Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@nadja11 Tak snehulaka by som veru mohla ist stavat, ale namiesto gul by som sa gulala asi ja 😀
@vilca Na cestach je to pekna smykacka, takze spravne, najskor nech sa pocasie umudri a potom mozeme ist rodit.
@elzu A ty mas migrenu alebo z coho ta to tak priserne boli? Inak, tebe by ten porod mohli uz aj vyvolat.
Mna tak boli dole podbrusko. Ja neviem, ci mrnusik mi tam nejako viac tlaci, alebo co to, ale sediet vzpriamene pri pocitaci, no nerobi mi to dobre.
@mimirinko Nevím, jako že na migrény trpím, ale vždy mi přes noc přešly, teď je to už fakt moc dlouho... Doktor se včera lekl, že mám preeklampsii-vysoký tlak, opuchy, bolest hlavy...naštěstí se to z krve nepotrvdilo...
Nevyvolají...prý je ještě čas, ve čtvrtek jdu na další poradnu a teprve v pátek asi na zátěžový oxytocinový test... Pokud mi do té doby nehrábne... 🙂
@elzu No ja mam este 4 dni do terminu a uz by som to chcela mat za sebou, a co ty chudatko, ktora prenasas, a este s tebou zatial nic nerobia. Dufam, ze ja tak dlho prenasat nebudem. Resp. vo stvrtok mam poradnu a buduci tyzden stvrtok (teda uz 3. unora, pokial neporodim dovtedy) by som isla uz na prijem. Aspon tak si to ja myslim. Ale aj tak je to uz dlho. Mna teraz tak dole podbrusko boli, ale to preto, ze malicke je moc nizko, ale brusko nemam klesnute. Tebe nekleslo este? A uz vies, ze cakate Johanku? Nemala si tam aj chlapcenske meno nahodou nie je davno este?
@annmarie aha, tak ked sa narodila s 49, tak jej 50ky su asi akurat. 😉 Nasa zabka sa narodila 3350g a 52 cm, a z porodnice sme isli s 3430g, takze je to papkacik od narodenia 😀 Pred tyzdnom sme ju vazili a mala 3,7 kg, takze po tomto "spurte" v tretom tyzdni asi uz bude aj blizko 4kg. Musim si ju zvazit. Niektore 62ky su nam celkom dobre, su tak akurat trochu volne pre pohodlie babetka, ale niektore 62ky su poriadne velke, tie este odkladame na neskor. Ale musim na nakup oblecenia, netusila som, ze 62ky budeme potrebovat tak skoro 😅
Ahojte,
tak sa hlasime už sme doma pustili nas v piatok z nemocnice. Nakoniec sa Tomaško narodil v pondelok 17.1. o 6:00 rano som dosata strasne kontrakcie ktore boli každe 2-3 minuty odisli sme do nemocnice rano o 8:00 kde mi odtiekla plodova voda ktora bola zelena tak to bola urgentna sekcia takže som si nemohla vybrat spinal ako som povodne chcela ☹ bola to uplna anesteza. Tomaško mal l 3850g a 5 cm. Teraz sme už doma a užívame si pohodu papame mliečko nastastie je ho dost 🙂
Nemam už prehlad tak blahozelam mamičkam a drobcom, prajem všetko len to najlepšie hlavne zdravičko a mliečko 🙂
Holky tak hlásím, že u nás se už konečně přibírá 😀 Včera měl 4055g a dnes už 4100g ufff
Jinak my koupeme ve weledě 😉
Oblečení máme taky vel. 56 ale myslím, že tak na měsíci půjdeme na 62 alespon overaly, protože ty mu jsou fakt akorát 😉
@vilca Tak už se to u tebe asi pěkně chystá, co? I když já měla kontrakce už před více než týdnem a stále jsme 2v1. A co dnešní úklid a pohyb, nepomáhají?
@mimirinko Já už se taky bojím sama někam chodit. Byli jsme s manželem venku o víkendu, jinak jsem pořád zavřená doma. Teď je tam zase ošklivo, tak se mi ani nikam nechce. Na kontrolu jdu taky ve čtvrtek, tak jsem zvědavá, jestli někoho seženu, kdo půjde se mnou.
@cara.m ty jo tak to je hnus 😖 Tak si ho budu kontrolovat fakt každý den. Ale já mu docela věřím, pořád lepší než Nanny. ty mají těch poplachů spousty. A co jsme měli v porodnici, tak holčině z pokoje nefungovala vůbec. Asi po půl hodině koj. zjistila, že ho nevypla a pořád bliká.
Ahoj, Kryštof se narodil 12.1.2011 ve 22:03. 3430 g a 51 cm. Nastoupila jsme na vyvolání 11.1. brzo ráno. Byl to strašný porod a nakonec ukončený cís.řezem. K je moc krásný. Má maličkou kulatou hlavičku, spoustu vlásků.
@misag23 Tak to som rada, ze nie som sama, co uz sa von sama boji chodit. Ja si netrufam hlavne preto, ze mne dost casto pride zle, az na odpadnutie. Takze preto. Tak vo stvrtok sa dozvieme obidve, ci sa nieco pohlo alebo nie.
Inak, pravdu povedat, neviem si to ani len predstavit, ze o chvilu sa male narodi a budem ho drzat v naruci a bude len moje, ziadne pozicane, je to take nepredstavitelne 🙂 Tesim sa.
Holky, chcem sa opytat, poznate navleky na kolesa na kocik? Ja by som ich chcela kupit na ten nas, lebo bojim sa nechat kocik na chodbe v bytovke, takze ho vzdy budem musiet zobrat domov, no lenze pocasie je vselijake, tak aby som nemusela kolesa vzdy cistit, navleciem na ne navleky. Mate s tym niektora skusenost?
dnes nam pani doktorka predpisala nutrilon comfort lebo uz sa to s tym nasim kakanim nedalo vydrzat. tak uvidime co to spravi
ahote dievcata...uz vas dozadu necitam,nestiham,necitim sa.......vcera som bola v nemocnici....mam mierne kontrakcie,ale dole to este chce trosku viac otvorit,tak ma zas poslali domov.....mam 3 dni po prvom termine....ak do nedele neporodim,pondelok idem na vyvolavacku 😖 No uz ma to nejak nerozhadzuje,5 dni hore dole,aj ked aj to na vahe prida,ale co uz........citim sa v noci ako tak,ale cez den brucho stale tvrdne viac a viac a je to cim dalej tym viac neprijemne a bolestivejsie......kto vie ci sa to samo rozbehne,alebo zas budu musiet dopomoct oxitocinom....
holky jak to máte s kyčlemi u miminek ..dáváte široký balení...náš je takový drobek a tak mu to děla velkou prdelku...ale na kontrole u doktorky neřekla nic..ani tak ani tak..kdo poradí 😀 😀 😀
Holky, pomoooooooooc, já snad fakt nikdy neporodím! 🙂
@misag23 Mně od šesti tvrdne a měkne břicho, ale rozhodně se to nijak nezhoršuje a přijde mi, že tohle jsem měla mít tak před měsícem a ne šest dní po termínu 🙂 před chvílí mi psala mamka, že se mnou i s bráchou přenášela deset dní a že jí pokaždé museli pomoct, tak doufám, že to není dědičné 🙂 i když to tak zatím vypadá!
Moc držím pěsti, aby tě to nepřešlo a šli jste do akce 🙂

@haniula
@albao
@cufinka
@annmarie Holky, děkuju za odpovědi 🙂