icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misha8
6. jan 2011

@barchee a tebe to predpisuje deckárka??? alebo kupuješ???

sova33
6. jan 2011

Ahoj všem, tak jsem byla dnes na monitoru, prcek se hemžil jak hrom, ale jinak je pořád dost nahoře, jsem úplně zavřená, takže v sobotu asi na svět nepůjde. V pondělí další monitor a příští sobotu kdyžtak příjem v nemocnici a případné vyvolání. Tak doufám, že si to během toho týdne rozmyslí samo.

haniula
6. jan 2011

@misha8 aha... protože malá dostává čajík od Humany Aby bříško nebolelo a je vše redy...

misha8
6. jan 2011

@haniula my máme hipp feniklový .... a tebe predpisuje mlieko deckárka alebo nie??

barchee
6. jan 2011

@misha8 zatiaľ sme 1 balenie kúpili, ale zajtra idem pediatričke po recepty, lebo šak neska bolo voľno..

macina_k
6. jan 2011

Prosím o radu, už tak asi 3 hodiny mám tvrdnutí břicha a takové divné pocity v podbřišku, hodně dole. Co to je? Jsou to kontrakce - poslíčci? A pořád jako bych potřebovala na WC - na stolici.

monalis
6. jan 2011

@macina_k zkus si dát teplou koupel. Pokud nastane nějaká změna mohou to být poslíčci. Takhle jsem trpěla v pondělí.
Jinak bych buď zavolala nebo rovnou jela do porodnice.

elzu
6. jan 2011

Všem přeji krásný večer! Dneska jsme taky byli na prvním monitoru a ztvrdli jsme tam hafo dlouho 🙂 ležela jsem ve vyšetřovně se třemi dalšími maminkami a ten můj monitor byl nějaký hrozně tichý, takže jsem slyšela všechna srdíčka kolem, jen ne to naše 🙂 ale pak chvíli jo, když ostatní odešli 🙂 ale to neva, hlavní je, že je všechno vpořádku 🙂 jen na ten porod to taky lautr vůbec nevypadá...ale nezabývám se tím, však máme ještě čas 🙂 opatrujte se!

monalis
6. jan 2011

@elzu Tak to je dobře, že je vše v pořádku. S porodem si mimísek určitě počká na správnou dobu 😉

haniula
6. jan 2011

@misha8 ne, já jsem si ho koupila sama... a doktorka ho jen schválila a máme pokračovat... malá z něho přibírá, bříško nebolí a zdravě prdí a kaká 🙂

kinsli
6. jan 2011

@macina_k jestli máš tlaky na končník tak to by měly být kotrakce. zkus tu vanu, když to zmizí tak to jsou poslíčci když se to zhorší tak kontrakce. tak pak stopky do ruky a měř po kolika min. bolesti máš 😉

kdyby něco tak přeji hodně štěstí 😉

sjussi
6. jan 2011

@macina_k takhle se rozjizdel porod mne 😀

brego
6. jan 2011

@karmenina @loola80 Ahojte, já jsem též registrovaná v Podolí a doufám, že mě vezmou, páč ty davy těhulek v poradně mě taky trochu vyděsily. Nu, nic, musím věřit, že to vyjde. Třeba se potkáme 🙂

kinsli
6. jan 2011

@elzu já teď na monitoru prcka taky moc neslyšela, jak řekla sestřička, schovával se ve špeku 😀
to je sprostitutka 😀 prý ve špeku 😝

haniula
6. jan 2011

@macina_k může to být klído porod... já měla též furt nutkání na stolici a tlaky do konečníku... radši to sleduj a případně jed do porodky...

macina_k
6. jan 2011

@kinsli
@monalis Díky, zkusím tu vanu a uvidím.
Pro jistotu nachystám stopky. 🙂

kinsli
6. jan 2011

@macina_k tak¨tfuj, tfuj 7.1. by bylo hezké datum 😵

haniula
6. jan 2011

@kinsli já myslela, že těhule špeky nemají, jen velký bříško 😀

misag23
6. jan 2011

Tak dneska jsem byla naposledy v poradně u své gyn. Zítra se musím objednat na příští týden už do porodnice. Máme už více než tři kila, tak prý klidně můžeme do týdne rodit, i když to zatím nevypadá. Streptokok vyšel negativní, jen mám opět přemnožený kvasinky (už poněkolikáté za těhotenství).

janicac
6. jan 2011

@kinsli ahoj, já mám 7.1.narozeniny. by bylo fajn, kdyby to vyslo..🙂

monalis
6. jan 2011

@macina_k Jak jsem psala, já takhle trpěla v pondělí. Dokonce to trvalo 4,5 hodiny i s tlaky na konečník. Pak to přešlo a už mě jen pobolívalo trošku břicho. Myslím si ale, že kdybych jela do porodnice, že si mě tam třeba nechali a nějak tomu pomohli.
Když tak tam raději jeď, kdyby ti nepomohla ta koupel. Držím pěstičky. Zvládni to. 😉

tirtir
6. jan 2011

Ahoj holky nezlobte se že Vám sem lezu, ale chtěla bych Vás poprosit o radu nebo názor.
Máme termín 11.1 a mě přjde, že se pořád nic neděje, na pásech vše v pořádku a na kontrole poslední pro špitku- bylo hlášeno-----jinak žádné převeliké bolesti--- sem tam dolesti kříží, které se dají v pohodě vydržet a tlačení ve vrchní části bříška, jinak žádné problémy. Mám strach abych nepřenášela a pořád přemnlouváme broučka aby už šlo na svět. Můžu vás poprosit o nějakou radu či něco ---- moc děkuji-----nebo to chce se obrnit trpělivostí 😉

janicac
6. jan 2011

Nevíte jak je to s dovolenou otcu?

janicac
6. jan 2011

@tirtir Ahoj, taky mám termín 11.1. a mám to stejně... podle mě jen čekat a čekat...

tirtir
6. jan 2011

@janicac a to mi právě příjde na tom to nejhorší

janicac
6. jan 2011

@tirtir myslíš to čekáníono se to může prý rychle změnit. tak třeba o víkendu...

sova33
6. jan 2011

@tirtir Já mám termín už 8.1. a nenadělám vůbec nic. Prcek je taky pořád dost vysoko, takže tlaky a bolesti cítím spíš v horní části břicha, podle doktorky jsem úplně zavřená, tak se nedá nic dělat. A to podotýkám, že jsem nachodila za poslední dny dost po venku, uklidila jsem, teplou vodu jsem zkoušela a nic. Pak jsou ještě možné různé kořeněné nápoje, stimulace bradavek, nechráněný sex apod. Zkus si to najít na netu.

lavazza
6. jan 2011

@cufinka tak to mi povídej, už sem to vysvětlovala tolikrát, já ani manžel zas takový peníze neberem a manžel vůbec jako chlap, ale jako pracháči si fakt nepřipadáme

dneska sem byla u manželových rodičů a v domku tam bydlí i babička s tetou a ty mi říkaly, že bylo v TV jak nějaká ženská nechala k adopci dítě a zjistila, že to je první narozené v tomto roce a že by dostala peníze, tak ho chtěla zpět, to nechápu takové jednání, pak by ho určitě dala stejně pryč

kamusek
6. jan 2011

@janicac Myslíš jako jak se dítě narodí? Na netu jsem našla tohle: Nárok otce dítěte na pracovní volno po porodu s náhradou mzdy tedy v současné době zákonem upraven není. Váš partner má nárok na poskytnutí pracovního volna s náhradou mzdy na dobu vašeho převozu do zdravotnického zařízení k porodu a zpět. Za dobu účasti u porodu se náhrada mzdy neplatí. V tuto dobu je možné čerpat dovolenou nebo pracovní volno bez náhrady mzdy, o čemž je však dobré se předem se zaměstnavatelem dohodnout.

kinsli
6. jan 2011

@lavazza jéé ty tu taky ještě strašíš 😀 😀 myslela jsem si, že už to máš za sebou 😀

@janicac Tak to by bylo krásný. Mě když dají vyvolání na pondělí tak to je 10.1. taky hezké datum,
ale možná bych i počkala na úterý 11.1.2011 to je snad ještě hezčí 😀
No to je fuk, hlavně ať už je venku a zvládneme nějak obstojně ten porod 😉

Pořád se nějak nemůžu rozhodnout jesti mám zkusit spontální a až v přídadě, že to nepůjde souhlasit s císařem,
nebo nic neriskovat a jít rovnou do císaře. Ach jo já si snad hodím korunou 😀