Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ahoj holčiny, pls nevíte na co se očkuje v 8 nebo 9 týdnu? Mám jít s malou na očkování za 14 dní, ale malá dneska byla tak nevrlá v poradně, že jsem přeslechla na co je to očkování:o((.
Děkuji moc!!
Holky díky za rady ohledně potniček. Jsem ráda, že v tom nejsme sami. No musíme vydržet!
@skubanekka očkuje se první dávka povinné hexavakcíny a taky první dávka prevenar/synflorix
no nas hexa ceka zitra tak mam docela strach jakou na ni bude mit Matyasek reakci
jo a jeste otazecka,nevite co je lepsi?prevenar nebo synflorix?
Holky, může se měsíčnímu miminku dát něco na rýmu nebo na teplotu? Malej je sice celkem v pohodě, teď jsme mu odsáli soplíky a jen koukal, ani nekvikl 😀 Ale zajímá mě to do budoucna, kdyby náhodou... Odkdy se vůbec můžou dávat takové ty věci, jako je Otrivin pro děti nebo Paralen 100 čípky?
@vilca My máme taky trošku rýmu - odsáváme odsávačkou na vysavač a malýmu to taky nijak nevadí. Dneska jsem v lékárně koupila mořskou vodu a tu stříkáme do nosánku - to už se mu tak nelíbí. Paní v lékárně mi nabízela i nějaký dvoje kapičky co by už mohl, ale má tu rýmu zatím jen maličko, tak ty jsem zatím nebrala.
Jinak myslím, že paralenový čípky se taky můžou, ale jak píše sjussi je to podle kg. Jestli si to dobře pamatuju z předporodního kurzu, tak nám říkali, že se mu může dát půlka toho čípku, aby to vyšlo na ty kg.
Babule zasa mam dotaz...🙂 Spinkavaju vasi drobci v zavinovacke, alebo bez? Nasa Saska je velmi zvyknuta na zavinovacku a za nic na svete nechce zaspinkat bez nej. Aj pri zaspavani mame problem, jedine co ju uspi je natrasanie a nosenie. Lenze niekedy to trva aj hodinu - dve. Ako to robite vy? 🙂 Dakujem za rady, lebo uz sa desim co ZASA bude v noci a ake chodnicky tu vychodim...🙂
@kinsli ahojky, ja kojim a tiez malo pijem 😠 😠 😠 malo sompila aj pred tehu aj pocas teh, tak koza je zvyknuta 😉 ale pijem vodu, pripadne ochutenu jemne sirupmi, pila som aj trochu dzusu - jablkovy, hruskovy.... nie citrusovy a ala nic, neosypala sa, vela pijem detsky caj a caj pre kojacie matky a Caro s mliekom
snazim sa do dotiahnut do 3 L za den, vratane polievok 🙂 🙂 🙂
@sirael moja mala je v zavinovacke len ked ju kojim, ked spi, tak je na nej polozena ale nezavinuta (pouzivam klasicku perinku-zavinovacku), rada si v noci kope nohami a smatra rukami 🙂 🙂 🙂
my sme uz zaspavali celkom fajn, bez nosenia, ale ako sme prepichli uska, tak zaspi jedine cez den v kociku a na noc ju musi manzel unosit a utriast, bo u mna place ☹ ☹ ☹ ale v noci len prebalim a nakojim a spi dalej, bo jej nesvietim, presvecuje nam neonka z cesty cez zaluzie, tak ju zbytocne nebudim 😉
nastastie v noci sa budi len raz, medzi 2-3, potom az medzi 5-6 a to uz neberiem za noc a vecer je naposledy kolo osmej 😀 😀 😀
tak nech jej to tak vydrzi, len to zaspavanie by sa mohlo upavit, aspon bez placu 🙂 🙂 🙂
@neposedna Ved to s tym nosenim je hrozne...🙂 Priatel bol na nocnej, tak som vcera dve hodiny chodila a cicikala, az som si chrbat necitila. A v noci to iste. Vacsinou v noci tiez zaspinkala pri kojeni, ale posledne dni je ako uplne ine babatko. Uplne sa zmenila...🙂 A myslis, ze je lepsie nechavat babatko v zavinovacke, alebo radsej nechat spinkat volne? Lebo neviem ci robim spravne, ze ju stale balim, ci by nebolo lepsie ju nechat "volnu"..☹
@sirael
@sova33 ja jsem měla včera na návštevě laktační poradkyni a říkala že miimnko určitě balit, na kojení i na spánek. Detti do zhruba 3 měsícu se prý cíti bezpečněj a jsou klidněší, protože je to "vrací" do dělohy. Náš Kvido taky šermoval ručičkama a od kdy balím do velké pleny je víc v pohodě 🙂
Ahojte!! Tak jsme se vrátili od dr. Malá se úplně předváděla 😵 ! Pásla koníky o sto šest a usmívala se na dr. jak divá!!! Jinak rýma je už v poho. Dr. z nás měla radost a příští úterý jdeme na druhý rotarix, první hexa a synflorix. Dostane vše najednou, ať se to neprodlužuje. Jsem ráda, že je vše v pořádku, i to kakání 😀 😵 😵 😵 !!!
Ahoj holky, tak už tu moc nestihám chodit, protože už moc nespíme tak si hrajeme a vymýšlím zábavu 🙂
My jdeme na rotaviry a hexu za týden, Prevenar budeme z důvodu předčasnosti očkovat zvlášť

@kostri no taky se dnes divím 😀 a ted zase se napakala a tak pěkně v postýlce půl hodky koukala a už zase spinká 😀