Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Tak já dnes byla v porodnici kvůli tomu vyvolávání. Udělali mi monitor, jenže to bylo málo a doktor si mě napsal na 18.1 na 7:00 ráno.Pak sem tam musela ještě ve 13:00,ale to byl prcek aktivní až moc a tak se jim to taky nezdálo. Nakonec musím do nemocnice ještě zítra, kde mi udělají UZ, prohlídku a monitor a když se jim to nebude zdát, tak mi to vyvolají ještě dřív.
Sestra mi říkala, že to nemusí být ještě ten den, protože sem se ptala, jestli už má přijít manžel se mnou nebo mu pak mám zavolat až se rozběhne. Je to blbí než dorazí z práce, ale jestli tam budu muset být přes noc sama v bolestech, tak to mám strach.
@misinka22 tak je dobre...teda som rada... 🙂 len ja som to mala este asi lepsie bo dom tam nemusela noc predtym prespavat...ale teda ani som moc nenaspala, ale bol pri mne drahy a ten upokojil moje nervy...jaj ale zvlastny pocit, ze?teda vies presne ze kedy budes drzat babatenko...a skuskove dako zvladnes,..mna pustili na stvrty pooperacny den, cize v stredu ma robili a v nedelu po vizite som sla domov...ale podla mna to zavisi od nemocnice...a najma netreba sa odtial ponahlat, zistis sama ze nie je sranda dojst domov cela dolamana a obstarat si vsetko...ja som rada ze drahy si vybavil aspon volno 🙂 tak drzim palce
@ellahop jasne, ked to nejde netreba to silit, vsak predsa malinky musi nieco papat...a ozaj mate bolave brusko? 🙂 to ma mrzi, mozno ked zmenis dake ine mlieko bude lepsie...ja sa moc v tych mliekach nevyznam nastastie mam dostatok svojho 🙂 comu som rada bo kazdy mi vravel ze s kojenim budu problemy a nakoniec je to naopak...akurat v porodnici som zazila dost neprijemnu situaciu, kde moju spolubyvajucu trapili laktacne sestry nech sa snazi a snazi kojit maleho, lenze ona chuda mala enormne velku bradavku, malemu sa len stvrtka mestila, a aj mlieko jej potom nemohol vypit, potom bol problem, bo jej odsavacku ani neponukli a ona chuda nevedela,no katastrofa, silou mocou ju nutili...ako keby nebolo jedno odsat mliecko a dat z flase....
@verca84 tak je dobre 🙂 sa tesim...a inak ako aj ja mam pocit ze stale len kojim, ale dnes som si uvedomila ze ani ne...mne sa budi tak kazde tri hodky, ale ona je dost prefikana mala mrska, papka strasne pohodlne a nie hltavo a kolkokrat si zdriemne 🙂 tak zas to kojenie mi trva trosku dlhsie 🙂 🙂 🙂 asi bude po mame...ja tiez ked mi je dobre nikam sa neponahlam...
mne dnes vybrali stichy, dr mi vravel ze vse v poradecku a vytesoval sa z malinkej,som ukazovala fotky 🙂 a mas pravdu, ozaj to strasne leti 🙂 jaj a ako sme sa bali a boli nervozne, teraz sme o to stastnejsie 🙂
@mimirinko jasne, vsak ak sa na to necitis tak treba dat odklad...ale potom aj volu sa vratit 🙂 inak pravdupovediac mna by tiez asi ta politologia nebavila 🙂 🙂 🙂 mali sme ju dva semestre a stacilo mi.... 😖 keby ma inak skola tak nebavi, taktiez ju mozno prerusim, lenze je to pre mna aj dost velka vyzva studium popri vychove malinkej...mnoho ludi z okolia ma podcenuje a nielen kvoli nim, ale aj pre svoj pocit ze sa to da ked clovek chce, aj ked to bude aj je dost tazke...
dakujem za opytanie, malinka sa ma podla mna najsamsuper, nic jej nechyba, vsak ma o vsetko postarane 🙂 dnes sme boli u pani detskej bo ja som hned nevedela ist na druhy den co ma pustili, a doktorka sa tesila a vravela ze mame krasnu zdravu dcerku 🙂 🙂 🙂 len akurat chytala depresie ze je taka stara 🙂 pretoze ona este aj pri mne bola ked som sa narodila a do osemnastky moja detska bola to preto... 🙂
@mimirinko
stále zatvorená ...hm :( vitaj v klube 🙂
čítala som príspevok, ktorý si písala o pohlaví tvojho babatka - ty si si nedala zistiť od dr.?
Holky, malá má pupečníkovou kýlu... Nevíte co s tím?? Zítra jdu k dr., ale i tak... Jsem z toho hotová!! Furt něco řešíme!!! Zítra budou výsledky z endokrynologie... Snad aspon to bude v pořádku... ☹
Jediná dobrá zpráva je, že příští víkend máme vítání občánků!!
Dneska než sem šla do té nemocnice, tak sem měla slabej epilepickej záchvat, naštěstí to do půl hodiny přešlo, pak sem byla tak vynervovaná, že mě bylo úplně zle, ale po cestě do nemocnice už to bylo docela fajn.
No doufám, že až půjdu toho 18. na to vyvolání, že nebudu tak vynervovaná.
Všem děkujeme za podporu!!!
@verca84 Ahoj máme úplně stejný pocity. Mám pocit, že jen kojím a kojím a 🙂 budím malou u prsu aby se pořádně najedla🙂
Mléka mám dost, ještě i odstříkávám a ukládám do mrazáku na horší časy (laktační krize a pod.)
Nástřih pobolívá při prudším pohybu neboi když si blbě sednu, ale gynekoložka mi řekla, že si mám dávat paralenové čípky.
Dneska jsme byli u pediatričky a potom na prochajdě a na dlouhé vycházky to takhle brzy po porodu opravdu není. Teď mne bolí jak nástřih, tak "prdelní" svaly tak záda a nohy.
Irenka už skoro dohnala porodní váhu a byla pochválená, že vůbec neplakala. My vůbec jsme ji měli asi pojmenovat Šípková Růženka, skoro vůbec nepláče, jen první noc doma si asi nemohla zvyknout, protože dost plakala a nemohla se ani pořádně najíst a tak měla hlad.
Jinak jsem moc šťastná, že ji máme a přítel, který je teď s námi doma je úplně na měkko 🙂
@ellahop neboj,neuskodia.ja som davala Inf.dophilus ale od 3 tyzdna som presla tiez na Bio gaiu.lebo tie prve probiotika su prasok a ked maly mliecko nedopil tak som to vlastne vyhodila..Bio gaiu davam vzdy rano pred papanim na lyzicku 5 kvapiek..musim zaklopat-klop-klop ale maly ani raz nebol chory,ani len nadchu..je to super aj na imunitu..mavali sme aj koliky a dlho,ale vydrzala som pri Nutrilone..raz bolo lepsie raz horsie a od 4 mesiaca som pomalicky prikrmovala..a zlepsilo sa to.drzim Ti palce a prajem vela radosti z drobceka 😉
@mimirinko No těch 10dní nemáš až tak hodně, když se vlastně říká, že termín porodu vyjde max 5% lidí, jinak je to plus mínus 14dní! Takže vlastně těch 10dní je tak akorát. Ale je pravda, že někdy může být špatná plodová voda nebo jí může být už míň, ale to by měli doktoři na ultrazvuku poznat....
@misag23 Děkuji, stále tomu nemůžu uvěřit, že jsem ji donosila až do konce. Přítel se mi svěřil, že měl strašný strach, že díky mé prodělané anorexii se nepodaří těhotenství dovést až k porodu a pak zase, že se mi neobjeví mléko. Naštěstí ani jedno ani druhé se nestalo a malá princezna teď spinká v postýlce vedle v ložnici. 🙂
@misag23 To všechno přijde. Přeji ti ať je vše v pohodě, protože pak na všechny bolesti zapomeneš a budeš vidět jen ten uzlíček ve tvém náručí.
A vůbec nezáleží jestli má takovou nebo makovou porodní váhu a jestli ty ostatní miminka pláčou víc nebo míň, protože tohle miminko je prostě tvoje a nikdo ti jej nevezme.
Já měla strach, že se k ní nebudu umět postavit, že ji nebudu umět chytit, a takové věci. Ale ono to přišlo prostě tak nějak samo. 😉
@annmarie Veru, roky robia zenam vrasky. Ale my sme este mlade 😉 staroba daleko, chi 🙂
Teeeda, hlavne ze je malicka zdrava, to je najdolezitejsie veru!
Mna zase podcenil len spoluziak, vraj ak si to dam odlozit, nespravim to, a to ma vytocilo teda dobre. Ale ostatni mi hovoria, ze to urobim, som sikovna a nejako takto na mna vytvaraju akesi tlaky a ja si potom pripadam ako vo zveraku, ved skola, domacnost, starostlivost o male a v pohodicke zvladam. Ale nikto nevidi to, ze ta skola nie je jednoducha, ze je to blby odbor a ze ma to ani len trochu nebavi. Otazka potom moze zniet, naco som taku skolu zacala. No praveze som nechcela uz po bakalarovi niekam ist, ale kazdy mi akosi hovoril, ze ved chod, co je to Bc. a pod. Tak som si to nejako nechala prejst hlavou a som si povedala, vyskusam, ale inu skolu, pribuznu mojej (3 roky som studovala Medzinarodne vztahy), lebo v tej mojej by som vela platila, ide o sukromnu, tak som si podala prihlasku na politologiu, lebo by ma zobrali bez prijimaciek (vsetkym poziadavkam som vyhovovala) a ani tolko penazi by som neplatila. Prihlasku som podala a normalne som si priala, ze keby mi prisla negativna odpoved. No odpoved bola pozitivna a zacala som studovat. Lenze ten zaklad mi v podstate chyba, pretoze studovat tam stvrty rok a prvy je velky rozdiel. Takze aj z toho dovodu je to pre mna tazke. A pravdu povedat, bojim sa, ze ked si to dam odlozit, nevratim sa k tomu. A to by som bola nerada, lebo moj muz a tiez moja maminka do mna vkladaju dost velke nadeje a ma motivuju k tomu. Takze tak.

@kamusek tak to já se taky hrozím toho, že tam budu sama než se to úplně rozběhne v bolestech, sestřička mě upozornila dneska, že to nemusí být ještě ten den