Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@mimirinko většinou to mají, ale některé slabší, že si toho ani nevšimneš a u některých si toho všimneš až moc 🙂 Já o tom taky nevěděla, než jsem začala o kojení studovat, protože jsme měli z počátku problémy. A jsem ráda, že jsem to četla dříve, než jsme měli prvního spurta. Věděla jsem, že to může nastat a co je třeba dělat. Za pár dní byl klid a mlíčko se krásně dotvořilo o to víc.
@misha8 tak ak vám kvapky pomáhajú tak je super.jasné že je to náročnejšie,viem presne ako.u nás je to asi horšie,pretože mala vracia skoro po každom kojeni aj dve hodiny kedy by to už mala mať strávené.preto sme dostali ten špeciálny sirup gastrotuss,ktorý okrem toho že obsahuje tie skroby tak obsahuje aj tie látky ako espumisan.no uvidíme dnes to berie prvý deň,hádam sa to konečne zlepší.vám držím palce aby ste prospievali a aby sa na teba mala usmievala stale🙂
@cara.m ja kojim cez tie klobuciky. spociatku som kojila normalne bez nich, lenze mala sa mi zacala osivat a nevedela prsko chytnut (neskor som dosla na to, ze to ona preto robila, lebo ju brusko bolelo) a tak som zacala pouzivat tie klobuciky. no vikaki vyssie pisala, ze potom sa menej mlieka tvori. to ma prilis netesi 😒
@mimirinko zkus to zkoušet chvílema bez nich. Já s něma taky kojila, v porodnici a chvíli doma. Zkus to ze začátku bez a když se nechytne, tak dej klobouček. Já někde i četla, že třeba začít koujit s kloboučkem a pak jak se mezi kojením pustí, sundej klobouček a zkus nabídnout bez, kdyby se nechytla, zase dej klobouček. Někde jsem to četla, zkusím to pohledat 😉
@mimirinko mám to zrovna včera
xxx: Dobrý den, prosim poradte jak odnaucit kojeni pres kloboucek.Maly je 7tydnu stary, kloboucky jsem zacala pouzivat az 5den, pred tim nebyl problem s prisatim, ale pri hodne nalitych prsou nebylo mozno spravne uchopit bradavku a sat. dekuji za radu.
xxx: Dobrý den, klobouček je dobrý pomocník, ale jen pomocník. Snahou je, aby se nepoužíval příliš dlouho. Pokud důvodem jeho použití je, že máte příliš nalité prsy, pak zkuste dvorec krátce před kojením uvolnit krátkým odstříkáním a pak nabídněte prs ke kojení. Pakliže by chlapeček se přisát nechtěl, zkuste začít kojit přes klobouček, kojení pak přerušte a znovu nabídněte prs dke kojení. Postupně zkuste používání kloubočku omezit na minimum až vůbec. Zdravím Vás, tana kalinova
najdeš to tady http://samadoma.ceskatelevize.cz/chat.asp?id=2696
@misag23 http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/mam-do... precitat,mozno tam nieco najdes 🙂
@mimirinko @vikaki My používáme kloboučky od prvního kojení v porodnici, protože se malá vůbec nechtěla přisát (mám asi malé bradavky). A neřekla bych, že by to snižovalo tvorbu mléka. Já ho právě mám až moc. Vložek do podprdy potřebuju za den i 4-5 a na noc dávám plenku, protože to je ještě horší. A samozřejmě ty vložky nejsou zadarmo 😀 Ale odsávat mi doktorka moc nedoporučila, protože by se tvorba mléčka ještě zvýšila....
@neposedna no velmi prijemny zazitok 😖 a to s tym dojcenim na verejnosti,to mas pravdu,koli vycitavym pohladom ludi,aby sa clovek niekam schovaval ,no ani ma nenapadne 😎 my tiez chodime so starsou na kardio,no ale ona ma len selestik,no aj tak tam ruci zakazdym jak diva a to ma uz dva roky aj sedem mesiacov 😀 ked bola malinka tak tolko nerevala jak cil 😅
@kostri kedy ako ale po kupkani a prvom napapani vecer, ked mu dam aj z druheho prsnika tak aj 5-6 hodin a potom asi tak 2-3 hod. ko sa mu zapaci a aku ma noc, dakedy buvka aj dlhsie a dakedy buvka dlhsie aj cez den 🙂
teraz skusam novy rezim, davam mu len z jedneho prsnika, kazde 2hod., aby mi uz nepriberal az tak velmi, lebo kto ho bude potom zdvihat a nosit, pti uspavani 🙂
@misha8 to je krasny pocit ten usmev,co? 😵 a ja ju tak strasne chcem odfotit ked sa rehoce,ale ako na potvoru,ked dotiahnem fotak,tak zacne revat 😒 😀
@romik123 krasne priberate 😵
@haniula som sa dost divila ze jak malo priberate 😨 😀 😉 krasotinka sikovna!som vas minule zabudla pochvalit,jak pekne pasete koniky 😵
@vilca mne hanka zaspavala na prsku dost dlho,ono to zo zaciatku zobere dot casu,ale potom sa to skrati a je to lepsie ako stale podavat dudlik,najma v noci to ocenis,ked vytiahnes prsko,lahnes si vedla a spis 😀 ja som tak prespala s hankou mesiace v posteli a kolkokrat som zaspala skor jak ona 😀 aj teraz to praktizujem na zuzanke,ale len v noci,lebo ona cez den malokedy zaspi na prsku,ked sa napapa,polozim ju,zaspinka,alebo sa mrvi,chce odgrgnut,alebo prebalit,alebo este potrebuje cosi dudlovat,tak jej dam dudlik,no malokedy ho uz teraz vezme,zo zaciatku ho mavala castejsie,ja sa tomu tesim,lebo sa bojim,aby mi nezacala bojkotovat kojenie 😒
@vilca @sova33 hanka byvala na prsku zakazdym asi tak tristvrte hodku 😕 😅 a raz sme boli kuk kamosku,ale len vonku pred barakom,lebo odchadzala prec a hanka sa zobudila,tak som jej musela dat prsko a ta potom zmeskala kino ,lebo pol hodinu som ju mala na jednom ciciku a polhodinu na druhom kym nezaspala 😅 😉
@mimirinko to co ti radi@cara.m to je ono 😉 podla toho sa riad,klobucikov sa treba co najsor zbavit,mne sa to pri hanke nepodarilo,tak som jej pchala do ust bradavku aj s klobucikom tak aby mala v puske aj dvorec 😕 😀 ale bola to riadna otrava ked som ich so sebou vsade musela vlacit a v noci ked som ich nevedela narychlo najst to som bola napalena 😠
@kostri Jo jo, je to sranda s našimi dětmi 😀
Ále, Ondra spinkal dvakrát denně tak měl ten režim jaksi poničený, že se mu v noci nechtělo spinkat. No ale mně joooo... 🙂
Jinak holky dneska jsme byli v poradně a Kristýnka má 4540 g a 57 cm. Zítra máme přesně 5 týdnů...takže taky cvalíček. Ikdyž se i celkem vytáhla, porodní "výška" byla 50 cm. Za 14 dní přibrala 600 g...mudr. říkala, že je asi i přepitá...Ale bohužel nevím jak ji omezit...dietu jí nenasadím, že? 😀
@mimirinko tady je jfajn spurt popsán http://www.moje-rodina.cz/miminka/rustovy-spurt

@cara.m hm, zaujimave. som o tom este nepocula. ale nie je to pravidlo, ze to deti maju, ze? no nejde mi net, iba modrykonik mi ide. neviem, co to blbne ten net. moja bude mat 2 tyzdne. staci mi, ze ma bolesti bruska a place od toho, ze ma krce. ale snad to coskoro prejde.