Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@mimirinko
no tak to sme potom rovnaké postavičky 🙂
ja som mala kakavíčko ...si mi narobila chuť 🙂
a chlebík s párkom - hoci som mala chuť na niečo úplne iné...ale pozeral na mňa z hrnca už uvarený, tak som ho zjedla 😀 čo s ním 😅
@llenkapettko teeeda, ty mas chute, ze parok s kakaom. Dobreeee 😀 Na obed mas co? Ja bravcove mäso s hribami, ale tie dam prec, lebo ich nelubim, ryzu a kyslu kapustu. Sice radsej mam zemiaky, ale tak nechce sa mi ich robit. Jej a vyvar z bravcovej kosti, polievocku dobru. A mala som mat pangasia vysmazaneho a kasu, ale nakoniec, ze moj drahy si v praci da gulas a mäso z domu si necha na zajtra, takze nemusim mu nechavat. A zajtra nieco navarim 😉
A ako sa citis, si ok? Mna ti akosi krize bolia a trosku brusko a tie bedrove kosti.
@mimirinko
ja budem mať kuriatko s ryžou a broskyňovým kompótom a zeleninovú polievku...aspoň zdravý obed, keď už som ráno zhrešila s párkom ( v tehotenstve sa im skôr vyhýbam - predsa len, ani nevieš čo ješ)
na večeru som si začala robievať ovsenú kašu - mňaaam 🙂 to milujem - a od vtedy nemám problém ísť každý deň na "veľkú". Nakoľko mi dr. naordinoval 2 x denne železo, tak som s tým mala veľký problém 😝
kríže ma príšerne bolia 😲
@llenkapettko No ja mam tiez problemy s chodenim na zachod. Riesim to glycerinovou cipkou tak kazdy 3 ci 4 den, popripade mi to niekedy ide same. Ale snazim sa pit a ovocie jem. Mam doma aj otruby, ktore som jedla, no tie som teraz akosi vynechala z jedalnicka, co je asi chyba. Toho pohybu tolko nemam, lebo uz som unavena z tolkeho nakladu. A nejako ma teraz aj chytaju bolesti vystrelujuce do stehien. Vyzera to dobre, az na to, ze som sama doma. Nech este vydrzi, pokial muz nepride domov. Nech si nemusim volat sanitku, ak by nieco.
@mimirinko
fíha...tak to ti držím palec
a kedy muž príde domov?
@llenkapettko Az o 15tej. Nechcela by som, aby ma to chytilo, ked budem sama doma. Lepsie, ked bude aj on doma.
Aj tak si myslim, ze z toho nic nebude. No ale tak clovek nikdy nevie, ze? 🙂
@mimirinko
mne by to vôbec nevadilo....veď by za tebou potom prišiel. a myslím, že keby to na teba teraz prišlo, tak do 15h nestihneš porodiť, takže pekne by si si to na odfučala a manžel by prišiel už k pôrodu 😉
aj ja chcem také vystreľovačky 😀
@llenkapettko Akurat, ze ak by ma to chytilo niekedy v noci, tak by tam so mnou ani nemohol byt, lebo musi ist do prace. Nepustia ho z prace, je tam teraz novy, este v skusobnej dobe, takze ja som to mala naplanovane, ze cez vikend budem rodit, a nejako si to mrnusik rozmyslel, resp. kaslal na moje plany 🙂 Mne to uz vystreluje aj tri tyzdne a nic 😒
@llenkapettko mne 6-7.kakame uz iba dvakrat za den,tak staci tolkoto plienok.ale dakedy minieme aj 8-9.ak vela čaju pijeme
@llenkapettko No není to každý den stejné, ale dohromady s nocí asi tak 7-9....ale je to opravdu jak kdy! Někdy jen 6 a někdy i více 🙂 Ale jede to opravdu rychle 🙂 Hodně záleží jak bude tvému dítku vadit být v mokrém. Naše malé někdy spinká a vůbec ji nevadí, že je po.... až za ušima 😀
@mimirinko môj muž má voľnú pracovnú dobu...takže toto si ani neviem predstaviť - mať ešte stres z toho, či ma to chytí s ním alebo bez neho. Každopádne v noci by to bolo nepríjemné.
Hlavne nech ste v poriadku, už nech to príde kedykoľvek..neboj, dobre to dopadne 😉
@llenkapettko Dik. Tiez sa tym utesujem, ze to dobre dopadne. A uz nech to pride hocikedy, hlavne nech je vsetko v poriadku. O kolkej mas zajtra tu poradnu? Rano ci poobede? Ja chodievam rano.
@mimirinko
kedy prídem, vtedy bude 🙂
ja chodím okolo obeda, takže o tej 1 som vybavená
výhoda je, že nemusím čakať ako počas tehu
teraz stačí hneď ako prídem, povedať sestričke, že idem na CTG - vlastne ona keď ma uvidí, tak už vie
@mimirinko
ako tie bolesti? už prešli?
@llenkapettko Ja chodim sice do nemocnice uz na kontroly, ale je tam moj gynekolog, ku ktoremu chodim vlastne pocas celeho tehotenstva, takze nic nove. Akurat, ze tam to chodi tak, ze kto ako pride. Takze ja som tam uz radsej rano skorej, aby som bola medzi prvymi a cim skorej som bola vybavena. CTG mi robili vo stvrtok naposledy a to druhy krat bolo, ale mrnusik sa akosi mrvil, tak na konci uz ciara bola dost prerusovana. Ale co ma potesilo, ze krivka maternice uz nebola rovna ako pred dvomi tyzdnami, teraz uz bola taka klukata, takze uz sa tam nieco zacalo diat. Ale stale je to malo. Ty mas aky graf ten pre maternicu?
Bolesti este stale mam, ale to je nic, to su take jemne.
@mimirinko
to je dobré, že máš tie bolesti - to sa ti skracuje krčok
ja nemám ani bolesti 😠 sakra
brucho stále hore. ja ho mám ako by som zjedla futbalovú loptu, také strašne guľaté a vypuklé 😀 zozadu vôbec nie je vidno, že som tehotná...teda zadok a body mi narástli, to je jasné, ale bruško mi ide dopredu, do šírky vôbec nie
tá krivka sa u mňa tiež už "pohla" také vlnovky sú tam, ale iba slabé zatiaľ. vždy keď sa malý pohne, tak maternica zareaguje, čo je dobre
veď som zvedavá, čo zajtra
@llenkapettko Ty vlastne cakas chlapca. Aj ja mam brusko take vpredu, skor spicate. To sa hovori, ze bude chlapec.
Mne sa stehna zväcsili okrem bruska este a uz tie kila inde nemam, aspon sa mi nezda.
To vies, to su take bolesti, ze ani o nich poriadne neviem. Si to nejako neuvedomujem.
Teba si tam asi zajtra nenechaju este, ze? Ci ako to je u vas, po kolkych dnoch vyvolavaju porod, ked zena prenasa?
ahojte babenky 🙂 gratulujem novym maminkam a prajem vela zdravicka a mliecka 🙂 a este maminkam cakatelkam prajem vela trpezlivosti a drzim palce...
my sme museli nasu malinku zase po tyzdni dokrmit...chudatenko taka bola hladnucka...asi ma ten spurt (neviem inak ze preco to nazvali takym zvlastnym slovom 🙂 ) ... a okrem toho uz vnima ze az az a bojuje mi so spankom, ako keby sa bala ze jej nieco unikne...a to vsetko mi komplikuje situaciu...v stredu mam skusku a poriadne som sa k tomu este ani nedostala, kedze malinka sa rohodla strajkovat so spankom 🙂 ale hadam bude mat pan dekan trocha zhovievavosti v sebe 🙂
@llenkapettko Já zatím používám velikost 1 pampers - ať už ty žluté nebo ty nové pampers premium care. Ostatní co mám koupené (z drogerie DM tu jejich značku i hugies) má malá ještě velké. I když jsou to velikost 1, jsou delší a má je až pod paže 😀 A s těma pampers jsem spokojená!
@mimirinko
keďže chodím iba môjmu gynekológovi, ktorý nemá ambulanciu priamo v nemocke, tak jedine že by som si ustlala v čakárni 😀 😀 😀
ja hlavne dúfam, že ma pošle už do nemocky, kde mi nejaký dr. povie.....tak milá mamička, prídte vtedy a vtedy, vyvoláme pôrod (nie že by som túžila po vyvolávačkách 😝 , ale už som v takom štádiu,že je mi úplne jedno ako toho malého zo mňa dajú von - hlavne nech už to je)
samozrejme dúfam, že do vtedy ma to chytí spontánne ..takže tak
ale aspoň vedieť ten dátum....že do kedy maximálne!!
a dúfam, že v nemocnici, do ktorej pôjdem (ešte stále neviem či PN alebo Trnava- ale skôr Trnava) nenechajú prenášať 2 týždne - by ma porazilo 😠
@annmarie
obdivujem maminy, ktoré študujú popri MD - neviem si to ani predstaviť
dekam by mal mať pochopenie 😉
najlepšie by možno bolo prísť aj s malou na skúšku 😀
@llenkapettko No mne doktor povedal, ze o tyzden, teda stvrtok mam prist, a ze pre istotu si mam zobrat aj veci, tak ja dufam, ze ked uz tam dojdem a veci budem mat so sebou, ze si ma tam aj nechaju. Lebo fakt by som este nerada cakala dalsi tyzden. Nie som za prilisne prenasanie, aj ked sa hovori, ze tehotenstvo trva 38 az 42 tyzdnov, zda sa mi tych 42 uz vela. Navyse, uz ked tam vo stvrtok dojdem, tak nech mi to teda vyvolaju a nech porodim v piatok toho 4teho, to mam narodky. Teda pokial si to mrnusik nerozmysli a nevyjde z bruska sam. To by bolo najlepsie 🙂
@annmarie Drzim palce, aby ti to vyslo! Popripade, ako napisala @llenkapettko , zober malu so sebou, dekan sa snad zlutuje 😀
Ja stale cakam na znamku este z jedneho predmetu, aby som si to mohla dat na rok odlozit, ale nejako sa nic nedeje.
@llenkapettko ty jo ja ani nevim,ani mne to nenapadlo pocitat 🙂
@mimirinko
idem papať a potom do mesta - malý nákup v drogérke treba urobiť...a hlavne mám kupón do DM na Pampersky 25% zľavu platný do dnes, tak to idem využiť
tak aj tebe želám dobrú chuť k obedu 😉

@nadja11 No som zvedava, ako dopadnes. Tesim sa na spravy 😉