icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misha8
17. feb 2011

@zuzik28 malá už nie je kojená 😒 a bola predčasne narodená tak pre istotu 😉

cufinka
17. feb 2011

@misag23 ahoj - já jsem taky po císaři a mlíčko jsem měla taky až 4 den -malou jsem k sobě dostala až 3 den jinak mi jí ty "ochotné" sestry nosili asi jen 3 krát za den a zbytek jí dokrmovaly-já byla namrtvici protože se mi nechtěla přisát na jedno prso a pořád plakala jak jí to nešlo. probrečela jsem celej den a noc-pak mi jí už dali ten třetí den já se hodila do klidu a šup -povedlo se a začlo se dělaat i mlíčko.neboj bude to dobré a mlíčko se udělá jen fakt nesmíš pořád myslet na to že máš máloo mlíčka atd 😉

monik1
17. feb 2011

@misha8 Míšo a co berete na ten reflux? My bereme sirup Gastrotus baby - po každém krmení. No, zdá se mi, že má taky všecky známky toho refluxu - i dost chraptivě dýchá, achjoo, to jsou starosti ☹
Jinak zas začínáme bojovat s dokromováním - už nechce ani stříkačku, začne šíleně řvát.. tak snad se mi ta laktace fakt rozjede pořádně, včera byl opět co půl hodinu na prsu.. Dokonce jsem už i četla, že by to mohlo být tím těžkým a dlouhým porodem a tím, že mi ho dali na první přiložení k prsu až asi pět hodin po porodu a dva dny mi ho nosili na kojení jen co 3 hodiny (v noci ne) a to on třeba spal, páč byl nakrmen umělým mlíkem... No, je to fakt složité to naše papání ☹

cara.m
17. feb 2011

@zuzik28 já se rozhodla očkovat at si pak neco nevycitam

kinsli
17. feb 2011

@lolelole dnes jsem ani nekojila jen odsávala a krmila přes flašku 😉 nějak nám to takle víc vyhovuje 😉
odsáto je hned a z flašky už umí jíst hezky 😉
Hlavně je to super, že když s Kačkou jedu na nějaký kroužek tak nemusím trnout, že bude někde doma brečet hlady 😉 S tou flaškou to zvládne každý 😀

Jinak mlíko neschovávám, pokaždé odsaju jinak ☹ Podle toho jestli je to ráno, odpoledne, večer 😉
Třeba dnes jsem odsávala tak 3x a mám 280 ml. a nekojila jsem vůbec. Takže jsem ráda, že mě to tak tak přes ten den dá 😉 a na noc dvě dávky sunaru 😉 ale v noci moc nejí většinou 50-60 ml. Ale včera zase překvapil. Odsála jsem mu 110 ml než jsme jeli s Kačkou na cvičení a prý všechno zbouchnul a ještě si 50 ml přidal 😀 😀
Ale to se mi fakt nikdy ještě nestalo 😅

misha8
17. feb 2011

@monik1 ja som bola tiež veľmi smutná že som tak krátko kojila .... lebo rodila som akutne sekciou v piatok , malú mi dali prvýkrát až v nedelu!!!!! , nechcela sa prisať , mlieko nikde , potom sa mi naliali prsia ale nechcela sať , prikrmovali ju MM aj UM ale flaškou!!!! tak nas aj pustili domov a to som bola 4 dni doma bez nej :((( koli žltačke takže po príchode domov som len odstrekovala a tak davala ...lenže ako sa zvyšovali jej davky už som nestihala odsavať !!! takže sme už len na UM (podotýkam že ja som robila čokoľvek... viac ako 2O ml som neodsala naraz) takže mne sa mlieko proste netvorilo :(((( ale už to neriešim hlavne že pekne priberá 😉 a nie som z toho taká nervozna 😵

misha8
17. feb 2011

@monik1 a na reflux sme dostali Nutriton zahusťovadlo ale zatiaľ to nedávam lebo grckava teraz tak 2 krát a zvykne to zapekať a my mame problém so zapekaním aj bez toho 😒 zatiaľ nám pomáha zvýšená poloha, nosenie na rukách po papaní , a Bio gaia 😉

kostri
17. feb 2011

@misag23 skus si aj povytahovat bradavku pred kojenim,aby ju mohol lepsie chytit do pusinky
@cara.m cez den v kociku spi na chrbatiku,v noci sa snazim aby spinkala na boku

cara.m
17. feb 2011

@kostri ja se hecla a spali jsme dnes na zádech a zvladla jsem to, jsem myslela ze nebudu spat radeji ani

kostri
17. feb 2011

@annmarie no super 😵 hned je vam veselsie 😉 😎

kostri
17. feb 2011

@cara.m vies co,ja som pri prvom mala monitor pol roka pozicany a ked ho chceli vratit spat,bola som nervozna jak pes,nevedela som spavat,ked mi z postielky nic neblikalo.teraz nemam ani monitor,malu ani nepocujem niekedy tak tvrdo zaspim,zobudim sa az ked zacne mrnkat,vobec nemam pocit ju stale kontrolovat,ako hanku...takze tvoje obavy plne chapem 😉

lolelole
17. feb 2011

@misha8 ja mám taky ješte pořádne brušisko, ani ne tak moc velké ale takové vytahané 😠 hold nějak moc kůže 😅 Jinak jsem myslela že mně picne, celý těhu žádne strie a když jsem přišla z porodky domů tak se mi tam potvory udělali taky..ale až po porodu mršky 😖 Jinak holky vy už cvičíte na břicho ? Kdy jste začli ? Nás v porodnici varovali, že máme začít až po šestinedělí, tak nevím...

kostri
17. feb 2011

@misag23 aj ja som pri hanke dost dlho bojovala s kojenim,neboj sa,ono sa to podda,len skusaj skusaj!!drzim palce 😵 som po dvoch cisarskych a podarilo sa mi aj pri prvom,aj teraz pri druhom rozbehnut mliecko,ide to,drz sa 😵

kostri
17. feb 2011

@cara.m maly ti zaspava na nohach? 🙂 aj mne niekedy 😉

albao
17. feb 2011

@lolelole ja cvicim len prve dva cviky z Mojzisovky. Ale uz mam po sestonedeli, tak by som mala zacat poriadne. Mna skor ako brucho (to spravim pekne Mojzisovkou, to uz poznam), trapi tych zvysnych 5 kg navyse 😠 Ach jaj, musela som tak zrat? 😀 😀 😀

haniula
17. feb 2011

@misha8 u nás se to od 1.11. neočkuje povinně... ale já si to na dr. vydupala, protože se mi to zdá nebezpečné... víš, jak to vypadalo kdysi, když se to neočkovalo... každý druhý měl tuberu.... ještě to chytnout a mě odvezou...

1.3. jdem na kontrolu pupíku... mám dojem, že operačka nás nemine... ale nevím, jestli ji zoperujou hned nebo až potom... jde o to, že ji to musím vždy na jeden den odlepit... po odlepení ho má krásný, ukázkový, ale stačí aby chvilku nebo v noci brečela a pupík je zpět venku... a tak to u nás jde stále dokola... nemůžu to nechat 24hod zalepené, protože si ta kůže musí spočnout a aby navíc nedostala alergii na náplast... a na jiné místo to lepnout nejde, protože je tam malý prostor... je to začarovaný kruh... ☹

kostri
17. feb 2011

@misha8 s jakym bruchom?myslis tu pneumatiku co mam okolo pasu? 😠 😠 😠 😀 😝

lolelole
17. feb 2011

@albao no ja se na váhu nemám odvahu postavit 😀 ale taky to nějakých těch 5-7 kil asi bude 😲 Začli jsme s prckem chodit na vycházky - dnes jsme si dali 1,5 hodiny po lese a tady u nás je to samé chození do kopce z kopce tak doufám, že to půjde rychle dolů - vrátila jsem se zvenku propocená jak po hodině ve fitku 😝 😀

kostri
17. feb 2011

@lolelole ja som bola dnes na kontrole na gynde a povedala dr ze je vsetko v poriadku,ze o rok a pol mozme mat dalsie babo 😀 😉 takze zacinam cvicit..ale kedy?neviem,asi zajtra 😀 😅

kostri
17. feb 2011

@albao to je co ta Mojzisovka? 😕

kostri
17. feb 2011

@haniula drzim palce na kontrole,nech to dobre dopadne a nech sa vyhnete operacii 🙂

lolelole
17. feb 2011

@kostri už plánuješ druhý mrně ? to seš dobrá 🙂 ! já momentálně nevidím dál než do dalšího kojení 😀 😀 😀

albao
17. feb 2011

@lolelole no ja som sa prave vazila a tesila som sa ako to same klesa 😀 Len ono to uz 2 tyzdne nekleslo, ale dokonca stuplo! 😠 Uz sa nebudem vazit ani ja 😀

@kostri cviky pre zeny, povodne pre neplodne zeny. Mne strasne ulavili na bolesti krizov a to som cvicila len 2 z 10 cvikov. A je z nich krasne ploche brusko 😵

cara.m
17. feb 2011

@kostri jj spává, proto můžu přispívat, nebo jen tak sedí a kouká 🙂

cara.m
17. feb 2011

@kostri já vím, že to až přeháním, ale mám prostě šílený strach a ten už bude pořád, je mi to jasné. Manžel mi říkal, co budu dělat až bude větší a půjde si třeba hrát někam s děckama? Nebudu ho mít pod kontrolou? To se asi zblázním 😝

cara.m
17. feb 2011

Holky mám otevřený Nutriton - na zahušťování a použila jsem ho jen jednou, kdyby ho chtěl někdo poslat, řekněte, pošlu 😉

misha8
17. feb 2011

@lolelole ano cviciť sa ma začať až po šesto 😉 len to bude zaujímavé davať to brucho dole 😀

misha8
17. feb 2011

@haniula presne TBC je aj v dnešnej dobe a to dosť prípadov , 😒 a ja k tomu nemám protilátky a už sa neočkuje v dospelisti 😒 😒 😒 takže som rada že u nás sa očkuje povinne

misha8
17. feb 2011

@kostri nooooooooooooo aj ja ju mámmmm 😠 😠 😠 😠

annmarie
17. feb 2011

babeny, aj ja sa pripajam medzi opneumatikovane 😀 😀 😠 dajako nie a nie miznut...ako dala som dole uz 8 kil, ale este mi ostava pat...co uz, dako sa bude muset zacat cvicit po sesto...