Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kika87 Jojo, přesně tak! Už se tak šíleně těšíme, že mi den přijde jako týden 🙂 Už jen pár dní a budeme 3, ale ty hodiny jsou nekonečné 😀 Máš ale pravdu, že těch 9 měsíců šíleně uteklo....Sotva jsem se dověděla, že čekáme bobiška a už za pár dní tu bude s námi....Takže přeju hooodně štěstíčka a rychlý a bezbolestný porod - no pro tebe spíš málo bolesti po porodu 🙂
@knedluska ano aj ja mam polohu KP a mne na výber nedavali vraveli že ked to je chlapec musi to byt cisarsky lebo može dojst poskodeniu semennikov. U dievcat sa to vraj da aj klasickym porodom. Uz som sa s tim zmierila už len cakam na utorok aby som vedela termin. Radila som sa aj so znamym ktory je pôrodnik a tiež vravel ze pri chlapcovi je klasicky porod pri tejto polohe velke riziko.
@misinka22 no mne moj ginekolog povedal ze to moze byt toho 19.1.no uz ma poslal na kontrolu do nemocnice a tam mi to zmenili na toho 21.1. no a este jedna kontrola12.1.musim si dat spravit anesteziologicke vysetrenie a o tyzden nato pojdeme 🙂 a aj teba poslali uz do nemocnice alebo este ides k svojmu ginekologovi/icke...
@misinka22 juuuj tak držím palčeky aby si to tam zvládla, možno prekvapia a pojde to rychlo 🙂 a kde budes v akom meste??? ja som tiez zvedava co mi povedia v stredu, dufam, ze mi uz nebudu menit termin a vsetko bude v poriadku tieto posledne dni uz zda sa pomaly aj nervozita nastupuje 😅
@kika87 rodot budem v Košiciach v nemocnici Košice-Šaca. No lekar mi povedal aby som si so sebou zobrala niečo na pitie a jedlo lebo to bude dlho trvať objednan som medzi 10:30-13:00 čo je dost velky casový rozsah ☹
Snad to zvladnem. Dnes mam take tvrde brucho ako kamen až ma boli cela pokozka na bruchu neviem čo to ma byt idem skusit asi kpel ci to neprejde. No tak ja ti tiež drzim prsty aby ti to už nemenili lebo to je najhorsie to cakanie. A aj ja mam taký poocit že čím sa termin bliži tak je každý nervoznejsi. A budes mat uplnu alebo lokalnu anestezu? Ja chcem lokalnu aby som maleho videla hned ako ho vyberu 🙂
@misinka22 budem drzat palceky aby ta zobrali cim skor 🙂 no dufam aj ja ze lokalnu tiez chcem malicku hned vidiet ale myslim ze vacsinou davaju tu...uz aby sme tych pampusikov mali pri sebe 😀 no a s tym trdnutim to mam podobne ale zdy ako si lahnem to prejde...ale uz je toho dost ani sadnut ani lahnut ani chodit a najhorsie to je ked sa v noci zobudim a nie a nie zaspat a to behanie na WC ale co pre tych drobcekov nespravime 🙂
@kika87 mne tiez preslo ked som si lahla ale dnes nic nezabera ani ked si lahnem ani sadnem a dost to boli tak neviem. A v noci som na tom podobne na wecko potom si lahnem a neviem zaspat a ked konecne zaspim tak znova na wecko 🙂))) ale presne čo pre nich nespravime už len vydrzat
@misinka22 Se spánken to koukám máme všichni stejné. Někdy si říkám, jestli si na WC nemám rovnou ustlat, když tam běhám každých 20 minut.
Jinak jsem koukala do knížky ohledně té hlenové zátky a může být buď vodnatá nebo jako hlen. Hlen může mít bílou (ne bílou, ale jakoby čirou) barvu, žlutou, růžovou (s příměsí krve) 😉 Snad jsem pomohla 😉
ahojte baby neviete mi poradiť či môžem použiť ušné sviečky v 39 tt mám už asi 4 deň zalahnuté v uchu asi je to tým že som prechladnutá ale je to pre mňa dosť nepríjemné alebo ak niektorá viete dajte recept ako si zalahnuté ucho vyliečiť, v lekárni mi nechceli dať žiadne kvapky...
@monalis Ahoj, tak sem se ptala doktorek na infekčním na Bulovce, říkaly, že o rušení stěrů na streptokoka v okolních státech nic neslyšely, a že jim to přijde zvláštní a nepravděpodobné, protože je opravdu nečastějším původcem meningitid, pneumonii a sepsí u novorozenců, a že se toho všichni dost bojí, takže jim přijde nenormální, aby se něco tak důležitého rušilo. Tak jsem se ptala, jestli je nenapadá nějaký důvod, proč by se mohly stěry rušit a říkaly, že ne.
Ahoj holky, tak dneska jsem se odhodlala zavolat svojí Dr. a řekla jsem jí o těch mých křečích v horní části břicha, jakoby v oblasti žaludku, protože dneska mě to trápí zase v různých intervalech od rána. Tak mi řekla, že to bude pravděpodobně už činnost dělohy, že takhle můžou začínat stahy. Takže mám být v klidu, protože jediné, co hrozí, je odtok plodové vody. Prý si nemám hladit břicho, protože to právě dělohu taky stimuluje. Mám si lehnout a nohy dát nahoru. Na UTZ a do poradny jdu v pondělí, tak snad prý tam ještě dorazím...
Docela mě vyděsila, a to prý mám být v klidu 😲
@elzu Děkuju moc za zeptání. Ptala jsem se kamarádky, která žije v Norsku a tam to nedělají a v Americe také ne. Jen mi kamarádka říkala, že automaticky dostávají nitrožilně nějaké léky, ale že neví, jestli to třeba nejsou antibiotika. Prý se zeptá jak to tam je.
Ještě jednou děkuji za optání. 😉
Ahojky holky tak mám za sebou už třetí odloupnutí 😀 nechápu co tam chtějí pořád odlupovat 😅
Každopádně na vyvolání jdeme v pondělí v 7h. Už mi moc do smíchu není, dr. byla fakt úžasná
slovy, myslíte, že jsem schopná spontálně porodit odpověděla, jste velká určitě ano 😅
No jo jí se to kecá, já bych řekla, že v pondělí bude už těch 4500-4700g mít. No jo co nadělám,
snad to bude všechno ok 😉 Pak sem Lukyn písne info 😉
@monalis Jo, jo, to mě taky napadlo, že ve státech, kde je ve zdravotnictví více peněz, se automaticky dávají antibiotika kapat každé ženě. Ale tohle rozhodně není dobrá strategie, protože odporuje antibiotikové politice- když podáváme antibiotika preventivně a bez odhalení té bakterie, vzniká větší rezistence, bakterie si na ně zvyknou a tím si sami tviříme odolnější kmeny, na které pak léky nezabírají. Takže si nemyslím, že je to dobrá cesta. Všěechno, co se děje kolem, není vždycky to nejsprávnější. Už mnohokrát čeští lékaři a vědci dokázali, že je tomu naopak. A ono i když to tak občas nevypadá, naše zdravotnictví je na hodně vysoké úrovni.

@misinka22 mne najskor povedali že 19.1. a teraz mi to zmenili na toho 21.1. no este v stredu 12.1.idem na poslednu kontrolu,tak dufam,ze uz to menit nebudu...nechcem yzeraz blbo,no co to znamena??? doktorka mi tolko veci hovorila,ze som nevedela ani dokopy co a v tych ich papieroch sa vobec nevyznam a neboj ed oni vedia co robia,asi este nie je treba urcovat presny datum...aj ked mas termin skor ako ja...