Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
holky potrebuju poradit.Maly mne vypije treba jen 80 nekdy i min ml a usne ale pak se casto budi.treba co hodku nebo co hodku a pul i v noci.snazim se ho budit nebo tak ale vubec mi to potom nejde.sice krasne pribira ale je to strasne narocne mam takovy pocit ze krome kojeni a prebalovani nic jineho nedelam.ctu tu jak vasi prcci vydrzi aspon 3-4 hodky a v noci se vzbudi 2x a my vstavame aspon 6x a 2hodiny spanku je pro nas uspech
@sjussi Zuzi, já taky tady všem holkám závidím, že se jim děti budí tak málo.. my jsme taky furt vzhůru.. Sice na tak jak vy co hodinu, ale dýl jak 2 hodiny prostě nevydrží ☹ taky jsem z toho na palici, protože než ho u nočního kojení přebalím, uspím, tak už vím, že zase za chvíli vstáváme znova 🙄 🙄 Takže já taky mooooc holky prosím o radu. Doma mám koupený Sunar, ale dala jsem mu příkrm jen 2x po injekční stříkačce a to jsme taky bojovali oba dva, protože nám to ani jednomu nešlo ☹
dakujeme, dievcata 🙂
trpi tu niektore babo na bolesti bruska? moja mala po kazdom papkani velmi place, nozicky dava k telu. snazim sa masirovat brusko, cvicit nozickami, nakoniec to skonci uspavanim na rukach, no niekedy mam pocit, ze je to az nadludsky vykon utisit ju. davam jej kvapky, prdka si po nich, no aj tak nas to brusko trapi. sama uz ani nezaspi. je to vycerpavajuce najmä v noci.poradte, co este skusit. niekedy sa aj pri papani tak osiva, je nervozna, prsko nechce, resp. nemoze chytit, lebo brusko hneva a potom place uz aj od hladu. aj teraz pisem a v jednej ruke ju pohojdavam. velmi ma to trapi, ked ma bolesti. dakujem, maminky!
@mimirinko náš malý taky hodně pláče - nevím, zda hlady nebo bolestí bříška nebo čím ☹ ☹ Ale k tomu bříšku - já piju fenyklový čaj (nebo si kup čaj pro děti-proti bolesti bříška, mi v lékárně doporučili čistě fenyklový čaj) a pak máme sirup Gastrotuss baby (to je proti ublinkávání, protože hodně blijeme) a zároveň je ten sirup na bolest bříška.
V nejhorším zkus tu rektární rourku (tu mám doma taky, ale ještě jsme nemuseli použít)..
@haniula hani, dávala jsem to s malíčkem.. já jsem asi neschopná nebo nevím, nešlo nám to.. 🙄
@sjussi No já si právě už 2x řekla, že to nejde vydržet, tak jsem 2x dala ten sunar, ale než se to uvaří - ochladí a to vše kolem, pak u toho vyváděl, že jsem říkala, že to musíme rozkojit pořádně..
holky, já Vás fakt obdivuji, kdybyxh měla vstávat 6x za noc tak umřu. Vstává tak okolo 2-3h a pak mezi 5-6 a já jsme mrtvá. Protože než nakrmím, odříhneme, přebalíme, tak cca za hodinku a půl zase vstáváme. Kdybych měla vstávat co dvě hodiny tak ani nestihnu usnout 😕
@monik1 my jsme stračně dlouho bojovali, neuměl nic, pořádně sát, ani flašku ani stříkačku a teď se konečne naužil krásně z flašky tak jsem ráda alespoň za to 😀
Jinak já dávám sunar na noc a je to otázka přípravy max minutky, tak nevím co jsi s tím prováděla 😀
já jsem malému odstříkala 90 ml, vypil to a koukal chvíli a začal brečet tak jsem mu udělala 40 sunaru a 35 ml ještě dal 😀 Ale před tím zase 4h spal 😵 tak měl asi hlad 😉
@sjussi nic si z toho nedělej mi taky papkáme každe dvě hod ráno začínáme v 9 a končíme večer ve 20 jen po krmení ve 13 spí do 16 to jsme venku každý den 🙂 večer se vzbudí tak kolem 2 hod a pak v 5 a v 7 přes den to máme tak na hodinu krmení přebalení pak 30 min hráni koukání nebo řvaní a 20 min spánku a tak pořád do kola kolikrát si říkám má to cenu ještě kojit 🙂
@kinsli nam sa Lukia narodila 4230 gr....teraz ma 18 dni,neviem kolko medzitym schudla,ale dnes sme ju vazili a ma presne 4500gr. 🙂 Inak s mlieckom to tiez bojujeme,mam malo,musim furt dokrmovat a to moc nechcem,malu si stale prikladam,ale hned sa unavi a zaspi,kedze malicko vytiahne,no potom sa stale budi,tak jej musim dat umele,aby nebola hladna...Skusala som uz vselico=pivo,dzusy,masaze,odsavanie,nic nezabera a to by som tentokrat tak rada kojila....Povedala som si,ze este pockam a budem s tym bojovat aspon este jeden mesiac a ak sa to nerozbehne,budem musiet asi prejst na umele,lebo takto je to trapenie pre malu......este skusim vyskusat pravidelnejsi a brutalnejsi pitny rezim,aj ked si myslim ze uz pijem az-az.....No,asi ak raz zena od prirody mliecko nema,asi to uz lepsie nebude
@mimirinko irinka,my sme si to uzili s prvou dcerou,tie bolesti bruska mala 2 tyzdne....skusali sme vselico,no musela si to pretrpiet.....Teraz pri Lukii som od zaciatku nasadila detsky kamilkovy cajik od milupy,hlavne koli neustalym stikavkam=mame to dedicne,aj Pia to od narodenia ma denne aj 3 krat......a musim povedat,ze Lukia zatial bolesti bruska nemala...neviem ,ci k tomu pomaha aj ten cajik....ale mozne to je.Inak caj moc nedoporucuju,ale ja ho davam aj tak,lebo malu lutujem cely den s tou stikavkou=po cajiku jej hned prejde=staci ked si da 3 glgy....Ale neboj.musis mat trpezlivost,po dvoch tyzdnoch to urcite prejde,ked si babatko zvykne na novy druh stravy,v brusku sa naucilo stravovat inak
před chvílí ležel Kubula na bříšku a pškně zvedal hlavičku..že jsme už pásli koníčky 😀 😀 😀 ..no vydržel to jen pár vteřin
@vikaki yo, yo, na mamaaja som irinka 🙂 aj nasa stikuta kazduchvilu. som myslela, ze od zimy. do 2 tyzdnov to prejde tie bolesti bruska? kolika trva 3 mesiace. ja teda neviem, ci je to kolika. tiez ste piu nosili na rukach alen tak sa utisila? aj pri papkani to mala? a moja mala dnes akosi malo spi. nez ju nakojim,a prejdu bolesti, a uspim je aj snad vyse hodiny, ak nie viac a potom za chvilu zase vstava co je hladna a takto dokola. kolko spi lukia? v noci ti spava mala?
@haniula je sab simplex lepsi ako espumisan l? ja davam totizto ten.
@monik1 ja pijem caj pre kojici matky a tam je tiez fenikel aj rasca, mam nasadit este aj ten detsky feniklovy?
dakujem dievcata.
maminky, a ako casto kakaju vase deticky? ta moja uz asi 2 dni nekakala. som citala, ze plne kojene deti nemusia aj 10 dni kakat. nie je to vela? ved ju to musi tlacit. opat pisem s anetkou na rukach, lebo bez chovania uz snad ani nezaspi.
MOC VAM DAKUJEM!!!
@mimirinko mě při Kačence sestra říkala, že má maminku co ji miminko kaká po 3 týdnech 😀
kojené děti kakat nemusí, asi nemá žádné přebytky, jen děti na UM musí kakaut 1x denně.
my kakáme tak cca 4x
@vikaki
Já doufám, že mi mlíčko roztáhne odsavačka, jestli ona ne tak už nikdo 😉
nepotřebuji plné koj. stačí mi když bude mít koj přes den, ale určitě tu nechci trdlovat třeba 3x na jedno jídlo.
teď jsem odsála 70 ml asi za 3 min. dala jsem tam největší tah 😀
U nás v rodině neměl mléko nikdo už od prababiček jak s mamky strany tak s tátovi strany, takže já asi žádné litry očekávat nemůžu a být ráda za to co je 😀
@sjussi
@monik1 holky chce to vydržet 😒 Já ze začátku taky vstávala co dvě hodiny. Postupem času si ten interval mimča natáhnou. My teď v noci vstáváme cca 5 hodin od posledního kojení. Ale při nočním kojení se někdy stane, že nemůžeme usnout a třeba v tuto noc šel Adík spát v osm, vstal o půl noci a pak nemohl usnout a uspávala jsem až do tří do rána 😒 To jsem pak ještě přikojila a pak až usnul. a pak jsme vstali v 6:45. Já se zase nemůžu dočkat, až v noci vstaneme, přebalím, nakojím a hned půjdeme spát. Bývalo to tak, ale už zase ne 😒 Řekla bych, že se to teď u těch malých prcků bude hodně měnit.

@mimirinko nádherná princezna 😵