icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cufinka
21. feb 2011

@kostri no taky se dnes divím 😀 a ted zase se napakala a tak pěkně v postýlce půl hodky koukala a už zase spinká 😀

skubanekka
21. feb 2011

Ahoj holčiny, pls nevíte na co se očkuje v 8 nebo 9 týdnu? Mám jít s malou na očkování za 14 dní, ale malá dneska byla tak nevrlá v poradně, že jsem přeslechla na co je to očkování:o((.
Děkuji moc!!

karmenina
21. feb 2011

Holky díky za rady ohledně potniček. Jsem ráda, že v tom nejsme sami. No musíme vydržet!

zuzik28
21. feb 2011

@skubanekka očkuje se první dávka povinné hexavakcíny a taky první dávka prevenar/synflorix

sjussi
21. feb 2011

no nas hexa ceka zitra tak mam docela strach jakou na ni bude mit Matyasek reakci

sjussi
21. feb 2011

jo a jeste otazecka,nevite co je lepsi?prevenar nebo synflorix?

vilca
21. feb 2011

Holky, může se měsíčnímu miminku dát něco na rýmu nebo na teplotu? Malej je sice celkem v pohodě, teď jsme mu odsáli soplíky a jen koukal, ani nekvikl 😀 Ale zajímá mě to do budoucna, kdyby náhodou... Odkdy se vůbec můžou dávat takové ty věci, jako je Otrivin pro děti nebo Paralen 100 čípky?

kinsli
21. feb 2011

@kostri Jasně, že postýlku máme 😀 Malý teď spí v kolíbce v ložnici s námi postýlku má Kačenka v dětském pokoji, ale tam se ho chystáme dát až od září 😉 Cestovní postýlku máme na dovolené a na chatu 😉

Jinak Kačenka spí už ve velké posteli 😉

kinsli
21. feb 2011

@vilca vůbec nemám tucha ale typuji tak od 3 měsíců. Ale určitě na teplotu musí být něco i od narození. Možná, že i Pandal jen se dává nějaké minimální množství. Fakt nevím 😉

sjussi
21. feb 2011

@vilca ja mam doma paralen cipky ale nevim jestli 100 a ty sou od 7kg a do nosu mam myslim nasivin

misag23
21. feb 2011

@vilca My máme taky trošku rýmu - odsáváme odsávačkou na vysavač a malýmu to taky nijak nevadí. Dneska jsem v lékárně koupila mořskou vodu a tu stříkáme do nosánku - to už se mu tak nelíbí. Paní v lékárně mi nabízela i nějaký dvoje kapičky co by už mohl, ale má tu rýmu zatím jen maličko, tak ty jsem zatím nebrala.
Jinak myslím, že paralenový čípky se taky můžou, ale jak píše sjussi je to podle kg. Jestli si to dobře pamatuju z předporodního kurzu, tak nám říkali, že se mu může dát půlka toho čípku, aby to vyšlo na ty kg.

sirael
21. feb 2011

Babule zasa mam dotaz...🙂 Spinkavaju vasi drobci v zavinovacke, alebo bez? Nasa Saska je velmi zvyknuta na zavinovacku a za nic na svete nechce zaspinkat bez nej. Aj pri zaspavani mame problem, jedine co ju uspi je natrasanie a nosenie. Lenze niekedy to trva aj hodinu - dve. Ako to robite vy? 🙂 Dakujem za rady, lebo uz sa desim co ZASA bude v noci a ake chodnicky tu vychodim...🙂

neposedna
21. feb 2011

@kinsli ahojky, ja kojim a tiez malo pijem 😠 😠 😠 malo sompila aj pred tehu aj pocas teh, tak koza je zvyknuta 😉 ale pijem vodu, pripadne ochutenu jemne sirupmi, pila som aj trochu dzusu - jablkovy, hruskovy.... nie citrusovy a ala nic, neosypala sa, vela pijem detsky caj a caj pre kojacie matky a Caro s mliekom
snazim sa do dotiahnut do 3 L za den, vratane polievok 🙂 🙂 🙂

knedluska
21. feb 2011

@vilca - my máme taky rýmu a dr. mi řekla, ať si na to v lékárně koupím Libenar pro děti. Je na něm, že se může od narození. 😉

neposedna
21. feb 2011

@sirael moja mala je v zavinovacke len ked ju kojim, ked spi, tak je na nej polozena ale nezavinuta (pouzivam klasicku perinku-zavinovacku), rada si v noci kope nohami a smatra rukami 🙂 🙂 🙂
my sme uz zaspavali celkom fajn, bez nosenia, ale ako sme prepichli uska, tak zaspi jedine cez den v kociku a na noc ju musi manzel unosit a utriast, bo u mna place ☹ ☹ ☹ ale v noci len prebalim a nakojim a spi dalej, bo jej nesvietim, presvecuje nam neonka z cesty cez zaluzie, tak ju zbytocne nebudim 😉
nastastie v noci sa budi len raz, medzi 2-3, potom az medzi 5-6 a to uz neberiem za noc a vecer je naposledy kolo osmej 😀 😀 😀
tak nech jej to tak vydrzi, len to zaspavanie by sa mohlo upavit, aspon bez placu 🙂 🙂 🙂

sirael
21. feb 2011

@neposedna Ved to s tym nosenim je hrozne...🙂 Priatel bol na nocnej, tak som vcera dve hodiny chodila a cicikala, az som si chrbat necitila. A v noci to iste. Vacsinou v noci tiez zaspinkala pri kojeni, ale posledne dni je ako uplne ine babatko. Uplne sa zmenila...🙂 A myslis, ze je lepsie nechavat babatko v zavinovacke, alebo radsej nechat spinkat volne? Lebo neviem ci robim spravne, ze ju stale balim, ci by nebolo lepsie ju nechat "volnu"..☹

haniula
21. feb 2011

@sirael my spinkáme ve spacím pytli... malá v něm chrupká úplně v poho...

misha8
21. feb 2011

@zuzik28 ja viem že to obsahuje my sme to mali na iný problém ked mala na čielku šupajúcu sa kožičku tie potničky som jej s tým v podstate nenatierala ...

sirael
21. feb 2011

@haniula Tak ten som skusala a tam sa jej voooobec nepaci....☹ no budeme vymyslat dalej...🙂

sova33
22. feb 2011

@sirael Já jsem malého od tří týdnů nevázala a zase jsem začala, klidněji tak spí. On právě taky kope nohama a hrozně šermuje rukama a tím se z toho spánku vlastně budil.

lolelole
22. feb 2011

@sirael
@sova33 ja jsem měla včera na návštevě laktační poradkyni a říkala že miimnko určitě balit, na kojení i na spánek. Detti do zhruba 3 měsícu se prý cíti bezpečněj a jsou klidněší, protože je to "vrací" do dělohy. Náš Kvido taky šermoval ručičkama a od kdy balím do velké pleny je víc v pohodě 🙂

haniula
22. feb 2011

Ahojte!! Tak jsme se vrátili od dr. Malá se úplně předváděla 😵 ! Pásla koníky o sto šest a usmívala se na dr. jak divá!!! Jinak rýma je už v poho. Dr. z nás měla radost a příští úterý jdeme na druhý rotarix, první hexa a synflorix. Dostane vše najednou, ať se to neprodlužuje. Jsem ráda, že je vše v pořádku, i to kakání 😀 😵 😵 😵 !!!

sjussi
22. feb 2011

@lolelole ty pleny fakt funguji,ted sem do nich maleho zabalila a jak vyvadel dnes u kojeni tak se uplne zklidnil a dokonce mi ted i usnul...chudacek nevi ze ho dnes ceka ockovani ☹

sjussi
22. feb 2011

@haniula my jdeme dneska na hexu,a kolik stoji ta synflorix a rotarix a kolikrat se na ne de?

haniula
22. feb 2011

@sjussi synflorix plně hradí pojištovna - jaký div, a rotarix stojí jedna (jsou dvě vakcíny) kolem 2000kč...

sjussi
22. feb 2011

@haniula tak to se divim ze to hradi pojistovna 😀 no dneska se musim domluvit s dr kdy by sme mohli na to jit

haniula
22. feb 2011

@sjussi my to budem dělat vše najednou... já se taky divila, že se to hradí a rotaviry ne!!

cara.m
22. feb 2011

Ahoj holky, tak už tu moc nestihám chodit, protože už moc nespíme tak si hrajeme a vymýšlím zábavu 🙂
My jdeme na rotaviry a hexu za týden, Prevenar budeme z důvodu předčasnosti očkovat zvlášť

haniula
22. feb 2011

@cara.m my jsme takyy předčasně a jdeme na všechno najednou....

cara.m
22. feb 2011

@haniula nám říkala doktorka, že je to lepší rozfázovat, takže teď dáme hexu a rotarix a na Prevenar se domluvíme.