icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sjussi
30. jan 2011

@kinsli muj maly ma rymu a v lekarne mi dali libenar,ze to mam dat na ten mul jak mu tim cistim nosik,pak mu mam odsat z nosiku a nakonec striknout Nasivin sensitive

sjussi
30. jan 2011

@lolelole gratulujeme a at je vse brzy ok 🙂

sjussi
30. jan 2011

@kinsli no ja ti docela zavidim 😀 ja zase porad kojim co 1-1.5 hodiny ve dne v noci.Matyho zrejme nezajima ze mamka se chce aspon trosku vyspat tak vstava porad stejne ☹ ale pribira hezky,to mi i dr rekla tak nedokrmujeme

sjussi
30. jan 2011

@stella231 kočka 🙂

loola80
31. jan 2011

@lolelole Nám to v porodnici taky šlo, a to jsme byli po císaři. Nevim, čim se to zlomilo, žloutenku neměla, tak si řikám, že jsem ji mohla zkazit jedině tou stříkačkou.. a flaškou.. i tu jsem párkrát použila, v době kdy jsem kvůli bolavejm bradavkám potřebovala občas kojení vynechat. Kdyžtak dej vědět, co ti poradí pediatrička, my jdem na kontrolu až v úterý.

loola80
31. jan 2011

@kinsli Heleď, a neni to tim, že se narodili velký, tak nepotřebujou zatim tolik jíst? moje princezna měla 3,80. A teda když jí to teče, tak je nenažraná dost, ale když neteče, klidně se na to vyprdne a usne u toho. Trochu se tim uklidňuju, že máme ve váze náskok, že aby se ty děti srovnaly, tak možná menší jedí zpočátku víc? no ale už by teda bylo záhodno mít aspoň porodní váhu, to asi pořád ještě nemáme:( Jinak 20-30ml každou půlhodinu je super! to určitě nemáš málo mlíka. Já tolik odstříkám jen po každém kojení.. Ale je to teda vopruz, už kojení je boj, pak bych se nejradši svalila a odpočívala a ještě odstříkávat.. Doufám, že to nějak vybojujem a budu s tím moct skončit.

sova33
31. jan 2011

@loola80 Já nevím, ale ten náš měl po porodu 3,74 a jí dost. Porodní váhu měl už v týdnu, teď má už přes 4 kila.Ale doktorka říkala, že tak těch 100g za týden by měl přibrat minimálně.Samozřejmě všechno je individuální.

llenkapettko
31. jan 2011

@mimirinko
@stella231
@nadja11
baby !!! ja mám taký pocit, že vás to v noci chytilo...a som tu už sama 😀
tak ja sa začnem asi presúvať do februároviek 🙄

mimirinko
31. jan 2011

Dobre ranko, dievcata, no co, stale nic, ci uz konecne nejaka z vas rodi? 😉 Ja nic, sice krize bolia, podbrusko trosku, ale inak ziadne priznaky. @llenkapettko @stella231 @nadja11
Som zabudla dat vase nicky hned prve, to pisem jak motak ☹

@llenkapettko No ak mam pravdu povedat, asi budem dost unikat a original, ale ja si vlasy vobec nefarbim, ci uz pred tehu, teraz v tehu ani po tehu si nebudem. Ja som si totizto vlasy este nikdy nenafarbila. Iba raz samponom, aj to som bola rada, ze sa to zmylo, resp. som to umyvala dovtedy, kym sa to poriadne nezmylo. A raz som mala melir, inak nic. Nie som nejaky experimentator, co sa vlasov tyka a zakial nemam vlasy sedive, chemiu na ne nedavam 🙂

@stella231 waw, jaka si kocka. Ja som nebola takto vyfintena ani nepamatam. Sak do coho by som sa aj zmestila, ze, ked som jak balon 😎 Aha, takze horuca sprcha by mohla pomoct. No tusim vyskusam 😉

@nadja11 Tie bradavky som skusala sama, ale zeby mi to bolo nejake prijemne, tak to teda nie. A mojho na to nenahovorim, nechce sex a to uz pol roka nic nebolo, takze tak ☹

@llenkapettko
@nadja11
@stella231 Dievcata, a kolko ste vlastne pribrali, hm? Ja nejakych 13 kg.
A co sa tyka mien, my mame vybrane Anetka pre dievca a Samuel (po muzovi) pre chlapca. Ale mne sa este paci Timea, Lea, Liana, Bianka, Mia a Tadeas, Tobias, Matyas, Mateo, Richard. No ale bohuzial som so ziadnym menom u mojho manzela neuspela, tak sme sa nakoniec po dlhych peripetiach dohodli na tej Anetke a Samkovi. Mne sa totizto nepacia tie klasicke mena ako je Jozko, Petko, Palko, Lucka, Anicka, Petka a pod. No ale mojmu sa to paci. Ved co sme sa my nahadali, co sa mien tyka, hroza. Ja som chcela povodne Bianka a Matyas. Ustupila som v dievcenskom mene a ze aspon toho Matyasa, ale moj nechcel ani len pocut, tak reku nech sa vola po nom. A je. A som teda zvedava, ze co to bude 😉
Alex je fajn, to je pekne meno, aj Nina je super a Timea tiez.

llenkapettko
31. jan 2011

@mimirinko
Tak predsa tu nie som sama 🙂
To s tým farbením - urobila si dobre, že si si nezačala farbyť. Ja si ich zosvetľujem a keď som sa aj chcela vrátiť niekoľkokrát na pôvodnú farbu, tak som sa necítila v nej dobre. Teraz si dávam také jemné bez Amoniaku - vlastne to ani moc nechytá 😀 len pre ten pocit, že si niečo namažem na hlavu je to asi dobré 😝

Ani len netušíš, čo čakáte? Či dievčatko alebo chlapčeka? Ja by som to nevydržala. Ale od začiatku som cítila, že to bude chlapec.Na prvom veľkom ultrazvuku som bola s mužom a dr. hovorí - vyzerá to skôr na dievčatko 🙂 Muž sa strašne potešil, lebo chcel babu......ale ja som mu hovorila, že to bude určite chlapec, lebo to cítim. A na ďalšom ultrazvuku nám už ukázal pipíka 🙂 Tak bol trochu sklamaný 🙂

llenkapettko
31. jan 2011

@mimirinko
ehm...že farbiť s ypsilónom...
už som pekne osprostená a to som na MD mesiac

mimirinko
31. jan 2011

@llenkapettko No vies co, ja neviem. Vela ludi ma dost tak zmotalo, lebo takmer vsetci hovoria, ze to bude chlapec, tak vlastne hovorim mrnuskovi aj v muzskom rode. Ale nieco vo mne stale hovori, ze mozno to bude dievcatko. Ale fakt neviem. Na UZV som videla dve gulky, co ma tiez tak zmiatlo, ze hm, asi chlapec to bude. Ale neviem, ci poznas tu metodu, ze prsten nad dlanou, tam mi vychadza dievcatko. A zase podla toho cinskeho kalendara mi vychadza chlapec. No tazko povedat.
Este som tu ja, tak sme tu min. dve, a mozno max. dve uz len 😀 Mna pokial to do stvrtka do nejakej 6tej rano nechyti same, tak uz idem do porodky lezat, takze ja mam este casu a casu. 😀

mimirinko
31. jan 2011

@llenkapettko To bol len preklep, to nic 😉

llenkapettko
31. jan 2011

@mimirinko
Áno, to s tým prsteňom poznám...to som neskúšala
a mne zase v tom čínskom vyšla baba ...
Aj ti celkom závidím, že vieš kedy ideš do nemocky...ja zatiaľ netuším kedy, ani som tam ešte nebola. Zajtra idem ešte k môjmu dr.
Utekám sa naraňajkovať. Vždy keď som hlavná (čo je skoro stále ) ma malý kope 😀 Na to ho je...ale aby sa vypýtal už konečne von, to nie! 😖

mimirinko
31. jan 2011

@llenkapettko Ja uz mam po ranajkach. Tvrdu cerealnu bagetu s maslom a dzemom som dojedla a kakao k tomu 🙂 Ten moj maly mrnusik je teraz akysi kludny. Vcera si to asi vynahradil 😉

mimirinko
31. jan 2011

@llenkapettko Inak, vraj ten cinsky kalendar je spolahlivy na 99 %, a ked som videla diskusiu k nemu, tak kazdemu to vyslo naopak 😀

verca84
31. jan 2011

@ajkalc - ahojky, tak mi malá vypije už i 110ml, ale co mám dělat, když ji dám jen 90ml. tak mi pláče několik hodin hlady. A na to už nemám nervy, trhá mi to srdce, tak at se nají, sama se pak odsune jak má dost. My za 2 a půl týdne přibrali 300 g, a doktorka nám říkala, že prospíváme. Ve středu jdeme do poradny, tak se zeptám na ty ml. zda to není moc. Doufám, že to bude v poho. My taky jime tak dlouho dokud nejsme plní, tak proč omezovat prcky. Oni to vykopou nožkama 😀

verca84
31. jan 2011

@janettan ahoj, záleží jak se ji chce. Někdy i hodinu, ale to si u toho třeba spočne, už ji zajímá plno věci okolo, tak kouká apak si vzpomene že má sát. Někdy třeba jsme ale za 15 min. hotovi, záleží fakt na ni.

nadja11
31. jan 2011

@mimirinko
@llenkapettko u nas tiez nic nove kocky, ani len naznak 😠 ,o pol 3 v noci som sa isla odlicit, odstrojit, som cakala ze predsa len daco, ved to citim v kostiach 😉 ...a prd makovy! doteraz som sa obarala s horucou vodou v sprche na krize a chystam sa do porodnice na kontrolu, tak uvidime co mi povedia, ale toho 2.2. by to tiez nebolo zle, tak jej davam cas...muzik sex odmietol zo slovami ze sa vydierat nenecha, vraj nie je uchyl, som mu povedala, ze raz mu to pripomeniem 😀
a co sa tych mien tyka, my sme rozmyslali potom aj nad tym, ako bude zniet zdrobnene, aj ked tuna sa mena nezdrobnuju, ale na SK sa to robi a to je potom hruza, znami maju vivienne a hovoria jej vivijanka, tak neviem aky to malo vyznam, alebo ten oliver- olinko atd, atd.
takze sa odmlcujem a klusam na tu kontrolu, aby ma to nechytilo niekde v metre 😀 potom dam vediet, drzte sa!!!
/ alebo radsej sa rozpolujte dovtedy, by bolo vhodnejsie 😅

verca84
31. jan 2011

@haniula ahoj, takže nemusím stresovat že ji třeba přejídám. Kdybych někde našla tabulku kolik v určitý měsíc mají vypít. Aspon orientačně. Markétka bude mít 3. měsíce, a pije ti 135ml, a my budem mít 1. měsíc, a pijem už ted 110ml. 😲 uvidíme co mi na to řekne v poradně. Ale když ji dám jen 80ml. tak mi pláče hlady.

haniula
31. jan 2011

@verca84 Markétka bude mít dva měsíce... v jednm měsíci pila asi cca 90ml... neboj, nepřejídáš... ona si řekně, kolik chce papat...

stanulka551
31. jan 2011

@verca84 moja mala ma 5 tyzdnov a zarabam jej 150, niekedy vypije vsetko 😉 a midwife povedala ze je to ok, ved na mliecku je napisane ze od mesiaca sa moze zarabat 150 aspon na tom nasom, tak ja si myslim ze pohoda

monik1
31. jan 2011

Dobré ránko, jdu Vám povědět radostnou novinu:

Míši @misag23 se včera narodil Filípek: Bříško dneska opustilo miminko,neboť místa tam už mělo malinko. Jmenuje se Filípek, váží 3,920 kg a měří 53 cm. Na svět přišel ve 20,50h.

Gratuluji moc Míši k Filípkovi a přeju hlavně zdravíčko 😵 😵 😵

ajkalc
31. jan 2011

@verca84 no ako vidim,tak vy priberate v pohode.my sme za 3 tyzdne pribrali z 2800 gr na 4120 gr 🙂 🙂 🙂 🙂 a to je vraj hrozne vela.takze nas preto doktorka obmedzuje.ale uvidime,ci sa to uz teraz trochu nezastavi. podla mna to bolo len preto take rychle zo zaciatku,ze bol maly a chcel len dohnat rozdiel oproti jeho rovesnikom,ktori sa teraz rodia taky velki. 😀 😀 😀 😀

sova33
31. jan 2011

@monik1 Tak to je dobrá zpráva. A dívám se, že je to taky pěkný kus chlapa 😀

llenkapettko
31. jan 2011

@nadja11
daj vedieť ako si dopadlo..som zvedavá 🙂
mňa to čaká zajtra

llenkapettko
31. jan 2011

@mimirinko
po raňajkách 🙂
ja som tiež pribrala rovných 13
mám 171cm , pred tehu 58 kg, teraz 71 kg
keď ti zakladali tehotenskú knižku, tak ti merali rozmery panvy?
ja mám 25/27/30/20 - niekde som čítala, že ideálne je 26/28/30/20 😒
chcela by som také mini bábätko 😅 stačili by 3 kilečká ...ale to už v tomto štádiu nehrozí 😒

mimirinko
31. jan 2011

@llenkapettko Ja mam 170 cm a na zac. tehu som mala 59 kg, teraz mam 72 kg. Nemerali mi rozmery panvy, cize neviem vobec. Ty mas potom dobre rozmery, nie? Tiez som si hovorila, ze by som chcela take trojkilove, ale uz ma asi aj cez tri kila.
Co dobre si mala na ranajky?

mimirinko
31. jan 2011

@monik1 Jeej, tak predsa sa jej uz narodilo. Som si to myslela, ked ju tu nebolo vidiet 🙂

mimirinko
31. jan 2011

@misaq23 Moc gratulujem a prajem vela zdravicka vam obom 😉