec 2010

@zuzik28 máš to úplně stejné jako já. Já též po prvním kontrakce a po druhém jen nevolnost a důkladné pročištění 😀

janicac
31. dec 2010

@kinsli vypadám asi jako trouba, ale moc těmhle výpočtům nerozumím. Na neschopence jsem měla podle dnu v mesici, kdyz bylo 30 - 10680, a když 31 tak 11036 kč

sirenita
31. dec 2010

Ahoj holky, jen vám chci oznámit, že malá Karolínka je už s náma :o) Přišla na svět o trochu dřív, 37. týden, a přímo na Štědrý den v 9:32. * 2550g/47cm* 🙂

janicac
31. dec 2010

@zuzik28 Zuzi, já myslím, že na nic nárok nemám, ale raději se ptám. Pořád s evše mění, tak jestli třeba náhodou.. stejně by to bylo divné počítat jen mě, když jsme dva..myslím i přítele.

kinsli
31. dec 2010

@janicac to Ti nevýjde ☹
musela by jsi mít max 32.256,- za čtvrletí a do toho se nevejdeš ☹

kinsli
31. dec 2010

@sirenita moc gratulujeme, nádherné datum na porod 😵

janicac
31. dec 2010

@kinsli já s tím počítám, že nic nebude, alespoň mateřská bude vyšší.

sirenita
31. dec 2010

@kinsli děkuji moc, holčina se rozhodla sama a bylo to 😀

kinsli
31. dec 2010

Já myslím, že tak polovina lednovek to stihla ještě v prosinci 😀

@janicac No ta moje mateřská bude katastrofální 😖

janicac
31. dec 2010

@kinsli kolik to bude? Mě to vychází na skoro 14 tis. Jestli tedy ovšem není nějaká změna...

zuzik28
31. dec 2010

@sirenita Také moc gratuluji k holčičce...opravdu pěkné datum. A přeji hodně zdravíčka, spokojenosti a lásky...ale té bude určitě mořeeeeeee.

kinsli
31. dec 2010

@janicac já si myslím, že by to mělo být stejně jako nemocenská ne??? Ta je 70% a mateřská taky ne??? Takže já 6000,- 😅 No mazec, ale ona mě to socka do 7600,- dorovná. Já jsem totiž dělala jen na částečný úvazek a ještě když jsem oznámila těhu, tak mě přeřadili na místo, kde ty peníze byly šílený, ale bylo mě to jedno, protože rozdíl mi doplácela socka.

albao
31. dec 2010

@sirenita blahozelam k dievcatku! Len si to pekne uzite. Aky bol porod?

monik1
31. dec 2010

@sirenita Moni, teď jsem koukala na fotečky maličké, je krásňoučká a nestačím se divit, že už to máte za sebou 😵 😵 Moc, moc gratuluju, dostali jste ten nejkrásnější dáreček!!! 😉 😵

luciemar
31. dec 2010

@sirenita Moc moc moc gratuluju k malé Ježíškové !!! To je krásné! Ať vám roste ve zdraví! Máte skoro stejné míry jako my, také jsme byli v 37tt! 😉

luciemar
31. dec 2010

@kinsli Nepotěším tě, mě zátka odešla 14 dní před porodem...Takže to ještě chvilku může trvat. Druhá část pak tři dny před porodem...to už mi bylo podezřelé...no a pak se to rozjelo... 😉

verca84
31. dec 2010

@lavazza ahoj, tak dneska všude hlásili, že všechny maminky, které porodí 31.12.2010 do půlnoci, dostanou porodné, a že všechny ted šílí, a prosí lékaře at jim miminko vyvolají.. což nechápu... riskovat zdraví miminka kvůli 13.000,- Kč.. aby je pak náklady na léky nestály více než těch 13.000,- Kč. Jen at se pěkně dopečou.. sami si urči kdy půjdou ven.. příroda to zařídí.. 😀

verca84
31. dec 2010

@monulik0209 ahojky, z těch 5 dnů jsem taky trochu neštastná... doufám, že to tam nějak zvládnu.. 🙂) ale když budu mít dcerku u sebe tak to snad uletí, a ani se nenadějem a budem doma všichni tři společně.. už se na to těším. 🙂
No tak mi lékař už v listopadu říkal, že je malá otočena špatně a že je malá šance na otočení a já pořád stále chodím na KO k němu, přičemž já osobně bych už nejraději byla v porodnici a měla domluvený termín.. Ale v pondělí nejpozději v úterý tam valím a domlouvám termín.. a budu trvat na 7.1.2011, jelikož pak je pozdě, pak máme ofišl termín.. není na co čekat.. Mě už asi 3 den bolí večer bříško jako při MS, tak doufám, že se nerozjede dřív..

verca84
31. dec 2010

Všem nastávajícím maminkám přeji krásný Nový rok 2011, hlavně pevné zdraví, lásku a pohodu, a co nejvíce - rychlý a pokud možno bezbolestný porod a zdravoučké miminka.. 😉
V lednu se to rozrodí jedna radost.. 🙂 tak at už máme ty naše štěstíčka u sebe..

ellahop
31. dec 2010

@sirenita gratulujeme k dievcatku, nech je zdrave a poslucha.... 🙂