icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vilca
14. feb 2011

@vikaki promiň, teď jsem si přečetla tvůj včerejší příspěvek, kde o tom zrovna píšeš 😅 A přikrmuješ lahvičkou, nebo stříkačkou? A vždycky nejdřív kojíš a pak teprve dáváš UM?

ellahop
14. feb 2011

@ajkalc fuuha, my papame 120ml, a vzdy mu dam tu istu davku, niekedy sa budi po 3 hodinach, niekedy po 4roch a raz za den spi aj 5 hodin v kuse, napriklad v noci zo soboty na nedelu sa budil dva krat po 5tich hodinach... teraz mame dovolene comfort kombinovat s normalnym nutrilonom, tak som zvedava, zaciname z lahka, 3 odmerky comfort plus 1 obyc nutrilon.... tak to budem robit aspon tri dni, potom dam dve a dve... atd. dodrizavame pitny rezim, a uvidime, ci potrevovalo brusko len ozdravit alebo to bude dlhodobejsi problem...

romik123
14. feb 2011

@lavazza ricinus communis 5 ch je tu někdo kdo jen kojí bez přikrmováni ?? Měla jsem na víkend váhu a Paja jjí max 80 ml ode mě není to málo neřve hlady , ale každé dvě hodiny si vyžaduje další přiložení k papáni

ajkalc
14. feb 2011

@ellahop no krasne buvate.mna ide porazit,lebo vsetky deticky pekne buvaju,len ten moj bucko nie.on vlastne vie,ze je noc.on spi od deviatej vecera,do deviatej rana.len sa budi na papanie.ale potom pekne zaspi.necirkusuje,ako niektore deticky,ze su aj hodinu hore,ze sa chcu hrat.on vie,ze je noc.len je hladny.cez den mi vydrzi pekne aj 3-4 hod do papania.ale v noci tie dve a pol hodiny.ale uz aspon neplace.uz nas brusko neboli.klop,klop,klop.pomohol espumisan.uz sa tesim na ukonceny 4 mes.dufam,ze ta kasicky od Hami pomoze a on sa schuti napapa a bude spinkat aj dlhsie,ako spinkaju ine deticky.

vikaki
14. feb 2011

@vilca ja sa snazim kojit co najviac,ale ked vidim,ze mliecko konci a mala zacina byt na prsniku nervozna lebo uz netecie,dokrmim UM,ale z flasky,nie striekackou...skusala som pipetou,ale boli to velke susta,tak to som nechcela...pouzivam flasku chicco,lebo ta ma dudlik najviac podobny prsniku a bradavke.....zvacsa najskor kojim a potom podla toho kolko mliecka mala vypila z prsniku,dokrmujem....zvacsa dam 2 odmerky na 60 ml vody,to tak priemerne staci.....inak navecer ked uz nemam mlieko skoro vobec,davam plnu davku UM=3 odmerky na 90 ml

mimirinko
14. feb 2011

@kinsli V porodnici jej sestricka pomohla teplomerom, aby sa vykakala. A islo jej to. Zaujimave je, ze v porodnici kakala a potom aj ked sme prisli domov tak tusim este dva razy kakala a teraz nic. No snad to nevadi a coskoro sa uz vykaka.

@haniula aj ten espumisan l obsahuje tu latku, ale vyskusam ten sab simplex. Ale ked som pozerala pribalovy letak, je tam pisane, ze je to az od 3 tyzdnov od narodenia. Ty si to kedy zacala davat?

@cara.m no skusim nasadit ten sab simplex a feniklovy cajik.

Dievcata, viete mi poradit nejaku znacku toho cajika?

annmarie
14. feb 2011

@mimirinko ja pouzivam od hippu ten fenyklovy aj kamilkovy...su podla mna velmi dobre a sem tam si aj ja zalejem 🙂

ajkalc
14. feb 2011

@mimirinko sab simplex obsahuje len strvrtinu ucinnej latky.takze je slabsi ako espumisan.nam sab simplex vobec nepomahal.

mimirinko
14. feb 2011

@ajkalc mne zase povedali, ze sab simplex je lepsi ako espumisan l. mne moja mala prdka, lenze aj tak ma bolesti bruska, niekedy tie prdiky proste nechcu vyjst von. mna z toho asi porazi ☹ 😒

mimirinko
14. feb 2011

A mate niektora skusenost s nahrievanim bruska postarkom plnenym ceresnovymi kostkami?

romik123
14. feb 2011

mohu se zeptat v kolik koupete malé a dáváte je spát ? A v kolik tak ráno začínáte den??

kostri
14. feb 2011

@ajkalc nasa zuzanka veru tiez pekne nebva,takze nie ste sami 😉 napriklad uz mi zacala bojkotovat aj kocik cez den,takze nespi skoro vobec,len ked sa kocaruje,jakmile kocik stoji,uz je hore 😒 a predtym tam vzdy pospinkala este hodinku od kedy sme risli domov.teraz sa stale budi,neviem co ju vyrusuje 😒 vecerne zaspavanie je des a hroza a v noci spi tak ako vy 😉

kostri
14. feb 2011

@romik123 ja neprikrmujem a malu si od zasady radsej nevazim ,kolko vypije,zbytocne by som sa len stesovala,ked je po napapani spokojna,tak je dobre,niekedy si vypyta aj po pol hodinke zas a niekedy po hodine..inokedy vydrzi aj styri hodiny,ale to len v noci 😉

romik123
14. feb 2011

mi dostali od dr. na 3 týdnech Lefax máme dávat 2 střiky 3 x denně

kostri
14. feb 2011

@romik123 ja malu umyvam rano,lebo vecerne kupanie sa jej nepacilo.na noc zaspi o deviatej,ak mame dobry den a ak nie,tak az pred jedenastou 😖 a den nam zvycajne zacina o osmej 🙂

vilca
14. feb 2011

@mimirinko ahoj, ty už chceš dávat čaj? Může se to vůbec takhle brzy? 😕

mimirinko
14. feb 2011

@vilca Ahoj, no moze. Su cajiky, ktore su urcene uz od narodenia. Takze vyskusam asi. Vies, mala sa mi zvija od bolesti, nemozem sa na to pozerat. Odkedy sme nasadili ten espumisan, je to sice o nieco lepsie, ale stale ju to brusko trapi. Najskor som chcela, ze kupime caj a budem ho pit ja a cezo mna sa dostane k nej, lebo ja teda plne kojim (*klop, klop, klop*), ale som sa dozvedela, ze su aj cajiky, ktore mozu deti uz od narodenia. Tak uvidim. Vy nemate problemy s prdikmi?

lavazza
14. feb 2011

@romik123 já jen kojím

vilca
14. feb 2011

@mimirinko jen občas se mi navečer kroutí a je neklidný, takže asi trošku ano...zatím to řeším jen pár kapkami Sab Simplexu na dudlík... Teď spíš řeším to naše kojení... Saje třeba 20 minut, pak si odříhne a hned začne plakat a "hledat"... Přiložím ho k prsu, zase saje, pak už vypadá, že je sytý, ale třeba po 15 minutách chce zase, zuřivě saje a já už mám pocit, že nedělám nic jiného... ☹

ajkalc
14. feb 2011

@mimirinko no podla mna nemoze byt sab simplex lepsi,ked obsahuje v jednej davke 15 mg a espumisan 40.to logicky z toho vychadza,ze je silnejsi a tym aj skor zaberie. no neviem..... ja som pridavala do kazdeho jedla,lebo to neskodi.a keby aj malo nejake vedlasie ucinky,co pochybujem,lebo ked velmi plakal,tak som dala aj viac kvapiek,tak podla mna radsej nejaky ten vedlajsi ucinok,ako nariekajuce babetko,ktoreho omina brusko.ale aj ked prdka,tak aj tak moze mat bolesti.totiz z mliecka sa v brusku robi nejaka pena a ta potom tomu dietatku sposobuje bolesti.a tieto lieciky ju nicia.a my este pouzivame infacol.ten tiez obsahuje tej latky 40 mg.a je na nom prakticke davkovanie.my uz chvalabohu nevieme,co je to kolika.klop,klop,klop.my vieme len to,co je to hlad a grckanie.a davate bio gayu?skus aj tu este pridavat

mimirinko
14. feb 2011

@vilca Tak toto som aj ja robila prvy den, ked som bola doma z porodnice. Nic ine som nerobila, len kojila a odsavala mlieko. Uz ma bradavky boleli. Mala bola nepokojna, hubinku stale otvarala, nevedela sa poriadne prisat a dosli sme vlastne na to, ze ju boli brusko a ze preto sa stale osiva. Kupila som si chranice na bradavky a kojim ju cez ne. Mala taha takych 20 minut, 10 z jedneho, 10 z druheho. Odgrgne si iba na brusku. Potom mame vsak problem s tymi prdikmi. A mas dost mliecka? Striedas prsia? Mozno si vytiahne len to predne a zadne, ktore je tukovejsie, nevytiahne. Mne doktor povedal, kojit z oboch, ze najskor si vytiahne predne mliecko, ktore sa cuca lahsie a potom pri tom zadnom sa miminko musi viacej natahat. A dosytit ho potom este s tym druhym prskom. A kolko davas kvapiek sab simplex? Myslis, ze su lepsie ako espumisan? No ja skusim fakt este aj ten cajik. Nemozem sa na to pozerat, ako sa kruti od bolesti.

mimirinko
14. feb 2011

@ajkalc a co je to ta bio gaya? Ja davam espumisan pred kazdym kojenim. Mozno to trosku zabralo, ale aj tak brusko boli.

vilca
14. feb 2011

@ajkalc a ten Espumisan je nějaký speciální, co se může dávat tak malým dětem? Odkdy ho dáváš? A dáváš ho přímo do mlíčka?

ajkalc
14. feb 2011

@vilca a po napapani neslinta?alebo neprežuva jazycek?vtedy babetko pali zaha .a preto si ziadaju znovu cickat,lebo mliecko pomaha.ale potom zas pali zaha,lebo je prejedena.a takto je to zacarovany kruh.

mimirinko
14. feb 2011

@ajkalc co sa tyka toho espumisanu, to mas pravdu, ze tam je na 1 ml 40 mg, ale v tom sab simplexe je na 1 ml az 69,19 mg. pozeram to teraz na nete.

ajkalc
14. feb 2011

@vilca my nedojcime.my sme na umelom.a zacala som ho davat hned od zaciatku.mne tak kazala detska lekarka.je fakt neskodny.ak dojcite,tak na lyzicke pred kazdym jednym papanim.alebo aspon 6X denne.my uz teraz davame len 2-3 x.

vilca
14. feb 2011

@mimirinko prsa už nestřídám, právě proto, aby si malej vytáhl i to zadní mlíčko. A toho Sab Simplexu dávám jen pár kapiček (cca. 5)...ani nevím, jestli to má v tomhle množství vůbec smysl...každopádně už v porodnici ho přímo dětské sestry a doktorky vždycky kápli miminkům do pusinky, aby je uklidnily...takže to používám taky spíš jen na uklidnění, když je třeba ospalý s pořád nemůže "zabrat" 🙂 Ten Espumisan neznám.

ajkalc
14. feb 2011

@mimirinko neviem,ci sme mali nejake iny,ale my sme mali s 15 mg ucinnou latkou.

vilca
14. feb 2011

Ježiši 🤐 Já už jsem tak unavená, že píšu hrubky 😀 No fuj 😝

ajkalc
14. feb 2011

@mimirinko boi gaya su probiotika