Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@monik1 My jsme zatím měli z plínek jen Bella Happy 1 a Pampers Premium 1. Odpoledne zkusíme Pampers new baby nebo tam pak máme Huggies, ale to jsou už dvojky.
Kapičky dáváme 3-4 denně po patnácti kapkách (tak nám to řekla paní v lékárně). Občas mu trošku vyteče z pusinky ven.
Taky jsem o těch kapičkách Bio Gaia uvažovala, ale teď mi přijde, že nám tyhle docela pomáhají, tak jsem je zatím nekoupila (jsou docela drahé). Filípek se většinou tak svíjí a kope nožičkama, když ho bolí bříško (teda aspoň já si to myslím) a to mu právě pak dám ty kapičky a docela se uklidní.
@monik1 Z MB jsem je jednou objednávala ségře...ale když se podíváš dobře tak zjistíš, že obsah je jen 5 ml (za těch 250 kč), normálně v lékárně stojí sice kolem 620 kč, ale je to 10 ml. Takže já když bych je kupovala tak tady vedle v lékárně, protože to hned donesu domů a šupnu do lednice, protože musí být v chladnu...Když je koupím z MB tak stejně vezmu dvoje, aby se to vyplatilo...k tomu poštovné a ještě speciální pytlík na udržení teploty, který stojí 40 kč. Takže 540 kč plus poštovné.
To já jen tak pro představu...protože se všude tvrdí, že jsou u nás tak drahé a např. v Polsku nebo Slovensku jsou tak levné. Jenže ono je to poloviční balení.
Nebo máte někdo tyto kapky (10 ml) za těch 250 kč?...to bych si je určitě taky koupila...
co budete varit zitra?nebo co ste delali dnes??potrebuju neco rychleho kdyz maly chce papat co hodku nebo co hodku a pul tak abych to stihla...ikdyz muzu varit i na etapy 😀 pokud bude hodny jako vcera a dnes doted ,vzdy se jen vzbudi,napapa a jde spat
markysek2 od 8.2. bude v hypernově sleva na dětské věci včetně plen ..asi určitě tam vyrazím
Včera v 19:41 • 1 dítě • Odpověz ....omlouvám se má to být 8.3. 😀 😀 😀 😀
@neliq já jsem četla, že na příkrmy by se mělo jít tehdy pokud vypije víc než litr a nestačí to, ale pokud není dokončený 4. měsíc tak UM 2., nebo forte(no prostě pro hladovce)..jinak nám zatím množství mlíka za den odpovídá váze, akorát už to znamená 110-120ml na kojení ☹ ☹ ☹ , horší je že od včerejška to skutečně požaduje, do té doby mu stačila +-100
ad ustálení váhy..taky sebou mele, ale beru to přibližně abych věděla kolik asi mám dokrmit...no dnesk vypil 90ml z prsa a 40ml UM..fakt super 😀 😀 😀 ...jo po krmení už sebou 😀 😀 😀 nemele
@markysek2 no ty máš doma tiež poriadneho hladoša 😀 my papáme tak 150-180 ml na jedno papanie. Kŕmim ho z oboch prsníkov, z jedného mu nikdy nestačí a ešte ho aj niekedy potom musím dokŕmiť tak 60 ml. Inak mu ale aj tak 2x denne dávam čisto len UM. Som zvedavá na poradnu v utorok, lebo malý nie je žiadny baculko, ale rastie nám do dĺžky, takže to všetko asi ide do kostí, no hold bude po tatovi 😀
@haniula Díky za info. Kolem mě maminy právě ohřívají v mikrovlnce normálně... ohřívač na lahve mám, ale strašně to trvá. Já malou krmím jen UM a nechci aby se tak moc rozeřvala vždy, když jdem papat. Ještě můžu testnout z té konvice do hrnku.... tož já nevím... My už teď papkáme ne co 3 hoďky, ale jen když si malá řekne. Občas přes den to ještě dodržuje, ale už i přes den se nám intervaly začínají lehce prodlužovat. A teď, když už moc nespí, tak jsem ráda, že vůbec usne a na jídlo jí nebudím... V noci je zlatá, spí 6 - 7 hodin a pak papáme.
@ajkalc mi malá celkem čajík vždy odmítala, měli jsme ten, co se může už od 2. týdne, začínáme pomalinku s čajíkem zese, tak snad už to bude ok. Ale díky za tvůj postřeh 🙂
@kinsli mi právě vyhovuje mít už vodu předem připravenou, jinak bych musela nejdřív převařit půllitr a pak to schladit na požadovanou teplotu a to malá by měla z hladu už pěkný záchvat... Někdy, když už vidím, že se pomalinku probouzí, jdu to vše chystat a vyjde to tak akorát...ale ne vždy...
A ještě mám jeden dotaz, 2.2. Kája vážila 3920g - 6 týdnů ( při narození měla 2550g ), teď nevím, jdeme až 24.3. na kontrolu. Pije 120ml ale poslední dny mi začíná i po papání křičet hlady, třebas teď jsem jí na uklidnění musela ještě udělat třicítku. Je to vpohodě, aby dvouměsíční miminko pilo i 150ml?? Není to moc? Je pravda, že v noci stačí ty 120cítky, přes den jak kdy, ale odpoledne a na večer je nějaká vždy hladovější....
@neliq já zatím pokaždé, před dokrmem kojím jinak jsem koukala že dupačky vel. 56, má dneska na sobě asi naposled, a to mu ještě minulý týden drukama na přebalování vystrkoval nožičky...to se mu ted snad zaručeně nepodaří 😀 😀 😀 ..do poradny jdem v pátek jsem zvědavá jestli budem poprvé pochválení 😀 😀 😀
Ahoj maminy tak dneska jsem se po dlouhé doobě krásně vyspala -malá dostala napapat před 22h dala jsem jí do postýlky a ona začala se vztekat(já samozdřejmě myslela zase na to že jí mojje mlíčko nestačí) -ale tak jsem jí tam nechala a říkám "koukej spinkat" no asi půl hodky se vztekala a pak najednou KLID a malá se vzbudila až v půl 4!! 😀 a tak sme napapali ona hned usnula a vzbudila se ve čtvrt na 8 😀 ZÁZRAK 😀
my teraz papame 150ml. maly v noci spal od 19.00 do 4.45, potom si dal dalsich 150ml a zobudil sa az okolo osmej,,, to zas samozrejme spapal 150ml. .... takze mi ani nevadi ze sa v noci nebudi na papnie, pretoze to cez den dobieha... je to maly zazrak,,, ze mi takto krasne spi
@cufinka A nechavas ju takto kazdy vecer v postielke, nech sa vyplace? Lebo ja natrasam kazdy vecer aj dve hodiny a uz mam toho dost...🙂 Som rozmyslala uz vcera, ze ju tam len dam a necham, nech sa vyplace, ale bojim sa toho, ze to ja nevydrzim....🙂 Uz si zvykla velmi na nosenie na rukach a to sa takto neda...... Vzdy ti to zaberie?

@louisiana On měl spíš problémy z toho, ja při tom polykal i vzduch, takže ho pak bolelo bříško, i když prděl jako kanonýr.