Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@haniula Já ho jen tak mít u sebe nebudu, ale alespoň to už budu mít za sebou 😀
@monalis Určitě se tam uvidíme 😀 Myslím, že tam tak ten týden - 10 dní budeme 😉
Já jsem rh - a přítel rh + tak třeba budeme potřebovat tnasfuzi 😉 Kačka jí měla i přes to, že
protilátky byly v těhu negativní tak ona byla nakonec A+
Info z rizikovky pošlu jsem zvědavá ke komu mě dají. Já doufám, že pokud je odhad špatný,
tak aby realita byla do mínusu ne do plusu ☹
Ale Kačka měla na 37tt 4000g tak by do těch 4,5 kg snad mít mohl. Ono to zní děsivě, ale nepředpokládám, že
bude mít 51 cm to fakt ne, tak těch 54-56 cm a oni se ty kila pak rozloží do délky a není to žádná katastrofa 😀
Navíc bude asi dost oteklej, takže až se odvodní tak bude snad okolo 4 kg mít 😉
@kinsli Já spíš myslela vzhledem k té váze na tebe. Přece jen je asi jednodušší rodit menší miminko než větší. Ale pokud jsi zvládla Kačku tak určitě zvládneš i malého.
Trošku jsi mě překvapila s tím Rh faktorem. Já mám také Rh negativní a manžel pozitivní a ještě ke všemu máme oba nulku. Stále jsem si myslela, že když krev vychází v těhotenství v pohodě, že to řešit nemusím. Doufám, že malá nebude mít nějaké problémy po porodu.
No uvidíme, budeme doufat, že to bude dobrý 😉
Co se týká doktorů na rizikovce tak jsou prý všichni super. Velmi si chválí paní doktorku Podholovou, ale ta by tě s tou odhadní váhou hnala k porodu okamžitě. Je prý dost razantní, ale super.
Hlavně ať je vše v pořádku. 😉
@rachomejtle Také ho mám, ale to asi bude při po rodu to nejmenší co budu řešit. U doktora mi řekli, že se streptokok už zjišťuje snad jen v ČR. Jinde to prý vůbec neřeší. Snad vše bude v pořádku.
Držím pěstičky ať nejsou žádné komplikace 😉
@monalis Podholovou jsem měla u Kačenky 😉 Dělala mě 2 hamiltony a na druhý už si Kačka nechala říct 😀
S tím naším lenochem nic nehne ☹ Už jsem plně odloupnutá otevřená a 1,5 cm a nic prostě nepujdu a nepůjdu 😀
Jinak všichni říkají co je podholová za rasa a jak je nepříjemná, ale já s ní problém neměla. Jediné co se mi tedy nelíbilo bylo to, že po porodu hned za mnou přišla a sebrala mi inzulinové pero a glukometr. Takže já pak jak debil lítala a otravovala na šestinedělí u novorozenců aby mě měřili.
@monalis já sem si o tom něco četla na netu a moc v pohodě mi to teda nepřišlo ..ty následky na miminku můžou bejt děsný,tak nevim ☹ Nejhorší je když je člověk takle naťuklej a pak čte ty stašný věci na takovejch diskuzích ,jak tady...
@kinsli Prý je to streptokok, který se normálně v porodních cestách vyskytuje. Jen se prostě přemnoží. Nutné je jen nám dát při porodu antibiotika. U miminka by hrozil zánět očiček. Jinak snad nic. Ještě se prý může objevit jiný streptokok, ale to by ti už dávno řekli.
Tak snad bude vše o.k.
@cufinka Tak já jdu teda hezky do fronty, ale koukejte rychle rodit ať už jsem na řadě 😀 😀 😀 😀
Jinak moc gratuluju k nově narozeným miminkám @alboa a @ajkalc 😵 😵 😵
@haniula Hani, dneska jsem navštívila s manžou vítkovickou porodnici (pro případ, že mě nevezmou Fifejdy, tak abych nejela úplně do neznáma) a moc se mi to tam líbilo, fakt parádní, mám z toho moc dobrý pocit 😉
@rachomejtle Pozor na to o jakém typu streptokoka čteš. Oni testují na ten, který se běžně v porodních cestách vyskytuje a sám doktor mi řekl, že to vůbec nemám řešit. 😉
@haniula jo byli jsme se podívat na modrém porodním boxu, moc se nám to tam líbilo (fakt lepší než Fifejdy, tak mám dilema, když tam mám tu tetu 😔 ) A pak na šestinedělí jsem viděla 3 miminečka - zdály se mi úúúúplně malinkaté, vůbec nevěřím, že ho taky budeme mít, pořád prostě taková nereálná představa 😎 A dneska byla jen ta prohlídka a řekla bych, že nás tam bylo tak přes 20 😕 😕 tolik těhulí, hrůza 😀
Holky, mi sice Dr. řekl, že streptokok je OK, že ho nemám... ale teď se dívám do těhu průkazky a sestra mi tu napsala (asi nejde to zas přesně přeluštit) LA HH KVASINKY... tak nevím, co to znamená u té kultivace z pochvy, když Dr. říkal, že je to OK a teď tu vidím napsáno kvasinky 😕 😕
@monalis ten na který se testuje v těhotenství se zkratkou jmenuje GBS .Jsem ten typ co si radši poslechne víc názorů na věc (nebo přečte) prostě se o tom dozvědět co nejvíc dyž už...
tady o tom něco píšou a četla sem si i dost špatných zkušeností maminek ..http://www.rodina.cz/clanek5833.htm
@kinsli @monalis
Streptococcus agalactiae skupiny B býval nejčastějším původcem infekcí matky a plodu, může u novorozenců způsobit dokonce sepse, infekce plic a hlavně zánět mozkových blan. Stejně tak je nebezpečný pro ženu, protože se může dostat do krve, opět tím způsobit sepsi nebo zánět hojících se porodních cest a dělohy. Proto se ženy před porodem vyšetřují. Nasadí se jim i dítěti antibiotika a vyřeší se to. Antibiotika se nasazují i v těch případech, že se stěr nestihne nebo když kdykoli v těhotenství tam ten str.byl, i když byl přeléčen a před porodem už se nevyskytuje.
@elzu Souhlas! to sem mimo jiné taky vyčetla 🙂 Jenže mě zarazilo že kolikrát ATB nezaberou,ale to už je ňimrání se v tom 🙂
@elzu Perfektní. Alespoň to tu máme od odborníka. To je super. Nerada něco hledám na netu a raději si to přečtu třeba v nějaké odborné knížce nebo časopise. Jsi hodná, že jsi to tu uvedla na správnou míru 🙂
Takže jsem se dobře dočetla, že atb. to vyřeší a riziko se tak eliminuje, že? Všichni v ordinaci mi říkali ať to neřeším, že to je v současné době už ošetřené.
@rachomejtle No, nic není stoprocentní...stejně tak jako kdyby je nedali vůbec, tak by ani spousta dětí a matek neonemocněla...ale tím, že se nedá určit, kdo onemocní a kdo ne, a tím, že se ví, že tam to riziko je, tak se antibiotika dávají. Určitě už se tobě nebo někomu koho znáš stalo, že se nasadila léčba, která nezabrala, tak se změnila na jinou.
já bych se raději předem neděsila a když bude průser tak ho řešila až po tom 😉 V bohatě mi stačí ten odhad 😅
a ještě abych se stresovala co může nebo nemůže být, to bych pak asi ten porod vůbec nedala 😒
@monalis Podívej, eliminuje se na minimum, ale bakterie se matematikou moc neřídí, v matice je všechno jasné, 1+1 je 2, ale v medicíně ne...ale neměj strach, případů, kdy se něco pokazí, je opravdu málo, ošetřené to opravdu je. A navíc, když něco hledáš na netu, tak tam většinou nikdo nepíše, jak šlo všechno dobře, ale většina lidí píše, když je něco špatně, takže se u sebe koncentrují ty blbé případy a člověk pak má pocit, že to je normální.
@elzu Ne tak znáš to ono se na internet do diskusí chodí hlavně s problémy,takže pak to vypadá že to každý druhý mamince nezabralo a dětičky leželi po narození na JIPu a podobně...pak to člověku moc nepřidá.Já sem už sem jedno dítě na JIP měla,tak si jen nedovedu představit opakování to je celý...

Ahoj, můžu se k vám také přidat?, termín mám 27.1. 🙂