Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@llenkapettko vdaka, zalozime klub zatvorenych krckov 😀 No ono to je tak, ze vlastne pohlavie by ti mali povedat uz v 20 tt, lenze moj malicky mrnusik si povedal, ja sa im neukazem a vzdy, ako mi robil UZV, tak bol maly otoceny zle a dokonca si raz aj tak ohol nozicku, aby nebolo uz fakt nic vidiet. Tak som si povedala, dobre, nechcem to uz vediet. Lenze u nas v rodine su vsetci taki zvedavi a ked som bola naposledy na UZV, tak pohlavie uz bolo vidiet a ked som vsetkym povedala, ze som si to nenechala zistit, skoro ma ukamenovali, vraj naco. Ale ja chcem zazit ten moment prekvapenia, ked porodim, aby mi povedali, mate chlapceka, mate dievcatko 🙂 Ale pravdu povedat, priklanam sa k tomu chlapcovi, lebo som tam videla dve gulky, a teda nemyslim, ze by to boli oci 😎 I ked som pocula aj take, ze mozno to boli vajecniky, ale nemyslim si. Moja maminka by chcela vnucku, lebo dvoch vnukov ma. Takze keby to bola vnucka, tak by bola rada, ale nie je podstatne pohlavie, ale hlavne, ze bude mrnusik zdravucky. Ja uz som sa tak naucila hovorit mu v muzskom rode, dufam, ze ked je to dievcatko, tak sa neurazi 😀 A ty to tiez nevies naisto?
@cufinka Dobre ranko, no, mozno sa zacinas otvarat a ked pojdes na poradnu, tak doktor povie, ze uz si otvorena, aj ked voda este neodtiekla. Mozno uz sa ti nejake zmeny na krcku deju, moze to byt. Kedy mas poradnu? A ktovie, mozno uz coskoro budes malicku drzat v naruci 😉 Drzim moc palce!
@mimirinko ahojky no já byla právě včera v poradně ale dr mě vyšetřoval jen na lehátku a prohmatával jen bříško.Vůbec do mě nekoukal takže nevím nic ☹ Na další poradnu jdu až příští týden ve čtvrtek 😒 Ale ty bolesti byly fakt jiné tak nevím ,ale kdyby to bylo ono tak to neustane a ty bolesti sílejí vid? 😕 Už aby to bylo a mi chovali mimíšky u sebe 🙂
@cufinka Praveze nemusi ti to silniet az do zdarneho konca. Takto to mozes pocitovat aj niekolko dni, nez sa ti to rozbehne naozaj. Viem, ze na jednom fore, co som prihlasena, bola jedna, co tiez mavala taketo bolesti a vzdy jej ustupili a to sa postupne otvarala a snad az po tyzdni jej praskla plodova voda a porodila. Ale porod mala rychly, na prvorodicku, o pol piatej vecer jej praskla voda, a po pol 9tej vecer uz bola mala na svete. Takze mozno to uz aj tebe akurat takto zacina.
Ako to, ze ta doktor nekontroloval zvnutra? Ved to by mal na kazdej poradni. A hlavne, ked uz to je na spadnutie pomaly. To je divne...
Ale neboj, to zvladnes! 😉
@mimirinko no já netuším jakto že mě důkladně nevyšetřil ,už jsem se těšila že se dozvím že se třeba otvírám nebo tak ... :-/ no asi to nechávaj na přírodě a až to bude tak to bude 😀 (teda pokud nebudu přenášet to doufám že jejich chování bude jiné) No já ted četla taky že jedna těhulka měla ty bolesti a rozjelo se jí to až za 3 dny ..tak třeba už ... 😀
@cufinka Mozno sa ti to rozbehne este pred terminom. Uvidis. Pozrela som si tvoje fotky s bruskom. Kolko si pribrala? Mas dost velke brusko. Ja take nemam, ja mam mensie. Mne aj doktor povedal, ze nemam cakat velke babo. Ktovie, kolko ma uz teraz mrnusik, pred mesiacom mal 2300 g. Tvoja mala ma kolko alebo kolko mala naposledy, vies?
@cufinka Mne vazili mrnuska v 35 tt a teda malo tych 2 300 g. Ja myslim, ze tak 3 000 g bude mat, ked sa narodi. Ale to uplne staci. Ja mam cca 13 kg navyse. Ale mam to v podstate len v brusku a mozno trochu v stehnach. Pocuj, a mas pocit, ze mas brusko vpredu alebo aj po bokoch take rozliate? Z fotiek to neviem posudit. Inak, my sme obe tak rovnako stare 😉 Si vydata?
@mimirinko ahoj, já se v noci často budím, vždycky třeba do 10 minut zase usnu, ale ráno si připadám, jako bych spala aspoň o 2 hoďky míň než ve skutečnosti... Nohy mě nebolí, taky jsem je měla takové neklidné, ale to asi před 2 měsíci, teď je to v pohodě... V noci chodím na záchod max. 2x, takže si nestěžuju... No a přes den si vždycky po obědě na chvíli lehnu, ale usnutí se taky bráním, protože potřebuju spát hlavně v noci... Je to boj, ale musíme si připomínat, že už to budeme mít brzy za sebou 😉
@vilca Tie nepokojne nohy boli hrozne, ze? Ja to tiez niekedy mavam, nie tak casto, ale ked ma to chyti, je to hrozne. Najhorsie je to, ze ja vecer nemozem zaspat a ked sa aj v noci zobudim, tak tiez mam s tym problemy. Je to boj, ale vydrzime. Mame to za par uz iba 🙂 A ty mas kedy poradnu?
@mimirinko No já bych chtěla aby malá měla do tech 3500g 🙂 Já mám břicho naštěstí jen vepředu -takovou kouli(spíš sud 😀 )Jinak já na sobě vidím, že mi ty kila se dostali i do stehen a na zadek 😠 ale co za to si můžu sama že mi chutná sladký 😀 Koukám na tvojí fotečku a ty jsi hubenoučká krásně !! 🙂 nejsem vdaná s přítelem sme oslavili ted v lednu 6 let ale vdávat se zatím nechci až pak dýl a to půjde Nelinka za družičku 😀
@cufinka tak to je něco podobného co potkalo mě, ale né na 4 hodiny. ale na 40 minut a bylo to 4x po 10minutách, a chytlo mě to minulé uterý a od té doby nic. přesně, začalo to takovým pálením, nebo řezáním jako když máš pocit že už už se po tento 😀 , a pak ta bolest přešla do vnitřku podbříšku a šíleně to zabolelo, jako by se drala na svět. Tohle jsem popisovala jedne paní v poradně a říkala, že se připravují cesty. akorát říkala, že ona to má každej večer. mě to teda zatím chytlo jednou a to minulé utery. od té doby nic.
@cufinka No mala som tam taku inu fotku, ako som v mikulasskom spodnom pradle, ale to mi moj muz zrusil, ze taku si tam nemam davat 😀 To som sa fotila pred Vianocami. Ja som sa vydavala v listopadu 2010, cize pani som zatial nieco vyse 2 mesiacov. Aj to bolo vcera na poradni take kuriozne, sestricka sa pyta, ako sa volate a ja som povedala este moje meno za slobodna, potom som sa zasekla, ze nie, a povedala meno za vydata. Este s tym mam problem veru 😀
@annmarie u nas na novorodeneckom to bolo tiez tak, u mna sa vcelku snazili, lebo sami videli ze ani oni nam nevedeli pomoct, maly ma ma malicke ustocka hlavne spodnu peru a ja velmi male prsia, tak to neslo. ale co sa tyka ostatnych mamiciek tak som bola zhrozena. moju spolubyvajucu, ani neprelozili na izbu s babatkom, normalne cely cas lezala na pooperacnej izbe. maleho jej nosili rano na obed a vecer. a to spal a ona nevedela ze to tak nema byt.. mala sa ho dozadovat lebo jej tiez uplne pokazili kojenie.... teraz su na nutrilone a to sa maly celkom pekne chytal. a laktacne sestry???? to som tam ani nevidela.. 😒

Dobré ránko holky -už jsem myslela že v noci jedem do porodky ale pak za 4hodky byl klid.Včera večer jsem si dala horkou sprchu kvůli těm mým kyčlým a sprchovala jsi i břicho. pak sme šli spát v 21h a mě v 22h zbudila hrozná bolest podbřišku -jako by i na průjem a zároveň jako bych to měla dostat.(No průjem jsem měla 2krát do hodky pak už nic) ,ale pak jsem začala měřit i ty bolesti a byly po 10minutách! pokaždý když jsem zdřímla na těch 10minut tak mě ta bolest prostě vzbudila.Tak jsem si říkala no ještě tak 2 hodky a jedem.No a asi kolem 3hodin to ustalo a já usla 😀 Ale ted mě pobolívá zase. Myslíte že to byly tak krutý poslíčci??? 😕 já myslela že pooslíčky jsem už měla a neboleli tak jako to co bylo v noci 🤐