icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sirael
19. feb 2011

@cara.m No ved prave. A potom ze mama, vyznaj sa v tom, co je pre mna najlepsie...🙂

kostri
19. feb 2011

@lolelole zuzanka bola tiez spokojnejsia ked bola zviazana v zavinovacke,ale potom po tretom tyzdni sa jej tam prestalo pacit,jedovala sa,ze nema vonku ruky a ze nemoze kopat nohami,tak jednu noc,ked uz som nevedela,preco sa tak mechri,so ju rozviazala,ulozila sa jak chcela a spokojne drichmala 😀 niekedy sa nam to stane aj v noci,ze sa nevie ulozit,ved este sa nevedia otacat,su malinki,tak ju natocim na bok,rucicky jej dam na telo,nech jej nelietaju kadetade a spinka 😉
ale hanku som nedavala do zavinky vobec,len prve dni,ona je narodena v juni a bolo jej v tom teplo..no ona bola nepokojna,nevedela spavat cez den skoro vobec,tak som ju raz zabalila do plienky a tak zadriemala jak nic 😉
a zuzanka ked je pri papani nepokojna,ze sa mece,tak na nu prehodim deku,alebo v noci paplonik a hned sa ukludni 🙂

kostri
19. feb 2011

@lolelole a este som chcela,ze hanku som potom tak v noci kojila,ze som ju zabalila do deky a dala papat,ona potom lahsie zaspinkala.zuzanku neska skusim tiez zabalit,ked pojde papat 😉 potom ti podam info,ake to bolo 🙂

cara.m
19. feb 2011

Já přes den přikrývám dekou a na noc se mi osvědčil spací vak. Může si v něm kopat a neodkope se 😀

kostri
19. feb 2011

@markysek2 @lavazza ja mam dve deti,obidve baby,takze by mali byt rovnake,lebo obe aj rovnako kojim a hanka priberala velmi malo a zuzanka az nad mieru zatial a takisto to mala aj kamoska so synmi,jeden priberal malinko,druhy bol jak bumbus,tak si myslim,ze nezalezi na tom,ci prikrmujete,ci kojite,ale na babatku,lebo kazde je ine,kazde pribera a rastie inak,hlavne je ,ze pribera a ze je spokojne a zdrave 🙂

kostri
19. feb 2011

@cara.m zuzanka v noci o jednej,o tretej,o siestej,potom o siedmej sa zobudila,trochu cucla,lebo som jej sopliky odsvala,tak len tak na zaspatie,potom o deviatej papala a o jedenastej,tiez potom zaspala 😉 medzitym len tak udrimovala a jedovala sa 😀

lolelole
19. feb 2011

@kostri
@cara.m
@janettan děkujeme. Mám z toho fakt ohromnou radost, je to 1x od jeho třetího dne, kdy nám sestra vnutila nutroš, protže jsme nepřibývali na váze 🙂 😅

kostri
19. feb 2011

ja som davala malu do vaku,ale zdala sa mi v tom utopena a mam len taky na ramienka,tak by jej bolo zima na ruky a este som ju musela aj dekou prikryvat,tak som zvolila duchnicku a v tej je jej zatial dobrucko,teplucko 😵 niekedy spod nej funi,ked sa zosuchne tak,ze jej duchnicka zakryva nostek,tak jej ju dam len prec a spi dalej 😉 to iste robi cez den s dekou 😅

lolelole
19. feb 2011

@kostri no právě, zanedlouho přijde doba že se už "svázat" nenechají a budu pochodovat po celé postýlce 😀 dej vedět jak se jí to líbilo 😉

kostri
19. feb 2011
verca84
19. feb 2011

@monik1 ahojky, také jsem prvně dokrmovala přes stříkačku, ale potom už malá hodně prskala a nechtěla to, tak jsem se hecla dala jsem ji lahvičku TT a byl klid.. malá byla spokojena, protože se ¨najedla a nic neplivala ven a já se u toho tak nezapotila.. bála jsem se že pak nebude chtít prso ale kupodivu se díky lahvičce naučila lépe sát.. takže nám jen pomohla.. Jinak jak jsem psala, že se malá budí v 1 hod. a pak v 6 na krmení, tak tento týden to bylo v 1h, 3h, 5h, apak už v 7 hod., měla velký hlad, asi sme zase ve spurtu.. no a dneska sme se vrátili do starých kolejí, takže v 1 hod. jídlo a pak až v 6 hod. a spí mi až do 9 hod. tak sjem ráda.. doufám, že to tak zůstane a ž do toho 3 měsíce, než bude další 😀

verca84
19. feb 2011

@cufinka tééda, hezky přibíráte, jen at roste 🙂)

lavazza
19. feb 2011

@markysek2 při narození jsme měli 3290g, pak klesl na 2890g, při propuštění měl 2950g, tak jsme chodili každý týden na vážení, myslím, že mlíka má taky dost, je hodně plínek

monik1
19. feb 2011

ahojte holky, teda to nestihnu dočíst ani za týden kolik jste toho napsaly 😀
My měli včera strašně ukřičený den, byl chudinka tak unavený, že v noci vstával jen 2x - vůbec jsem nechápala, vstával ve 2 a pak v 5. Usínal s hrozným řevem ve 22h a spal do 8h rána. Večer jsem mu dala dokrm asi 15 ml sunaru, tak nevím zda to bylo sunarem nebo unavením ☹
@verca84 No já jsem u té stříkačky taky spocená, ale my ten příkrm ani nedáváme každý den, prostě jen když je ukřičený a vypadá po kojení ještě hladově a už bradavku nechce... teď jsme asi 3 dny nedokrmovali a včera mu stačilo jen 15 ml sunaru. Jo a holky myslíte, že nevadí, že jsme začli dokrmovat Sunarem Nutra Defence a pak jsem přešla na Nutrilon pro ublinkávající děti, ale ten mu vůůůůbec nechutnal, tak jsme se vrátili zpět k Sunaru?? Pijeme ty příkrmy fakt jen výjimečně. Jo a Kamča mi skvěle poradila s těma kapkama Sab simplex - kápla jsem si je na malíček a už si ten příkrm vzal, dneska dokonce i dudlík se Sab simplexem vydržel cucat asi 5 minut... Jinak za boha nedá do pusy nic jiného než bradavku...

sjussi
19. feb 2011

@kostri tak sem ho vecer kojila a vzdycky pil a pak najednou se zacal osivat a plakat ale brisko ho nebolelo tak sem mu dala pit z druheho prsa a zase chvilku pil a pak spustil.prislo mi to jako kdyby vypil predni mleko a to zadni mu neslo vytahnout.a kdyz uz se u toho vztekal hodku a pul tak sem mu dala trosku nutrilonu.

janettan
19. feb 2011

@cara.m mne malá tiež spí v noci aj 7 hodín ... cez deň ju kojím často, tak som sa ju snažila budiť aj v noci a nedalo sa ... keď sa mi aj podarilo vložiť jej bradavku do úst - ani z nej nepotiahla ... chcela som jej vybudovať určitý režim, bála som sa, aby mi nechudla a veľmi som si želala, aby sa mi aspoň raz zobudila, no bohužiaľ, už som sa zmierila s tým, že keď je hladná vypýta si sama a my spíme celú noc 😉 pokiaľ mi nechudne, neriešim to

janettan
19. feb 2011

@kostri krásne fotky 😉

cara.m
19. feb 2011

@janettan on se napil, ale bylo mi ho líto ho vzbudit, ale zase jsem si říkala, že spí už fakt dlouho. No dneska ho nechám spát, kdyby náhodou chtěl. I když tomu nevěřím, protože teď nějak spí přes den, je ten den dneska nějaký spavý

cara.m
19. feb 2011

@lolelole bude to už jen a jen lepší! 😉 Mám fakt radost 😉

cara.m
19. feb 2011

@kostri já mám taky na ramínka, ručičky má venku, ale myslím, že zima mu není. A přes pěstičky mu přehrnu rukávky, ten overálek je na to uzpůsobený.

cara.m
19. feb 2011

@kostri chjo jak dloho může ta rýma trvat? My pořád ještě taky odsáváme, někdy něco odsajeme, někdy už ne, tak se raduju a když to zkusíme pak zase tak už tam zase něco je 😒

cara.m
19. feb 2011

Holky jak funtuje hexavakcína? Kdy vlastně začíná působit obrana? Není mi to jasné, když se vlastně očkuje jeden měsíc, druhý měsíc, třetí měsíc pak za 6 měsíců a pak v pátém roce. Jak to tedy je? Nebo působí hned po prvním ale méně?

haniula
19. feb 2011

Holky mám dotaz. Jak ohříváte UM?? V mikrovlnce nebo ve vodě. A jakou má barvu stolice Vašich drobků po UM?? Děkuji moc za odpovědi.

monik1
19. feb 2011

Holky, uvažuju, že koupíme lehátko pro Domču, aby na mě mohl kdekoli koukat, sice máme druhou postýlku v obýváku, ale z té prd vidí. Myslíte, že stačí to lehátko takové obyč? http://www.sambaby.com/1981-lehacky-a-hopsadla/... děkujiii

@haniula Hani, my teda příkrm děláme jen občas a manža ho ohřeje ve vodní lázni.
@kostri malá je krásňoučká 😵

misag23
19. feb 2011

@kamusek Děkujeme. Jj, je to sice jen trošičku, ale i za to jsem byla ráda. Tak uvidíme v pondělí na dalším převážení.
Jinak včera jsme jedli přes den snad každou hodinu, tak jsem byla zvědavá na noc, ale ta zůstala stejná - budil se po třech hodinách. Dneska už jsou intervaly zase o něco delší 😉
Tak to prcky oblékáme skoro stejně, já akorát nedávám doma čepičku. A teplotu máme doma taky takovou. Nepřijde mi, že by mu bylo teplo. Zpocený byl doma jen jednou, když jsem mu dala fleesový overálek, tak už mu dáváme jen bavlněné.

misag23
19. feb 2011

@lavazza My jsme měli včera stejnou váhu jako vy (bylo nám 19 dní). Taky hrozně zhubl, při narození měl 3920g. Kolik jste měli vy? Ale od středy do pátku poprvé přibyl - sice jen 4dkg, ale i tak nás doktorka pochválila, že se to snad zlomilo a zatím jsme se vyhnuli dokrmu, tak jsem byla ráda. V pondělí jdeme znovu vážit. Ty plně kojíš?

ellahop
19. feb 2011

tak a mame prve antibiotika, stafylokok presiel svina do celeho dychacieho traktu a maly mal rano teplotu 38.1.... tak sme sli na pohotovost,,,,,,dr na pohotovosti bola moc mila, nasadila nam antibiotika a paralenove cipky... a len dufajme, ze nam to zaberie,,,, rychlo....dnesna noc bude asi husta.... uz teraz sa jej bojim,,,, ale maly je statocny,,, vlastne stale spinka,,, budi sa na papanie a potom zase zalomi,,, jaj ha

misag23
19. feb 2011

@lavazza Už jsem to dočetla celé a našla vaši váhu 😉

kinsli
19. feb 2011

@kostri Nos stejná jako vždy 😵 vstával myslím v 2h a pak okolo 6h, 8h, a vstali jsme v 9:15h 😵 To bylo úžasný 😵

@ameliejulliette Jak už tu někdo psal, poslední se meje prdelka, tak ho vyndávám na tygříka 😵

Holky někdo kdo jste zdatné kyblíkářky tak by jste se mohly hodit pár fotek, z koupání, já držím, takový ten pevný uchop, hlavička opřená o předloktí a ruřičku palec a ukazováček - v zámku, nebo jen ukazováček prostřednířek pod bradičkou

misha8
19. feb 2011

@lavazza ručičky aj my máme stále ako žaba ale treba sa riadiť podľa zatylku alebo nošteka 😉 😉 😉