icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
16. feb 2011

@haniula a ty ukládáš tedy na záda? Blinká Ti?

haniula
16. feb 2011

@verca84 ty brdo... já mám na pojistku... tak vůbec nnetuším... ale myslím, že nastřelení je lepší a bezbolestnější...

markysek2
16. feb 2011

@cara.m spinkáme celou dobu na zádech, z boku se mi stejně vždycky sveze na záda, nevím jak to dělá, jednou se nám podařilo usnout i na bříšku, ale to bylo pod dohledem přes noc bych si to nelajzla 😖

haniula
16. feb 2011

@cara.m ne, na bříško... tam si i párkrát ublikne, ale ne moc a nebo si ještě brkne...

cara.m
16. feb 2011

@markysek2 já ho obklopím srolovanýma dekama ze předu i ze zadu, tak na tom boku drží 😀 ale teď jsem ho nechala usnout na zádech a pořád přemýšlím, zda ho tak nechám nebo ho před tím než půjdu spát vypodložím, no magor jsem, ale mám fakt strach 😒

haniula
16. feb 2011

@cara.m jjj... taky si necháme sami očkovat... i přes ty reakce...

markysek2
16. feb 2011

taky necháme očkovat proti TBC, a doktorka taky říkala že až po základu.....nemáte někdo nějaký přehled poviných a nepoviných očkování a s tím kdy a bez tbc na začátku..nebo aspoň tip na stránky kde to najdu...hledala jsem hledala a nenašla ☹ ☹ ☹

@cara.m haniula má pravdu oni si otočí hlavičku na bok sami...ráno si nám ublinkl a postřehla jsem to až se vztekal a já myslela že chce ješte odříhnout a opřela si mokrou tvářičku o svou

...jo jinak náš si točí hlavičku jak chce jednou na jednu stranu podruhé na druhou tak jsem polohování hlavičky vzdala,on si dělá co chce 🙂 🙂 🙂

cara.m
16. feb 2011

@markysek2 já to někde našla a mám ještě takové info na papírku, bylo to v mamince juknu a podám info 😉

cara.m
16. feb 2011

@markysek2 náš taky, přes den spí na zádech, to ho neustále kontroluju a když jsem mu ji natočila na stranu, tak ji za chvíli přetočil na druhou, zase jsem mu ji natočila, zase ji přetočil. JJ vím, že ji má často na stranu, ale někdy ji má i rovně 😒 hlavička jedna mě přivede do blázince 🙂

haniula
16. feb 2011

@cara.m a vám už dali hexavakcínu?? nám ještě ne...

markysek2
16. feb 2011

@cara.m díky 😀

cara.m
16. feb 2011

@haniula ne ne jdeme na ni 1.3. budeme ji dávat s druhou dávkou Rotarixu

haniula
16. feb 2011

@cara.m aha!! my jden na druhou ted v úterý a pak asi za týden hexa... tak jsem zvědavá... a pak budem nastřelovat či píchat náušnice...

kinsli
16. feb 2011

@lolelole Já měla malého ve fototerapii týden ☹ dávali mi ho na 20 min. co 3 hodiny tak vím o čem píšeš 😒
Ted už to ale jde, odpoledne jsem odsála po kojení 110 ml a večer 60 ml. Na noc mu ale dávám sunar, aby se mi prsa přes noc nalila a zvládla jsem kolit z 1 prsa 😉 přes den 😉

kinsli
16. feb 2011

@majka07 Tak to jsou fakt mega šikulky 😵 Ale oni ty prckové fakt přibívají rychleji 😵
Vojtíšek měl 4310g pak zhubnul na 3950g ( při propuštění z porodníce 17.1. )
a dnes měl vlatsně po měsící 4840g a 59 cm 😀 😀 😀 😀

misha8
16. feb 2011

@annmarie dakujem 😉 aj vám prajem pevné nervy , mám pocit, že to znášame horšie ako naši drobci a nech sa vám to zlepšuje .....

misha8
16. feb 2011

@kostri hej ten usmev je neopisateľnýýý 😵 😵 😵 neboj to bude ešte fotiek

misha8
16. feb 2011

kočky po šestonedelí neblbne vám cyklus???

misha8
16. feb 2011

@lolelole ahoj aj my sme na tom podobne novorodenecká žltačka , predčasne narodená , laktácia sa nerozbehla , odsavala som si plus prikrmovala teraz sme len na UM už spapa veľa a to proste tých mojich 20ml čo odsajem kým nazbieram 90ml....to by sme ani von nemohli chodiť ...ale už to neriešim snažila som sa , hlavne že papa a priberá pekne 😉

misha8
16. feb 2011

@cara.m ja tiež davam na bok hlavne v noci a máme reflux takže netrufam si na chrbátik

misha8
16. feb 2011

@haniula vám neočkujú v porodce proti TBC??? BCGvakcína u nás je v povinnom očkovaní....

misha8
16. feb 2011

@cara.m u vás neočkujú proti TBC ???? u nás BCG vakcina ešte v pôrodnici v povinnom očkovaní 😒

nadja11
17. feb 2011

@cara.m ja davam na bok, raz na jednu stranu, po nocnom kojeni zase na druhu, neverim tiez moc tej polohe na chrbte, aj ked s naklonenou hlavickou nabok, zda sa mi to podozrive, ze by mohlo to odblinkane mlieko zatiect do priedusnice a ona mi dostane potom zapal... 🙂 takze nie si sama co chodi stale nakukat ci je vsetko ok... 😉

nadja11
17. feb 2011

@mimirinko ahoj, my sme tiez mavali koliky, az nam ukazala laktacna poradkyna z coho...pri kojeni mala malinka natocenu k prsniku len hlavicku, zvysok telicka - klasika- ako na obrazkoch na rukach. dieta musi byt pocas dojcenia prilepene celym telickom na mame, to znamena v polohe klasickej brusko na tvojom hrudniku pritlacene a nozicky nenechat v lufte( vraj to namaha to hompalanie tiez brusnu stenu babatka) a pri tej polohe futbalovej musi mat pritlacene brusko na tvoj bok hrudnika 🙂

cara.m
17. feb 2011

Dobré ránko, tak čekám, až se brouček vzbudí a hecla jsem se a spal celou noc na zádech 🙂
@misha8 u nás tuším od listopadu TBC neočkují, pak se můžeš rozhodnout později, je to lepší podle mě tím, že rychleji zvládneš základní očkování, protože jinak se čeká, než se očkování TBC zahojí 😒

cara.m
17. feb 2011

My máme pořád trochu rýmu, tak sad se to do toho očkování zpraví 😒 Nemůžeme se jí nějak zbavit 😠

sova33
17. feb 2011

@misha8 Ahoj, ne, u nás už TBC v nemocnici neočkují, já jsem tam měla vyplnit nějaký dotazník a podle toho ti napíšou pro obvodní Dr. papír, jestli jsi nebo nejsi v rizikové skupině, která by se měla očkovat. Nám napsalí, že nemusíme. A pak je to asi na tobě nebo i na dětské Dr.

lolelole
17. feb 2011

@misha8 jo žloutenka je prevít ☹ ale hlavne že máme zdravé detičky. My ješte válčime s kojením, jsem rozhodlá, že to prostě postupně zvládneme, i když je to težké. Ten pocit, že se od tebe maličké nenají je frustrujíci. Ale jak jsme teď zavedli na radu laktační poradkyne nový systém, zdá se mi to mnohem lepší..i když první den byl mazec, ten jsme celý proplakali oba dva 😖 Ja odsávam po kojení někdy 5-10 ml ale obvykle již nic. Jsem zvědavá na ďalší vážení u dr. ukáže se, zda se nám to povedlo. Za včerejšek měl již jenom jeden příkrm 60 ml, když jsem potřebvovala nalít prsa. No a kdyby se to náhodou nepovedlo, taky se tolik nestane - kopa dětí vyrostla na UM a jsou v pohodě 🙂

lolelole
17. feb 2011

@kinsli týden? pane jo, tak to jste si užili ☹ 😖 No byl to hrozný pocit nechat tam toho bobíška samotného 😢
Ty seš ale rozjetá, když po kojce ještě zvládaš tolik odsát...110 je super - o tom se mi ani nezdá 😲 Skladuješ to na horší časy, nebo mu to dávaš mimo kojení na dopapání ?