Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@albao gratulujem, prajeme veľa zdravia pre maminku aj Haničku 🙂
@misha8 nakoniec asi najviac pomohlo vetranie v kombinácii s repíkom, nechali sme ho aj hodinu odbaleného a priebežne som mu natierala tú riťku odvarom z repíku a nechala na vzduchu uschnúť, ale natieram aj ten Imazol, ktorý zaprašujem Aviril púdrom a pre istotu som zmenila aj plienky, ešte že mám nakúpené viaceré značky 😀 Inak tie vyrážky asi bude to novorodenecké akné, čo som sa tak dočítala. Začína to vyzerať hrozne, od rána tam pribudlo raz toľko 😒 asi vyskúšam tiež repík na to.
Holky, čo si myslíte o urieknutí? Lebo dnes sme mali 4 návštevy, ktoré som bohužial nemohla ovplyvniť, lebo prišli neplánovane a drobec po odchode začal vracať a neskutočne plakať. Trvalo to asi hodinu. Spomenula som si, že babka vždy hovorila, že je na to dobrý čistec. Tak som to uvarila a poutierala mu tváričku plienočkou v ňom namočenou a ako keby uťal. Normálne z minúty na minútu prestal plakať a potom papal ostošesť. Ako úprimne som z toho trošku mimo, lebo som na také veci príliš neverila. 😅
@rachomejtle Vůbec se ti nedivím, vždyť mít nemocné miminko a nemoct mu ze své pozice pomoct, je nejhorší, co může ženu potkat. Ale neboj se, všechno dopadne dobře! Určitě sis to už vybrala a teď bude probíhat všechno, jak má! 🙂
@elzu dík za pochopení ,nerada bych vypadala jako baba protivná.Jen po zkušenostech nevidím všechno růžově a hned slepě nevěřím prvnímu řečenému..Přeju pohodovej monitor ,mě čeká kontrola až v pátek 😉
@neliq Existují věci mezi nebem a zemí, to mi nikdo nevezme, i kdybych studovala tisíc medicín a měla deset profesůr, takže si myslím, že to klidně možné je...navíc dítě vnímá ještě více než dospělý, jsem o tom přesvědčena...dítě totiž není omezeno mentalitou a neomezuje se na intelekt, vnímá mnohem hlouběji srdcem a duší...poznala jsem to na vlastní kůži, když jsem pracovala v děcáku...
@rachomejtle To je jasné, ale i tak...člověk nesmí propadat strachům, protože to sktečně ničemu nepomůže... Mám s tím občas ale taky problém, ze školy vidím všechno tak nějak moc složitě a vidím věci, které ostatní vůbec neřeší, protože ani neví, že existují...a to si pak opravdu důrazně musím říct, ať neblbnu, že jinak skončím v blázinci!!! Že jinak by člověk nemohl dělat absolutně nic!
@elzu já sem ale jinak normální fáákt 😀 jen dneska mě to nějak chytlo blbě,ale už to přešlo..to budou ty,, hormonové,,
@rachomejtle Chi, chi, ty jo, to mě ani nenapadlo, že bys nebyla 🙂 na každého to občas padne! Já jsem dneska taky už něco obečela a vlastně ani nevím co to bylo...asi to, že se nám nepodařilo vyřídit to lejstro o určení otcovství, protože jsem blbá a zapomněla jsem, že musíme mít rodné listy...a já hrozně nechci, aby se malá narodila a jmenovala se po mně!!!
@elzu ježiš ty si jouda to tě mohlo napadnout že ti to jen tak nedaj,ale na zapomnětlivost jsou taky výmluvou ,,hormoni,, 🙂 Náhodou někdy pláč krásně očistí..A proč se nesmí jmenovat po tobě?Blbý příjmení ,či co?
@elzu Přeji ať je na monitoru vše OK.
Obdivuju tě, že jsi tak odvážná a ještě i teď praktikuješ v nemocnici. Já dělát postgraduál a raději jsem přerušila, protože jsem prostě neměla myšlenky na učení. A sepisování disertace už vůbec. Myšlenky mi lítají bůh ví kde a navíc teď taky "hormonové" jak píše rachomejtle.
Přeji aky ať vyjde lejstro s určením otcovství ještě do porodu. Ale když tak to vyřídíte po narození mimča.
Mimochodem, máte vybraná krásná jména: Johanka a Štěpán, krása 🙂 🙂
@macina_k koukám že tady maj všichni termín přede mnou ...jéé to zas budu všem závidět 🙂
@rachomejtle Máš jen přirozený strach. A to je pochopitelné po tom, co jsi si prožila. Jen trošku optimismu neuškodí. Doufej, že vše bude o.k. Rozhodně ti přeji vše bez komplikací 🙂
@rachomejtle Abys nakonec nebyla ještě přede mnou 😀
Kdy máš termín? Já 18.1. porodnice Apolinář Praha
Holky, četla jsem tady něco o nějaké tabulce lednových těhulek. Prosím kde bych ji našla? Díky moc
@monalis no nějak to na mě sedlo ..jak se to blíží a člověk má blbou zkušenost,tak se tomu někdy nejde vyhnout..Neboj že vám pak tady nenapíšu jak to doapdlo . Ale ty budeš dřív tak hlavně ted štěstí tobě 🙂
@rachomejtle Protože nechci, aby byla Lucáková po mém otci, jejím budoucím dědečkovi, který za celou dobu neprojevil ani trochu zájmu o to, že jsem těhotná, naopak mě poslal na potrat. Navíc se určitě s přítelem budeme brát. A navíc mi to přijde tak nějak přirozenější, že se bude jmenovat po svém tátovi. Jo, jo, jsem tele...myslela jsem, že stačí občanky...no, těhotenská demence :D
@macina_k Děkujeme hrozně moc! Víš, mně nic jiného nezbývá, musím tu školu dodělat co nejdříve, takže musím zabojovat. I když je to bída s tím učením, fakt. Všechnu krev mám v pupku, tak mi to fakt nemyslí občas, ale nedá se nic dělat 🙂 mám štěstí, že mi celé těhotenství probíhá hrozně v pohodě, takže si to můžu dovolit chodit do té školy...kdyby byl jakýkoli problém, přerušila bych hned!
@elzu jéé já taky používám těhotenská demence na to je i odbornej název,ale ten sem kvůli demenci zapomněla...Noo odbornice jak je to?Jo už vím ted ,sem to tu četla,jenže jak je těch holek moc tak se mi to plete...Táta dělal že nevidí o vánocích pupík vid?To je děs ty rodiče někdy a kor chlap.Já sem se svým tátou taky dva roky nemluvila sem tvrdohlavá po něm..Takže asi trochu chápu..
@rachomejtle Občas to sedne na každou. Já jsem také někdy naprosto v pohodě a někdy jsem naprosto k nesnesení a lituju manžela, že to musí trpět. Bohužel to ale asi nejde nijak ovládnout. Hormóny si nenamícháme podle svého 😵 Jinak děkuju za přání.
@monalis tak si to vybíjej na netu ,jak já kvůli zachování klidného manželství 😀 😀 Není zač..
@elzu S tím tátou je to smutný, ale víš co, on přišel o ty krásný měsíce tvýho těhotenství, kdy si mohl vychutnat to kopání a tak. Je to jeho smůla a on si to vybral dobrovolně. ☹
Jinak s tebou souhlasím, a jak se znám, tak bych se taky zatvrdila, jsem beran a navíc tvrdohlavá po svém tátovi, který se mnou svýho času nemluvil asi rok a vlastně ani jeden nevíme proč. 😠
Třeba se to po narození mimča srovná. 🙂
Holky mě by taky zajímalo o jakou tabulku jde?Jen jestli nás tu s macinou netaháte za nohu 😀 😝
Bre ráno🙂 včera o pol tretej poobede pribudla medzi nás mala Natalka.merala 49 cm a vazila 3150 gramov.ja si porod nepamatam,len ako ma uspali.no zistila som ze sekcia nie je ziadna sranda,vsetko ma boli no malinka je v poriadku.moje žily potrápili sestričky a malú som videla sice až večer,ale prežili sme.

@monik1 Super Moni, že je všechno v pořádku.....a nevadí, že se maličkému nechce, komu by se do té zimy chtělo 🙂 To naše zlato se taky nechce hnout i když už jsem otevřená i čípek je zkrácený, ale je to tak už 14 dní a nic 🙂 Už bych taky chtěla mít bobiška u sebe...Ale neboj, dočkáme se, už to nejsou měsíce, už jenom dny 🙂