icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misinka22
4. jan 2011

@macina_k môže to prísť kedykoľvek aj kamoška bola na ozvach a ultrazvuku povedali jej že bude prenašať a nakoniec jej ešte v ten den v noci odtiekla voda a na druhy den porodila 🙂 tak sa netrap ono je to take zaujimave že sa nič neda s určitostou povedat 🙂

vikaki
4. jan 2011

@vilca asi si ma zle pochopila s tym menom irenka 🙂 Ved nie vzdy je pravidlom ze meno vystihuje charakter,aj ked vacsinou to sedi....Moja starka sa volala Irena a bola to fakt super zienka...len som si pri tom mene spomenula na ten film,jak ten bolek vzdy ze=IIIIrenkoooo...... 😀 ....Inak som si vsimla ze v cechach su teraz v mode zastarale mena,take stare klasaky ...sesternica co nedavno porodila ma Damiana a Vendulku a druha sesterka ma Honzika......Na slovensku su teraz v mode skor exotickejsie mena....ja neviem,osobne sa mi nepaci tak nejakeho velmi klasaka ako maria,jan,jozef......to bolo kedysi modne,alebo stefan.......ale to zalezi aj od statu kde sa nachadzas,kde zijes....kde je co v mode......V grecku sa to len tak hemzi Irenkami,tak to by som uz tiez nedavala....ale zase napriklad moja svokra sa vola Prokopia a to som dcere nechcela dat,lebo by sa jej na slovensku vysmiali=ze zmyja prokopia ako v tej rozpravke,tak sme to skratili len na Pia aby to bolo modernejsie....inak ,sak hlavne nech sa to rodicom paci,ze? Vies,ze moja babka sa volala Vilma? Vzdy mi to meno pripominalo vilu Amalku,neviem preco...a pacilo sa mi,aj ked v mode vobec nebolo,ale bolo to take zvlastne a zriedkave meno...Prave to ma na tom laka,hlavne by som nechcela dat dietatu nejake meno,co ma uz 20 susied len preto ze je v mode

annmarie
4. jan 2011

@zuzkaro @misha8 dakujem babeny 🙂
@janka0 gratulujem k babatku, prisla na svet v krasny datum 🙂 tak si to teraz uz len uzivajte a prajem aj najma vela zdravicka 🙂

len tak mimochodom, neviem kto je z mojej rodinky najnervoznejsi....mna zajtra cakaju na sale o osmej rano,cize mam dost velky dovod trosku mat nervozitku 🙂 ale evidentne po necakanej navsteve mojich rodicov (s ktorymi som bola naposledy vcera rano) a poskakovani mojho draheho...no neviem neviem kto vyhrava 😀 😀 😀

vikaki
4. jan 2011

@jerryjanka nie,svagryna nikdy nechcela 2.dieta.....nema dobre manzelstvo,moj bracho je skratka komplikovany tip cloveka.......ak by mali este jedno dieta,bolo by to asi este horsie.......ale na mna ziarli aj bracho,stale pred druhymi alebo aj predomnou ironicky komentuje,ze som mudrejsia,skolena,ovladam jazyky a vsetko viem lepsie........atd.A asi aj zavidi,ze zijem v zahranici ....neviem,ci nenakazil tym aj moju svagrynu tym ziarlenim,pritom nemaju ani prilis na co zialit,asi si myslia ze moj zivot je perfektny.....ale aj tak sa mylia,ved kazdy mame tie svoje problemy,az take idealne to neni

misinka22
4. jan 2011

@annmarie tak ma teraz napadlo nechceli aby si bola v nemocnici den pred? inak je to super lebo doma je doma a aspon sa sama nestresuješ v nemocnici... No a ako si pisala malinka sa asi už ozaj nevie maminky dočkat tak kopka a luči sa s bruskom 🙂
Tomu ver že aj oni su nervozny ved ide o teba aj o malu dva zivoty naraz ale všetko bude ok a potom veeelky kamen zo srdiecka kazdemu spadne 🙂 A budeš mať aj nadštandardnu izbu?

vikaki
4. jan 2011

@annmarie je tak drzim palceky 🙂

vikaki
4. jan 2011

@neliq my sme pri Pii vyskusali vsetky druhy plienok,na vsetko bola alergicka...jedine plienky z lidlu jej nerobili problem.....prinajhorsom by sme museli prejst na latkove

misinka22
4. jan 2011

@vikaki počula som aj ja na tie plienky z Lidl chvali že su dobre ale neviem aka to je znacka ani ako vyzeraju a su lacnejsie ako pampers alebo ostatne?

annmarie
4. jan 2011

@misinka22 pravdupovediac, ani som sa nato nepytala dokiho...u nas sa to asi takto v porodnici robi...vsetky baby co poznam dosli rano do nemocky a pocas dna sa im robil cisar, asi to zavisi ze ako kde...my sme sa dohodli, ze tym padom ze ma moj doky akurat sluzbu a bude tam aj hl.primar, tak skoro rano na siedmu aby som stihla este o pol osmej vizitu, omeraju mi este raz tlak,spravi sa znova UZ a hned narkoza a ideme...zevraj uz okolo pol deviatej by sme mali byt hotove 🙂 a veruze sa luci, dneska som si poriadne od nej ani neoddychla 🙂 ale no ma povolene, nech si to tam este dnes uzije malinkata nasa....
@vikaki dakujeeem 🙂

monik1
4. jan 2011

@annmarie Držím ti na zítra moc pěstičky 😵 a doufám, že dodáš brzo fotečky malinké 😉 😉

misinka22
4. jan 2011

@annmarie tešim sa ozaj s tebou budem na teba (Vas) myslieť 🙂 snad sa aj ja už niečo nove dozviem zajtra 🙂

annmarie
4. jan 2011

@monik1 dakujem 🙂 a neboj hned ako sa bude dat tak fotky dodam 🙂
@misinka22 aj tebe dakujem 🙂 a drzim palce aby si sa ozaj dozvedela daco nove 🙂

vikaki
4. jan 2011

@misinka22 tak to bola moja nocna mora=zuby......nakoniec som prisla na to ,ze ma bolia od uch a hrdla...chcela som uz zomret od bolesti,preplakala som celu noc,manzel mi prikladal usne sviecky,vyplachovala som usta ouzom,ohrievala ucho teplou salkou......celu noc som sa od bolesti zvyjala a prechadazala po dome.....nad ranom ma napadlo,ze to bude aj z hrdla,napriek tomu ze hrdlo ma nebolelo,ale tiez uz som to raz tak mala....Pijem totiz mlieko priamo z chladnicky ked ma pali zaha a to cely den.....,.a z toho mi to preslo aj do uch a na zuby.....Nadranom som si spravila malinnikovy caj=pomaha aj pri zapaloch...a okolo 4 hod som konecne zaspala.Totiz ono to tak byva,ak ta boli viacero zubov na jednej strane,je to znak toho ,ze ta bolest vyustila z ineho zapalu.....Bud z prievanu alebo zoi studeneho.....Dnes cely den pijem bylinkove caje,preplachla som si otvory morskou vodou ,kloktala...a uz mi je lepsie...uvidim co bude v noci zas.....Inak na druhej strane sa mi kyve stolicka a pod nou sa mi na dasne spravili hnisavy vacok.....A to bude asi z tehu,ze sa mi ten zub zacal kyvat.....a to som sa donedavna vytesovala,ze ma zatial zuby v tehu nechytili 😠

kamusek
4. jan 2011

@monik1 Ty jdeš Moni zítra taky zase na kontrolu? Já taky.....zase na srdíčko, těším se 🙂 Když si vzpomenu, že už se před Vánocema se mnou moje doktorka skoro loučila a teď už tam jdu po 4 na kontrolu, tak se musím smát 😀

vikaki
4. jan 2011

@misinka22 no u nas v grecku stoji velke balenie v lidli asi 9 euro=prilizne 70 ks plienok....su to jedny z najlacnejsich...ale na slovensku nemam zdania 😒

misinka22
4. jan 2011

@vikaki no je to velmi neprijemna bolest neviem ci to je zub a od neho ma bolia aj ostatne hore a dole aj uco alebo je to ozaj z ucha. Raz je dobre potom horšie no a v noci ako vraviš som ani ja vobec nespala tolko čo sa mi zatvorili oci som sa prebudila na bolesť. Kupila som si tak kvapky na vyplachovanie lebo mam cele dasna podraždene a mam na nich biely povlak ako zvyknu mat male deti tak na chvilu to zaberie a potom znova.
Aj keby to bol zub tak neviem čo robit lebo moja zubarka bude v praci až od 10.1. a na pohotovost velmi nechcem ist lebo viem aký su tam lekari a nechcem si dat pokazit zuby a ked si predstavim že bez injekcie by mi mali niečo robiť čo ma už teraz boli brrrrrr. Ostava mi len dufat že to pominie ☹

monik1
4. jan 2011

@kamusek jj, zítra jdu zase na monitor - srdíčko + stahy dělohy 😉 Tak jsem zvědavá, zda nastala nějaká změna 😉
Tak pak dej vědět jak jsi dopadla 😉

vikaki
4. jan 2011

@misinka22 tak to budes mat urcite od inakial tu bolest,ked ta bolia dasna a viacej zubov naraz...mas tie ist priznaky ako ja.....mna to tak v 20 min.intervaloch bolelo.....chvilu pokoj,potom strasna bolest a po 20 minutach zas tak dokola....uz som to mala aj pred tehu 2 krat z prievanu....doktorka mi tvrdila ze to je z hrdla a z ucha=po vysetreni....mne sa to nezdalo,lebo nejak ma najviac boleli tie zuby a nie hrdlo,ale nakoniec to fakt bolo tak.....takze treba zacat s liecbou tam......ja som dnes doobeda vykaslala kopu hlienu,aj z nosa som riadne vysmrkala=tiez len z lavej nosnej dierky .....vsetka bolest bola na lavej strane....vyvarila som si vodu a pridala morsku sol a vyplachovala tym nos aj hrdlo.....inak zaujimave ze mi pocas tej bolesti v noci tvrdlo strasne brusdko,a ked bolest ustupila,brusko sa uvolnilo

rachomejtle
4. jan 2011

@dimi já si s první taky nějak těhotně nepřišla,ale ted si to teda vybírám sem jak invalida..Já co sem tak slyšela a všude prolezla na ty kontroly čípku moc nedám.Skoro všude slyším jak řikali vy neporodíte ani náhodou a do dvou dnů bylo mimi a nebo opak několik týdnů řikali jak je to na spadnutí a ve finále vyvolávali...Takže tím se utěšuju 😀

kamusek
4. jan 2011

@monik1 Jasan, dám určo vědět....a ty taky ju? 🙂 Taky jsem zvědavá, jestli budou nějaké změny.....minule maličké řádilo jak něco 🙂 Doktorka říkala, že to bude čertík 🙂

dimi
4. jan 2011

@monik1 pohlavi tusime, ale za 1) 100% to neni a za 2) ostatnim nerikame 😉

dimi
4. jan 2011

@rachomejtle tak ja asi take zacnu doufat... Jako nejake male zmeny na cipku jsou, ale kontrakce? Ticho po pesine 🙄 😀

luuca1
4. jan 2011

baby tak dnes som bola na poradni a som 38+2 a stále zatvorená, asi tú malinku budem musieť vydymiť, nejako sa jej tam páči, do kelu.... 😀 😀

lavazza
4. jan 2011

@monik1 to seš jak já, já to sice moc nemám, ale dělám to taky tak 😀

elzu
4. jan 2011

Holky, prosím vás, myslím, že už jste to někde na začátku řešily, ale potřebovala bych poradit-ze dne na den mi začaly hemoroidy, nemáte někdo zkušenost s tím, co na to pomáhá?

ajkalc
4. jan 2011

Ahojte maminy. Tak ja som uz na svete. Volam sa Maximilian. Po tazkej preeklampsii som sa narodil sekciou 2.1.2011 rano o 9.30. Mal som miery 3050 gr, 50 cm. Som zdravy a krasny. Dnes som zacal prvy raz cickat mamke cicik,ale zatial len nasucho 😀

kamusek
4. jan 2011

@elzu Mi na to pomohl gel z dubové kůry. Pár dní mě to trápilo, ale mazala jsem pravidelně a přešlo to 🙂

kamusek
4. jan 2011

@ajkalc Gratulujeme a přejme hoooodně zdravíčka a štěstíčka pro vás oba 🙂

annmarie
4. jan 2011

@ajkalc jeej 🙂 hlavne ze vsetko dobre dopadlo... srdecne gratulujem a prajem vela zdravicka 🙂

elzu
4. jan 2011

@kamusek Děkuju moc, hned zítra si ji pořídím, úplně jsem se toho až vyděsila...fakt ze dne na den mi to začlo...