Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ahoj holky, tak jsem vás konečně po delší době dočetla 🙂
Včera jsem byla na výtěru na streptokoka, ve čtvrtek se snad na kontrole u své gyn. dozvím výsledek. Ale moc si nedělám naděje, že bych ho neměla. Celé těhotenství mě trápí výtoky, kvasinky a bakterie v moči.
Taky jsem včera byla na první lekci předporodního kurzu. U nás to dělají až takhle těsně před porodem, tak snad to stihneme ještě tenhle a příští týden odchodit 😀 Zítra jdeme s manželem oba, budou nám ukazovat porodní sály.
Jinak jsem si přes vánoce užívala s pěknou chřipkou - nejprve střevní potom i normální. Už je to lepší, ale plný nos mám pořád. Žaludek mám taky pořád jak na vodě, ať sním cokoliv a hlavně mě trápí pálení žáhy, hlavně když si lehnu. Ale už se to blíží ke konci, tak to ještě musíme nějaký ten den (týden) vydržet 😉
Ještě bych se ráda zeptala těch, co už mají miminka u sebe. Využíváte kojící polštář? Já pořád přemýšlím, zda ho mám pořídit nebo jestli to je zbytečné.
@albao ahoj, obidve rovnako prenasame, nakolko mame ten isty termin porodu 🙂 mne este ani zatka neodchadza, ani sa neotvaram a uz zacinam byt z toho trochu nervozna. najradsej by som to uz mala za sebou. hlavne tie noci su otrasne dlhokanske, ked nemozem spat. Vcera mi v poradni povedali, ze v nedelu poobede mam prist do nemocnice a 10.1 mi porod vyvolaju, teda ak dovtedy nic. tebe dali aky termin na vyvolanie? ak si este neporodila, lebo pozeram, ze dnes si sa tu este neukazala...
nasa aktualizovana tabulka...1. stranka sa nam pekne zaplna... 😉
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/januarovky/a...
@vikaki však já jsem to taky nemyslela s tím jménem nijak špatně...jen že si vždycky taky vzpomenu na tu postavu z toho filmu 🙂 Myslím, že co se týče jmen, člověk se nechá hodně ovlivňovat právě tím, že se tak jmenuje někdo z okolí apod... My máme první Evičku - to jméno se nám moc líbilo, žádnou malou holčičku s tímto jménem v okolí nemáme, akorát tetu a 2 kámošky (všechny 3 jsou super ženské). No a když jsem chtěla druhého Adámka, tak mi manžel řekl, že to už je moc biblické (jakože Adam a Eva), tak jsem chtěla Jakuba, jenže těch je všude v okolí strašně moc, poslední dobou je to fakt hodně oblíbené jméno...navíc 2 Kubíky už máme i mezi našimi nejbližšími přáteli, se kterými se scházíme docela často, tak jsme si řekli, že dáme buď Filípka nebo Tomáška. No a vyhrál to Tomášek...to jméno se mi líbí a navíc...jmenoval se tak manželův bratr, který před 5 lety zemřel při autonehodě...on to byl krásnej, perfektní chlap...takže se náš mazlíček bude jmenovat po strýci...
ahojte mala sa zase budila v noci kazdu chvilu, hlavne ze teraz si chrape o dusu 🙂 . Vcera som musela ist so Samkom k zubarovi, tak uz sme absolvovali aj prvu cestu hromadnou dopravou, malej sa v kociku veeelmi paci a buvala cely cas az kym sme neprisli domov.
Ked mojmu drahemu poviem ze som unavena on na to ze, vsak si sadni a oddychuj, nebehaj stale okolo domacnosti ...... a potom prva otazka ked pride domov znie co mame na veceru 😉
@stanulka551 jááj tak to presne poznám, že načo to teda robíš, sadni si a oddychuj a potom, tie monterky si mi už oprala? 😀
inak holky nám je už lepšie. Ďakujem za rady. Riťka sa zlepšila, malý sa v noci budil normálne každé 4 hodiny na papanie, začervenanie zmizlo, akurát sa ešte musia zahojiť tie ranky, čomu tam vznikli. Inak sa malému na tváričke, teda hlavne na líčkach porobili také malé pupáčiky, či vyrážky, či čo to je. Na každom líčku tak nepravidelne asi tak 7 bodiek začervenaných, zopár na čielku. Neviete, čo by to mohlo byť? Už ma napadlo, či som aj niečo nezjedla, ale v posledných dnoch som nejedla nič iné ako obvykle.
Ahojte baby,
tak po mojom trapeni s bolesťou zubov som včera nevydrzala isla som na pohotovost bol to predsa zub ktory je vraj mrtvy ale v kanalikoch sa mi tvoril hnis a od toho sa mi podrazdili dasna teraz ho mam otvoreny aby sa vyčistil a v ppondelok ak do vtedy nenastupim do nemocnice idem k mojej zubarke..... Bolest to bola neskkutočna ale aspon som sa vyspala a zatial ma nič neboli 🙂
Chcela som sa opýtať do čoho obliekaté babatko pri odchode z nemocnice nechcem aby mu bola zima a znova to nechcem ani prehnat a chcela by som to pripravit aby to bolo.....

@elzu Nemáš vůbec zač....u mě to bylo to stejné, taky ze dne na den....první dny jsem si pořádně neuměla ani sednout jak to bolelo, ale pak to opravdu tím gelem přešlo....držím palečky, aby to zabralo!