icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ajkalc
24. feb 2011

citam,ze viacere mate problem so zaspavanim,ako moj Maxik. Tiez poznam to drlinganie kazdy vecer. spava s nami v posteli,len co ho dam do postielky,tak velky rev,akoby ho z koze drali. tak len na rukach.az raz sa manzel nas..l a polozil ho na nasu postel,tvarou k TV.a zapol ju.tak Maxik stichol,pozeral asi pol hod TV a potom zrazu spal.takto nam to uz funguje asi tyzden. po okupani,napapni v obyvacke pri TV ho prenesieme do spalne,zapneme TV,polozime ho bokom nech nan vidi.a pol hodku pozera a zaspi sam. dufam,ze nam to takto vydrzi co najdlhsie.radsej nech si kukne telku a zaspi,ako nariekat na rukach 2 hod. 😀 😀 😀 😀

luciemar
24. feb 2011

Ahoj holky, nějak nestačím přispívat, ale občas pročítám...Tak jen v rychlosti...
Pepča už je velikej kluk...má něco okolo 5400g!
Už se nám několikátý den za sebou podařilo, že večer usnul sám v postýlce. Máme už večerní rituál: koupání-masáž olejíčkem-kojení-pusu tatínkovi-uložení do postýlky-ukolébavka-kolotoč a spát...občas kňourne, tak chodím třeba 5x nahodit dudlíka...ale nakonec vždy usne! Většinou tak kolem 20 - 21 hod. Pak se budí na kojení tak kolem 3 hod ráno! Tak to je fakt už paráda!!!
Dnes jsem ho musela pak vzbudit ještě v půl sedmé, protože mě probudila hrozná bolest nalitého prsa...myslela jsem, že mi snad exploduje!!! 😝 Napil se, ale stejně jsem ho musela ještě odstříkat, aby se mi ulevilo 😝
Ale kolik papá, to nevím, nevážíme před a po kojení, myslím, že by mě to zbytečně stresovalo. Ale vážíme co dva dny a většinou je tak v průměru o 90g těžší 😉 , takže super!
@sirael Zkus také uložit do postýlky a odejít, pokud řve, tak se vrátit, pohladit, dát příp. dudlíka a po zklidnění zase odejít...ze začátku to chce trpělivost...vracíš se třeba 20x 😀 😀 😀

lavazza
24. feb 2011

@kinsli za jak dlouho vám zmizely potničky po Imazolu?

neliq
24. feb 2011

@markysek2 my zatial nosíme 62, 56 nám bola po prvom mesiaci malá, ale aj tak už radšej kupujem veci 68, je mu to síce ešte trochu veľké, ale aspon to dlhšie vynosí 😀

luciemar
24. feb 2011

@lavazza My na potničky dostali Framykoinový zásyp a pryč byly asi do týdne 😉

luciemar
24. feb 2011

Holky, chodíte s prcky na prochajdu, i když je takovéhle počasí? Dnes už je teda lépe, ale včera bylo asi -6, byli jdme na prochajdě raději jen 15min... 😒

cara.m
24. feb 2011

Ahoj holky, jak píše luciemar, taky ukládáme do postýlky se stejným rituálem a jsou úspěchy. Předevčírem mi spal celou noc a vzbudil se až v 5:30 Včera a šel spát po koupání a kojení, takže cca v osm usnul, pak se vzbudil ve dvě na kojení a pak až ve čtvrt na osm. Ehm jsem zvědavá, jak nám to dlouho vydrží 😀

luciemar
24. feb 2011

@cara.m Tak to jsme to dnes měly skoro na stejno...Po tom, co jsem ho ale v těch půl 7 probudila, už nemohl usnout, takže dospává teď 😉

markysek2
24. feb 2011

@neliq bodyčka máme taky 62, jen vůli širokému balení , ale i u těch měl rukávy dlouhé a ted je má akorá...dupačky asi na široké balení pamatují 😀 😀 tak ty máme 56, ale už tak je to uspěch po návratu z porodnice nám bylo všechno velký (52cm po porodu), a 50 jsem fakt nenakupovala, i ty 56 mám asi 2xbody (stejně nenosí), a 2x dupačky, a pak vše 62 a výš 😀 😀

jinka v noci spíme úplně zlatě , usíná sám nebo po chvilce chování, mezi 20-21, v noci po kojení bez chování, a dneska po 3 dnech jsme kojili , jen 2x ne po 3 hodinách, ale spali jsme 5 a 4 hodiny..pohodka 😀 😀

jinak jsem se ráno notně na..., protože jsem měla jít na hematologii na krev ( beru injekce na ředění krve a měla bych je po šestinedělí..což je v úterý vysadit..snad), když jsem tam byla tak mi velmi chytrá sestra (kráva), neřekla že si mám píchnout tu injekci 3 hodiny před odběrem a dneska se divila, že to tak není a že to nevím, a ještě když jsme hledali řešení tak mi řekla, že to že mám doma měsíční dítě s manželem a že kojím ji nezajímá 😖 😖 😖 😠 😠 😠 , tak si to zítra zopáknu ale tentokrát jim postavím kočárek před ordinaci 😀 😀 😀 , jen doufám že zvládnu pak ve 13.30 poradnu na druhým konci města 😒 😒

cara.m
24. feb 2011

@luciemar Adík usnul před deseti minutama! Jinak budu muset zvát návštěvy často, usnul jak přišly - tj kolem 12:00 a norálně spal do pěti, to už jsem do něj začala dloubat, protože mi to přišlo už moc 🙂

luciemar
24. feb 2011

@cara.m Supeeeeer! Tak udělej harmonogram návštěv a každý den někdo! 😉 To je vždycky sranda...to dělají, jaká jsou to hodná miminka, viď!

cara.m
24. feb 2011

@luciemar jj normálně vytuhnul a fakt spal celou dobu. Samozřejmě jsem byla nařknuta z kecání, že říkám jak nespí a celou dobu spal 😀 Aaaa včera malému přišly hračky co jsme mu objednali z Lamaze a doporučuju hrající kytičku 😀 ehm malý zatím na ni jen kouká, ale jinak si s ní hraje celá rodina 😀 😀 😀 😀

markysek2
24. feb 2011

@cara.m my máme z Lamazze pejska, zatím taky na něj kouká, ale občas se mu podaří praštit do rolničky na noze, ještě máme záhadný uzel ale s tím si zatím neví rady a to je od 0+..hahaha..nejvíc ho zajímá kolotoč a špendlík (hrkačka)...se psem jsem si zatím nejvíc hrála já 😀 😀 😀 😀

cara.m
24. feb 2011

@markysek2 jj my máme i tu zebru a pandu, ale ta kytička hraje a svítí, tak nás baví všechny 😀 Nad tím uzlem jsem taky uvažovala, ale říkám si, že ještě vydržím, zatím má hraček dost a musím zjistit, co ho vůbec bude bavit až si sám začne hrát 🙂 Včera malý dostal od návštěvy tu skládací pyramidu - prý to děti děsně baví, tak uvidíme 😀 Je tam zrcátko, dělá to rachot, tak si myslím, že to bavit bude 🙂

markysek2
24. feb 2011

@cara.m hračky až na toho psa jsem zatím nepořizovala, kromě pár hrtotek, zbytek jsme dostali a další nakoupíme až si začne hrát..myslím že podnětů má ted až moc aby z toho nebyl vyjukaný 😀 😀

luciemar
24. feb 2011

@markysek2
@cara.m Já teď koupila malému na zápěstí takovou hračku s rolničkou a když hýbe ručičkama, tak to zvoní...ale nevím, jestli si už uvědomuje souvislost mezi tím, že když se zahýbe, tak se ozve zvuk...asi ještě ne e.

kamusek
24. feb 2011

@monik1 Moni, já poslední 3dny dávám Domči trochu čajíku. Taky má šílené škytavky i několikrát za den. Vždycky pomohlo dát ji trochu mlíčka, ale už to nezabírá ☹ Tak jsem koupila v lékárně dětský čaj s heřmánkem, lékárnice říkala, že je to od narození, takže trošičku dávám! Zabere to a malá je spokojená. Jo vím že čaj by měl být až od půl roku, ale trocha jí určitě neuškodí 🙂

kinsli
24. feb 2011

@cara.m Tu kytičku má Kačenka 😀 Takže Vojtíšek podědí 😀

@lavazza cca 3 dny 😉

cufinka
24. feb 2011

@sirael nechávám jí tam -pokud to není opravdu hysterický pláč tak jí tam opravdu nechám a ona usne -ted zase se tam vztekala a už chrní 😀

vilca
24. feb 2011

Ahoj holky, asi tak 2x denně přikrmujeme Nutrilonem 1 HA a teď jsem našla na netu Bebilon 1 HA, který je levnější a prý je stejný jako Nutrilon, akorát z Polska. Máte s ním některá zkušenost? Vím, že jsou na koníkovi o něm nějaká fóra, ale vám bych důvěřovala přece jen víc 😅

ellahop
24. feb 2011

@ajkalc 🙂 no ak mu manzel pustil seherezadu sa mu ani necudujem,,, to by uspalo aj vola.. 😀 a ma to okolo 1000 casti tak vam to dost dlho vydrzi.. haha ..

vilca
24. feb 2011

Jinak Tomášek má pořád trošku rýmu, ale odsáváme tak 2x denně, takže to není tak hrozný... Akorát má v pusince afty, tak mu to vytírám genciánou, takže jsme všichni fialoví 😀 Snad mu to pomůže, Evička to taky párkrát měla...

misag23
24. feb 2011

@cara.m @markysek2 Náš Filípek se hraček zatím spíš bojí, aspoň mi to tak přijde. Když mu nějakou dám do košíku nebo ji jen držím v ruce a ukazuju mu ji, tak se vždycky tak divně tváří a po chvilce začne brečet. Dneska jsme konečně vyzkoušeli lehátko. Je v něm spokojený, ale tu hrazdičku s hračkama jsem mu musela sundat, taky se mu nelíbila. Tak nevím, jestli si budeme někdy s něčím hrát. Ale asi je na to ještě malý.
@kamusek Taky už nad tím čajíkem uvažuji, i když mi doktorka řekla, že ho dávat nemám. Máme škytavku tak 2x denně a mlíčko taky nezabírá.
Holky, loupou se vašim miminkám hlavičky? Pokud ano, čím to mažete? My se teď loupeme nějak celý, mažu ho Aviril olejíčkem, ale přijde mi, že se to moc nelepší. Máte nějaký dobrý vyzkoušený?

cara.m
24. feb 2011

@misag23 tělíčko mažu modrou indulonou a s šupinkama v hlavičce bojujeme taky 😒

luciemar
24. feb 2011

@misag23 My také škytáme klidně i 5x denně...jsou prostě škytavá miminka...Ptala jsem se na to Dr. a říkala, že to prostě musí přejít....My škytáme před jídlem (to většinou zapije) i po jídle...Několikrát denně mi malej štytal už v bříšku 😉 Hlavička se nám neloupe, ale v porodnici se nám loupalo bříško a to jsme měli mazat Bepanthenem. Jinak jsme spokojeni s olejíčkem od Weledy...

kostri
24. feb 2011

@kinsli ja som citala ze babatko ma vypit 180ml na kilo svojej vahy

haniula
24. feb 2011

@vilca ahoj!! sestřenka ho používá do ted a je to v poho.... je stejný jen levnější....

kostri
24. feb 2011

@lolelole mala kaka tak tri styri krat za 24hodin a ja raz 😕 ci to si sa nepytala? 😅 😀 😀 😀 😉
@sjussi zuzanka vazi asi nieco vyse pat kilo,asi 5400.este dokrmujes?ako casto?
@ellahop ty si ale liska podkuta 😀 takto svojho muza okabatit 😀 😀 😀

sjussi
24. feb 2011

@kostri predevcirem sem nedokrmovala a vcera sem mu zase musela dat,dneska sem zacala odstrikavat tak snad do vecera nachystam dost aby to mel misto UM.Zajimave je ze normalne mu porad staci jen vecer pred spanim mu musim pridelat i UM

kostri
24. feb 2011

@misha8 no akoze balit babo do plienky pri kojeni,ze je kludnejsie,ale u zuzky to neplati 😖
@annmarie 🙂 🙂 🙂 zacinate byt macati 😵 😵 😵