Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cufinka Taky jsem to tak měla v porodnici. První dny jsem u sebe malého neměla skoro vůbec, postupně mi ho dávali na dýl a na dýl. Ale taky se nechtěl vůbec přisát, tak jsme museli nasadit kloboučky a byli jsme rádi, že se nám podařilo kojit aspoň tak a teď se jich nemůžeme zbavit. Taky jsem si v porodnici pěkně pobrečela a někdy mě to chytne ještě teď, i když se hodně snažím být v klidu, vím že psychika na to má hrozně velký vliv 😉 A ty plně kojíš?
@cara.m My s tím kojícím polštářem spíš bojujeme. Lepší nám to jde s obyčejným velkým, který máme na sedačce v obýváku. Dneska byl celý den hodně neklidný (to se nám ještě nestalo). Už jsem myslela, že mu udělám dokrm, že mu mlíčko nestačí, ale pak po druhý hodině usnul a spí ještě teď, pomalu abych ho šla vzbudit - to zas bude vzteku.
@kostri Zatím se snažíme, ale váha nám šla opravdu hodně dolu, tak pokud zítra nebude mít aspoň o něco více, tak se dokrmu asi nevyhneme 😒 Navíc mi dnes přijde, že v jednom prsu mám hodně málo mlíka. Vždycky chce spíš to druhé.
Koukám, že se tady bavíte o očkování? Všichni necháváte TBC očkovat? Já jsem si říkala, že ho očkovat nebudeme, ale jak tady koukám, tak hodně z vás ho nechává.
@annmarie skus kuknut sem: http://www.fertility.sk/special/search/cvicenie...
Ked sa to cvici fakt poctivo, trva to aj hodinu. Ale ja som si na sebe odskusala prve dva cviky a tie na mna funguju az zazracne 😉 Mam proste slabe brucho, lebo som mala sedavu pracu a z toho ma bolia krize. A toto zabera na mna a brusko je z toho krasne ploche 😉
@misag23 my na SR to mame povinne, ale aj tak sme malu na TBC nedali ockovat. Teda chceme ju zaockovat, ale az ked bude mat 1.5 roka. Mne sa to zda drasticke ockovat 4-dnove babo, ked clovek este nevie, ci nie je nahodou nejak privelmi chorlave alebo tak. A tak sa to da u ans odmietnut a potom ockuju az ked uz ma vsetky ostatne ockovania za sebou, co je ten 1.5 roka 😉
@haniula Hani, můžu se zeptat co máte s pupíkem...máte ho vystouplý? Naší malé tak blbě ustřihli v podornici pupíka, že ho měla dost vystouplý, jsem docela naštvaná...vždyť to snad není takový problém ustřihnout ho blíž k bříšku...no co už...je to je kosmetická vada, ale i tak mě to štve. Navíc se jí tam prý udělala malá kýlečka, ale nic se s tím, dle naší mudr., nedělá. Taky se jí docela špatně hojil...Je pravda, že se trošku zatáhl, ale pořád ho má, a asi bude mít, vystouplý....
@haniula No právě, mně mudr. řekla, že se to prý dělá tak, že se to svazuje různými pásy a různě lepí, ale že to k ničemu není. Takže my jsme to nechali tak...zase tak hrozné to nemá, prostě ho bude mít trochu vystouplý. Taky jsem nejdřív myslela jestli by se to nedalo nějak zoperovat, ale zase trápit ji nechci. Snad je to opravdu jen kosmetické...
Vám držím pěsti, aby se to zlepšilo. Napiš potom jak jste dopadly na kontrole...
Já zase po zkušenostech se synem a jeho atopickým ekzémem se očkování bráním. Jsou to prostě pro miminko zásahy do tělíčka a myslím, že někdy ten výsledný efekt může být menší než ty následky po očkování. Proto mylsím taky zrušili tu tuberkulozu. Protože děti po něm mívaly velké problémy. Samozřejmě, že povinná očkování nechám naočkovat, ale opatrně, s citem a ne zároveň (např. hexu a prevenar v jeden den). Ondra třeba ještě nemá naočkovanou MMR vakcínu co se očkuje v roce a půl. Povinná je přitom než dítě nastoupí do školky. A doktoři do toho rodiče tlačí kvůli pojišťovnám...řeknou, že se bude očkovat třeba v roce a půl a neřeknou už, že to není nutné, že to má čas do tří let. Takže já určitě na očkování nespěchám.
Tím neříkám, že nenechám děti očkovat, ale prostě tak nějak šetrně a později...
My jsme byli na převážení dnes. Máme 4754g, tedy přesně o kilo víc než před měsícem. 🙂
@misag23 Můžu se zeptat, proč se chceš zbavit těch kloboučků? Já je mám taky od začátku a jde to s nima super! Bez nich vůbec, takže se jich zbavovat nebudu. Kamarádka zdravotní sestra s nima kojila celou dobu (a to kojila skoro do 2let). A mléko mi s nima vůbec nemzí, jak někdo říkal, že to tak je....
@misag23 Aha, tak to pak asi jo! To naše malá hezky přibírá, takže jí to s tím jde asi hezky 🙂 Bude to možná i tím, že mám dost mlíčka, takže někdy mi přijde, že jí to do těch kloboučků doslova teče. Ona je totiž strašný hamánek 😀 Šíleně to lyká a pak se dáví 🙂 Někdy se musím až smát, je jak náš malý pejsek, ten taky všechno šíleně lyká 🙂
@lolelole 😀 😀 😀 som sa pobavila 😀 😀 😀 ano,my planujeme este jedno,povodne sme chcel styri,ale jelikoz hned prvy som mala cisarsky,tak nic 😖
@cara.m presne to iste aj mne moj muz hovorieval,nic si z toho nerob,ja som nemohla ani sediet na zadku,ked isiel niekto s hankou na kocari!stale som chodila od okna k oknu,od kial pridu,ci nebude plakat,ci dycha,ci sa nezadusila!no skoro som zbesnila 😨 a ze pospi si,kym je mala prec! 😕 😅 a mlieko mi stale tieklo 😀 😅 my mamy! 😎
@albao vyguglim,kuknem 😉
@annmarie veselsie uz na furt!uvidis! 😵 😎 drzim palceky,nech vam to vydrzi 😉
@misag23 prezivala som to iste s hankou v porodnici,neboj zvladnete to,hlavne klud(lahko sa to povie,viem)precitaj toto,ked budes mat cashttp://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/rozdie...
@kamusek @misag23 myslim ze zalezi aj od klobucikov,ja som potom pouzivala take jemnejsie a vacsie,aby hanka vedela lepsie uchopit aj dvorec,lebo s tymi najmensimi chytala fakt len bradavku a netvorilo sa dobre mliecko.s tymi vacsimi sa sice zalievala zo zaciatku,ale potom sa to naucila a bolo dobre. a hovorim,ze aj ja som kojila 18mesiacov hanku s nimi,takze niet sa coho bat,len spravnu techniku treba najst 😉
no Zuzanka ma zase sopliky,celu noc mi chrchlala,tak nam bude zas veselo 🙄 skusim jej nasadit aj fenistil 😕
Hanka tiez kycha a sopli 🙄
nas tomino sa uz budi v noci len jeden krat... je to super. vecer o pol deviatej som mu dala mlieko, potom sme sa trosku pohrali a okolo deviatej som ho ulozila do postielky. lezkal tam, dzavotal si nieco ale okolo pol desiatej zaspal sam, a rano sa zobudil az o pol siestej na prve papanie,,, je to super a uz takto fungujeme asi 3 dni... 🙂
@ellahop teda to ti závidím...náš malej se dneska vzbudil o půlnoci, pak ve dvě, ve čtyři a před šestou...nevím, jestli mám dost mlíčka...včera ve 4 odpoledne jsem kojila, ale malej sál hodinu, vztekal se u toho, a když jsem si zkusila něco odstříkat, tak neteklo vůbec nic...jenže malej pořád brečel...tak jsem mu dala trošku Nutrilonu, vypil 50 ml a pak usnul...v 8 večer jsem ho zase nakojila a pak se mi budil tak často...tak uvidím, jak to bude dneska... 😕
Holky, vy co dokrmujete, jak poznáte tu správnou teplotu dokrmu? Máme doma krabici Nutrilonu a tam píšou, že to má mít 40 stupňů. Ale jak to poznám? Nebo máte ty speciální ohřívače na dětskou stravu?
@ellahop nasa zuzanka sa o siestej budi uz treti krat 😀 🙄 😀 😀 😀
vcera bolo zaspavanie este dlhsie ako inokedy,kedze ma tie sopliky a okrem toho bol radko v robote,takze som mala na starosti aj hanku.nakoniec po vsemoznych uspavacich praktikach som obe ulozila do postele,ja som si lahla medzi ne,zuzanke som strcila prsko,hanke som nakazala spat a ja som si pustila ordinaciu v ruzovej zahrade 😀 a tak zaspali o pol desiatej.po desiatej som to vypla,zuzanku som odniesla do druhej izby,kde s nou spavam ja,ale samozrejme ze sa prebrala 🙄 a natrvrdo zaspala az o jedenastej,potom sa zobudila o pol tretej,napapala sa a zaspala a potom sa zobudila o siestej
takze @ellahop to tvoje "nocne"papanie,ja nazyvam uz ranom 😀 😉 malinky je zlaty,ze ta necha vyspat a ze tak pekne zaspava 😵 ako sa ti podarilo ho to naucit?zuzanka ani za svet sama 😒

@albao aj mna by zaujimali tie mojzisovky...bo taktiez mam bolave krize...