icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

janettan
5. jan 2011

@haniula tvoj manžel je skutočne veľká šikula ! Ja tiež nemám s manželom problém, aby mi pomáhal pri domác. prácach, ale už teraz sa teším na výraz jeho tváre, keď ho poprosím, aby prebalil plnú plienku 😀
Ja mu tieto prísevky od vás občas čítam, aby sa inšpiroval ....

cufinka
5. jan 2011

Holky jak vám chodí mateřská? Já ted dostanu vyplacenou první tak jsem zvědavá kdy jí mám čekat tak přibližně.. 😉

stanulka551
5. jan 2011

@haniula
@janettan tak to vam holky zavidim, ja som minule toho mojho poprosila aby vyvesil bielizen a potom ked som ho videla ako to robi, cele pokrcene, domotane to tam hocijako daval, tak som si len hryzla do jazyka aby som mu nieco nepovedala 😀 , lebo to by sa zase urazil ze on sa snazi a ja ho kritizujem 😉

sova33
5. jan 2011

@cufinka Mně přišla v prosinci první (asi za dva poslední dny v listopadu) v polovině měsíce.

haniula
5. jan 2011

@janettan to já ho zas nutila, když jsem byla v nemocnici, aby mi vaše příspěvky tiskl a nosil a pak psal odpovědi 😀 ...

haniula
5. jan 2011

@cufinka prý má chodit kolem 8....

haniula
5. jan 2011

@stanulka551 já jsem si ho zavčas vycvičila... a navíc on je trochu puntičkář na pořádek... smrdí ta tvoje po umělém mléku taky?? ta moje hrozně!! zrovna ji krmím a mám dojem, že se ... smrdí jak fekál 😅 ...

rachomejtle
5. jan 2011

Velká gratulace k novým miminkům! Sem vás musela dočíst tady to zas jede 🙂 Jinak k těm poslíčkům a zátce ..Já když čekala první tak ani jedno sem neměla,zátka mi odešla až když sem šla na sál.Vyvolávali mě tabletkama ve 42tt a vodu mi taky museli prasknout..

stanulka551
5. jan 2011

@haniula tiez 😀 , to umele mlieko fakt dost citit

haniula
5. jan 2011

@stanulka551 někdy si připadám jako krkavčí matka, když ji nadávám, že zase smrdí jak žumpa.... 😉

vilca
5. jan 2011

Holky, mám dotaz... Asi od 11 hodin mám křeče v žaludku (nebo aspoň mi to připadá jako v žaludku, prostě v horní části břicha) a je mi celkově blbě... Ráno jsem jedla jen chleba se šunkou a jednu activii, teď se na oběd nemůžu ani podívat... Navíc mám jakousi zimnici nebo co... Nevíte, co by mi mohlo pomoct? ☹

mlsdlisaci
5. jan 2011

@vilca mazej k doktorovi tyhle stavy můžou být začínající porod

rachomejtle
5. jan 2011

@vilca pokud si nesnědla něco špatnýho včera ,předevčírem...tak by to mohla bejt i střevní chřipka.Zkoušej černej čaj bez citronu,ale sladkej může bejt..

misag23
5. jan 2011

@vilca já jsem to měla minulý týden, byla z toho střevní chřipka jako hrom, ale už je to dobré. Jen se pořád musím hlídat, co jím, protože žaludek mě od té doby zlobí pořád.

kamusek
5. jan 2011

@cufinka Mě taky přišla v prosinci první mateřská - na účet 17.12. a prý to tak nějak okolo 17. bude chodit! 🙂

vilca
5. jan 2011

@mlsdlisaci
@rachomejtle
@misag23
zkusím ten čaj a počkám na manžela, tak za hoďku by měl přijet z práce...třeba se to zlepší... 😒 Jdu si lehnout a uvidím...

vikaki
5. jan 2011

@blondi2 mne dali na vyvolanie 2 injekcie do infuzky=zacnu silne kontrakcie,ale zalezi aj od velkosti babatka a panvovych kosti rodicky ako dlho to potrva.....u mna to trvalo dlho....ak je ovsem vsetko ok,babo primerane velkosti panvy,malo by to ist rychlo koli intenzite kontrakcii

vikaki
5. jan 2011

@stanulka551 to s tym vesanim pradla mi cosi pripomina 😀 cely moj manzel 😀

vikaki
5. jan 2011

@vilca zelam skore uzdravenie

kinsli
5. jan 2011

Holky tak se hásím po poradě Tak mi ten typ 7.1. možná výjde. a když ne tak 10.1. to je taky hezký datum
Monitor ok, váhový odhad 4300g takže není na co čekat, jde ven 😀 😀
V pátek jdu do rizikovky. Ptala jsem se Musilové jesti si myslí, že jsem schopná porodit spontálně, tak říkala, že neví
No uvidíme nějak to dopadne. Jo koukala jsem do průkazky a protilátky mám negativní, ale to jsem měla u Kačenky taky a transfuzi nakonec mela 😔

kinsli
5. jan 2011

@stanulka551 předem Ti moc a moc děkuji za pohlídání 😉 Vžera když jsi psala tak už jsem na PC nebyla 😔
kdyby to nevyšlo tak nevadí 😉 Klidně přihod jak se Ti bude hodit na konec nečekej, zase tě nechci omezovat 😉
Jinak oblečení necháme tak na únor, zatím se to ještě nerozeběhlo, včera jsem vyzvedávala balík z 16.12.

petulke
5. jan 2011

@vilca pozor aby tě přitom nechytl žlučník, já měla takové stavy u žlučníku. šílené křeče bolestí se zimnicí. a pohled na jídlo ve mě vyvolával zvracení, uleví se ti po mátovém čaji, jinak kdyby jsi nebyla těhu, tak jsou na to výborné kapičky na kostku cukru

macina_k
5. jan 2011

Gratuluji všem novým maminkám, které od včera porodili, nějak už Vás holky ani nestačím sledovat 🙂 kolik Vás je.

Já jsem teď dala horkou vanu a předtím komplet uklidila koupelnu, tak uvidíme jestli to pomůže.

Ještě k té hlenové zátce. Já mám takový pocit, že už ji mám pryč od vánoc, takový růžový až někdy nahnědlý hlen, odtékalo to postupně. Ale zatím se nic jiného neděje. Tedy kromě toho, že malá je živá jak dráček a myslí si zřejmě, že jsem malé kopací hřiště.

haniula
5. jan 2011

@kinsli No vidíš!! Za chvilku to máš za sebou a budeš mít mimi u sebe... Já se té svojí prdolky nemůžu vůbec nabažit... Už má měsíc a je to furt takový malý koblížek... Dokonce už má i ta 3 kila...

haniula
5. jan 2011

@macina_k ne ne... ty jsi boxovací pytel, do kterého si může beztrestně kopnout 😀

monalis
5. jan 2011

@kinsli ahojky, tak to se možná potkáme v porodnici. Sice mám termín až na 15.1. ale prý to vypadá na tento týden nebo začátek příštího. Koukala jsem, že máte "pěkný" odhad váhy, ale nic bych z toho nedělala. Má kamarádka rodila před 4. měsíci s tím, že bude mít kluka přes 4kg. Doktor ji sice říkal, že odchylka je vždy 700g, ale že to u ni nepředpokládá. Na konec měl malý 3500g. takže super váha. Ani prý u ni neuvažovali že by rodila jinak než přirozeně. A to měří 160cm a je strašně drobounká. Uvidíš, co ti řeknou v poradně. Jen se nenech otrávit sestrami v rizikovce jsou naprosto šílený a doktoři se za ně většinou omlouvají. Ale doktoři jsou v Hradci na rizikovce super 😉 Určitě dej vědět, jestli budeš chtít, co ti tam pověděli. Držim pěstičky ať je vše v nejlepším pořádku. 🙂

macina_k
5. jan 2011

@haniula tak to je výstižnější, ale beztrestně jen dočasně 😀
Ale on ji přítel dost provokuje, tak já si připadám poslední dobou spíš jak nezávislý pozorovatel, ze kterého si oba dva dělají pěknou bžundu.
Ale teď vážně. Přítel mne opravdu hodně moc překvapil, protože to jestli si pořídíme miminko dlouho zvažoval (má takovou blbou psychiatrickou chorobu a bál se že je tam pravděpodobnost že to mimčo zdědí - malá, ale je), ale teď je úplně moc natěšený a pořád se ptá jestli už se narodí, a co mi má pomoc a co má udělat. Občas musím zatnout zuby a mlčet, protože je to přece jen chlap a vědec k tomu, tak má na některé činnosti své osobité postupy 😀 😀

monik1
5. jan 2011

Ahoj holky, teda nakecaly jste toho mooooc, nestíhám dočítat, dočtu až večer 😉

Hlásím, že na porod nevypadáme, vše je OK a malému se u mě moc líbí. Streptokoka nemám 😉 za týden opět kontrola, tak snad už bude nějaká změna 😎

rachomejtle
5. jan 2011

Hm tak já ted volala na gyndu a mám toho streptokoka...Sem z toho nějak naměko.Proč já ,když nemám žádné žíly kurnik to zas bude dvanáct vpichů..Jéé to mě štve furt něco.

cufinka
5. jan 2011

@monik1 super 🙂 Pěkně do fronty ted maj přednost ty přednáma 😀