Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@misag23 naozaj sa tym netrap a mozno sa ti este mliecko rozbehne,uvidis 🙂 nemysli na to.ja som mala okolo seba kopu poradkyn,stale som sa trapila,ci mam dost mlieka,ze je mala taka nepokojna(Hanka)a az ked vsetci odisli a ja som zostala sama cely den,malu som len kojila,aj kazdu pol hodinku,stale som ju mala na sebe a cecky vyvalene 😀 a takto az do vecera sme valcili,az zaspala aj na nocny spanok,vobec som ju nemusela dokrmit a ani neplakala,bola pokojna,myslim,ze aj zato,ze aj ja som bola pokojnejsia a nebola som stresovana vselijakymi radami od vselikoho 😠 😉 a odvtedy som uz neprikrmila nikdy,aj ked sa mi obcas zazdalo,ze mam mliecka menej,vzdy som si spomenula na tento den a bola pohoda 😉 a z umeleho mlieka som potom na vianoce upiekla zakusky 😕 😀 😀 😀
@kostri neviem ono to tak vyslo same asi,,my sme doma vacsinou sami, muz chodi z prace az okolo siedmej, takze ked aj chcem nieco urobit tak tominko je sam bud sa na mna pozera alebo spi..mozno to bude tym, mozno tym ze papa nutrilon neviem, ale aj on sa budil na zaciatku kazde tri hodiny, potom zacal spavat tak ze 5 papanie a 5 no a teraz to ma tak... klop klop klop... 😉 nech mu taketo dobre zvyky vydrzia... 🙂
@misag23 Ahoj, ja mam rovnaky problem ako ty. Strasne som sa kvoli tomu stresovala a vlastne mala ma dnes 2 tyzdne a nic ine pocas tychto dvoch tyzdnov nezazivam, iba same stresy. Ci bude zdrava, ci mam dost mlieka, ci jej to staci, preco place, z coho ju moze brusko boliet a pod. Vcera sme boli na ockovani a mala mi schudla 40 g. Polovicu toho, co v porodnici pribrala mi schudla. Doktor povedal, vraj mam urobit skusku kojenia. Zvazit pred kojenim, zvazit po kojeni. Tak som vcera otvorila Nutrilon a dala malej ten. Bola spokojna, nezvijala sa mi od bolesti, pekne zaspinkala, odgrgla si. Mlieko som si zacala odsavat. A presne sa to potvrdilo, mam malo mlieka, takze ona ako tahala, tahala si potom uz vzduch, potom mala zastavene prdiky, plakala od hladu, od krcov v brusku. Pripadala som si ako ta najhorsia mama na svete, uplne som vcera bola v depke z toho, ze nemam tolko mliecka, aby som jej ho mohla dat. Vsade sa pise o tom, ako je materske mlieko dolezite, ze je to to najlepsie, co mozeme svojmu babatku dat a ja som si pripadala, ze som zlyhala. Pritom pijem caje na podporu dojcenia, meltu, susene mlieko a nic. Asi tie stresy ma on pripravili. Ale mlieko mi vyteka, aj vlozky do podprsenky mavam mokre, no ale predsa mi tie prsia za cely vcerajsi den nedali viac ako cca. 80 ml. Takze davam teraz len UM a prsia odstriekavam.
já měla taky od medely vel S
Tak dievcata, pred dvomi dnami som tu pisala, ake mam problemy s malou, ze nas hneva brusko, tak brusko hnevalo kvoli hladu ☹ Mam malo mliecka a to moje male zlaticko trpelo hladmi, krkavcia mama 😒 Keby mi ju vcera nezvazili, tak by som ani nevedela, ze nepribera. A to mi z prs tieklo... Kto by to povedal, ze mlieka je malo. Teraz davam Nutrilon, a mala je spokojna (*klop.klop.klop*).
@mimirinko já se zatím toho kojení držém zuby nehty, ale kdo ví, jak nakonec dopadneme...malej je schopnej být u prsa i hodinu, pořád tahá, prsa už mám úplně vyždímaný...řekla bych, že se mi pak o to víc musí nalít, ne? No včera jsem mu zase po dvou dnech musela dát Nutrilon...tak uvidím, jak to bude dál... Evičku jsem kojila 3 týdny a Tomáška se budu snažit kojit co nejdýl...ale je to fakt psycho... 😒
@cara.m jenže já už s tím takhle bojuju od pondělí...včera už to vypadalo, že se to lepší, ale v noci se to zase nějak pokazilo... Navíc mě začaly bolet prsa...malej je přisátej úplně perfektně, pusinku dokořán, přes celej dvorec...ale když to má v puse hodinu, tak to mám pak takový rozžužlaný, že to fakt bolí... 😕
@mimirinko 🙂 zlata, ja uz ako matka harcovnicka sa len usmievam ked si to citam,,, presne take iste problemy som mala aj ja, ze nemam mlieko a co dam malemu a tak,,, nam dali uz v porodnici nutrilon lebo maly nic nejedol vraj ani tu glukozu,, boli sme tam na vianoce a ja som tam chytila depky plakala som otcovi ☹ to je uz co povedat do telefonu a chodila som na novorodenecke ako na klavir,,,, potom mi sestricka jedna mila... dala nutrilon 30ml. maly to vypil a bol spokojny,,,,bolo to na stedry vecer okolo siestej,, najkrajsi darcek na svete.... a to mi jedna pani sestricka povedala ze nas maly sa sprava ako predcasne narodeny, dalsia ze ma predkus... no katastrofa....nikdy na to nezabudnem. a teraz mi tu krasne spinka, spokojny, pribera... jednoducho ked to nejde tak to nejde... ale ak mozem odporucit, to odstriekane mliecko davaj svojmu babatku, fakt je to to najlepsie,,, ja som to robila... lenze ja som si za den odstriekala 20ml a prsia ma boleli tak strasne a este aj maly to uz po tom nutrilone ani nechcel... tak som s tym skoncila,,, 🙂 a zijeme si spokojne. nemam ani pocit ze som zlyhala.. lebo sama viem, co som pre to urobila... a som zo sebou spokojna
@vilca Tiez som si stale hovorila, musim kojit, musim kojit, lebo to je to najlepsie, co mozem malej dat, no proste ked to nejde, tak to nejde. Ja mlieko mam, no nestaci to. Moja mala proste uz potrebuje viacej a tie moje prsia jej to nie su schopne dat. A aj ked sa naroky na mlieko zväcsili, mlieko mi nepristupuje tak, ako by malo. Ved napr. rano o pol 5tej som ju vcera nakojila, a do jednej od tej pol 5tej som si odsala len 80 ml, co je velmi malo, ak beriem do uvahy, ze mala mala jest dva razy a kazdy krat, co teraz sledujem pri Nutrilone, si vytiahne pri jednom papani 60 - 70 ml. Takze potom sa necudujem, ze mi plackala, kedze bola hladna este. Navyse, ja som ju kojila cez klobucky, cize ona si pravdepodobne vytiahla aj ten vzduch. A ja som ju chudinku trapila kvapkami a myslela si, ze ma prdiky zastavene. A pritom, ona si nemala ani z coho poriadne prdnut a kakat uz vobec nemala z coho.
@ellahop Vcera to bol hrozny den pre mna, ked som zistila, ze proste toho mlieka mam malo. Este som si aj odsavacku drahu kupila, ze budem zamrazovat, ked mi z nich tieklo. A potom take sklamanie, ked mi povedali, ze moja mala schudla. Tak sa mi chcelo plakat. V podstate sa stresujem odkedy sa mala narodila. A mozno aj to urobilo svoje. Lenze teraz, ked davam ten Nutrilon a vidim tu spokojnost a to, aka je kludna, tak som sa uz aj ja ukludnila a beriem to tak, ze co sa bude dat, odstriekam, skusim mlieko nejako este podporit a ked to nepojde, tak to nepojde. Ved kopa deti vyrastla na UM a su tu, no nie? 🙂 A navyse, mala mi nekakala, tak som aj z toho bola cela hotova a vlastne nemala z coho kakat, kedze bola chudinka moja hladna. A dneska, ked som jej vcera dala vzdy Nutrilon, len raz moje mlieko, tak sa mi dokadila az tak, ze som ju musela pod vodou umyt 😉 A to sa mi potom este aj pogrckala, pocurala, takze mozem dneska zase prat.
mne by docela zajimalo kolik mam mleka 😒 protoze kojim co hodinu a pul ve dne i v noci,vlozky do podprsenky nemam mokre ale maly pribira ale nevim zda ho je dost kdyz musi papat tak casto
@vilca ja jsem to mela stejně, malý byl u prsa klidne i hodinu a půl než neusnul vyčerpáním. Ted jak jsme zavedli pul hodinové kojení to pochpoil a mnohem víc se snaží pít a nehrá se tolik s cicinou. Mám pocit že se víc nají i prsům to pomohlo...takže doporučuji..i když je to někdy těžký mu to prso vzít a půl hodiny houpat a spívat aby usnul 😠 😵
@kostri no aj my sme mali problém so zaspávaním ale kupila som kolotoč a celkom to funguje ale až večer 🙂 cez den mi nechce byť v postieľke vôbec 😠 😠 my máme iný problém prvé krmenie po polnoci či už o 03...04...alebo O5 ako to výde nechce isť naspäť do postieľky , reve chce byť na rukách 😒 takto aj hodinu kým zaspí bojujeme
a mím šíliný hlad, ještě jsem dnes nejedla, měli jsme náročnou noc a malý teď na mě usnul, když ho odložím vzbudí se a pláče, když ho vezmu na sebe usne, jsem zvědavá kdy se teda najím 😒 chci ho nechat vyspat chjo

@misag23 můžeš to vyzkoušet kápnout na zápěstí, nemělo by tě to studit, ani pálit...já osobně to vždycky ochutnám a prostě to musí být akorát - ani studené, ani horké 😉