Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@skubanekka dakujeme velmi pekne 🙂
@vilca Jojo, máš pravdu, musím si to užívat, možná je to jenom dočasné, ale je opravdu zatím zlatá 🙂 Spí krásně celou noc v postýlce, jenom 2x se budí na kojení, ale ani nebrečí, jenom si brble a mlaská 😀 Ale mám ji úplně u postele, takže i to mě vzbudí....Ale jinak fakt andílek 🙂
Jinak už mám výsledky z endokrynologie... žádná metabolická porucha není!!!!!! jen máme pro jistotu přijít na kontrolní odběry 😵 😵 😵 😵 😵 ... a dnes jsme navíc se byli očkovat proti rotavirům... naštěstí se to nepíchá, ale dává do pusinky...
@haniula Velká gratulace, vidíš to by mne nenapadlo. NAše Irenka spí jako dudek, ale je jí dneska jenom 14 dní. Ale v postýlce usíná hezky. Dala jsem jí tam pro začátek kojící polštář a udělala jsem jí tam takové intimčo aby ten prostor nebyl pro ni tak velký. Možná že i to pomohlo. 🙂
@haniula Tak to moc blahopřeju!!!!!!!!
Mám takový intimní dotaz. Udělaly se vám některé po porodu hemeroidy? Já mám takovou bouličku u konečníku, bolí to jako čert a nezabírá zatím ani gel z dubové kůry. Včera mi přítel přinesl čípky Preparation H a dneska přinese ještě mastičku, tak jsem zvědavá jak to zabere. Prý není jednoduché něco dát když kojím.
Jestli máte některá nějakou dobrou zkušenost s nějakou léčbou, prosím poraďte. Díky
ahoj lidičky🙂, teď jsem četla od haniuli, že nechali očkovat proti Rotavirům... necháváte také naočkovat? Ptala jsem se na to doktorky a ta mi řekla, že to záleží čistě na nás.. Tak nevíme - pořád si říkám, že je asi lepší naočkovat, než pak litovat. Vedlejší učinky prý snad nejsou žádné. Jen do 2010 prý VZP přispívala cca 1600Kč, letos si to musíme platit sami - myslím, že je to v 6. týdnu první dávka 2000Kč a pak za měsíc druhá, také za 2000 Kč...
Jinak děkuji všem za info ohledně nechtíčku - zkusíme to tedy také až tvrdě zaspí, což bude asi až tak ve 0300 ráno, mám pocit, že jinak snad nám ani moc nespí... Teď si Terulka něco v postýlce povídá s pejskem:o)
@elzu Tak aj ty si este stale zatvorena? Jeeej, to tu nie som sama 🙂
Ten prasok sa vola MONURAL, a nedala som si ho zatial. Ja neviem, som skepticka. Ja viem, ze zapal je horsi pre babo ako lieky, ale nemam pocit, ze by som mala zapal. To by som musela mat problemy aj pri moceni (palenie, bolest) a to nemam. Zvysim prijem tekutin na aspon 3 litre a uvidime. A ako sa dari? Co nove? Poslickovia su?
@vilca Ahoj, no co, este nejdes rodit? Zajtra mate tu oslavu tvojich narodenin? Same dobre jedlo, joj, to mam rada 😀
@monik1 Brusko ti este nekleslo?
Alebo holky, kleslo niektorej z vas uz brusko?
@misag23 A to ta len brusko boli, ci aj ti to niekde vystreluje? Lebo mna bolieva dole a vystreluje do noh. Ale zeby sa nieco dialo s krckom 😒
@skubanekka My o tom vážně uvažujeme. Je to lepší než aby měla malá nějaké problémy s virovými gastroenteritidami. Není asi nic horšího než plačící a svíjející se dítě. 😒 ☹
@macina_k Ahoj, ja som mala problemy s velkou potrebou uz pred tehu a teda ti mozem povedat, ze sa mi to teraz dost zhorsilo. Raz som tak tlacila, az sa aj mne objavili hemoroidy, ktore mi zacali krvacat, takze toaletak cely cerveny, misa cervena, som sa az rozplakala. Navyse ta bolest. V lekarni som si kupila homeopaticku masticku AVENOC, ku ktorej je aj taky aplikator, s ktorym si tu masticku mozes zaviest az dovnutra a potom este cipky AVENOC, tie som zatial nepouzila. Ale zabera mi to. Som spokojna. Ja mam v podstate aj teraz problemy ist na zachod, tak pred tym, nez idem, si konecnik natriem aj dovnutra a pouzivam glycerinove cipky na vyprazdnenie, ono je to potom menej bolestivejsie to zavadzanie, ked si to predtym potriem tou mastickou dovnutra. A po kazdej toalete si zadok umyjem a natieram si to tou mastickou. Navyse, ak si v sprche, dobre robi tepla voda na to a este si to mozes aj zatlacit, ak ti to vylezie von. Ja mam taketo skusenosti a viem, ze sa to po porode zhorsi. Vela pi, prijimaj dostatok tekutiny a pohyb je dolezity. Aj @vilca ti poradila dobru masticku, nemam ju sice odskusanu, ale podla ohlasov by aj ta mala zabrat. Dufam, ze som ti aspon trochu poradila, chapem to, lebo sama si tym prechadzam 😒
Drzim palce, nech sa ti to zlepsi!
@kamusek To je skvele, ze je malicka taka poslusna. Drzim palce, aby to tak ostalo. Jeeej, my tehulky este cakame na tie nase pokladiky, ty uz ho mas doma. Brusko a mrvenie v nom ti nechyba? Mna ten moj malicky mrnusik teraz tak dost akcne kopava do rebier a do mechura, mrvi sa mi tam, santi. Uz si den neviem bez drobcekovych pohybov ani len predstavit 🙂
@mimirinko Díky moc, ten AVENOC zkusím. O Faktu jsem už někde četla, ale v lékárně mi řekli, že když kojím tak je lepší ten Preparation. Nic pošlu tam někoho aby to koupil na sebe. Je to bez receptu? A ten AVENOC?
Už mi to totiž vylezlo, zatím jen jeden, ale bolest a bolest. Místo toaletního papíru používám vlhčené ubrousky, který nosím s sebou i na procházky. A sprcha je dobrá to máš pravdu. Zatlačovat mne nenapadlo, ale zkusím to.
@macina_k Je to bez receptu, a je to vlastne homeopatikum, takze by to nemalo robit problemy ani pri kojeni. Ono je dobre, ze je k tomu aj ten aplikator, mozes si to aj zvnutra natriet. A fakt po kazdej toalete sprcha a ked nemozes, tak je dobre tie vlhcene obrusky pouzivat. Inak, neviem, ci vies, ale su aj take specialne, urcene priamo na hemoroidy. A normalne si to mozes zatlacit, v sprche ale, aby to tolko nebolelo, to sa ma. Uvidis, po case sa ti to zlepsi. Uz to veru nezmizne, ale zmierni sa to. Ja si s tym uzivam teraz pri konci tehu az-az 😒
@skubanekka my budeme očkovat. Vakcinu už máme objednanou.

@misha8 ja viem 🙂 vsetky su krasne 🙂a kazdej amme pride to jej najkrajsie 🙂