icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
1. mar 2011

@haniula já taky doufám, kdyby měli mít horečky, tak už by je si myslím měli, snad se nám to vyhne, je to hrozné, jak pláčou a člověk nemůže pomoct ☹

janettan
1. mar 2011

@haniula k tomu váženiu- minulý týždeň sme si objednali váhu a tak som maličkú často vážila ... Stačí, že sa vykaká a vyciká a na váhe je to hneď vidieť. Sú to veľké rozdiely. Keď sme boli na 3. týždňovej poradni, tiež sme dopadli rovnako, pretože som maličkú doma nakŕmila, potom prebalila mokrú plnú plienku a šli sme k lekárke. Počas čakania v ambulancii sa nám opäť pokakala a keď ju lekárka prevážila, zistili sme, že maličká nám málo priberá a o 2 dni nám prikázala prísť na preváženie a Tatianka mala + 100 g.

annmarie
1. mar 2011

@markysek2 mas pravdu v tom balancovani, ale ked si spomeniem tak teta takymto sposobom ze dokrmovala, dokazala kojit skoro 14 mesiacov, co je dost ked vezmes ze bratranec ked sa narodil mal vyse pat kil... 🙂 ja som si v podstate uz zvykla...u nas sa inak nedalo, kedze ked reflux bol v plnom prude a mala vracala MM ci UM hore dole...som bola rada ked jej daco v brusku ostalo...

cara.m
1. mar 2011

@markysek2 co něco z toho? http://www.medela.cz/produkty/specialni-pomucky... já to nestudovala, ale vím, že minulý týden bylo právě v Sama doma a alternativních způsobech a některé věci z těch co jsou na tom odkazu tam ukazovali, tak na to jukni 😉

haniula
1. mar 2011

@janettan jim se zdálo moc, když přibírala 300g za týden a ted když nepřibrala za týden nic, tak to zase řeší... oni sami neví, co by...

haniula
1. mar 2011

@cara.m já taky doufám, že vše bude bez následků...dávali jsme i ten synflorix, tak snad nic nebude... jak se vzbudí, tak ji hned změřím teplotku... pro jistotu...

haniula
1. mar 2011

@annmarie děkujem!!! ono je to blbé to číslování!!! měla 54 cm a 56 z tesca ji byla malá!!! pak si má člověk vybrat...

cara.m
1. mar 2011

@haniula já budu taky měřit, my půjdeme na Prevenar za 14 dní. Dnes jsme dali jen hexu a rotarix.

annmarie
1. mar 2011

@haniula to je pravda 🙂 dufam ze sa vam aj pupik upravil... nam sa v podstate vsetko spravilo, uska po prepichnuti, este mame citlive ramienko po TBC ockovani, reflux sa spravil, ako super...teda teraz sa modlim aby nebola odo mna chora...drzte sa, ja sa idem venovat poteniu pod perinou 😀

markysek2
1. mar 2011

@cara.m nj když miy místo sama doma chodíme na procházky 😀 😀 😀 , vždycky jen zjistím co tam je vždycky osud tomu chce že když bych se chtěla dívat, jsme protivní a je lepší jít ven tam usne 😀 😀 😀

haniula
1. mar 2011

@annmarie pupík se lehce zatáhl... operace nehrozí... dnes jsme byli na kontrolu, další za 3měsíce...

annmarie
1. mar 2011

@haniula ueef, chvalabohu 🙂 tak to som ozaj rada...

haniula
1. mar 2011

@cara.m dr. to chtěla radši najednou, tak jsem se nebránila... aspon to má za sebou... ještě náušnice za týden a má na pár týdnů pokoj...

haniula
1. mar 2011

@annmarie já taky... růstem se to prý zátáhne úplně.... kdyby se to náhodou zhoršilo, máme přijít hned...

annmarie
1. mar 2011

@haniula tak nech malinka len pekne rastie a nech pupocek poslucha 🙂

cara.m
1. mar 2011

@markysek2 na netu si to můžeš přehrát 😉 😀

vilca
1. mar 2011

Holky, je možné, aby náš Tomášek skoro v pěti týdnech vypil víc než 90 ml? (skoro měsíc nebyl vážený, ale odhaduju, že by teď mohl mít tak zhruba 4800 g) Ještě tak před 3 dny mu to stačilo bohatě a teď vypije 90 ml věhem chvilky a pak ještě hledá, ocucává si ručičky a všechno, co se mu dostane do pusy... Zkusila jsem mu dát pak ještě 30 ml a to už vypil jen asi polovinu... Je to v pořádku, nebo mám trvat jen na těch max. 90 ml?

verca84
1. mar 2011

@misha8 ahoj, máme ten samý problém.. malá preferuje jen pravou stranu a dát ji na levou je nadlidský úkon.. tak ji pravou podkládám polštářkem a snad to zabere.. ale řeknu o tom mudr. doufám, že nebudem muset chodit na rehabky..

haniula
1. mar 2011

@vilca já myslím, že mimi si řekne samo, jestli má dost... u markyš byl nadlidský výkon do ní dostat 60ml a pak se rozjedla a 90ml vytáhla lehce... já bych to neřešila... a jak často jí??

vilca
1. mar 2011

@haniula jí po třech hodinách, někdy po 3 a půl...ale dneska jsou ty intervaly kratší...nechci ho přecpávat, ale když má hlad...... 😕

haniula
1. mar 2011

@vilca já bych to fakt neřešila... než ho trápit hlady... já jsem ráda, že markyš pěkně papká a i přibírá relativně... nijak ji neomezuji... kolik dá, tolik dá... a co dr. na to??

misha8
1. mar 2011

@verca84 no ved to 😠 ja tiež teraz zasadne z ľavej strany sa snažím na nu aj hovoriť aj ju točiť...

misha8
1. mar 2011

@cara.m ako zvládate po očkovaní??? nás to ešte len čaká

misha8
1. mar 2011

@annmarie krásne sa smeje malinká a prajem skoré uzdravenie 😉

vilca
1. mar 2011

@haniula k doktorce jdeme za týden...tak já mu zkusím dávat třeba 100 ml, třeba mu to bude stačit a zase takový rozdíl oproti 90 to není...oni mi už v porodnici říkali, že jak je větší, tak potřebuje víc než ty menší dětičky... 😅

misha8
1. mar 2011

@haniula my papáme každe tri hodky len v noci vydrží tie štyri , davok mame 7 🙂 ale ved každé babo je iné ..

cara.m
2. mar 2011

@misha8 večer hodně plakal, ale byl bez horečky. Teď se vzbudil na kojení, papal hodně a měřila jsem ho a horečka není a teď ani nepláče, tak snad už to bude dobré. I když se říká, že reakce může být až do 48 h, tak uvidíme 😒

cara.m
2. mar 2011

@haniula tak jaká byla noc? U nás dobrá, ve tři se vzbudil, vypil co se dalo a šel spát. Dneska už je v pohodě, tak snad nás ještě něco nepřekvapí ☹

luciemar
2. mar 2011

@vilca Je to různé...náš prďola jednou ještě v porodnici ! vysosal 90ml, ale to se fakt přebumbal 😀 😀 😀 Myslím, že je to akorát. Ví, kolik je dost 😉

luciemar
2. mar 2011

@cara.m Čoveče, holka! Co děláš na netu ve tři hodiny ráno !!! 😲 😲 😲 😀