Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Dobré ránko!! Chtěla jsem se zeptat, jak vám prcci spinkají v postýlce v noci. U nás je to totiž velký boj a většinou prohrajeme my a vezmem ji k nám do postele a ustele si na mě. Po dalším krmení v noci se tam sice nechá odstěhovat, ale stejně ještě chvilku ječí (to není brek, to je vraždění nevinátek 😠 ). Snažíme se ji tam nechávat, ale nechci ji kvůli tomu pupíčku nechat moc dlouho ječet. Můžete mi poradit, jak ji mám oblafnout nebo naučit spát v postýlce?? Děkuji předem za dobré tipy. 😵
@haniula ja som dala na radu mojej mamy a kupili sme malej do postielky stary rusky budik co tak hlasno tika, vraj deti potrebuju pocut pravidelny zvuk ako v brusku. ale aj tak pokazde ako kvíkla som sla k nej ale nebrala som ju uz na ruky( aj ked mi srdce pukalo) a tisila som ju, aby citila ze nie je sama, ze som neodisla, ruka cez sprusle na brusko tiez pomahala ked som si tam na zem k nej sadla, vydrzala to sice takmer tyzden skusat, ale zostala som konsekventne pri tom a potom si uz zvykla 😉
@haniula ja sa taktiez ho chystam znasilnit 🙂 teda ked uz sa bude dat 😀
aj moja malinka mava take dni, napriklad vcera mala umrncany vecer...uz som si myslela ze ju brusko boli, ale napokon si prdkala aj kakala odusu, len bola uz unavena a nejako sa jej nedalo spinkat chudatku ... ani overene uspavanie mojou polovickou nezabralo...no nakoniec zaspala len u mna 🙂 a inak dakujem, ozaj mame podobnu fotku...juj a tvoja malinka je tak podarene buclata...moju ani v perinke neni vidno 😀 😀 😀
@annmarie a co sa tyka malinkej spania v postielke...my sme to taktiez skusali podobne, ale bez budika...proste do postielky a ked sa prebrala a zacala bekat, tak som si k postielke sadla a ukolisala ju bud pohladenim do spanku...chvilu nam to tiez trvalo, ale uz dnes sa zda, ze ked ju tam polozim, pootvori oko, skontroluje mna ci muza...a ked si k nej este na chvilku sadneme, ani sa uz nezobudi...
@annmarie jo, ted je buclatá, ale jk jsme ji donesli z porodky, tak ji vidět nebylo... a bohužel takhle je to s usínáním každý večer, každý den... bříško nebolí, prdí o sto šest... zaspí jen u mě nebo na mě... je to potvora... ani to uspávání takhle nepomáhá... můžeš u ní sedět i hodinu, ale stejně si dělá co chce... za chvilku se manžel s takovou odstšhuje z ložnice... ☹
Babulky uz aj my mame prirastok...narodila sa nam Sárinka 13.1. (si predstavte presne na termin). Ospravedlnujem sa ale je najkrajsia na svete, krajsej niet 🙂
@bejbinka195 jeeee!!! gratulujeme!! každé mamince připadá jejich mimi nejkrásnější 😉 ...
Dakujeme 🙂 ja viem, preto som to aj napisala 🙂
@vilca ahoj, no co, ako si dopadla u toho doktora dnes?
@misag23 ahoj, tak co, zataz pomohla, deje sa uz nieco?
Holky, blizi sa vam to, uz sa to pohlo?
Ja som bola dnes na poradni, a nic. Stale zatvorena, ani naznak, ze by som sa otvorila. V moci som mala trosku bielkovinu, ale doktor povedal, ze to nie je zle, ze to sa stava, tlak som mala v pohode, ozvy mi nerobil, az o tyzden. Som mu povedala, ze ma obcas bolieva ako keby oblicka. Predpisal mi prasok monural, ale je to antibiotikum. Na noc sa to vypije, ucinkuje tri dni, ale je tam napisane, ze sa ma zvazit pomer prinosu pre matku a rizika pre dieta, tak neviem, ci si to mam dat alebo nie. Uz mi to raz dal a nedala som si to. Obcas ma totizto na lavej strane bolieva ako keby oblicka. Mate s tym niektora skusenosti? Poradte, dat si to, ci nie? Nie som za uzivanie liekov, a kor, ked som teraz 2 v 1. Diky
@haniula A co keby si ju po zaspinkani dala do postielky? Mozno sa nezobudi, ak pockas na ten "tvrdy spanok". Aspon nasa Hanicka je v istej casti spanku ako handrova babika a mozem s nou robit hocico 😀
Ale ja by som nemala radit, uz 3 dni spinka s nami v posteli 😅 Som leniva v noci k nej vstavat na kojenie a takto mi spinka 5 hodin v noci, tak sa aspon vyspim 😝
@vilca to je len jeden prasok, vlastne len vecer by som si to dala a ucinok to ma asi tak tri dni, mozno viacej. je to na prevenciu, precistit mocove cesty. Ale predsa ked je tam take upozornenie, ja neviem. A zase tie bolesti nie su take, zeby sa to nedalo vydrzat. Preto vaham. Ved viem, ze asi by mi nedal nieco, co by mi malo uskodit, ale aj tak, chemia je chemia... 😒 ☹
@haniula ja sa snazim malu velmi neucit na ruky ani aby lezala s nami, lenze mam stastie ze ona velmi neplace, takze aj v noci, ak nespinka neplace lezka a kuka okolo.
Davate vasim babatkam cumlik? Ja davam lebo ona si pchala ruky do pusy a potom ju napinalo na zvracanie
@mimirinko to chápu...jenže možná by ti to mohlo způsobit nějaké komplikace při porodu, kdybys to nepřeléčila...teď je právě potřeba, abys byla zdravá...a podle mě Dr. ví, co dělá...mimi už je vyvinuté, tak třeba je tam to upozornění pro maminky v nižším stadiu těhotenství...já bych tomu Dr. věřila... 😉
@stanulka551 dudlík má, vyplivuje a řve... ona prostě nebude koukat potichu... to by si ji rodiče přece neužili, ne??
baby mam depku z toho ze 4 tyzdne po porode a este stale nezapnem ani jedni moje jeans ☹ Ako ste na tom???
@vilca Hm, asi mas pravdu, ale aj tak mam obavy. Uz som to mala aj v druhom trimestri, ze ma to tak pobolievalo, ale preslo to. Teraz su tie ledviny take viacez zatazene, takze pracuju na plne obratky a este viacej. Tazko povedat. No uvidim, pockam par dni este a potom by som si to dala, ked by stale bolelo. Vdaka za radu 🙂
A teda v pondelok ides az na poradnu a uvidis, co a ako. No ale vidis, aspon sa u teba uz nieco deje, kontrakcia bola. To je dobre znamenie 😉
@stanulka551 já ti radši nic psát nebudu, protože budeš mít tu depku ještě větší 😅 ... (mě totiž všechno padá ze zadku 🤐 )
@stanulka551 já taky ne, všechny kalhoty natáhnu pod zadek a víc ani ránu. Ale váhově už ubývám. Malý mě nenechá totiž v klidu 😀 Nejsem si jistá, jestli nakonec nebudu muset vyměnit celý svůj šatník, jeslti to ještě někdy obleču ☹ Byla jsem celkem hodně hubená a úzká, takže je otázka, jestli se tělo srovná do stejných tvarů 😒
Jooo a v úterý na prohlídce v šesti týdnech jsme vážili 4010 g 😀 Jsme už pěkní cvalíci 🙂

@haniula jéé to už je velká baba 😀 😀