icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kookaij
5. jan 2011

blahoželám všetkým mamičkám k bábätkám,nestíham čítať,toľko ste tu toho napísali kým som bola v nemocnici.

vilca
5. jan 2011

@misinka22 tak hlavně že tě ten zub přestal bolet 🙂
Já budu pro mimi brát na cestu z porodnice bodyčko, dupačky, fleecovou mikinku, bavlněnou čepičku a takovou teplejší kombinézku s kapucí a rukavičkami 😉

vilca
5. jan 2011

@neliq třeba to jsou jen potničky...některým miminkům se dělají, i když v nějakém extra teple nejsou...nebo to může být alergická reakce, buď z jídla, nebo třeba z pracího prášku...

vilca
5. jan 2011

Holky, já jsem dneska od rána strašně unavená...bolí mě záda, tak polehávám...asi je to tím počasím - je tady zataženo, šedivo, doma takové pološero...nechce se mi ani do vaření... 🙄

misinka22
5. jan 2011

ako tak pozeram na hodinky annmarie to už ma za sebou a teši sa z malinkej 🙂)) aj ked neviem či sa už prebrala ale asi ano zda sa mi ze mala mat uplnu anestezu teraz si napamatam....

misinka22
5. jan 2011

@vilca ja mam tiez takto pripravene veci ešte som akurat rozmyslala nad pancuskami pod dupacky ale neviem snad mu nebude zima a aj tak ideme autom a nemocnica je vzdialena 15 minut cesty autom tak to je len kusok

zuzkaro
5. jan 2011

@ajkalc gratulujem a prajem veeela zdravicka a radosti 🙂

vilca
5. jan 2011

@misinka22 včera psala, že když vše půjde tak, jak má, tak bude mimi v 10 na světě...tak už to mají asi za sebou 🙂

vilca
5. jan 2011

@misinka22 každopádně řeknu manželovi, aby vzal do auta malou deku, až pro nás pojede...přece jen pro jistotu, než začne auto topit 🙂

zuzkaro
5. jan 2011

@blondi2 ja mam termin dnes ale som na tom asi uplne rovnako, ziadny odchod nicoho ani nejmensie priznaky, ze by malicky chcel ist von dokonca mam ist 10.1. na porodnu ako normalne, tak dufam ze sa tam s doktorom dohodneme ako dalej 🙂

sova33
5. jan 2011

@zuzkaro Já jdu na poradnu zítra a byla bych ráda, kdyby už se to nějak rozjelo. Nedovedu si představit čekat ještě 14 dní. Už bych chtěla to mrně mít doma, a hlavně... příbuzní už mě asi přivedou do blázince, každý den jeden až dva telefony nebo zprávy, jestli jsem ještě celá.

haniula
5. jan 2011

Fíha!! Ta tabulka je pěkně zaplněná!!! A za pár dní bude úplně plná!! 😀

zuzkaro
5. jan 2011

@sova33 no aspon s tymi pribuznymi problem nemam, ziadne rozculujuce telefonaty nie su a dufam, ze ani nebudumozno si uz zvykli lebo vlani sa bratovi narodilo babo a termin mali 6.1. a drobec prisiel na svet 12.1. 🙂 tak asi sa bratranci telepaticky dohodli, ze chcu mat narodeniny spolu 🙂

sova33
5. jan 2011

@zuzkaro Tak to mě bombardují už jak dlouho. Ono to bylo i tím, že se u nás rušilo to porodné, tak jsme trochu doufali, že prcek vyleze před silvestrem (ten týden dřív by nebyl asi nic tak divného), ale asi jsem fakt dobrý inkubátor, takže si pak porodím po termínu malého obříka 🙂 Z toho jsem měla strach a už se to rýsuje, ale co, hlavně že bude v pořádku.

kamusek
5. jan 2011

Tak se opět hlásím z poradny. Vše je OK, srdíčko bilo jak o závod, stahy dělohy sem tam něco, ale žádné hory doly 🙂 Prý je všechno připraveno k porodu (ale to už je 14 dní 🙂 ), ale drobečkovi se nějak nechce. Asi se mu/ji u maminky líbí 🙂 12.1. jdu jestli budu ještě celá na poslední poradnu k moji mudr a pak už do porodnice. No uvidíme, jestli naše zlatíčko nechce mít narozky až se mnou 🙂 teda 21.1. Snad ne 😀

zuzkaro
5. jan 2011

@sova33 inak aj u mna to vyzera, ze maly bude taky mensi slonik (sak ja ked som sa narodila som mala 3750g) a podla doktora to vyzera minimalne tak isto ak nie aj viac, ale co uz 🙂 len nech je drobcek zdravucky 🙂

zuzkaro
5. jan 2011

@kamusek neboj, hadam narodky spolu oslavovat nebudete, ale ked sa mu v brusku paci tak nech si tam este chvilku pobudne sak potom si ho uzijes az az 🙂 inak tym sa utesujem aj ja 🙂 ked mu je v brusku dobre tak nech tam este chvilku ostane a potom ked uz bude musiet tak hadam vylezie alebo mu doktori dako pomozu 🙂

sova33
5. jan 2011

@zuzkaro Já jsem měla 3850 a brácha 3950, oba 53cm, tak si to dovedeš představit 😀 A je ptavda, že to je snad jediná věc, které jsem se opravdu bála, protože mamka měla oba porody trochu komplikované. Ale co, máš pravdu... hlavní je, aby byl prcek v pořádku.
A taky čím později, tím dál od Vánoc bude ty narozky mít 😀 a nebude nám to pak vyčítat.

lavazza
5. jan 2011

@rachomejtle však vaří, chodí po nákupech, baví ho to, sem ráda, že nemusím dělat všechno sama, člověk by od něj nečekal takovej zájem ale někdy mě to štve

lavazza
5. jan 2011

@kamusek já sem si to naštěstí nachystala sama, sice by to za pomoci tchýně zvládl, ale sám mi řekl, že je lepší když to bude připravený dopředu, že by mohl jít třeba na třikrát 😀

sova33
5. jan 2011

@lavazza Já jsem mu to taky nachystala, ale ten můj sebou málem sekl, když jsem mu to ukazovala, že to jako má pak dovézt s sebou. Asi má pocit, že ho to zavazuje k tomu, aby mimčo i oblékl 😀 Z toho má teda pěknou hrůzu, nevím, jestli nezkolabuje, když mu dají dítě do náručí 😀

kamusek
5. jan 2011

@lavazza Tak já už to mám taky přichystané. Ukazovala jsem mu včera co má vzít když bude drobek menší a co když bude větší a on na to - "A nemůžu vzít oboje?" 🙂 No tak jsem mu to všechno zbalila, stejně pojede autem, takže jedny dupačky navíc uveze 😀 A jinak on je taky moc hodný, taky pomáhá co to jde - nakupuje, vaří, peče - je zlatý 🙂 Včera mi zrovna přišla pozvánka na třídní sraz ze střední, který má být 5.3., tak říkal, že není problém, že na chvilku určitě půjdu, že on se postará 🙂 Tak jsem se musela smát.....

janettan
5. jan 2011

.... my máme dnes termín... 😨

haniula
5. jan 2011

@kamusek Já nemám žádný problém malou nechat na starost manželovi. V neděli jsem šla spát po obědě a on se mezitím o malou dokonale postaral. Nakrmil, přebalil a uspal. Byly to nádherné 4hodiny spánku!!!

kamusek
5. jan 2011

@haniula Tak to máš super! Ale myslím, že tak stejně to bude i u nás. Manžel se na maličké moc těší a má děti strašně moc rád (a oni jeho), takže asi taky nebude problém. Nechtěla bych, aby bylo maličké fixované jenom na mě.

lavazza
5. jan 2011

@kamusek my máme od střední většinou sraz po dvou letech a tak mu říkám, to už budeš moct hlídat a byla u nás tchýně s tchánem a tak se na ni otočil a říká, slyšíš budeš hlídat 😀 , teď sme měli zrovna sraz v říjnu
slíbil, že bude pomáhat, ale co se týče přebalování ať s ním nepočítám,dělá se mu zle, prej abych neuklízela ještě po něm

blondi2
5. jan 2011

@zuzkaro 10.1 mas ist na poradnu ci uz nastupit do nemocnice? ja si kazdy vecer liham do postele s tym, ze mozno uz tuto noc sa nieco udeje a stale nic. zatka vraj neodchadza u kazdeho pred porodom, ze to moze byt aj pocas porodu, ale nemam ani ziadne bolesti ani nic. iba slabulinke menstruacne bolesti. a este mam take pichanie v oblasti lonovych kosti ale inak vobec nic.

kamusek
5. jan 2011

@lavazza 😀 Chudáček.....tak ten můj je zatím hrdina, že zvládne všechno, no uvidíme. Přijde mi, že i ten porod zatím bere, jako by to nic nebylo, že prostě pojedem a šup a bude to 🙂 No, budu se muset od něho naučit tomu optimismu 🙂

blondi2
5. jan 2011

ozaj baby ako sa umelo vyvolava porod? alebo na com zalezi, ci mi daju tabletku alebo infuzku? pocula som, ze je to bolestivejsie, ale trva kratsie. no uvidime...

svetlusa12
5. jan 2011

ahojte, nam naposledy stanovili termin 15.2...... ale to uz je treti termin, takze to berieme ako velku loteriu 🙂
o tyzden mame poradnu, tak uvidime co nam tam povedia... naposledy sme museli nasu malu neposednicu spehovat ultrazvukom, lebo sme nemohli pocut ako jej bije srdiecko a ona sa panovi doktorovi otocila chrbtom a evidentne si to uzivala....