icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

luuca1
2. jan 2011

@macina_k no tak ja meriam 1,58 m a vážila som 46 teraz mám 64 som zúfala a malinká mala minulý týždeň na UTZ 3100 gr

macina_k
2. jan 2011

@luuca1 Tak to jsem asi nastejno, já mám 160 a před těho jsem vážila 46 kg. Teď mám 54 kg, vážím se ráno. Tak asi jednou za týden. A malá měla 2500 g 28.12.. Jdeme znovu do poradny v úterý, ale to asi nebudou vážit mrně. Uvidíme jak bude vypadat monitor.

albao
2. jan 2011

@fixska si zlata! Dnes dosla na mna z toho vsetkeho taka chvilocka, ale uz je dobre. Nenechame si skazit nase posledne spolocne dni 😵

mariadaniela
2. jan 2011

nam na sone v 36 tyzdni povedali, ze mala ma 3300gr a pri narodeni mala len 3210 a 53 cm, je najmensia z mojich deti- teda pekne s a sekli 😝 aj inej mamine takto zle predpovedali a naopak bola tam prvorodicka maleho mala 4,5 kg a jej vravelo v 36 Tyzdni ze maly ma 2,5 kg.. Ale nasa pravdpodobne posledny tyzden uz nepriberala

luuca1
2. jan 2011

@mariadaniela bože to sa riadne sekli.... 😀 😀 😀

macina_k
2. jan 2011

@mariadaniela No to je opravdu velký rozdíl. Já nemám ani moc veliký břicho, když nemám vyloženě upnutý věci na sobě, tak to není ani vidět. 😖

luuca1
2. jan 2011

@macina_k tak to sa máš u mňa len brušisko chodí.... 😀 😀

verca84
2. jan 2011

@macina_k - ahoj je to možný, že je mimi natlačeno na jedné straně... já třeba mám její hlavičku na levé straně pod žebry a na té straně ležet vůbec nejde... takže pravá strana to jistí, jenže to se přeležíš, a pak stejně na tu levou se otočím, teda knučím u toho bolestí, ale jak se podložím koj.polštářem a dekou tak se to celkem dá, ale stejně za chvíli jdu zpět na pravou stranu.. ☹

verca84
2. jan 2011

@misinka22 některé z nás jsou nervozní, jelikož za 3 dny už budou mít po, a my tady nervujeme, že stále nic nevíme a už tak bychom chtěly.. já bych chtěla jen lokální, abych maličkou viděla hned, a né až po probuzení. A nejraději bych měla přítele u sebe, ale u císaře to nejde, tak jsem z toho smutná.. přeci jen je to velká opora.. zatím si to ani neumím představit, jak budu od bříška necitlivá a budu vše vnímat.. zatím je to v poho, ale jak se bude den D blížit, tak to bude masakr.. ty chceš celkovou, nebo jen lokální???

haniula
2. jan 2011

@verca84 Nám to říkali na kurzu... A taky záleží na nemocnici... U spinálky být můžea u celkové narkozy myslím ne... Zeptej se v porodce...

verca84
2. jan 2011

@monik1 to máš recht, jediné pozitivní na tom je to, že se ví, kdy bude prcek venku. 🙂 Četla jsem že máš termín až 26.1. - tak možná si to mimi rozmyslí a bude se mu chtít o nějakou dobu dřív 🙂 Když ty lednové mimi se tak začly drát na svět už v prosinci, tak tu ta možnost je 🙂 a když ne, tak do toho 26.1. to uteče ani nevíš jak a bude u tebe v náruči.. ale ty poslední dny jsou strašné, už se na ty naše zlatíčka tááák těšíme, že bysme je měly u sebe nejraději hned.. 🙂 Jinak souhlasím s tím jak si psala, že ti už leze na nervy jak se tě pořád někdo ptá, zda jste pořád 2v1. Já za poslední 2 dny nedělám nic jiného než že jen odepisuji, ano stále jsme 2v1. Nikomu jsme neřekli, že půjdem císařem a datum jjim neřeknem.. at je překvapíme.. to by už bylo o ničem, kdyby všichni věděli termín.

verca84
2. jan 2011

@haniula aha, tak to jsem netušila.. na to se teda zeptám v úterý v porubské nemocnici.. byla bych moc ráda, kdyby tam mohl být semnou.. bude to velká pomoc.. už tak budu na prášky že tam do mě řežou, tak by mě mohl aspon trošek přítel zabavit.. povídat si semnou.. (pokud nebude moc zvědavý a nekukne co se tam děje, a nesloží se mi tam 😀) Třeba v Bohumíně v nemocnici tatínkové můžou k lokálce..

misinka22
2. jan 2011

@verca84 ja by som tiež chcela lokalnu len si neviem predstavit ako to bude prebiehať viem že ma bolieť nebude nič ale citit niečo budem že robia 🙂)

janettan
2. jan 2011

@skubanekka Blahoželám 😀

verca84
2. jan 2011

@misinka22 tak známa která na císaři byla mi říkala, že dole nic necítíš, anesteziolog s tebou normálně mluví, jen potom jak budou mimi vytahovat ven, tak ucítíš takový menší tlak.. ale jakmile je venku, tak zase nic necítíš.. ale až bude přicházet k sobě citlivost nohou a břiška tak se pomalu ale jistě bude stupnovat bolest rány.. toho se bojím nejvíce.. na to se dostávájí kapáky..

janettan
2. jan 2011

Ja idem zajtra na monitor, som zvedavá ako bude prebiehať .... Už sa na maličkú veľmi teším, rada by som ju držala v náručí, ale ak budem prenášať, tak mi to vôbec nevadí. Keď sa ma niekto pýta, že či sme ešte stále 2v1, ja odpovedám, že v mamičkinom brušku je jej najlepšie a že sa nikde neponáhľame. Uvidíme, kedy sa rozhodne prísť na svet. Keď si pomyslím, ako som čakala na 37. týždeň a dúfala som, že ho ukončíme .... a o 3 dni máme termín 😕

haniula
2. jan 2011

@verca84 ve vítkovické nemocnici, kde jsem rodila já, tak tam to bylo možné... platilo se za to 1200kč a doprovod ti seděl u hlavy... nevím, jak to má fakultka...

annmarie
2. jan 2011

@misinka22 ako ked mas uz presne naplanovaný SC tak ta pokojne mohol poslat...a co sa tyka ze ked zacnes prirodzene, tak podla mna podla situacie...mne bolo povedane, ze neznamena ked idem v stredu ze nemozem v utorok vecer porodit...akurat len ze ked zacnu kontrakcie, tak nejest, daco malo pit a hned utekat do nemocky...pretoze cisarsky ti vedia spravit len do urciteho casu, kym male nie je moc nizko...a myslim si ze zasa zmerat tlak a dat ta na monitor a tak to stihnu 🙂 🙂 🙂
@verca84 neviem presne, ale mne bolo povedane, a aj dr mi pre istotu yal gel predpisal, ze ak treba robi sa...ale ak je mama vyprazdnena a povies kedy si naposledy jedla a bola na velkej, tak podla toho oni usudia...ja jedine s tym klistirom mam problem 🙂 preto som sa na to hned pytala...pri prirodzenom robia skoro vzdy, ale pri cisarskom zavisi od nemocky a situacie....

verca84
2. jan 2011

@haniula jééé, tak to děkuji za info... tak na to se určo poptám.. a těch 1200Kč bych nelitovala.. hodně by mi to pomohlo... 😉

verca84
2. jan 2011

@annmarie jejda tak to je pro mě novina.. tak to asi budu muset taky zjistit, a kdyby ho taky dělali na fakultce, tak bych asi den předem měla nějakou očistnou kúru.. a jinak to samé poučení mám od svého mudr také.. v případě že začnou kontra nebo praskne voda, tak hned utíkat do nemocnice, a hlavně nejíst a nepít.. ale já pořád věřím, že to vše stihnout bez těchto stresů.. 😀

vikaki
2. jan 2011

@neposedna tak som rada ze vam to takto dopadlo.......a ake cviky ti ukazali sestricky? Daj nam nejaky dobry tip 😀

snoopy
2. jan 2011

ahojte kočky, chcem sa spýtať, je tu niekto kto bude rodiť KP a prirodzene? dosť wsa toho obavam, na sekciu vraj nie je dovod, nakolko som druhorodička, vraj to vytlacim aj panvou dolu 😕 nemam strach o seba {bolest a natrhnutie...} obavam sa ci to nie je pre babo moc riskantné. primar tvrdi, ze je vsetko OK 😒

vikaki
2. jan 2011

babky a kinsli kde je,uz rodi??/

vikaki
2. jan 2011

@snoopy ty brdo tak to ti teda nezavidim 😒

annmarie
2. jan 2011

@verca84 veru, radsej sa informuj 🙂 ja taktiez planujem v utorok ocistnu kuru, aby mi v stredu rano v nemocke pekne len cisarsky spravili a priviedli malinku na svet 🙂 jaj sa u mna nervozita stupnuje...a inak drzim palce aby sa podarilo tvojej polovicke byt pri cisarskom, na lokalnu pokial viem tak pustaju jak som pisala, ale ja co budem v celkovej, tak mne sa moze len samotnej tam snivat 🙂 ale no zevraj pamatas len ako zacina ucinkovat a po prebudeni mas pocit, ze ti este len idu narkozu dat...tak rychlo to trva, mas pocit... 🙂 🙂 🙂

zanin
2. jan 2011

@snoopy ja teda viem tak ze ked je to chlapcek tak sa nema rodit KP. Ale snad doktor vie co robi.

annmarie
2. jan 2011

@vikaki bohvie ze ci ozaj sla...viem ze sa dakam chystala a skusala aj ten ricinak 🙂

snoopy
2. jan 2011

@zanin
no presne koli semenikom....fakt som dost z toho mimo, neviem ci mam od radosti hladat ineho Dr na poslednu chvilu alebo co robit....dost dlho som sa nevedela zmieriť s tym, ze to bude planovany cisarsky, dufala som, ze sa krpec este stoci, ale popravde s alternativou "KP-prirodzene" som vobec nepocitala 😒

llenkapettko
2. jan 2011

@snoopy a v ktorej pôrodnici budeš rodiť?

snoopy
2. jan 2011